Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2020 pagina.


30-9-2020
Heb je je ooit afgevraagd wat er met de heilige graal is gebeurd, nadat ridder Lancelot hem gevonden had? In LANCELOT'S HANGOVER: The Quest of the Holy Booze krijg je een antwoord.

Dit grappige avontuur, dat onder invloed van Monty Python en Monkey Island werd ontwikkeld, is begin 2016 via kickstarter gefinancierd en dus is spelmaker Jean-Baptiste de Clerfayt daarna hard aan het werk gegaan. Bezoek de steampagina, waar je meer informatie kunt vinden over de vermoedelijke uitgiftedatum 1 oktober aanstaande.

28-9-2020
COMMANDER '85 speelt zich af in 1985. Je bent een tiener en hebt voor je verjaardag een super moderne computer met kunstmatige intelligentie gekregen, dus je kunt niet wachten om hem aan je vrienden te tonen. Het loopt allemaal een beetje uit de hand als het ding onderdeel van een militair experiment blijkt te zijn.

Het spel met hacking RPG-elementen, wordt 30 september uitgebracht op Steam.

25-9-2020
HIGHLY LIKELY speelt zich af in een klein Oekraïns dorpje vlakbij de grens met Polen, waar de ietwat naïeve boer Mikola worstelt om het hoofd boven water te houden. Als hij de kans krijgt om olie af te tappen van een "verlaten" pijplijn, ruikt hij een kans zijn situatie en die van het dorp te verbeteren.

Het humoristische 2D platformspel is verkrijgbaar voor PC. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

24-9-2020
EMBRACELET is het verhaal van een teenager, die zijn grootvader bezoekt op een klein eiland in het noorden van Noorwegen. Hij ontdekt een magische armband, waarmee hij de wereld om hem heen kan be´nvloeden. Hij zal leren omgaan met veranderende tradities, verlies, liefde en vriendschap.

Het bijzondere spel is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PC en Switch. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

24-9-2020
In GORDIAN ROOMS: A curious heritage kun je de erfenis van je oom pas krijgen, als je in zijn Victoriaanse landhuis alle puzzels hebt opgelost, die hij daar voor jou achterliet.

Het escape spel is sinds gisteren verkrijgbaar. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

24-9-2020
WHEN THE PAST WAS AROUND is een spel over liefde, afscheid nemen en verder gaan en alles daar tussenin. Het verhaal van de 22-jarige Edda, die niet meer weet hoe ze haar dromen moet verwezenlijken.

Het surrealistische spel van Mojiken Studio is inmiddels verkrijgbaar op Steam, waar ook een gratis proloog te downloaden is.

22-9-2020
In THE LONG GATE doorkruis je mysterieuze grotten met eeuwenoude buitenaardse machines. Je mag proberen om ze aan de gang te krijgen, zodat je verder kunt met je ontdekkingsreis. Je lost digitale, analoge en zelfs quantumpuzzels op, begeleid door speciaal voor dit spel gemaakte elektronische muziek.

Het debuutspel van ontwikkelaar David Shaw is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

20-9-2020
MILO AND THE MAGPIES is het avontuur van een kleine kat, die na een ongelukkige ontmoeting met enkele eksters zijn weg terug naar huis moet vinden, dwars door de tuinen van de buren die niet allemaal even dol op katten zijn.

De prachtige handgeschilderde beelden zijn van de hand van de Nederlandse kunstschilder Johan Scherft, die ook meewerkte aan Rusty Lake. Het katavontuur wordt eind van dit jaar verwacht en volgende maand is er waarschijnlijk al een gratis demo te spelen op Steam.

18-9-2020
HADR wordt een zeer bijzonder spel, waarin je een goochelaarsdoek manipuleert. Leg je hem over voorwerpen, dan verdwijnen die. Op deze manier kun je problemen oplossen in de 13 verschillende kamers en kom je tegelijk iets meer te weten over de goochelaar, zijn vriend het konijn en de onvoorspelbaarheid van een magische truc.

Het minimalistisch uitgevoerde spel wordt reeds volgende maand verwacht, maar intussen is er wel al een gratis demo te spelen op Steam.

