Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2021 pagina.


24-7-2021
THE PLANE EFFECT plaatst je in de schoenen van Solo, die zijn laatste dag op kantoor heeft doorgebracht en nu op weg gaat naar zijn familie. Dat wil zeggen, je hebt toch een familie? Dacht je? Je herinnert je toch een vrouw en een kind? Ja toch? Solo worstelt met zijn grip op de realiteit en verstoort de balans tussen tijd en ruimte. Gebruik je logisch denkvermogen om de onlogische wereld om je heen onder controle te krijgen.

Het spel wordt 12 augustus verwacht.
Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots, informatie en een gratis demo met het eerste half uur van het spel.

23-7-2021
THE BIG CON laat je kennismaken met de wereld van een weggelopen teenager crimineeltje in de jaren 90 in Amerika.
Doe je best om in je levensonderhoud te voorzien door zakken te rollen, in te breken en mensen op andere slinkse manieren hun geld afhandig te maken.

Het humoristische cartoonavontuur is vanaf 31 augustus verkrijgbaar op Steam

22-7-2021
Microids maakt bekend dat liefhebbers van een goede detective Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases reeds 28 september tegemoet kunnen zien.

Je speelt als de jonge, nog niet beroemde, maar wel al besnorde Hercule Poirot, die is uitgenodigd op een receptie bij de invloedrijke familie Van den Bosch, waar de verloving van hun dochter wordt aangekondigd. Maar de spanningen onder de gasten lopen hoog op terwijl er een sneeuwstorm valt waardoor iedereen vast komt te zitten in het landhuis. Het vrolijke feest wordt al snel verstoord door de moord op een van de gasten...gelukkig is Poirot er op het juiste moment, op de juiste plek.

Meer informatie is te vinden op de Steam pagina of op de Microids pagina

21-7-2021
Het Kroatische Red Martyr Entertainment heeft in het Nederlandse SOEDESCO de uitgever gevonden die SAINT KOTAR in oktober gaat uitbrengen.

In het psychologische horroravontuur ontwaken Benedek en Nicolay uit een afschuwelijke droom, in een landelijk gelegen stadje in KroatiŽ. Ze zijjn niet in hun eigen huis en kennen zelfs de hele omgeving niet, maar toch weten ze dat er iets vreselijk mis is hier. Hun vriendin is vermist en ze vermoeden dat het te maken heeft met een serie moorden, duivelaanbidding en heksenrituelen.

Kijk voor meer informatie op GOG of speel eerst de gratis demo via Steam

20-7-2021
In FARADAY PROTOCOL is de hoofdrol weggelegd voor een interstellair archeoloog, die op een planeet terecht komt die al tienduizend jaar verlaten is. Vreemd genoeg werken alle machines nog en is er een kunstmatige intelligente die over de planeet waakt. Door met een speciaal werktuig energie te verdelen, kun je puzzels oplossen en de planeet verder verkennen.

Middels een nieuwe trailer laat ontwikkelaar RedKoi Box weten, dat het science fiction 3D puzzelavontuur op 12 augustus wordt uitgebracht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en de trailer.

19-7-2021
CROWALT: Traces of the Lost Colony, gaat de jonge en ambitieuze Hugh Radcliif op zoek naar een groep kolonisten die 150 jaar geleden mysterieus verdwenen. natuurlijk werkt hij zichzelf behoorlijk in de nesten als hij het mysterie probeert op te lossen.

Het klassieke adventurespel met moderne pixels wordt deze zomer verwacht. Bezoek de steampagina, voor een trailer en screenshots.

18-7-2021
OMNO belooft een fantasievolle ontdekkingsreis te worden door weelderige bossen, over een zonovergoten woestijn, over een ijskoude toendra en met de krachten van een verloren beschaving zelfs naar de wolken. Onderweg ontmoet je vreemde wezens en misschien zelfs een vriend.

Indie-ontwikkelaar Jonas Manke van Studio Inkyfox publiceert een mini-avontuur in de vorm van een gratis proloog op Steam, als kennismaking met de bijzondere wereld van Omno. Het volledige spel wordt naar verwachting 29 juli uitgebracht.

