Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2020 pagina.


24-1-2020
JOYFESS: Martin's Secret Recipe wordt een traditioneel 2D handgetekend humoristisch avontuur over de dappere zeeman Joyfess Tideman, die na zijn laatste ontmoeting met een Kraken toe is aan vakantie. Hij besluit deel te nemen aan een kookwedstrijd, niet wetende dat het vinden van de ingrediŽnten zijn grootste avontuurlijke uitdaging ooit zal worden.

Het complete spel van Sand Wagon Games wordt in februari verwacht. Bezoek de officiŽle itch.io site, om alvast een demo te downloaden, of zet het op je verlanglijstje op Steam

23-1-2020
IMMANENCE is een psychologische thriller, een duister verhaal over mensen die nooit hebben bestaan, in een zieke stad die langzaam compleet gek wordt.

Dit 1-2 uur durende retro pixelavontuur van solo-ontwikkelaar Cat In A Jar Hames is vanaf vandaag gratis te spelen op Steam.

22-1-2020
Eerder liet Francisco Gonzales (Ben Jordan, a Golden Wake, Lamplight City) via Twitter weten dat hij aan een nieuw project begonnen was. Nu wordt er meer bekend van ROSEWATER, dat belooft een humoristisch western drama te worden in dezelfde wereld als Lamplight City.

Een eerste trailer en een aantal screenshots zijn te bekijken op de nieuw geopende steampagina. Het traditionele adventurespel wordt in 2021 verwacht.

21-1-2020
Daedalic Entertainment presenteert op de Gamescom in Keulen de eerste beelden van THE SUICIDE OF RACHEL FOSTER.
De jonge Nicole raakt na een sneeuwstorm geÔsoleerd in een verlaten hotel in de bergen van Montana. Tien jaar geleden waren er de nodige vragen rond de zelfmoord van ene Rachel die hier logeerde en Nicole gaat, gewapend met een oude mobiele telefoon, op onderzoek uit.

Het spel van Daedalic Entertainment zal 19 februari verschijnen. Bezoek de steampagina om het alvast met korting in de voorverkoop te bestellen.

19-1-2020
Haast onopgemerkt verscheen een week geleden LONG COUNT, een oude stijl adventure en een hommage aan de Sierra games van de jaren 90 vorige eeuw.
Er is veel te lezen, veel te doen en er zijn geen hints als je stad Heidelberg in Duitsland doorkruist om een reeds lang vergeten mysterie te ontrafelen.

Bezoek de officiŽle site voor verkoopadressen voor PC, Mac, Linux, Android en iPhone/iPad.

17-1-2020
In WIRE LIPS verandert het leven van Leta van de ene dag op de andere. Zij en haar vriendin Lina vonden een oude muziekdoos en Lina nam hem mee naar huis. Kort daarna verdwijnt Lina. Ze laat alleen een foto en de muziekdoos achter...

Bezoek de steampagina voor meer informatie over dit 3de persoons horrorspel, dat vanaf vandaag verkrijgbaar is.

17-1-2020
THE LIGHT HOUSE is een 1ste persoons thriller, waarin je een kijkje neemt in een alternatieve psychotische dimensie van 1964. Privť detective James Irvine onderzoekt de verdwijning van een jong vrouw met dezelfde naam als zijn zeven jaar geleden overleden dochter Lily.

Het spel bevindt zich nog in "vroegtijdige toegang". Act 3 is onlangs uitgebracht en de laatste 3 delen worden nog dit jaar verwacht. Kopers van de huidige versie krijgen uiteraard steeds een gratis update. Zie voor meer informatie de steampagina.

15-1-2020
Wie echt helemaal op de ouderwetse toer een adventure wil spelen, kan dit met THE BLACK SECT 2: The Cursed Crypt.
Het van oorsprong Franstalige spel werd in 1991 speciaal voor de Amstrad spelcomputer gemaakt in slechts 4 kleuren.
De originele ontwikkelaars (Brocanty Games) hebben het spel nu in een Engelstalige versie geschikt gemaakt voor de moderne Windows PC en bieden het gratis aan.

Bezoek de officiŽle itch.io site voor informatie en een downloadlink.

15-1-2020
BORN PUNK Het is 2155. De 43-jarige Eevie is geboren op het Deense eiland Bornholm en na een korte carrière als hacker, werkt ze nu als serveerster die zijdelings nog wat geld verdient met datadiefstal.
Als ze na een avondje doorzakken merkt dat haar ingeplantte hersenchip is geïnfecteerd met een vreemde persoonlijkheid laat ze het er niet bij zitten.

Het cyberpunk pixel-avontuur, waarin de puzzels meerdere oplossingen hebben, komt eind 2020 uit. Bezoek de nieuw geopende steampagina voor informatie, een trailer en screenshots.

