Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2021 pagina.


6-5-2021
PAPETURA, van Indie-ontwikkelaar Petums is alleen al door zijn vormgeving een uniek spel. Achtergronden, beestjes, puzzels, werkelijk alles is handgemaakt van papier en daarna beeldje voor beeldje gefilmd.
Het tekstloze, in animaties vertelde verhaal gaat over de vrienden Pape en Tura die de strijd aangaan met een vurig monster dat hun geliefde papieren wereld in as wil leggen.
Het geheel wordt sfeervol onderstreept door de speciaal gecomponeerde muziek van FLOEX.

Na ettelijke jaren van heel veel knippen en plakken is het spel nu zo ver dat het 7 mei uitgebracht kan worden op Steam. Bezoek de pagina om screenshots en animaties te bewonderen. Bezoek ook de officiŽle site voor een "making of" filmpje.

5-6-2021
THE WORLD AFTER is een FMV (full motion video) die zich afspeelt in Frankrijk, gedurende de lockdown van 2020. Hoofdpersoon Vincent loopt dan ook met een mondkapje rond in het kleine dorp waar hij naar toe ging om rustig te kunnen werken aan zijn boek.
Nadat hij de ruÔnes van een oud kasteel in de buurt bezoekt, vindt hij een manier om tussen nacht en dag te wisselen. Maar daarmee lokt hij wel problemen uit met "The Nightwatcher", een gevaarlijk monster.

Het FMV sci-fi tijdreisavontuur, dat ouderwetse point & click combineert met moderne cinematografie, is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de Steampagina voor trailers, screenshots en meer informatie.

5-5-2021
ABSOLUTE ZERO, is de passende naam van een benzinestation in de grote lege ruimte, bekend als de Cephalopod Nebula. Het station zweeft in de nebula om gassen op te zuigen en die om te zetten in brandstof voor ruimteschepen. Sammy Snark serveert hier radioactieve drankjes aan de schaarse bezoekers. Lichtjaren verwijderd van de aarde die veroverd is door aliens, die denken dat de mens een prima voedingsmiddel is, heeft ze ook absoluut geen hoop dat het ooit beter wordt.

Het humoristische science fiction spel, met klassieke bediening en moderne 3D beelden, wordt deze zomer nog verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

3-5-2021
INUA - A Story in Ice and Time is gebaseerd op de oude Inuit legendes ove Nanurluk, de grote poolbeer, die zorgt voor het evenwicht tussen de natuur en de mensen. Je kruipt in de huid van TaÔna, Peter en Simon, drie karakters die meer dan een eeuw uit elkaar leven, maar wier lot op mysterieuze manier met elkaar is verweven.
Reis in het hoge noorden van Canada door de tijd en verander gebeurtenissen die het heden beÔnvloeden.
Het fantasievolle puzzelavontuur wordt "binnenkort"verwacht op Steam. Bezoek de pagina om op de hoogte te blijven.

3-5-2021
In CREEPY TALE 2 is het koninkrijk ondergedommpeld in angst. Een geheimzinnig kwaad ontvoert kinderen en is wreed tegen dieren. Ook de kleine Ellie valt in handen van de spookachtige gasten. Lars weet ternauwernood te ontsnappen en dapper gaat hij op weg om Ellie te redden.

Het tweede, onafhankelijk te spelen deel in de serie, wordt in juli van dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

29-4-2021
Na enkele avonturen in de middeleeuwen, gevolgd door een ontmoeting met aliens, gaat Sir Typhil in VAGABOND STARSHIP de ruimte in en bezoekt hij drie planeten. Op elke planeet kun je kiezen welke vijf manschappen je vergezellen op je missie.

Het humoristische vijfde deel in de serie wordt later dit jaar uitgegeven. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

28-4-2021
In SILENCE CHANNEL speel je als John Martin, een onderzoeksverslaggever die naar een afgelegen locatie wordt gestuurd om geruchten over onverklaarbare waarnemingen te bekijken. Ervan overtuigd dat het niets meer is, dan lokale folklore en mythe, arriveer je vroeg in de ochtend in dichte mist met als doel een paar foto's te maken, een paar interviews te houden met de lokale bevolking en snel te vertrekken om een artikeltje over lokale roddels te schrijven.

