Voor meer informatie en screenshots van reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's en/of de 2023 pagina


24-3-2023
RENDEZVOUS speelt zich af in Surabaya in 2064. Veiligheidsagent Setyo verneemt dat zijn zus werkt voor de levensgevaarlijke Cyberrunner groep. Setyo zet alles op alles om zijn zus te redeen van een duistere toekomst.

Het cyberpunk pixelavontuur, met naar keuze stealth of actie, wordt 11 april uitgebracht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

23-3-2023
In SURVIVING THE HUMANS speel je de rol van Cooper, een aardige zombie, die ergens in de jaren 80 uit zijn graf herrijst en de grootste moeite heeft om zich die onaaardige mensen van het lijf te houden.

Het humoristische zombie-avontuur verschijnt in april op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

22-3-2023
Na Little Kite en Repentant, werkt Anatolii van het OekraÔense Anate Studios al een aantal jaren aan het sociale drama
THE SAFE PLACE.
Het verhaal handelt over Alexander die per ongeluk een man doodt die zijn tas wilde stelen. Vervolgens vraagt hij de enige getuige, een 12 jarig meisje, om te zwijgen. Ze gaat akkoord als Alexander belooft dat hij op zijn beurt, haar zal beschermen.

Het spel is vanaf 22 maart verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor een gratis demo, een trailer, screenshots en het laatste nieuws.

21-3-2023
In BEYOND THE WALL ga je op een mooie zomernacht over de hoge muur van een magische tuin op onderzoek uit. Je vriend doet niet open, hoewel er licht in zijn huis brandt en je bent heel nieuwsgierig...

Het klassieke, magische avontuur voor jong en oud, is vanaf vandaag voor PC verkrijgbaar op Steam.

20-3-2023
In HILL AGENCY: PURITYdecay speel je de rol van Meeygen Hill, privedetective in een post-post-apocalyptische buurt, in een van de laatste grote steden in Noord Amerika. Je leven verandert als er op een dag iemand binnen stapt die je hulp nodig heeft bij het oplossen van een moord. Praat met iedereen, zoek bewijzen en vind de dader.

Het cybernoir detectivespel wordt 31 maart verwacht op Steam. Om de tijd te korten is er al een gratis demo te spelen.

19-3-2023
3 MINUTES TO MIDNIGHT van Scarecrow Studios, speelt zich af in de USA, rond 1946, als iedereen na de oorlog weer aan feestjes begint te denken. Niemand vermoedt dat er al jaren in Mexico een samenzwering aan de gang is, met als doel de mensheid uit te roeien. Als Betty na een vreselijke trilling midden in de nacht wakker wordt, is ze haar geheugen kwijt. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten.

Dit handgetekende, cartooneske adventurespel met de nodige geheimen, veel puzzels, ongeveer 40 uur speeltijd, twee speelbare karakters ťn heel veel 'easter eggs', wordt misschien eind maart 2023 uitgebracht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

18-3-2023
Vergezel Vio in A TWISTED TALE op haar onbedoelde reis door verschillende 'werelden'. Verken kapotte steden, piratenschepen in de diepste jungle en andere onwerkelijke plekken. Sta aan haar zijde wanneer ze kennis maakt met de (depressieve) Dood en ga aan de slag met veel expliciete en dubbelzinnige verwijzingen, hommages en imitaties van de grote klassiekers uit vervlogen (en niet helemaal vervlogen) tijden.

Na een succesvolle kickstarter campagne, die bedoeld was om de laatste puntjes nog op de i te zetten, wordt het spel binnenkort verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie, screenshots en een gratis demo.

12-3-2023
LIFE OF DELTA speelt zich af in een wereld waar alleen nog halfvergane robots en mensachtige hagedissen leven. De kleine servicerobot Delta gaat, in een door een ramp getroffen gebied, op zoek naar een verloren vriend.

Het prachtige handgeschilderde avontuur met 50 minigames en veel animaties, wordt door het bekende Daedalic Entertainment, 13 maart uitgebracht op Steam.