16-9-2020
WELCOME TO ELK is een biografisch avontuur dat zich afspeelt op een bijzonder eiland.
Je speelt de rol van Frigg, die het drukke leven in de stad omruilt voor een baan als leerling timmerman op een klein eiland zonder internet. Ze vreest dat ze zich zal vervelen, maar dat loopt anders af. Elk persoon die Frigg ontmoet heeft een eigen verhaal te vertellen, dat gebaseerd is op werkelijke gebeurtenissen. Natuurlijk zijn er ook minigames die het geheel ondersteunen.

Het spel met een aantrekkelijke, geheel eigen stijl wordt 17 september uitgebracht op Steam.

16-9-2020
In KAPIA speel je de rol van Reny en van haar grootvader Stefan, die hun best doen om de wereld waarin ze leven te redden van een mysterieus, intelligent soort infectie!

Het mooi getekende 3D spel wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht. Intussen kun je op de steampagina trailers en screenshots bewonderen en het spel op je wenslijstje zetten.
Of een kleine bijdrage leveren op Kickstarter, waar ook een gratis demo te vinden is.

15-9-2020
In CROWNS AND PAWNS: Kingdom of Deceit komt Milda in het avontuur van haar leven terecht, nadat de postbode haar een brief van de notaris brengt. Haar grootvader is overleden en Milda erft niet alleen een groot huis, maar ook een groot familiegeheim. Het brengt haar in de minder bekende delen van Lithuania, waar een geheime dienst nog grote invloed heeft.

Het spel van ontwikkelaar Tag of Joy, werd ge´nspireerd door de Broken Sword en Syberia series en wordt in 2021 verwacht. Bezoek de steampagina waar de komende drie dagen een gratis demo te downloaden is.

15-9-2020
MARCELLA MOON 2: Saboteurs on the River is het tweede deel in de nieuwe teenager detective serie Marcella Moon.
Ditmaal gaat Marcella naar Red River Landing in Louisiana om het Summer Gumbo Festival te vieren. Jammer genoeg hebben ze daar last van een serie vreemde diefstallen en ongelukken. Marcella probeert uit te vinden wie de dief is, voordat de dingen echt uit de hand lopen.

Het spel is vanaf vandaag verkrijgbaar op de officiŰle itch.io site.

14-9-2020
TOHU speelt zich af in een fantasiewereld met visplaneten die in de lucht zweven. Een klein meisje heeft een geheim. Zij kan zichzelf veranderen in een Cobus, die zware dingen kan optillen. Handig toch?

Het schattig uitziende, handgetekende avontuur van Fireart Games wordt eind 2020 verwacht.
Bezoek de steampagina voor een gameplay trailer, screenshots en meer informatie.

14-9-2020
Wormwood Studios, dat menigeen wellicht kent van het scifi avontuur Primordia, werkt al ruim 2 jaar aan het surrealistische STRANGELAND.
Hierin ontwaakt een man op een wel zeer vreemd buitenaards pretpark. Hij ziet hoe een goudharige vrouw zich in een bodemloze put stort. Hij zoekt antwoorden bij onder andere een levend fornuis, een oogloze schrijver en een mismaakte zeemeermin, terwijl ijselijke kreten vanaf de top van de achtbaan klinken. Hij weet dat de vrouw blijft springen en vallen tot hij dit Duister Ding heeft vernietigd.

Naar verwachting wordt het spel in het eerste kwartaal van 2021 uitgebracht op Steam.

13-9-2020
OMNO belooft een fantasievolle ontdekkingsreis te worden door weelderige bossen, over een zonovergoten woestijn, over een ijskoude toendra en met de krachten van een verloren beschaving zelfs naar de wolken. Onderweg ontmoet je vreemde wezens en misschien zelfs een vriend.

Indie-ontwikkelaar Jonas Manke van Studio Inkyfox publiceert een mini-avontuur in de vorm van een gratis proloog op Steam, als kennismaking met de bijzondere wereld van Omno. Het volledige spel wordt in maart/april volgend jaar verwacht.