Het horrorspel van Lexip Games (Dark Room) wordt 29 april verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

26-4-2021
MYSTERY OF CAMP ENIGMA II speelt zich af op een eiland, waar een geheime militaire basis gevestigd is. Als plotseling het voltallige personeel verdwijnt en de communicatie stilvalt, ga jij als detective met ervaring in complexe militaire basislocaties, op zoek naar de waarheid.

Deel I verscheen vorig jaar. Het apart verkrijgbare deel II begint, waar het eerste deel eindigt.
Het puzzelavontuur voor PC, Android en iOS is verkrijgbaar via de officiŽle itch.io pagina van indie-ontwikkelaar M9 games en vanaf eind mei ook op Steam.

26-4-2021
In het handgetekende OUTSIDER: After Life speel je de rol van een kapotte android HUD-ini (uit te spreken als Houdini), die achtergelaten is op aarde. De mensheid heeft zichzelf al uitgeroeid en met het universum gaat het niet beter. HUD-ini probeert zichzelf te repareren en daarna te ontsnappen aan de aarde en het universum.
Het puzzelspel van het Portugese Once a Bird werd vorig jaar reeds uitgebracht voor Android en iOs en zal 30 juni voor PC verschijnen op Steam.

23-4-2021
In LACUNA neem je als CDI agent Neil Conrad de taak op je de moord op een belangrijk persoon te onderzoeken. Zijn dood kan namelijk het hele zonnestelsel in een oorlog storten! Hoe dit afloopt is afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Het retro pixel 2D science fiction avontuur wordt 20 mei verwacht op GOG en Steam. Om het wachten te bekorten, is er alvast een gratis proloog te spelen op Steam.

22-4-2021
VOODOO KID van Infogrames (Alone in the Dark) verscheen oorspronkelijk in 1997 en is er nu in een heruitgave, die geschikt is gemaakt voor moderne PC's.

Nadat je een spannend boek hebt gelezen over piraten, bevind je je plotseling op een heus piratenschip! Het schip van Baron Saturday, op weg naar het eiland van de verloren zielen. Hoe kom je hier nou weer levend uit?

Het humoristische klassieke avontuur vol zombies, is verkrijgbaar op GOG en Steam.

21-4-2021
In FORGOTTEN FIELDS speel je de rol Sid, een schrijver die momenteel worstelt met een writersblock. Hij heeft het geld nodig, dus probeert hij de deadline te halen...vandaag. En dan wordt hij ook nog overgehaald, om op deze mooie zomerdag, voor de laatste keer het oude huis van zijn jeugd te bezoeken. Dat wordt namelijk verkocht en zijn moeder wil een afscheidsfeestje geven.

Het relaxte, nostalgische reisje door het verleden van Frostwood Interactive (Rainswept), waarin Sids herinneringen afgewisseld worden met het verhaal dat hij schrijft, is verkrijgbaar op Steam.

19-4-2021
SKARAMAZUZU speelt zich af in een wit/grijs/zwarte wereld tussen leven en dood, bevolkt met vreemde wezentjes. Je speelt de rol van het wezentje Zuzu, een onschulige ziel, nét ontwaakt en op zoek naar de reden van zijn bestaan in deze mysterieuze plaats en naar de identiteit van zijn schepper.

Het poëtische 2D avontuur van avontuur wordt nog dit jaar verwacht. Bezoek de officiële site voor een trailer, screenshots en meer informatie.

19-4-2021
In BEASTS OF MARAVILLA ISLAND krijg je de kans om als fotografe de schitterende wereld van een exotisch eiland te verkennen en vast te leggen. Ontdek een magisch ecosysteem en bestudeer het gedrag van bijzondere wezens zoals de vogel die zich vermomt als een banaan.

Het avontuurlijke ontdekkingsspel wordt in juni van dit jaar verwacht. Intussen is er op officiŽle Itch.io site en op de Steamsite een gratis demo te downloaden en een trailer te bewonderen.