17-7-2021
CATIE IN MEOWMEOWLAND wordt een humoristisch avontuurlijk spel in de stijl van Samorost. Klik op de juiste plek om een actie in beweging te zetten, die je uiteindelijk helpt je doel te bereiken.
De kleine Catie volgt een witte kat in haar tuin en belandt zo in een bizarre wereld, bevolkt met katachtige wezens. Het wordt nog een hele opgave om de weg naar huis te vinden.

Het handgetekende spel voor jong en oud, wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

16-7-2021
In CREEPY TALE 2 is het koninkrijk ondergedompeld in angst. Een geheimzinnig kwaad ontvoert kinderen en is wreed tegen dieren. Ook de kleine Ellie valt in handen van de spookachtige gasten. Lars weet ternauwernood te ontsnappen en dapper gaat hij op weg om Ellie te redden.

Het tweede, onafhankelijk te spelen deel in de serie, is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

15-7-2021
LOST AT SEA is een spel over het leven zelf. Wat zijn de belangrijkste momenten in je leven? Het gaat over de reis die we allemaal maken en het monster dat we allemaal tegenkomen. Gelegen op een prachtig eiland, vecht je tegen dood en angst om de momenten te herinneren die ons allemaal verbinden en het leven voor ons allemaal de moeite waard maken.

Het spel dat tot nadenken en herinneren oproept, is vanaf vandaag verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar de Steampagina

14-7-2021
In CHINATOWN DETECTIVE AGENCY speel je de rol van Amira Darma, ooit een rijzende ster bij Interpol en nu de eigenaresse van een klein, pas geopend detectivebureau. Het blijkt niet zo eenvoudig te zijn om thuis de juiste klanten te werven en tegelijk zaken op te lossen, waarvoor je over de hele wereld moet reizen.

Het cyberpunk retro-avontuur wordt in de zomer van 2021 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots of speel alvast de gratis DAY ONE

13-7-2021
In OUTSIDER: After Life speel je de rol van een kapotte android HUD-ini (uit te spreken als Hoedini), die achtergelaten is op aarde. De mensheid heeft zichzelf al uitgeroeid en met het universum gaat het niet beter. HUD-ini probeert zichzelf te repareren en daarna te ontsnappen aan de aarde en het universum.

Het handgetekende puzzelspel van het Portugese Once a Bird werd vorig jaar reeds uitgebracht voor Android en iOs en is vanaf vandaag voor PC verkrijgbaar op Steam.

12-7-2021
FROG DETECTIVE: Corruption at Cowbow County wordt het derde deel in de populaire cartoonserie voor kinderen. Ditmaal gaat de sympathieke kikker op onderzoek uit in de woestijn in het wilde westen, op zoek naar een geestverschijning.

Op Steam zijn al een trailer en screenshots te bekijken.

9-7-2021
In 2001 verscheen Schizm (ook bekend als Mysterious Journey), het fantasievolle, myst-achtige science fiction avontuur met de prachtige beelden en moeilijke puzzels. In 2003 volgde Schizm 2 en vanaf 9 juli 2021 kunnen we, volgens de Poolse ontwikkelaars van Detalion Games, uitgebreid genieten van Schizm 3, onder de naam NEMEZIS: Mysterious Journey III op Steam en op GOG.com

Arnia en Bogard genieten van een trip als toeristen op de planeet Argilius, als hun vakantie verstoord wordt door gevaarlijke en onverklaarbare gebeurtenissen tussen de twee parallelle dimensies op deze wereld. Een machine genaamd "First of Nemezis" zou hier mogelijk een einde aan kunnen maken.

3-7-2021
THE NIGHT IS GREY wordt een cinematografische thriller, verteld via het klassieke perspectief van een point & click adventure.
Graham is alleen in een bos, waar vreemde wolven achter hem aanzitten. Terwijl hij rent voor zijn leven, vindt hij een klein meisje in een verlaten hut. Zonder hem zal ze het vast niet overleven, maar toch is niet alles zoals het lijkt.

