Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2019 pagina.


18-6-2019
In READ ONLY MEMORIES: Neurodiver zorgt een kwaadwillend paranormaal begaafd persoon voor chaos in de hoofden van de mensen. Het is 2064 in Neo-San Francisco en in dienst van de organisatie MINERVA, mag je op zoek gaan naar de herinnering waar deze Golden Butterfly zich in verbergt.

Dit vervolg op de science fiction 2064: Read Only Memories van MidBoss, wordt ergens in 2020 verwacht. Volg de ontwikkelingen en bekijk de trailer op de officiële site.

16-6-2019
In het charmante handgetekende CHOOK & SOSIG: Walk the Plank van solo-ontwikkelaar Tooki Palooki uit Nieuw Zeeland, lopen geen standaard avonturiers rond. Chook is een geestachtige kip en Sosig is een kat met spaghettibenen. Ook hun vrienden zijn een zooitje ongeregeld en je komt ze tegen in een piratengrot, op een goblin eiland of bij een groep cultisten, waar je ook nog fabelachtige schatten kunt vinden.

Het humoristische spel zal 17 juni verschijnen op GOG en Steam. Bezoek de officiële site voor meer informatie.
Eerdere gratis avonturen van het vreemde duo zijn te downloaden op itch.io.

14-6-2019
In REALITY FALLS wordt volgens indie-ontwikkelaar Lewis Denby een adventure met een goed verhaal, klassieke puzzels en een retro JRPG look & feel.
Het speelt zich allemaal af in een klein, vervallen, Russisch stadje op de grens tussen Europa en Azië. Er wonen allemaal rare lieden, die genoeg hebben van hun saaie leventje en de speler, in de rol van Adrian Watts, komt daar per ongeluk terecht...

Wanneer precies in 2019 het spel uitkomt, is nog niet bekend, maar een trailer en screenshots zijn alvast te bekijken op de steampagina.

13-6-2019
In AURORA: The Lost Medallion van indie-ontwikkelaar Noema Games gaat de buitenaardse vrouwelijke hoofdrolspeelster Aurora op zoek naar haar identiteit. Samen met nog andere kinderen is ze veilig opgegroeid in een grot, onder de hoede van intelligente robots. De enige aanwijzing over hun herkomst is een opgenomen stem met een persoonlijke boodschap. Aurora's opname is incompleet.

De klassiek vormgegeven science fiction wordt deze zomer verwacht.
Bezoek de officiële itch.io site of de steampagina waar je alvast episode 1 gratis kunt downloaden.

10-6-2019
Met een nieuwe trailer laat Krillbite Studio weten, dat het project MOSAIC, waaraan sinds 2016 gewerkt wordt, nog in beweging is.
In dit duistere surrealistische avontuur, leid je een doodsaai en betekenisloos bestaan in een kille, moderne samenleving...tot op een dag vreemde dingen gebeuren en alles anders wordt.

Het spel zal mogelijk nog dit jaar verschijnen. Bezoek de steampagina om een trailer en screenshots te bekijken.

6-6-2019
De Belgische uitgever Cronos Interactive, biedt middels videodagboeken een kijkje achter de schermen aan van JOURNEY FOR ELYSIUM, een VR-avontuur van ontwikkelaar Mantis Games.
Het spel is een reis door de Grieks-Romeinse mythologie. Klassieke puzzels uit de jaren 90 zijn omgezet naar de moderne tijd en er is heel veel te ontdekken op je tocht door de onderwereld in een roeiboot.

Het spel zal nog dit jaar verschijnen. Bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

5-6-2019
In MEMORRHA ga je op reis door een vreemd land en volg je de sporen van een mysterieuze cultuur. Los logische puzzels op, activeer bijzondere machines en leer meer over hun makers.

Het spel wordt 27 september 2019 verwacht. Bezoek de steampagina om de prachtige trailers en screenshots te bewonderen en op de hoogte te blijven van de vorderingen.

4-6-2019
METAMORPHOSIS wordt een heel avontuurlijk puzzleavontuur, waarin je de wereld door de ogen van een insect bekijkt.
Als Gregor op een dag wakker wordt, ontdekt hij dat hij veranderd is in een klein insect. Dat is heel lastig, want zijn beste vriend Joseph is om onbekende redenen gearresteerd en zo kan hij hem natuurlijk niet goed helpen. Op zoek dus naar een mogelijkheid weer "normaal" te worden.

Dit aparte avontuur zal binnenkort op Steam verschijnen. Intussen kun je daar al een korte trailer en screenshots bekijken.