13-9-2020
In de THE REWINDER mag je uitzoeken waarom sommige geesten in een klein stadje zo'n moeite hebben met re´ncarneren. Met een mechanisme waarmee je de tijd kunt veranderen, kun je hen vervolgens helpen over te gaan.

Het spel, dat gebaseerd is op Chinese folklore en mythologie zal volgend jaar verschijnen. Intussen is er wel al een gratis demo op Steam te vinden.

12-9-2020
DARK FRACTURE wordt een traditionele 3D, 1ste persoons horror, waarin je niet alleen door de gangen loopt van het gebouw waar Edwrd werkt, maar ook in een duistere paralle wereld, waarin je geestelijke gezondheid bedreigd wordt.

Een "early access" versie verschijnt eind februari 2021 en het volledige spel wordt begin 2022 verwacht. Intussen is er wel al een gratis speelbare proloog op Steam te vinden, om je in de stemming te brengen.

8-9-2020
PALLADIUM: Adventure in Greece speelt zich af op een klein Grieks eiland, waar jij als archeoloog op zoek bent naar een antiek voorwerp. Maar je bent niet de enige, er zijn meer kapers op de kust en bovendien krijg je te maken met dodelijke vallen in een labyrint en moeilijke raadsels. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en kun je een metgezel kiezen, die je helpt bij de raadsels ˇf bij de valstrikken.

Het spel zou nog dit jaar uitkomen. Intussen is er een gratis demo op Steam te spelen.

6-9-2020
In THE LAST SHOW OF MR. CHARDISH speel je de rol van actrice Ella, die na jaren van afwezigheid het theater bezoekt van de beroemde producent Mr. Chardish. Ze herbeleeft de momenten van optredens, publiek en haar rol als muze, door het manipuleren van de verlichting en het lezen van brieven.

Het spel bestaat uit vijf actes, die waarschijnlijk nog dit jaar worden uitgegeven. Speel de gratis proloog op Steam.

3-9-2020
De enige die Alan in QUINTUS AND THE ABSENT THRUTH kan helpen om zijn vermiste dochter Lydia terug te vinden, is zijn beste vriend, een kleine intelligente muis met de naam Quintus. Quintus kan namelijk op plekken komen en puzzels oplossen waarvoor je echt een kleine muis moet zijn.

Het eerste hoofdstuk van dit handgetekende spel van Wracktangle Games is gratis te spelen. Hoofdstuk 2 wordt 14 oktober verwacht. Bezoek de officiŰle site voor meer informatie.

2-9-2020
Ontdek mysteries die alleen THE MEDIUM kan zien. Verken tegelijkertijd de echte wereld en de geestenwereld. Gebruik je paranormale gaven om puzzels op te lossen die beide werelden overspannen, diep verontrustende geheimen bloot te leggen en ontmoetingen met The Maw te overleven - een monster geboren uit een onuitsprekelijke tragedie.

Het spel voor volwassenen wordt in december verwacht. Bezoek de officiele site voor trailers en meer informatie.

1-9-2020
CARTO wordt een grappig avontuur, waarin je vierkante stukjes van de plattegrond afbreekt, draait en op een andere plek legt, om zo nieuwe doorgangen te maken. Het helpt om de weg naar huis te vinden en nieuwe vrienden te spreken en te helpen bij het oplossen van hun problemen.

Het puzzelavontuur wordt 27 oktober verwacht. Bezoek de steampagina voor trailers en meer informatie.

29-8-2020
THIS IS THE ZODIAC SPEAKING is een mysterie-thriller, gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen rondom de seriemoordenaar die in de 70-tiger jaren van de vorige eeuw California in zijn greep hield Ún die nooit gepakt werd.