10-3-2023
In TINTIN REPORTER - Cigars of the Pharaoh gaan de bekende helden Kuifje en zijn trouwe hond Bobby (In het Engels Tintin en Snowy) op een fantastisch avontuur. Na een ontmoeting met de egyptoloog Sophocles Sarcophagus, besluit Kuifje de tombe van farao Kih-Oskh te bezoeken, op zoek naar een vreselijk geheim.

Ontwikkelaar Pendulo Studios en uitgever MicroÔds hopen het spel in 2023 uit te brengen. Volg de ontwikkelingen en kijk de nieuwe trailer op de steampagina.

9-3-2023
Van Cyan Worlds, de makers van Myst en Obduction, komt het goede nieuws dat het langverwachte FIRMAMENT op 18 mei zal worden uitgegeven.
Van het spel is tot nu toe alleen bekend dat je een magische reis onderneemt door vreemde streken, vergezeld door een altijd aanwezig uurwerk en een behulpzame etherische mentor, nadat je wakker werd in een ijsgrot.

Lees de updates op de Kickstarter pagina voor de laatste screenshots en om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

9-3-2023
Creepy Tale 3: Ingrid Penance is alweer het derde deel in de Creepy Tale serie. Het verhaal draait om een grillig, verwend meisje genaamd Ingrid. Ze stapt op een brood om te voorkomen dat haar schoenen vies worden en tuimelt vervolgens helemaal naar de hel. Maar als het erop lijkt dat Ingrid gedoemd is voor eeuwig hier te blijven, ontmoet ze Molek, een spraakzame, sarcastische demon.

Het handgetekende horror platformpuzzel avontuur van de Creepy Brothers is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

7-3-2023
SHERLOCK HOLMES: The Awakened wordt een volledige remake van het spel uit 2006. Alleen de basis blijft, maar verder wordt alles vernieuwd. Van het hele verhaal met puzzels, tot aan het verjongde uiterlijk van Holmes en Watson en de 3D omgeving waar ze rondlopen toe. Het geheel speelt zich af na de gebeurtenissen in het laatste avontuur "Chapter One" en is het avontuur waarin Holmes en Watson het iconische detective-duo worden.

Na een zeer succesvolle Kickstartercampagne, is het OekraÔense team van Frogwares hard aan het werk om het spel 11 april te kunnen uitgeven. Bezoek de steampagina om het spel alvast met korting in de voorverkoop te kopen.

6-3-2023
NEYYAH is de naam van een afgelegen eilandje, dat alleen bereikbaar is via portals. Als je leven in gevaar lijkt te zijn, word je door je mentor naar dit eilandje gestuurd, met slechts minimale kennis over de achtergronden van het gevaar en je leefomgeving. Jammer genoeg gaat er iets mis en mag je vervolgens proberen weer naar je thuisland Olujay te geraken, maar niet voordat je de volledige waarheid ontdekt hebt.

Het prachtige, myst-achtige science fiction avontuur van solo-ontwikkelaar Aaron Gwynaire, is al een paar jaar in ontwikkeling en wordt volgens de nieuwe update momenteel voorzien van geluiden. Bezoek de steampagina voor uitgebreide informatie.

28-2-2023
FARAWAY 3: Arctic Escape is het derde en laatste deel in de Faraway serie. Je bent al een aantal jaren op zoek naar je verdwenen vader en vindt nog steeds breiven van hem. Zal het nu lukken het mysterie op te lossen?

Het escape-avontuur kwam eerder uit voor iOS en Android en is sinds vandaag ook beschikbaar voor PC op Steam.

27-2-2023
STELLAR MESS: The Princess Conundrum ziet er uit alsof het gemaakt is in 1991. In werkelijkheid is het een nieuw, humoristisch, science fiction avontuur in retrostijl.
Je speelt de rol van stripboekhandelaar Diego die vreselijk verliefd is op een actrice in de rol van prinses Lanor. Hij gelooft stellig dat fictie waarheid kan worden en op een dag krijgt hij de kans om de "prinses" te redden.

Het eerste hoofdstuk van het ouderwetse adventurespel is vanaf vandaag te koop op Steam en Itch.io. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

22-2-2023
THE LAST SHOT speelt zich af in een dieselpunkmaatschappij midden in een oorlog. Je bent geen held, maar een eenvoudige loodgieter, die met zijn bacosleutel overal leidingen en machines repareert óf de bommen maakt die op een naburige stad worden gegooid. Maar dan word je op weg gestuurd om je vrienden en de stad te redden en een complot te ontmaskeren en verijdelen.