1-6-2019
ZED is de creatie van Chuck Carter, een van de artiesten die meewerkten aan Myst en nog 25 ander spellen.
In dit spel is het de bedoeling dat je veel van je omgeving bekijkt en de nodige vreemde puzzels oplost, in een poging een oude, stervende dromer te helpen een blijvende erfenis voor zijn kleindochter achter te laten.

Dit exotisch ogende spel, dat ruim twee jaar geleden met steun van een kickstarter campagne werd gefinancierd, zal 4 juni 2019 met hulp van uitgever Cyan Ventures op Steam verschijnen, alwaar je intussen een trailer en screenshots kunt bewonderen.

1-6-2019
In ANGELO AND DEEMON: One Hell of a Quest speel je de rol van Angelo, een nogal luie blogger die op een dag de kans van zijn leven ruikt om zijn blog op te pimpen en meer volgers te krijgen. De dood heeft zich namelijk in het appartement vergist en komt Angelo halen voor een trip naar de hel.

Wanneer het humoristische klassieke adventurespel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de officiële site van ontwikkelaar Specialbit voor meer informatie, screenshots en een eerste demo.

31-5-2019
MOONRISE FALL van indie-ontwikkelaar Christopher Mathes handelt over een (vaag) menselijk aandoend wezen, dat na een auto-ongeluk verdwaald lijkt in een vreemdsoortig bos met bovennatuurlijke verschijnselen. Slechts gewapend met een lantaarntje, een camera en een dagboek met hints, zoekt hij zijn weg door bossen en grotten, fotografeert hij dieren en lost hij puzzels op.

Het avontuur over verlies en nieuw leven, gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen is vanaf 31 mei 2019 verkrijgbaar.
Bezoek de officiële site voor de nieuwste trailer en meer informatie.

29-5-2019
Red Thread Games laat je middels een trailer kennis maken met hun "Fjord Noir" adventure DRAUGEN.
Hierin maak je kennis met de pracht van Noorwegen, de mysterieuze atmosfeer van het verhaal en de vrijgevochten Lissie. In het spel, dat zich eind 1920 afspeelt, neem je de rol op je van Edward Harden, een Amerikaanse eenling, die op zoek is naar zijn vermiste zus Betty. Het is niet makkelijk voor de wereldvreemde studiebol, maar gelukkig vergezelt Lissie hem.

29 mei 2019 wordt het spel eerst uitgegeven voor PC en later voor PS4 en XBoxOne. Bezoek de officiële site voor meer informatie, een trailer en screenshots.

27-5-2019
BRASSHEART speelt zich af in een alternatief 1920. In deze wereld probeert Pola haar vader te redden, die ontvoerd is door zijn eigen uitvinding, een rebellerende supermachine met de naam Valkiria.

Het klassieke dieselpunk avontuur van ontwikkelaar Hexy Games nog dit jaar verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer info, een trailer en screenshots.

26-5-2019
In LAIR OF THE CLOCKWORK GOD van ontwikkelaar Size Five Games, kan de gamer wisselen tussen Ben en Dan. Ben is een echte adventurespeler, die alles opraapt in de hoop er ooit een puzzel mee op te lossen. Dan is een platformer. En samen gaan ze de apocalyps stoppen, door een oude computer gevoelens te leren.

Het bijzondere spel wordt in augustus van dit jaar verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer info, een trailer en screenshots.

26-5-2019
SUMMIT OF THE WOLF van ontwikkelaar Unimatrix productions (Stonewall Penitentiary), vertelt het verhaal van het meisje Ophelia, dat in een magische wereld terecht komt. Ze gaat op onderzoek uit om het mysterie van haar verschijnen hier te kunnen verklaren. Een reis vol gevaren en wonderbaarlijke ontmoetingen.

Bezoek de Steampagina voor meer info, een trailer en screenshots.

25-5-2019
CLAM MAN (inderdaad een man met een mossel-gezicht), wordt plotseling en zonder waarschuwing, ontslagen uit zijn functie als Junior Sales Assistant. Hij legt zich daar niet zonder meer bij neer en gaat op zoek naar het waarom.

Het humoristische handgetekende spel is sinds gisteren te koop op Steam voor meer info.

24-5-2019
NELLY COOTALOT: Spoonbeaks Ahoy! vertelt het verhaal van het piratenmeisje Nelly, die door een dode zeerover gevraagd wordt de mysterieuze verdwijning van een vlucht vogels (spoonbeaks) te onderzoeken. Nelly heeft een hart van goud en is dol op vogels, dus gaat meteen op onderzoek uit.

Deze prima HD versie mét ingesproken stemmen is een remake van het gratis spel uit 2007. Het humoristische piraten-avontuur is voor nog geen 2 euro te koop op Steam en de opbrengst gaat naar de vogelbescherming.

