S P E L - I N F O

         

EAST SIDE STORY (Carol Reed Mystery 4)


Uitgever: MDNA Games / 2007
Ontwerper: Mikael Nyqvist, MDNA Games

Platform: PC

Systeemeisen:
--- Windows 98/XP/Vista/7/8/10 - Proecessor: Pentium 1 GB - 128 Mb RAM - 16Mb videokaart, resolutie 1024x768 - 800 MB opslagruimte.

Categorie:
Detective, moord, historisch mysterie, Norrköping, fotorealistisch, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Carol Reed ligt heerlijk in haar hangmat te genieten van de zomervakantie. Maar dan krijgt ze van haar vriend Jonas een brief, waarin hij haar vraagt een moord te onderzoeken. In het appartement van Anders Borg is het lijk gevonden van een zwerver. Wie was hij en wat heeft hij te maken met de erfgenaam van de Gusum Fabriek?
Aan Carol de taak, om dit met gevaar voor eigen leven tot de bodem toe uit te zoeken.

      

Ook dit deel 4 in de serie is geheel opgebouwd uit de waterverf-foto's die genomen zijn in Norrköping, de woonplaats van de Nyqvists. Maar ditmaal zijn ze minder bont. En je krijgt niet alleen de mooie toeristische plekken te zien, zoals de Bow of Hope in het centrum van de stad. Ook de oude vervallen fabriek waar vroeger ritssluitingen gemaakt werden (een Zweedse uitvinding!) en een treinstation dat er al 50 jaar verlaten bij ligt, krijgen alle aandacht.

      

De puzzels variëren van makkelijke "zoek het juiste object", tot het heel moeilijke "wat betekenen deze letters". Het hele verhaal zit logisch in elkaar en je komt nergens echt vast te zitten.
Het enige probleem kan een puzzel aan het einde zijn, waar je even héél snel moet zijn. Gelukkig krijg je meteen een kans om het nogmaals te proberen.

De muziek in het spel is heel goed gekozen. Je kunt hem - maar waarom zou je - met je muiswieltje uitschakelen. De stemmen zijn duidelijk te verstaan en dat de Zweedse acteurs met een licht accent Engels spreken is juist heel charmant.

      

Eerst uitproberen?   Download de demo, op de officiële site.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meer avonturen van detective Carol Reed in:
Remedy
Hope Springs Eternal
Time Stand Still
The Colour of Murder
Black Circle
Blue Madonna
Amber's Blood
Cold Case Summer
Bosch's Damnation
Shades of Black
Profound Red
The Birdwatcher
The Fall of April
Geospots
Quarantine Diary
Amos Green's Final Repose
The Gamemaker