Het platform-adventurespel is sinds een kleine week voor PC te koop op Steam. Wil je het eerst uitproberen, haal dan de gratis demo op Itch.io

21-2-2023
In WONDERLAND QUEST help je Adam de MagiŽr op zijn reis door het middeleeuwse Wonderland. Door op de juiste plaats te klikken zet je de gebeurtenissen in gang die hem helpen om mooie dames uit de handen van Goblins, wrede adelaars, hertogen en ratten te redden. Maar pas op dat je niet door de tweehoofdige kikker opgegeten wordt.

Het humoristische, handgetekende avontuur wordt in het tweede kwartaal van 2023 verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

20-2-2023
BEYOND SHADOWGATE werd 30 jaar geleden al geschreven, maar nu pas zal het klassieke point & click pixelavontuur ook voor PC uitgegeven worden ťn het is vier keer groter dan zijn voorganger.
Na jaren van vrede en voorspoed, wacht het land Kal Torlin een nieuwe periode waarin 'het kwaad'van zich laat horen. En natuurlijk een nieuwe held die de altijd aanwezige 'grim reaper' kan stoppen.

Er loopt momenteel nog een Kickstarter campagne, die zijn doel al bereikt heeft, zodat de verwachte verschijningsdatum in september 2023 wel gehaald zal worden. Bezoek de pagina voor meer informatie en een gratis demo (met walkthrough).

19-2-2023
MIDNIGHT SCENES: From the Woods is beduidend langer dan zijn voorgangers in de serie. In anderhalf uur tijd kun je kennismaken met de zwijgende nieuwe patient in het Fernwood Mental Health Center. De jonge Elija krijgt een speciale band met hem en ontdekt een ijzingwekkende waarheid.

Het horror-pixelavontuur is sinds 9 februari verkrijgbaar op Steam en op Itch.io Bezoek de pagina voor meer informatie.

18-2-2023
BIRTH is een avontuurlijk, handgetekend puzzelspel, waarin je uit lichaamsdelen die je her en der in de stad vindt, een compleet geheel probeert te maken. Je voelt je namelijk eenzaam en wilt wat gezelschap creŽren...

Het spel is 17 februari verschenen op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

16-2-2023
LORETTA is een vrouw die probeert om te gaan met verraad in de tumulteuze jaren 40 van de vorige eeuw in het zuiden van de VS. Als Loretta hoort van de hoge levensverzekering van haar ontrouwe man, gaat ze plannen smeden.

Met een nieuwe trailer maakt Dangen Entertainment bekend dat de psychologische thriller vanaf 16 februari verkrijgbaar is op Steam.

10-2-2023
Volgens de makers is 13: ORIGIN een web van aanwijzingen die je moet volgen en niet mag missen, zoals in de meeste ontsnappings-/puzzelspellen. Terwijl je elke geknoopte lus losmaakt, zul je je realiseren hoe lang en eindeloos de draad is die je tot het einde vasthoudt.
In ieder geval ben je in de psychiatrische inrichting waarvan jij de baas bent, opgesloten met de slimste en gevaarlijkste van je patiŽnten en zijn er vele mysteries en puzzels te ontraadselen.

De proloog van het spel is gratis te downloaden en na een succesvolle kickstartercampagne wordt hoofdstuk 1 verwacht in 2023. Bezoek de officiŽle website van Corvus Studio voor meer informatie.

8-2-2023
In DAGDRØM worden de inwoners van een slaperig stadje wakker om te ontdekken dat er een tekort is aan "Dream Tea". Er zit niets anders op dan op zoek te gaan naar het hoofdingrediŽnt: "Dream Juice", dat op de een of andere manier iets te maken heeft met die geheimzinnige toren in de verte.

Het klassieke avontuur, waarin je antwoorden zoekt op je vragen, wordt in het tweede kwartaal van 2023 verwacht. Bezoek de officiŽle website Van het Noorse Eight Bit Skyline voor meer informatie.

