S P E L - I N F O

         

THE COLOUR OF MURDER (Carol Reed Mystery 5)


Uitgever: MDNA Games / 2008
Ontwerper: Mikael Nyqvist, MDNA Games

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/XP/Vista - Processor: Pentium 1 Gb - 128Mb RAM - 16Mb videokaart, 1024x768 resolutie - 800 MB opslagruimte.

Categorie:
Detective, moord, verdwijning, Norrköping, fotorealistisch, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Drie dagen voor midzomernacht wil Carol Reed in haar volkstuintje van een korte vakantie genieten, als ze wordt aangesproken door haar buurman. Zijn zoon Adrian is al een paar dagen zoek. In Adrian's appartement vond hij een envelop met de naam Harald Lund. En deze Harald Lund werd dood in een steegje gevonden. Heeft Adrian iets met de moord te maken?
Carol belooft op zoek te gaan naar Adrian en natuurlijk wil ze ook meer te weten komen over die moord. Dat brengt haar op heel veel bijzondere plekken in en om de stad Norrköping, zoals een theaterwerkplaats, een industrieel museumpark, een kalksteengroeve en een plaats met zeer oude petroglyphen.

      

In de beste traditie van detective-verhalen, praat Carol met iedereen en snuffelt ze overal op eigen houtje grondig rond om de informatie te krijgen die ze nodig heeft. Al doende ontrafelt ze het hele verhaal en de achtergronden, tot ze aan het einde rustig de moordenaar aan de politie kan overdragen.
Daarbij krijg je als speler meteen een hele leuke toer in de stad Norrköping. Na vijf Carol Reed afleveringen, heb je echt al het gevoel de stad een beetje te kennen en krijg je zin om alles eens met eigen ogen te gaan bekijken.

Het verhaal zit goed in elkaar en de puzzels/problemen zijn uitstekend geïntegreerd in het spel. Nergens krijg je het gevoel dat een puzzel als spelvulling erbij gesleept is.
Mocht je desondanks even niet weten wat je moet doen, dan kun je in Carol's aantekenboek een hint krijgen in de vorm van Breng eens een bezoekje aan.... Dat is meestal voldoende.

      

De beelden zijn in deze aflevering weer minder bewerkt met waterverf dan in de vorige. Aan de ene kant jammer, omdat het aparte uit het spel gehaald wordt. Aan de andere kant komen zo de schitterende foto's beter tot zijn recht.

Het stemacteren is net als in de vorige delen, uitstekend gedaan. Iedereen spreekt duidelijk en zorgvuldig Engels.
De muziek is somber, zoals bij een moord past.

      

Eerst uitproberen?   Download de demo, op de officiële site, waar je tevens een MP3 met de muziek gratis kunt downloaden.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meer avonturen van detective Carol Reed in:
Remedy
Hope Springs Eternal
Time Stand Still
East Side Story
Black Circle
Blue Madonna
Amber's Blood
Cold Case Summer
Bosch's Damnation
Shades of Black
Profound Red
The Birdwatcher
The Fall of April
Geospots
Quarantine Diary
Amos Green's Final Repose
The Gamemaker