Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2020 pagina.


26-11-2020
Jonathan Boakes, bekend van de "The Crown"-wereld, werkt nog aan SILENT NIGHT.
Deze stand-alone aflevering van het gothische geestenspel speelt zich af in een afgelegen kerk op kerstavond. De inmiddels vertrouwde geestenjager Nigel Danvers komt geesten uit diverse periodes van de geschiedenis tegen en kan slecht één enkele geest uit de kerstmisvalstrik redden.

Het Nederlandse Iceberg Interactive zorgt uiteindelijk nog voor de kerst voor publicatie via Steam. Wie het allemaal nog te lang duurt, kan via de officiële site een gratis demo downloaden, om een glimp op te vangen van de paranormale verschijnselen in Northfield.

26-11-2020
Lucy is een van de CHILDREN OF SILENTOWN, een dorpje dat verborgen ligt in een groot bos. Overdag lijkt het heel vreedzaam, maar Lucy's nachten worden verstoord door angstaanjagende geluiden uit het bos. Zelfs in haar dromen voelt ze zich niet veilig. Als er dan ook nog zomaar mensen verdwijnen, vindt Lucy dat ze oud genoeg is om op onderzoek te gaan.

Het duistere sprookje van het Italiaanse Elf Games (Little Briar Rose) wordt nog dit jaar uitgebracht. Bezoek de steampagina om alvast de gratis proloog te spelen.

24-11-2020
HIVESWAP gaat over een meisje dat Joey Claire heet. Ze ontdekt een mysterieuze teleportmachine op zolder en wordt per ongeluk vanuit haar eigen wereld, naar Alternia getransporteerd. Dit is een wereld die bevolkt wordt door teenager trollen. Samen met haar nieuwe trolvrienden probeert ze de weg naar huis te vinden en tegelijk ook maar meteen de wereld te redden.

Ontwikkelaar What Pumpkin Studios laat middels een trailer weten, dat 25 november op Steam het zelfstandig te spelen "Act 2" van dit humoristische spel zal verschijnen.

22-11-2020
In UNREAL LIFE wordt het jonge meisje Hal wakker zonder herinneringen. Verkeerslicht nummer 195 biedt aan haar te helpen, hij communiceert rechtstreeks met Hals brein. Hal weet niet waarom, maar ze kan de herinneringen van bepaalde voorwerpen zien. Dit is nuttig als ze op zoek gaat naar haar verdwenen lerares.

Dit Japanse puzzelavontuur werd eerder voor Switch uitgegeven en is nu verkrijgbaar voor PC. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

22-11-2020
In NIGHTMARE FRAMES stagneert de carrière van Alan Goldberg, een schrijver van filmscripts. Hij besluit hulp te vragen aan zijn petemoei, die geen sprookjesfiguur is, maar een millionaire met veel invloed in Hollywood. Ze helpt, maar alleen als Alan een verloren gewaande film vindt.

Dit eerste commerciële avontuur van Mélendez (The Abbey) wordt eind 2021 verwacht, volgens een eerste Twitterbericht.

20-11-2020
In JUST TAKE YOUR LEFT wordt rechercheur Morris door zijn baas naar het geheimzinnige Ghost Palace gestuurd om een kostbare diamant te vinden. Jammer genoeg voor hem spookt het daar écht!

Het handgetekende humoristische cartooneske avontuur is voor PC verkrijgbaar op Steam.

19-11-2020
ENCODYA van indie-ontwikkelaar Games By Bees vertelt de belevenissen van het 9-jarige weesmeisje Tina, die probeert te overleven in een grote stad rond 2062. Haar metgezel is een grote, maar nogal onhandige robot, die geprogrammeerd is om haar tot het uiterste te beschermen en dat levert grappige situaties op.

Het spel wordt 26 januari 2021 verwacht op GOG.com. De lange demo (ong. 1 uur) is intussen gratis te spelen via Steam, waar je ook een trailer en screenshots vindt.

18-11-2020
ENYPNION gaat over Jonathan die op reis is in een vreemd surrealistisch land, dat alleen in zijn dromen bestaat. Hij wordt vergezeld door een speciale gids die hem helpt obstakels te overwinnen en de wereld om hem heen te begrijpen.