7-2-2023
In THE CURSE OF GRIMSEY ISLAND speel je een forensisch onderzoeker die twee vermiste personen zoekt op een afgelegen eiland. Omdat ze in de toekomst leeft, maakt ze gebruik van een soort tijdoverbruggende afstandsbediening, die op een "nanodeck" scenes tot in het kleinste detail kan reconstrueren.

Het sciencefiction mysterie wordt "binnenkort" verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

6-2-2023
In FRANK AND DRAKE speel je de rol van twee karakters. Vanwege hun persoonlijke situatie is Frank alleen overdag en Drake alleen gedurende de nacht actief. Ze delen dezelfde kamer en communiceren via post-its. Op deze wijze kan de ťťn de toekomstige acties van de ander beÔnvloeden, wat de herspeelbaarheid van het spel ten goede komt.

Middels een trailer leer je meer over de achtergronden van beide karakters. Het spel zou volgens de officiŽle website nog deze maand uitkomen. Bezoek de steampagina, waar "binnenkort" staat vermeld als uitgiftedatum.

3-2-2023
Matt Clark's Shadow Tor Studios (Barrow Hill) en het nieuw opgerichte Time Team Games houden zich bezig met adventure games en archeologie. Middels de spellen, waarin ze originele objecten en locaties digitaliseren en de speler de kans krijgt 'authentiek' archeologisch onderzoek te doen, willen ze meer bekendheid geven aan het verleden. Het Team heeft hiervoor subsidie gekregen van het UK Game Fund, waardoor Matt nu meer mensen kan inhuren om het eerste project in Cornwall tot een goed einde te brengen.

Bezoek de website van Time Team Games en Shadow Tor Studios voor meer informatie over het project.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2023

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Maart
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Twisted Tale
 • Hill Agency: PURITYdecay (31-3)
 • Neyyah


 • April
 • Chronique des Silencieux
 • Little Gods of the Abyss (is in early access)
 • Dordogne
 • Gloomy Juncture
 • Gordian Rooms 2: A Curious Island
 • Lempo
 • Planet of Lana
 • Plot of the Druid - ch.2 (is in early access)
 • Press Lex to Metaverx
 • Puzzles For Clef
 • Rendezvous (11-4)
 • Sherlock Holmes: The Awakened (11-4)
 • Surviving The Humans
 • The Phantom Fellows
 • Void's Ballad
 • Wonderland Quest


 • Mei
 • Blue Wednesday
 • Castle of Secrets (19-5)
 • Dagdrøm (19-5)
 • Firmament (18-5)
 • Hauma
 • Superfluous Returnz (15-5)


 • Juni
 • Man Without Organs
 • The Abandoned Planet
 • The Will of Arthur Flabbington


 • Juli
 • Alabama Bones Adventures
 • Apopia: Sugar Coated Tale
 • CLeM
 • Foolish Mortals
 • In Stone
 • Forever Lost - remastered
 • Phoenix Springs
 • PRIM
 • Wormventures - Barrier 51


 • Augustus
 • Gobliiins5
 • Markus Ritter: Ghosts of the Past


 • September
 • Afterdream
 • Beyond Shadowgate


 • Oktober
 • Of Pawns and Kings (2-10)
 • Stars in the Trash
 • Super Helpful Man
 • The End of the Sun
 • The Journey of AutUmn


 • November
 • Almost My Floor 2
 • Legends of Castile


 • December
 • Casebook 1899: The Leipzig Murders
 • Coven (30-12)
 • Fogtown: Mystery of the Missing Crime
 • Occulto (1-12)
 • Orbital Cago Division
 • Rackham's Shambala Adventure (30-12)
 • Shadows on the Vatican - Act III: Sloth
 • Sleepytime Village (29-12)
 • Subsequence (25-12)
 • Unfortunately Ninja
 • Unholy Neighbourhood