14-1-2020
THE LONGING wordt een heel bijzonder adventurespel over eenzaamheid. Je zit namelijk naast een slapende koning en moet 400 dagen over hem waken. De klokt tikt de secondes langzaam weg en jij kunt, als je dat wilt, wat door de gangen van een ondergronds stelsel dwalen om dingen te vinden, of gewoon in je stoel zitten dromen. 400 dagen in werkelijke tijd!!!

Het spelletje, dat uitermate geschikt is om elke dag even tevoorschijn te halen, want er zitten verborgen puzzels in, wordt 5 maart verwacht. Bezoek de steampagina
voor meer informatie, screenshots en trailers.

13-1-2020
VILE MATTER, van indie-ontwikkelaar Decoy Software, belooft een psychologische horror te worden, die zich afspeelt in een surrealistische ruimte met meerdere kamers, waaruit je alleen kunt ontsnappen als je in het licht blijft. De puzzels zijn gebaseerd op fysieke handelingen zoals het verplaatsen van voorwerpen en je vindt hier en daar ook aantekeningen die je wellicht meer over jezelf zullen vertellen.

Het 1ste persoons 3D spel wordt 14 januari aanstaande uitbracht op officiŽle itch.io site en op Steam.

13-1-2020
Na het bekroonde The Dream Machine heeft het team van het Zweedse Cockroach Inc. niet stilgezeten.
Na 2 kleine gratis speelbare delen in Flash, verschijnt binnenkort een complete en opgewaardeerde THE GATEWAY TRILOGY. Dit minimalistische adventure speelt zich af in een vrijwel volledige kale, zwarte leegte. De bedoeling is om een mannetje door een aantal kamers te leiden en puzzels op te lossen, zodat hij verder kan.

Bezoek de steampagina voor meer informatie en download de gratis demo.

11-1-2020
In WESTWOOD SHADOWS speel je de rol van politiedetective Peter Bennet. Hij onderzoekt de zaak van een vermist echtpaar. De man was werkzaam in een psychiatrische inrichting en ontdekte daar dat er patienten verdwenen op mysterieuze wijze. Peter volgt zijn aanwijzingen en ontdekt meer dan hij wilde.

Dit psychologische horrormysterie van RedSoup Studio wordt in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

10-1-2020
Het enige wat je je herinnert in VERITAS, is het ondertekenen van een formulier en het geheel vrijwillig achter mannen in witte jassen aanlopen. Je nam deel aan een wetenschappelijk onderzoek en nu word je wakker in een smerige kleine cel in een leeg vervallen gebouw. Wat is er gebeurd?

Dit psychologische mysterie van Glitch Games (bekend van de Forever Lost trilogie) wordt 12 februari 2020 verwacht voor PC, Mac, iOs en Android en kan reeds voorbesteld worden in de App-store. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

9-1-2020
Met "Een kaars aansteken is ook een schaduw werpen" vroeg het Chinese team van Lantern Studio medio 2016 aandacht voor hun debuut point-en-click adventure LUNA - The Shadow Dust. Inmiddels is het spel zover gereed, dat er een trailer te bewonderen is op Steam en zelfs een speelbare gratis demo.
Het volledige spel zal 13 februari 2020 uitgebracht worden op Steam en GOG.

Achter de gazen sluier van de realiteit, ligt een betoverde wereld. Nadat de wereld uit balans is geraakt, gaat een jongen op een onverwachte reis. Pas als de maan weer opkomt, zal de orde in de wereld hersteld kunnen worden. Maar je kunt niet zomaar terug in de tijd om een fout te herstellen. Wat gedaan is, is gedaan...

8-1-2020
Het inmiddels welbekende Amsterdamse team achter de Rusty Lake series, heeft niet stilgezeten. Naar verwachting komt 9 januari 2020 hun nieuwe surrealistische spel THE WHITE DOOR uit. Voor het eerst wordt er gebruik gemaakt van een 'gedeeld scherm' voor interactie met hoofdpersoon en omgeving, maar gameplay, mysterieuze sfeer ťn de Nederlandse ondertiteling blijven als vanouds.

Robert Lake wordt wakker in een psychiatrische kliniek. Een strikte dagelijkse routine moet hem helpen om in zeven dagen zijn geheugen via dromen weer terug te vinden.
Bezoek de steampagina voor meer informatie en om het spel op je verlanglijstje te zetten.

3-1-2020
In DARK FALL: Ghost Vigil van de inmiddels welbekende Jonathan Boakes, is je taak als nieuwkomer bij de Oxford Paranormal Group het opzetten van een paranormaal experiment in het al 40 jaar lang verlaten Harwood House. Je hoopt dat de aanwezigheid van geesten bewezen kan worden. Je hebt voldoende apparatuur en ook contact met collega's. Na middernacht ontdek je wellicht waarom het huis zo'n slechte reputatie heeft.