Het korte, ongeveer 1 uur durende spel van Sinking Sheep (Yet Another Hero Story) is voor een bijpassend klein prijsje verkrijgbaar op Steam.

17-11-2020
TUKONI is een klassiek adventurespel, gebaseerd op de bekroonde prentenboeken van de Oekraïnse artieste Oksana Bula.
Tukoni zijn de goede geesten die het bos onderhouden. In dit spel speel je de rol van een van die Tukoni die vele puzzels oplost, unieke individuen ontmoet, nieuwe voorwerpen maakt en een magische wereld vol vriendelijkheid onderzoekt.

Een gratis demo van het aardige avontuur is te downloaden op de officiële ITCH.io site en vanaf 19 november is het gratis te spelen op Steam als je ook de prestaties wilt.

17-11-2020
DORIAN MORRIS ADVENTURE is niet alleen maar een spel. De ontwikkelaar belooft dat tijdens het spelen van quizen, minigames en testen, een analyse wordt gemaakt van je sociale competentie, je sterke punten en je interesses. Iets waarmee je in je verdere leven altijd je voordeel kunt doen.
Natuurlijk is er ook gewoon plezier te beleven als je in de huid van Dorian kruipt en de voetsporen van zijn verdwenen grootvader, de beroemde reiziger, volgt.

Het aparte avontuur is voor PC verkrijgbaar op Steam. Meer informatie over andere platforms vind je op de officiële site.

15-11-2020
The Brotherhood laat weten dat STASIS: Bone Totem in de maak is. De isometrische horror-sciencefiction speelt zich af in hetzelfde universum als het eerdere deel, maar is onafhankelijk daarvan te spelen.

Het spel wordt pas in 2022 verwacht, maar er is wel al een demo te downloaden op de officiële site, waar je ook meer informatie vindt.

14-11-2020
FRAGILE is een verhaal voor volwassenen, waarin je in de nachtmerries van een ontvoerd kind duikt. Het speelt zich af in Mongolië, waar je een geheime organisatie ontdekt die zich bezig houdt met mensenhandel en andere nare zaken.

Het spel is inmiddels te koop op Steam, waar je ook meer informatie vindt.

11-11-2020
Spelmaker Spooky Doorways laat weten dat het tweede seizoen van The Darkside Detective een nieuwe naam heeft: THE DARKSIDE DETECTIVE: A Fumble in the Dark begint waar seizoen 1 ophield.
Na het oplossen van negen bizarre paranormale zaken, verdween Patrick Dooley in de "Darkside". Alleen jij en McQueen zijn in staat én bereid hem redden....begin 2021.
Intussen kun je wel alvast een gratis demo op Steam spelen.

9-11-2020
In NOT ANOTHER WEEKEND Speel je de rol van piccolo Mike Melkout, die nog dit weekend de gasten uit het hotel moet verjagen. Hij heeft een plan...

Het klassieke, humoristische spel voor volwassenen wordt begin 2021 verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

9-11-2020
THE MORTUARY ASSISTANT heeft een plaats van handeling die nogal apart is. Je speelt de rol van een assistent op een mortuarium die de verantwoordelijkheid krijgt voor het verzorgen van de doden, als je baas thuis problemen heeft en niet kan komen. Al snel ontdek je dat er vreemde dingen gebeuren.

De simachtige horror van Darkstone Digitalwordt in de zomer van 2021 verwacht. Intussen is er wel al een gratis demo te spelen op Steam en op Itch.io.

8-11-2020
ZNIW ADVENTURE van Azure Mountain is een klassiek vormgegeven point & click adventure.
Het spel handelt over een jonge vrouwelijke dinosaurus met de naam Zniw, die op reis gaat naar haar familie in de stad. Om daar te komen, zal ze echter door het "wilde" prehistorische land Polisemia moeten reizen, waar haar allerlei gevaren wachten.

Zniw is inmiddels verkrijgbaar op Steam.

8-11-2020
Wie herinnert zich nog SAMOROST 2 uit 2005? Dit fantasievolle spel van het bekende Amanita Design is opnieuw uitgebracht en ditmaal ook voor iOs en Android. Met een verbeterde resolutie en save systeem is het spel een gratis update voor bezitters ervan. Voor degenen die het spel nog niet kennen is dit dé gelegenheid het voor een klein prijsje te proberen!

