S P E L - I N F O

         

BLACK CIRCLE (Carol Reed Mystery 6)


Uitgever: MDNA Games / 2009
Ontwerper: Mikael Nyqvist, MDNA Games

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/2000/XP/Vista/7 - Pentium 1Giga - 128Mb RAM - 16Mb videokaart resolutie 1024x768 - 800 Mb HD ruimte.

Categorie:
Detective, moordmysterie, historie, Zweden, realistische foto's in slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Het is zomervakantie, maar het regent al weken onafgebroken. Carol heeft niet veel in haar volkstuintje kunnen doen. Gelukkig had ze wel nog het poppenhuis om aan te werken en als dat klaar is een oude sofa. Maar dan vraagt haar buurman om hulp. Hij heeft op zijn dagelijkse wandeling een lijk gevonden. Hij waarschuwde de politie. Toen die arriveerde was het lijk echter verdwenen. De politie vermoedt nu dat Oscar een dronkaard gezien heeft en bekommert zich verder niet om de zaak. Oscar als gepensioneerd arts, herkent een lijk echter heel goed als hij er een ziet. Carol neemt hem uiteraard serieus en gaat op onderzoek uit. Hierbij ontdekt ze gaandeweg zelfs een verband met een moord die dertien jaar eerder gebeurde.

      

De puzzels in het spel zijn meestal gebaseerd op de inventaris, zoals het zoeken van een sleutel of een code om een deur te openen. Andere keren moet je snippers papier in elkaar puzzelen of iets gezien hebben of met iemand gepraat hebben, om toegang te krijgen tot nieuwe locaties.

Weet je niet meer wat te doen, dan kun je in het aantekenboek van Carol de nodige hints vinden. Die beginnen met "kijk eens hier of daar" en eindigen met een complete oplossing.
Het navigeren is in dit deel beter geworden. De pijlen die naar een 'uitgang' wijzen zijn groter en duidelijker, zodat je nu niet meer zo makkelijk een klein bospaadje over het hoofd ziet.

      

Net als bij de eerder zaken van Carol Reed, bezoek je heel veel plekken in en rond Norrköping. Dat varieert van verlaten fabriekshallen, schilderateliers, oude kerkjes en vervallen waterwerken in het bos, tot de modern ingerichte huizen van diverse mensen. Vooral in de huizen, waar je ook privéplekken zoals het toilet kunt bezoeken zonder dat het nodig is voor het spel, geeft dat een zeker voyeuristisch gevoel. Vooral omdat het allemaal echter uitziet, nu Nyqvist minder waterverf gebruikt heeft in de foto's.

Zoals we intussen gewend zijn, is de muziek uitstekend verzorgd en past hij prima bij de sombere en soms lugubere verhaallijn.
De weinige gesproken tekst is als vanouds duidelijk verstaanbaar en past bij karakters en leeftijd van de personen op de foto.

      

Eerst uitproberen?   Download de demo, op de officiële site.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meer avonturen van detective Carol Reed in:
Remedy
Hope Springs Eternal
Time Stand Still
East Side Story
The Colour of Murder
Blue Madonna
Amber's Blood
Cold Case Summer
Bosch's Damnation
Shades of Black
Profound Red
The Birdwatcher
The Fall of April
Geospots
Quarantine Diary
Amos Green's Final Repose