 • Ergens in 2023 .....
 • 13: Origin - chapter one
 • Aboard the Adventure
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Between Horizons
 • Brassheart
 • Desolatium
 • Discolored 2
 • Frank and Drake
 • Inspector Waffles: Early Days
 • Just A To The Moon Series Beach Episode
 • Loco Motive
 • Mercury Abbey
 • Midnight Girl
 • Monolith
 • Murder on Space Station 52
 • Old Skies
 • Orten Was The Case
 • Oxenfree II: Lost Signals
 • Paper Trails
 • Punzel: Hoofstuk 1 - Altijd hetzelfde verhaal.
 • Rauniot
 • Reveil
 • Rosewater
 • Slender Threads
 • Snufkin: Melody of Moominvalley
 • Splittown
 • The Big Hollow
 • The Bunny Graveyard
 • The Curse of Grimsey Island
 • The Dark World: KARMA
 • The Empress Quest: Full Moons Saga
 • The Frogs
 • The Haunting of Flavel House
 • The House in the Hollow
 • The Invincible
 • The Many Pieces of Mr. Coo
 • The Night is Grey
 • Thief's Shelter
 • This Bed We Made
 • Tintin Reporter - Cigars of the Pharaoh
 • Titanic: Honor and Glory
 • Torn Away
 • Tourist Trap
 • Vagabond Starship
 • Verne: The Shape of Fantasy


 • Verwacht in 2024

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2025

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

 • 19/19
 • A Little Less Desperation
 • A Peculiar Adventure On Bast
 • A Song for Viggo
 • Absolute Zero
 • Alice is Dead: Hearts and Diamonds
 • American Arcadia
 • Asleep
 • Asylum
 • Atomic Escape
 • BakŲ
 • Behind the Beyond
 • Bent Oak Island
 • Beyond Shadowgate
 • Bilkins Folly
 • Blackberry the Witch: Journey
 • Blue June
 • Captain Disaster and The Two Worlds of Riskara
 • Castle Dornstein
 • Closer Than You Know
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Cordychosis
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • Dark Tides
 • Deep Sleep: Labyrinth of the Forsaken
 • Darkfall: Dowerton Experiment
 • Death of the Reprobate
 • Dissension
 • DREAMERS
 • Dreamsettler
 • Dying: 1983
 • Echidna's Daughter
 • Ejected Star
 • Elroy and the Aliens
 • Enoch: Children of Fate
 • Escape to Antesha
 • Exit: A Biodelic Adventure
 • Forest Grove
 • Foxtail (is in early access)
 • Frequency: Chernobyl
 • Futurust
 • Glastonbury: Waking Dream of Avalon
 • Ghost Follows
 • Goblin's Journey
 • Good Bones
 • Graywood: Noir Detective
 • Harold Halibut
 • Help Me!
 • In Flames
 • Incubus: A Ghost-hunters tale
 • INDIKA
 • Into The Maze
 • Island of Winds
 • Joel Mayer's Purgatory
 • K'nossos
 • Lamanna
 • Laura Bow and the Mechanical Codex
 • Lighthouse of Madness
 • Lost in Space
 • Marlon's Mystery: The darkside of crime
 • Mike & Tyler
 • Mikey & Grover's Unexpected Adventures
 • Mindcop
 • Minotaur (is in early access)
 • Mistmoon Falls
 • NAIRI: Rising Tide
 • Near-Mage
 • Necropolis Suite
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Nobodies: After Dead
 • Noir Storm
 • Phonopolis
 • Play With Me 2: On the other side
 • President Rocket Game
 • Randal's Tuesday
 • Raw April Day
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Return of the Amazon Queen
 • Skaramazuzu
 • Scott Whiskers in: The Search for Mr. Fumbleclaw
 • Seclusion: Islesbury
 • Signal & Echo: Iris is Missing
 • Sopa
 • Space Boat
 • SpaceVenture
 • STASIS: Bone Totem
 • Still Ridge - A Supernatural Adventure Game
 • Stone Mirth on Earth
 • The Barker & Mustard Files
 • The Bookwalker
 • The Drifter
 • The Fold: Ingression
 • The Koala Rebellion
 • The Last Crown: Blackenrock
 • The Medieval Psychologist
 • The Mystery of Oak Island
 • The Roadie
 • The Season of the Warlock
 • The Tartarus Key
 • The Valley of the Eternals
 • Therefore
 • Theropods
 • Thin Ice
 • Tony Tough: The Army of Dorkiness
 • Tormentum II
 • Travel to GolemPark
 • Ultra Strangeness
 • Under The Waves
 • Westwood Shadows (is in early access)
 • What Never Was, chapter II
 • Who The Fuck Ate Grandma?