Het spel wordt in 2021 verwacht. Inmiddels is er een nieuwe trailer te bewonderen en een gratis demo te vinden op Steam.

29-6-2021
In BLUE JUNE speel je de rol van June, een studente, die geplaagd wordt door nachtmerries, die haar steeds meer het verleden inzuigen. De echte wereld lijkt steeds vreemder. Kleuren, geluiden en geur zijn niet meer hetzelfde. Elke dag lijkt June verder te vervreemden van de wereld om haar heen.Nog even en ze kan het verschil niet meer zien tussen werkelijkheid en droom.

Meer informatie over het eenvrouwsproject uit Canada is te vinden op de officiŽle site, waar ook een kickstartercampagne is aangekondigd. Op deze pagina is ook een link naar een demo.

29-6-2021
ELROY AND THE ALIENS Gaat over raketontwerper Elroy, die 18 jaar geleden zijn vader op mysterieuze verloor en over onderzoeksjournaliste Peggie, die samen een geheim ontdekken, dat hen in een episch, wereldreddend avontuur stort vol met oude legendes en buitenaardse talen.

Het klassieke, humoristische, 2D avontuur is reeds 7 jaar in de maak, maar het lijkt erop dat aan het wachten "binnenkort" een einde komt. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

29-6-2021
THE PROPHECY speelt zich af in een rustig klein middeleeuws dorp, waar het leven vreedzaam zijn ganng gaat. Totdat Jacob op een nacht bij onverwachte, magische gebeurtenissen betrokken raakt, die het hele koninkrijk in gevaar kunnen brengen.

Het klassieke adventurespel is momenteel in vroegtijdige toegang op Steam en wordt later dit jaar in zijn geheel verwacht.

25-6-2021
DESOLATIUM: Prologue is een horrorspel gebaseerd op de Cthulhu mythes van Lovecraft. Het begint in de proloog allemaal met de kindermoord van koning Herodes. Shamara, die net haar kind verloren is, bidt wanhopig tot haar God om hulp. Maar degene die antwoordt, is een zeer oud gevaarlijk wezen, dat haar uitverkiest om hem weer tot leven te wekken.

De proloog is nu verkrijgbaar op Steam. Het volledige spel zal eind 2021 verschijnen.

22-6-2021
PLOT OF THE DRUID volgt de belevenissen van Jase, die fraudeerde bij zijn certificatietest en daarom van de opleiding voor druÔdes verwijderd werd. Om te bewijzen dat hij het waard is een tweede kans te krijgen, gaat hij op avontuur in een wereld vol goblins, trollen, draken, dwergen en elfen.

In dit handgetekende, 3e persoons klassiek vormgegeven avontuur, krijg je niet alleen de opties lopen, kijken en pakken, maar ook openen, sluiten en duwen ťn natuurlijk magie. Op deze wijze willen de makers je meer controle geven over de acties die je wilt ondernemen.

Bekijk de nieuwe trailer en volg de ontwikkelingen via Steam. Het volledige spel wordt in het eerste kwartaal van 2022 verwacht. Voor de laatste loodjes zal er 22 juni een Kickstartercampagne opgestart worden en er is ook een 1 uur durende gratis demo te spelen.

20-6-2021
GROWBOT wordt een puzzel-adventurespel in de stijl van Machinarium.
Je speelt als Nara, een kleine studente die op de eerste dag van haar opleiding op een ruimtestation, meteen met grote problemen te maken krijgt. Nog voordat je meer te weten komt over vreemde ecosystemen, wordt het station overvallen door een onbekende kracht, die grote kristallen laat groeien. De communicatie valt uit en je gaat op zoek naar de kapitein. Onderweg mag je machines repareren en onderzoek doen naar de vreemde kristallen.

Het spel wordt in de zomer van 2021 verwacht. Inmiddels is er ook een Steam pagina, waar een trailer en screenshots te bewonderen zijn.