Bezoek de officiële site voor meer informatie.

8-11-2020
Niets te doen in coronatijden? Probeer dan eens de demo van WATCH OVER CHRISTMAS van indie-ontwikkelaar Dionous games.
Cisco is een 12-jarige, slimme en soms ietwat koppige jongen. Op de avond voor Kerstmis hoort hij op de radio een kreet om hulp. Santa is ontvoerd! Natuurlijk probeert Cisco te helpen en het kerstfeest te redden.

De 1 uur durende gratis demo van dit klassieke adventurespel is geschikt voor beginnende en gevorderde spelers van alle leeftijden en te downloaden op itch.io. Het volledige spel is hopelijk eind van dit jaar verkrijgbaar op Steam

6-11-2020
In CHICKEN POLICE: Paint It Red waren Sonny Featherland en Marty MacChicken ooit een legendarisch haantjes-detective duo, maar zijn beiden intussen aan lager wal geraakt. Nu werkt deze "Chicken Police" weer samen aan een sinistere en gevaarlijke zaak in de stad Clawville, terwijl ze ook nog de demomen uit hun verleden onder ogen moeten zien.

Het bijzondere spel met fotografische beelden, waarin je dierenhoofden op mensenlijven ziet, is beschikbaar voor PC, PS4, XBox One en Switch. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots.

5-11-2020
DUDE, WHERE IS MY BEER, vraagt de hoofdpersoon in dit avontuur zich af, als hij niet eens meer een normaal pilsje kan krijgen in al die superhippe bars voor snobs. En dus gaat hij (al proevend) op zoek!

Het klassiek vormgegeven, humoristische 2D spel is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

4-11-2020
SHUT IN is een humoristische psychologische horror over isolatie en opgesloten zitten in je eigen (vijandige) huis. Wellicht een ideaal inkijkje in de wereld van mensen die het moeilijk vinden gedwongen in quarantaine te zitten.

Los de bizarre puzzels op in het het anderhalf uur durende pixel-avontuur, dat voor een klein prijsje verkrijgbaar is op steam.

28-10-2020
TRANSIENT speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waar een van de laatste menselijke overlevenden, een hacker, per ongeluk op een geheim stuit dat hem doet twijfelen aan zijn eigen bestaan.

Het horrorspel, geïnspireerd door de werken van Lovecraft, werd ontworpen door Stormling Studios, die we ook kennen van Conarium en Darkness Within. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

28-10-2020
ONIRIA CRIMES wordt een moordmysterie met een bijzonder tintje. De slachtoffers zijn namelijk verdwenen en de getuigen zijn voorwerpen. Gelukkig kun je communiceren met de voorwerpen en hebben ze genoeg te vertellen in de droomstad waarin alles zich afspeelt.

Het spel van het Spaanse cKolmos wordt in 3 december verwacht. Bezoek de steampagina voor screenshots en een trailer of om de gratis demo te spelen.

27-10-2020
CALL OF THE SEA speelt zich af in een ander wereld die lijkt op een eiland in de stille Zuidzee rond 1930. Norah gaat op zoek naar haar echtgenoot die bij een expeditie naar een verloren civilisatie verdween.

Het spel zal 8 december uitkomen. Bezoek de steampagina, voor meer informatie, achtergrondverhalen en screenshots

24-10-2020
In NINE WITCHES: Family Disruption volg je de heroische kruistocht van professor Alexi Krakovitz en zijn loyale Japanse assistent, Akiro Kagasawa, in hun heroïsche kruistocht tegen the Nazi's, die hekserij tegen de geallieerden willen gebruiken.

Het humoristische occulte retro-avontuur van Blowfish wordt volgens de laatste trailer 4 december verwacht. Bezoek de steamsite voor meer informatie en screenshots.

23-10-2020
MUTROPOLIS speelt zich af in een verre toekomst, waar piramides en films met Humphrey Bogart volledig verloren zijn gegaan. De focus van het verhaal ligt echter op het heden als twee archeologen uit de 25ste eeuw documentaires met Indiana Jones vinden en voorwerpen met het vreemde opschrift made in China die hen echt voor grote raadsels stellen.