15-4-2021
Vijf jaar na de gebeurtenissen in deel 1, keert Riley in OXENFREE II: Lost Signals terug naar haar geboorteplaats Camena, om geheimzinnige radiosignalen te onderzoeken. Wat ze vindt is meer dan ze verwachtte....

Het tweede deel in de bovennatuurlijke thrillerserie wordt nog dit jaar uitgegeven. Bezoek de steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

15-4-2021
Als journaliste Marcella in MARCELLA MOON: Curse of the Black Cat gevraagd wordt om een stukje te schrijven over het Rosebrook Community Theater, krijgt ze te maken met een nieuw mysterie. De theaterdirecteur wordt achtervolgd door pech, sinds er een standbeeld van een zwarte kat in het theater geplaatst wordt.

Dit derde deel in de serie heeft gesproken stemmen en is qua verhaal de voorloper van de twee eerdere delen. Het detectivespel verschijnt 1 oktober van dit jaar. Bezoek de itch.io pagina of de steampagina voor meer informatie en screenshots.

13-4-2021
Wormwood Studios, dat menigeen wellicht kent van het scifi avontuur Primordia, werkt al ruim 2 jaar aan het surrealistische STRANGELAND.
Hierin ontwaakt een man op een wel zéér vreemd buitenaards pretpark. Hij ziet hoe een goudharige vrouw zich in een bodemloze put stort. Hij zoekt antwoorden bij onder andere een levend fornuis, een oogloze schrijver en een mismaakte zeemeermin, terwijl ijselijke kreten vanaf de top van de achtbaan klinken. Het gebeurt keer op keer op keer. Hij weet dat de vrouw blijft springen en vallen tot hij dat Duister Ding heeft vernietigd.

Naar verwachting wordt het spel 25 mei 2021 door het bekende Wadjet Eyes uitgebracht op Steam en GOG.

8-4-2021
HAROLD HALIBUT is een handgemaakt adventure over vriendschap en het leven op een ruimteschip met de grootte van een stad, dat op de bodem van een oceaan ligt. Harold is verliefd op wetenschapper Jeanne, die nog steeds op zoek is naar een mogelijkheid om leven op het schip om te ruilen voor een bestaan op droog land.

Wanneer het schitterend minitieus vormgegeven spel, na jaren van knutselen met metaal, stof, hout en klei wordt uitgegeven, is nog niet bekend. Wel is er een lange nieuwe trailer te bewonderen op de website van spelmakers Slow Bros.

4-4-2021
In NOT ANOTHER WEEKEND Speel je de rol van piccolo Mike Melkout, die nog dit weekend de gasten uit het hotel moet verjagen. Hij heeft een plan...

Het klassieke, humoristische spel voor volwassenen wordt binnenkort verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

3-4-2021
In FARADAY PROTOCOL is de hoofdrol weggelegd voor een interstellair archeoloog, die op een planeet terecht komt die al tienduizend jaar verlaten is. Vreemd genoeg werken alle machines nog en is er een kunstmatige intelligente die over de planeet waakt.

Het science fiction 3D puzzelavontuur wordt nog dit jaar uitgebracht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

3-4-2021
In PERFECT TIDES ontdek je op humoristische wijze hoe het leven van een teenager eruit ziet, met al zijn ergernissen en bevreemding. In het jaar 2000 woont hij op een eiland dat driekwart jaar verlaten is. Zijn enige contact met de buitenwereld en zelfs met school, is zijn computer. En dan wordt hij verliefd...

Het spel heeft inmiddels een succesvolle kickstarter campagne afgerond en als alles goed gaat, wordt het eind 2021 uitgebracht.

1-4-2021
NON - THE FIRST WARP vertelt het verhaal van de alien NON, die totaal niet begrijpt hoe het mogelijk is, dat hij dwars door het heelal "gewarpt" is. En hoe moet hij nou de weg naar zijn thuisplaneet Toukin vinden? De lokale bewoners zijn ook niet al te slim of behulpzaam.

Het humoristische 2.5D avontuur met tijdmanipulatie, is "bijna klaar". Bezoek de Steampagina voor meer informatie, screeshots en trailers.