14-6-2021
NON - THE FIRST WARP vertelt het verhaal van de alien NON, die totaal niet begrijpt hoe het mogelijk is, dat hij dwars door het heelal "gewarpt" is. En hoe moet hij nou de weg naar zijn thuisplaneet Toukin vinden? De lokale bewoners zijn ook niet al te slim of behulpzaam.

Het humoristische 2.5D avontuur met tijdmanipulatie wordt 12 augustus verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, screeshots en trailers.

13-6-2021
Alex is een grote fan van enge horrorfilms. Hij had nooit kunnen bedenken dat hij er middenin zou zitten toen hij de lift nam naar zijn appartement. In ALMOST MY FLOOR mag Alex proberen de horror het hoofd te bieden, zijn buren te redden en niet helemaal gek te worden.

Dit klassieke, handgetekende point & click horroravontuur wordt in augustus 2021 verwacht. Bezoek de steampagina voor screenshots en meer informatie of speel alvast de gratis proloog.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2021

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Juli
 • Catie in MeowmeowLand
 • Chinatown Detective Agency
 • Crowalt: Traces of the Lost Colony
 • Growbot
 • Joe Kowalski Chronicles: Murder in a Flat
 • Omno (29-7)
 • Ultra Strangeness


 • Augustus
 • Absolute Zero
 • Almost my Floor
 • Faraday Protocol (12-8)
 • Forest Grove
 • Kapia
 • non - The First Warp (12-8)
 • The Big Con (31-8)
 • The Last Shot (30-8)
 • The Plane Effect (12-8)
 • The Sundew


 • September
 • Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases (28-9)
 • Happy Game
 • Page One (is in early access) (2-9)


 • Oktober
 • Conway: Disappearance at Dahlia View
 • Dark Tides
 • DREAMERS
 • Frank and Drake
 • Ikai
 • Marcella Moon: Curse of the Black Cat (1-10)
 • Saint Kotar
 • The House in the Hollow
 • The Rewinder


 • November
 • Futurust (30-11)


 • December
 • Cleo - a pirate's tale
 • Heim
 • Watch Over Christmas (is in early access)


 • Ergens in 2021......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Juggler's Tale
 • A Little Less Desperation
 • A Space For The Unbound
 • Alfred Hitchcock - Vertigo
 • Ashina: The Red Witch (is in early access)
 • Asylum
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Born Punk
 • BROK the InvestiGator
 • Children of Silentown
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • Desolatium
 • Dordogne
 • Ejected Star
 • Elroy and the Aliens
 • Framing Dawes
 • Frog Detective
 • FunnyPizzaland 2
 • Hauma
 • Hellseed (is in early access)
 • Imposter Factory
 • Incantamentum
 • Inua - A Story in Ice and Time
 • Jennifer Wilde: Unlikely Revolutionaries
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • Kathy Rain - Directors cut
 • Know by heart
 • Life of Delta
 • Lone McLonegan
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Mike & Tyler
 • Milo and the Magpies
 • Monolith
 • NAIRI: Rising Tide
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Norco: Faraway Lights
 • One Dreamer
 • One Helluva Day
 • Orbis Fugae
 • Oxenfree II: Lost Signals
 • Pastel: Blind Karma
 • Perfect Tides
 • Rauniot
 • Rosewater
 • SAMUDRA
 • Seclusion: Islesbury
 • Seed of Life
 • Sherlock Holmes: Chapter One
 • Silent Night
 • Skaramazuzu
 • Slender Threads
 • Slice of Sea
 • Stellar Mess
 • Stray
 • Super Inconvenience Mart
 • Syberia: The World Before
 • Tala
 • The Mystery of Oak Island
 • The Night is Grey
 • The Prophecy (is in early access)
 • The Safe Place
 • The Season of the Warlock
 • The Whispering Valley
 • Theropods
 • Thief's Shelter
 • Tormentum II
 • Trouble Hunter Chronicles: The Stolen Creed
 • Vagabond Starship
 • Warp Frontier
 • Westwood Shadows
 • Whateverland
 • Witchcraft


 • Verwacht in 2022

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2023

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.