Het lang verwachte spel is vanaf vandaag verkrijgbaar via de officiŽle site van Shadow Tor Studios.
Over niet al te lange tijd zal het spel ook op steam uitgebracht worden. Bezoek de site voor meer informatie.


2-1-2020
In THE HOUSE IN THE HOLLOW, een imposant Art Nouveau landhuis midden in de bossen, woonde ooit de magiŽr en occultist Francis Barrett. Er was weinig over hem bekend en sinds zijn vermissing vele jaren geleden, heeft menigeen zonder succes geprobeerd het huis en de magiŽr te vinden. Aan de speler de taak een poging te wagen.

Het mysterieuze surrealistische spel wordt eind 2020 verwacht. Houd de ontwikkelingen in de gaten op de officiŽle site.

2-1-2020
THE BLIND PROPHET - Blood of the Apostle wordt een duister strip-avontuur voor volwassenen. Bartholomeus is door God naar de stad Rotbork gezonden om de demonen te bestrijden die de mensen bedreigen. Wat een eenvoudig klusje lijkt, gaat ditmaal echter volledig mis.

Het spel dat in stripboekstijl getekend is, wordt in februari verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

25-12-2019
Fans van Carol Reed kunnen zich verheugen. De eerste details van GEOSPOTS zijn bekend gemaakt.
Stina's vriend Kevin Walthin wordt vermist. Hij deed mee aan een schatzoektocht via "geocaching". Carol treedt in zijn voetstappen om zo te ontdekken waar hij voor het laatst gezien is.

Het 15de mysterie-avontuur van Carol Reed wordt in februari 2020 verwacht. Bezoek de op officiŽle site van MDNA voor sccreenshots en meer informatie.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2020

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Januari
 • Kentucky Rout Zero, act 5/5


 • Februari
 • Joyfess: Martin's Secret Recipe
 • LUNA: The Shadow Dust
 • The Hand of Glory
 • The Pillar
 • The Suicide of Rachel Foster
 • The Tale of Doris and the Dragon, ep.2
 • Veritas


 • Maart
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Creaks
 • Dorian Morris Adventure
 • Mira
 • Sol705
 • Starflint
 • The Longing
 • TOHU
 • Omno


 • April
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Minute of Islands
 • Nick Bounty and the dame with the Blue Chewed Shoe
 • Nine Witches: Family Disruption
 • When The Past Was Around


 • Mei
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Seed of Life
 • Summit of the Wolf


 • Juni
 • 3 Minutes to Midnight
 • Blankspace


 • Juli
 • Firmament


 • Augustus
 • Papetura


 • September
 • Backbone


 • Oktober
 • Futurust
 • Hellseed, chapter 1
 • Nine Noir Lives
 • Summer Daze at Hero-U
 • Super Inconvenience Mart


 • November
 • Born Punk
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • Imposter Factory
 • Mundaun
 • Schizm 3: Nemezis
 • Slender Threads
 • The Funny Boneyard
 • The House in the Hollow
 • Westwood Shadows


 • December
 • AC-0209
 • Chinatown Detective Agency
 • Encodya
 • Framing Dawes
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • The Button Witch


 • Ergens in 2020......
 • Asylum
 • Beyond a Steel Sky
 • Blue Volta
 • Brassheart
 • Cat and Ghostly Road (is in early access)
 • Cerynitii
 • Chicken Police: Paint It Red
 • Children of Silentown
 • Crowns and Pawns
 • Curse of Anabelle
 • Cyanide and Happiness
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Dragon Audit
 • Dreamo
 • Dude Where Is My Beer?
 • Edgar: Bokbok in Boulzac
 • Ghoul Britannia: Land of Hope and Gorey (is in early access)
 • Glimpse of Maddness
 • Growbot
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Hiveswap, act 2
 • Incantamentum
 • Inspector Waffles
 • Jennifer Wilde
 • Kapia
 • Lair of the Clockwork God
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • Maelstrom Obscura
 • Metamorphosis
 • Mutropolis
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Noon's Journey: The Tideshell Keeper
 • One Helluva Day
 • Outsider
 • Perfect Tides
 • Plot of the Druid
 • Project BROK
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Reversion - The Return
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • RŲki
 • Saint Kotar: The Yellow Mask
 • Silhouette (is in early access)
 • Someday You'll Return
 • Tala
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Blind Prophet
 • The Dark Side of the Moon
 • The Darkside Detective, season 2
 • The Gateway Trilogy
 • The House of Da Vinci 2 (PC-versie)
 • The Lighthouse (is in early access)
 • The Mystery of Oak Island
 • The Procession to Calvary
 • The Season of the Warlock
 • Tormentum II
 • Unlit (is in early access)
 • VirtuaVerse
 • Watch Over Christmas
 • Weakless


 • Verwacht in 2021

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.