S P E L - I N F O

         

AMOS GREEN'S FINAL REPOSE (Carol Reed Mystery 16)


Uitgever: MDNA Games / 2022
Ontwerper: Mikael Nyqvist, MDNA Games

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
Vereist een 64 bit besturingssysteem.
--- Windows 7/8/10 - 4 GB RAM - 1,8 GB beschikbare HD ruimte - Grafische kaart met minimale resolutie 1280x720, breedbeeld aanbevolen.
--- MAC OS 10.12 of hoger.

Categorie:
Detective, mysterieuze dode, zomerkamp, Zweden, fotorealistische slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving:
Een deel van het staatsbos was bijna tien jaar gesloten voor publiek, vanwege een geplande gecontroleerde bosverbranding. Maar nadat het gebied onlangs weer werd opengesteld, vond men het vergane lichaam van een oudere man, in de buurt van een in onbruik geraakte diervoederplaats. Het blijkt een zwerver met de naam Amos te zijn en in zijn jaszak zit een briefje met de naam en het adres van Carols vriendin Stina.
Stina kent de man echter helemaal niet! Carol, die vanwege de Covid-epidemie toch al niet veel werk heeft, wil graag voor Stina in het verleden van Amos duiken om een eventuele connectie te zoeken. Ze bezoekt oude vrienden van Amos en komt bij verwaarloosde boerderijen en een verlaten zomerhuisjeskolonie terecht, in een poging de laatste maanden van Amos' leven te reconstrueren.

      

Zoals in alle Carol Reed spellen, wandel je rond op allerlei nieuwe locaties in en rondom Norrköping en ben je natuurlijk ook weer benieuwd naar veranderingen in Carols appartement. Als je uit het raam kijkt, vertelt ze dat de bomen in haar straat gekapt worden! Ook de nieuwe baantjes van vaste acteurs Stina, Jonas en Bigge (ja, hij is erbij in volle glorie) zijn niet echt van belang voor het verhaal, maar het is wel gewoon leuk om de groei en ontwikkeling van de karakters in de afgelopen 17 jaar te bekijken.
De andere karakters in het spel voelen wat minder persoonlijk en bekend aan, maar dat ligt vast en zeker aan het feit dat de helft van hun gezicht bedekt is met een mondmasker, zodat je geen gezichtsuitdrukkingen kunt waarnemen. De Covid-restricties, die er uiteraard ook in Zweden zijn, zorgen er ook voor dat er nauwelijk binnenlocaties en personen te zien zijn in het spel. Dit zorgt voor een groot gevoel van eenzaamheid en gevoegd bij het trieste leven van de zwerver, in wie maar weinig mensen geïnteresseerd lijken, en het verval en de verwaarlozing die overal zichtbaar is, zet het de juiste toon bij dit spel.

      

In dit deel zijn er niet veel interessante binnenlocaties die je uitgebreid kunt bezoeken. Carols huis is er uiteraard en verder nog een mooie kerk. Je kunt echter je hart ophalen aan vervallen lege huisjes, kapotte caravans, verlaten boerderijen, een prieel vol verdorde bladeren en de slaapplek van zwervers in een oude bunker. En overal is het een grote rotzooi en puinhoop. Het levert prachtige plaatjes op, dat dan wel.
'Mooier' zijn de buitenopnames van hoog gras, verwilderde bosjes, overwoekerde oude waterleidingen en de terugkeer van de natuur in het verlaten zomerkamp.
En overal speurt Carol naar aanwijzingen. Het levert dan ook het nodige gepuzzel op, want hoe kun je bijvoorbeeld een met moeite bemachtigd cassettebandje afspelen en hoe krijg je de deur van een bunker open of ontcijfer je de codes die nodig zijn om kistjes te openen?
Het is dus zaak om overal rond te kijken, alles op te rapen wat je ziet en te praten met mensen. Mensen die je pas willen helpen als je eerst een klusje voor ze opknapt, zoals het verzamelen van een aantal specifieke bijen!

      

Samengevat is dit zeventiende deel in de Carol Reed serie niet alleen een lust voor het oog, maar heeft het ook een bijzonder interessant uitgewerkt verhaal, goed doordachte puzzels en een aangename muzikale begeleiding.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meer avonturen van detective Carol Reed in:
Remedy
Hope Springs Eternal
Time Stand Still
East Side Story
The Colour of Murder
Black Circle
Blue Madonna
Amber's Blood
Cold Case Summer
Bosch's Damnation
Shades of Black
Profound Red
The Birdwatcher
The Fall of April
Geospots
Quarantine Diary