24-3-2021
NASCENCE: Anna's Songs van Dreampainters speelt zich af in dezelfde fictieve wereld als het in 2013 verschenen Anna.
Het verhaal handelt over Thomas die op zoek is naar de as van een vrouw die in de Middeleeuwen als heks is verbrand. Een vrouw met de naam Anna. Rondom deze vrouw is een hele religie opgebouwd en vele mensen zijn besmet met een mysterieuze ziekte die er direct mee te maken heeft.

Volg de laatste ontwikkelingen over dit aankomende horror avontuur via de officiële site of bekijk de 24 minuten durende demo videofilm op YouTube.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2021

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Mei
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Dr Livingstone, I presume? (20-5)
 • Happy Game
 • Imposter Factory
 • Incantamentum
 • Know by heart
 • Lacuna (20-5)
 • Minute of Islands
 • Nine Noir Lives
 • Not Another Weekend (20-5)
 • Strangeland (25-5)
 • The Last Shot (13-5)


 • Juni
 • Beasts of Maravilla Island
 • Crowalt: Traces of the Lost Colony
 • Futurust (1-6)
 • Growbot
 • Joe Kowalski Chronicles: Murder in a Flat
 • Palladium: Adventure in Greece (5-6)
 • SAMUDRA
 • The Corruption Within (9-6)
 • The End of the Sun
 • Trouble Hunter Chronicles: The Stolen Creed
 • UltreÔa (1-6)


 • Juli
 • Catie in MeowmeowLand
 • Chinatown Detective Agency
 • Creepy Tale 2
 • Kapia
 • Lost in Play
 • Omno
 • Outsider: After Life (13-7)
 • The Mortuary Assistant
 • Ultra Strangeness


 • Augustus
 • Absolute Zero
 • Almost my Floor
 • Cleo - a pirate's tale
 • Saint Kotar
 • The Sundew


 • September
 • Page One (is in early access) (2-9)


 • Oktober
 • Dark Tides
 • DREAMERS
 • Marcella Moon: Curse of the Black Cat
 • The House in the Hollow


 • November
 • GRUNND


 • December
 • Watch Over Christmas (is in early access)


 • Ergens in 2021......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Juggler's Tale
 • A Little Less Desperation
 • A Space For The Unbound
 • Ashina: The Red Witch (is in early access)
 • Asylum
 • Backbone
 • Born Punk
 • BROK the InvestiGator
 • Children of Silentown
 • Coven
 • Crowns and Pawns
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Dordogne
 • Ejected Star
 • Faraday Protocol
 • Framing Dawes
 • FunnyPizzaland 2
 • Hauma
 • Heim
 • Hellseed (is in early access)
 • Inua - A Story in Ice and Time
 • Jennifer Wilde: Unlikely Revolutionaries
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • Kathy Rain - Directors cut
 • Life of Delta
 • Lone McLonegan
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lost At Sea
 • Mike & Tyler
 • Milo and the Magpies
 • Monolith
 • NAIRI: Rising Tide
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Nightmare Frames
 • non - The First Warp
 • Norco: Faraway Lights
 • One Dreamer
 • One Helluva Day
 • Orbis Fugae
 • Oxenfree II: Lost Signals
 • Pastel: Blind Karma
 • Perfect Tides
 • Rauniot
 • Rosewater
 • Seclusion: Islesbury
 • Seed of Life
 • Sherlock Holmes: Chapter One
 • Silent Night
 • Skaramazuzu
 • Slender Threads
 • SpaceVenture
 • Stellar Mess
 • Stray
 • Summer Daze at Hero-U
 • Super Inconvenience Mart
 • Syberia: The World Before
 • Tala
 • The Big Con
 • The Mystery of Oak Island
 • The Night is Grey
 • The Plane Effect
 • The Rewinder
 • The Safe Place
 • The Season of the Warlock
 • The Whispering Valley
 • Theropods
 • Tormentum II
 • Tormented Souls
 • Vagabond Starship
 • Verne: The Shape of Fantasy
 • Westwood Shadows
 • Whateverland


 • Verwacht in 2022

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2023

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.