23-5-2019
In YET ANOTHER HERO STORY wordt een nobele dame ontvoerd en dan kan natuurlijk alleen een echte held haar redden. Die held zou niet Martin McNish moeten zijn, maar ja, het leven gaat soms anders dan je denkt. Het is dan ook de taak van de speler om Martin een beetje te helpen, want in zijn eentje redt hij het niet.

Dit humoristische, klassieke adventurespel van indie-ontwikkelaar Sinking Sheep is inmiddels verkrijgbaar op de itch.io pagina , waar je ook meteen screenshots en een trailer kunt bewonderen of eerst een demo kunt uitproberen. Mogelijk komt er ook nog een steam-versie deze zomer.

22-5-2019
In CHILD FOCUS: MISSING ga je op zoek naar je vermiste vriend. Je ontmoet en ondervraagt interessante personen, verkent de omgeving en zoekt naar sporen die je vriend heeft achtergelaten.

Dit volledig Nederlandstalige detective spel voor smartphones richt zich op jongeren van 13-16 jaar en is gratis verkrijgbaar in de Google Playstore (of in de app-store).

22-5-2019
In DEMONS NEVER LIE van indie-ontwikkelaar Indiebug speel je de rol van John, die na een rotleven helemaal bereid is deze wrede wereld te verlaten.
Maar dan verschijnt Ocaso, een demon die hem het aanbod doet weer jong te worden en een droomleven te leiden. Natuurlijk alleen als John zijn ziel in ruil geeft.

Dit geestige pixelspel kan nog wat steun gebruiken op Kickstarter, voor het in 2019 uitgebracht wordt. Wil je eerst overtuigd worden, dan kun je een gratis demo downloaden op itch.io, waar je ook meer informatie, een trailer en screenshots kunt vinden.

20-5-2019
Meester verhalenvertellers No Code en Devolver Digital laten weten dat de science fiction thriller OBSERVATION vanaf 21 mei te koop is voor PC en PS4.

In dit spel onderzoek je wat er met Dr. Emma Fisher en haar vermiste bemanning is gebeurd op het ruimtestation. Het bijzondere is, dat je de rol op je neemt van S.A.M., de kunstmatige intelligentie van het station. Jij bent de supercomputer en controleert de camera's, de apparatuur, de deuren en werktuigen om Emma te helpen.
Bezoek de officiële site, waar je meer informatie, een trailer en screenshots kunt vinden.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Juni
 • Investi-gator
 • The Five Cores remastered


 • Juli
 • Apparition (is in early access)
 • Bear With Me: The Lost Robots
 • The 13th Doll
 • The Procession to Calvary


 • Augustus
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Lair of the Clockwork God
 • LUNA: The Shadow Dust
 • Out of Coverage
 • Project Sense: a Cyberpunk Ghost Story


 • September
 • Blacksad: Under the Skin
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Memorrha
 • Mundaun
 • Someday You'll Return


 • Oktober
 • Edgar: Bokbok in Boulzac
 • Moons of Madness
 • Omno
 • Starflint


 • November
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Nancy Drew 33: Midnight in Salem
 • Watch Over Christmas


 • December
 • Asylum
 • Nick Bounty and the dame with the Blue Chewed Shoe
 • Reality Incognita (is in early access)
 • The Blind Prophet


 • Ergens in 2019......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Song for Viggo
 • Agent A: A Puzzle in Disguise
 • AR-K, episode 4
 • Beyond a Steel Sky
 • Brassheart
 • Cat and Ghostly Road
 • Creaks
 • Cyanide and Happiness
 • Demons Never Lie
 • Discolored
 • Ghetto Conspiracy
 • Ghoul Britannia: Land of Hope and Gorey
 • Gibbous: A Cthulhu Adventure
 • HalfLight
 • Harold Halibut
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Inspector Waffles
 • Jengo
 • Jennifer Wilde
 • Jenny LeClue
 • K'nossos
 • Little Misfortune
 • Lost Ember
 • Metamophosis
 • Mosaic
 • Mr. Thready
 • Mutropolis
 • One Helluva Day
 • Phoenix Springs
 • Plot of the Druid
 • PRIM
 • Reality Falls
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • Saint Kotar: The Yellow mask
 • Schizm 3: Nemezis
 • Seclusion: Islesbury
 • Sol705
 • SpaceVenture
 • Tala
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Hand of Glory
 • The Lighthouse
 • The Mystery of Oak Island
 • The Secrets of Jesus
 • The Sojourn
 • The Tale of Doris and the Dragon, ep.2
 • Veritas
 • VirtuaVerse


 • Verwacht in 2020

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.