Het spel wordt 15 oktober uitgebracht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2020

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Oktober
 • Amnesia: Rebirth
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Carto
 • Dorian Morris Adventure
 • Dragon Audit
 • Fragile
 • Futurust
 • Hadr
 • Hellseed, chapter 1
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • Leisure Suit Larry: Wet Dream Dry Twice
 • Mutropolis
 • Oniria Crimes
 • Quintus and the Absent Truth, Chapter 2
 • Summer Daze at Hero-U
 • Super Inconvenience Mart
 • The Last Show of Mr. Chardish, act 2
 • The Uncertain, ep 2: Light at the End
 • The Wild Case
 • This is the Zodiac Speaking
 • TOHU


 • November
 • Born Punk
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • Divisadero
 • Imposter Factory
 • Milo and the Magpies
 • Slender Threads
 • The Funny Boneyard
 • The House in the Hollow
 • Westwood Shadows


 • December
 • A Painter's Tale: Curon, 1950
 • AC-0209
 • Beasts of Maravilla Island
 • Chinatown Detective Agency
 • Encodya
 • Framing Dawes
 • Joe Kowalski Chronicles: Murder in a Flat
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • Lone McLonegan
 • The Button Witch
 • The Medium
 • The Peephole Chronicles: Weird John
 • Watch Over Christmas
 • Whateverland


 • Ergens in 2020......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Space For The Unbound
 • Alien Function
 • Asylum
 • Brassheart
 • Call of the Sea
 • Chicken Police: Paint It Red
 • Children of Silentown
 • Cyanide and Happiness - Freakpocalyps
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Dexter Stardust: Adventures in Outer Space
 • Dude Where Is My Beer?
 • Ghoul Britannia: Land of Hope and Gorey (is in early access)
 • Glimpse of Maddness
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Hiveswap, act 2
 • Inspector Waffles
 • Lost At Sea
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Neyyah
 • Nine Witches: Family Disruption
 • One Dreamer
 • One Helluva Day
 • Palladium: Adventure in Greece
 • Papetura
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • SAMUDRA
 • Silent Night
 • Silhouette (is in early access)
 • Tala
 • The Dark Side of the Moon
 • The Mystery of Oak Island
 • Tormentum II


 • Verwacht in 2021

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2022

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

 • A Song for Viggo
 • A Little Less Desperation
 • Another Tomorrow
 • Antesha
 • Apparition (is in early access)
 • AR-K, episode 4
 • Blue Volta
 • Bookworms
 • Cerynitii
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Dark Room, episode 2
 • Delaware St. John 4: Asylum of The Lost
 • Elroy and the Aliens
 • Exit: A Biodelic Adventure
 • Firmament
 • Foxtail (is in early access)
 • Gear Puzzle: the inheritance of grandpa (is in early access)
 • Genesis Noir
 • Glastonbury: Waking Dream of Avalon
 • Happiless
 • Harold Halibut
 • Inexplicable Deaths in Damipolis
 • Insanto
 • Jack Houston and the Necronauts
 • Jennifer Wilde
 • Joel Mayer's Purgatory
 • Joyfess, episode 2
 • Kadath (is in early access)
 • K'nossos
 • Lamanna
 • Laura Bow and the Mechanical Codex
 • Madievals (is in early access)
 • Maelstrom Obscura
 • Mercury Blue
 • Minotaur (is in early access)
 • Moncage
 • My Beautiful Paper Smile (is in early access)
 • Nascence: Anna's Songs
 • Nemezis: Mysterious Journey 3
 • Neyyah
 • Outsider
 • Phoenix Springs
 • Playerless: One Button Adventure
 • Reality Falls
 • Related, chapter 2
 • Seclusion: Islesbury
 • Shadow Over Isolation
 • SpaceVenture
 • Syberia: The world before
 • Tardigrades
 • Technobabylon 2: Birthright
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Council Of Crows
 • The Drifter
 • The Fold: Ingression
 • The Fountain of Youth
 • The Last Crown: Blackenrock
 • The Legend of Snowblind
 • The Lighthouse (is in early access)
 • The Safe Place
 • The Season of the Warlock
 • The Silver Lining, part 5.
 • The Valley of the Stars
 • Tony Tough: The Army of Dorkiness
 • Unlit (is in early access)
 • Utopia Syndrome
 • Ultre´a
 • Venturing Forth
 • Zid & Zniw Chronicles: Zniw adventure