Het humoristische cartoon pixelavontuur van het Spaanse indieteam Pirita Studio wordt nog dit jaar verwacht en heeft ook een steampagina, waar je alvast de korte mars-episodes kunt spelen.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2020

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2021

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Januari
 • Alien Function
 • Ashina: The Red Witch
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Booklice: Prologue
 • Chinatown Detective Agency
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Encodya
 • Incantamentum
 • Lone McLonegan
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Milo and the Magpies
 • Palladium: Adventure in Greece
 • Strangeland
 • The Medium
 • TOHU


 • Februari
 • Almost my Floor
 • Genesis Noir
 • Nine Noir Lives
 • Not Another Weekend
 • Papetura
 • Silence Channel
 • The Last Shot


 • Maart
 • Mundaun
 • Omno
 • Pastel: Blind Karma
 • Summer Daze at Hero-U


 • April
 • Crowalt: Traces of the Lost Colony
 • Dr Livingstone, I presume?
 • Kapia
 • Mike & Tyler


 • Mei
 • Divisadero
 • Trouble Hunter Chronicles: The Stolen Creed


 • Juni
 • Futurust
 • The End of the Sun


 • Juli
 • Lost Lies
 • The Corruption Within
 • The Mortuary Assistant


 • Augustus
 • Cleo - a pirate's tale
 • Saint Kotar


 • September


  Oktober
 • The House in the Hollow


 • November


  December


  Ergens in 2021......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Juggler's Tale
 • Asylum
 • Beasts of Maravilla Island
 • Backbone
 • Children of Lumera
 • Coven
 • Crowns and Pawns
 • Dordogne
 • Echidna's Daughter
 • Framing Dawes
 • FunnyPizzaland 2
 • Glimpse of Maddness
 • Growbot
 • Hauma
 • Heim
 • Infinitum - The Discovery
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • Life of Delta
 • Lucid Adventure
 • Mindcop
 • Minute of Islands
 • NAIRI: Rising Tide
 • Nightmare Frames
 • One Dreamer
 • One Helluva Day
 • Orbis Fugae
 • Paradise Lost
 • Perfect Tides
 • Planet Realm
 • PRIM
 • Project BROK
 • Rackham's Shambala Adventure
 • Rauniot
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Rosewater
 • SAMUDRA
 • Seed of Life
 • Sherlock Holmes: Chapter One
 • Slender Threads
 • SpaceVenture
 • Stellar Mess
 • Syberia: The World Before
 • The Darkside Detective: A Fumble in the Dark
 • The Dark Side of the Moon
 • The Haunting of Flavel House
 • The Night is Grey
 • The Rewinder
 • Tormented Souls
 • Verne: The Shape of Fantasy
 • Westwood Shadows
 • Whateverland


 • Verwacht in 2022

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

 • A Song for Viggo
 • A Little Less Desperation
 • AC-0209
 • Another Tomorrow
 • Antesha
 • Apparition (is in early access)
 • AR-K, episode 4
 • Blue Volta
 • Bookworms
 • Cerynitii
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Dexter Stardust: Adventures in Outer Space
 • Elroy and the Aliens
 • Evil Manor (is in early access)
 • Exit: A Biodelic Adventure
 • Firmament
 • Frequency: Chernobyl
 • Foxtail (is in early access)
 • Gear Puzzle: the inheritance of grandpa (is in early access)
 • Ghoul Britannia: Land of Hope and Gorey (is in early access)
 • Glastonbury: Waking Dream of Avalon
 • Happiless
 • Harold Halibut
 • Insanto
 • Jack Houston and the Necronauts
 • Jennifer Wilde
 • Joel Mayer's Purgatory
 • Joyfess, episode 2
 • Kadath (is in early access)
 • K'nossos
 • Lamanna
 • Laura Bow and the Mechanical Codex
 • Madievals (is in early access)
 • Maelstrom Obscura
 • Mercury Blue
 • Minotaur (is in early access)
 • Moncage
 • My Beautiful Paper Smile (is in early access)
 • Nascence: Anna's Songs
 • Nemezis: Mysterious Journey 3
 • Neyyah
 • Phoenix Springs
 • Playerless: One Button Adventure
 • Reality Falls
 • Related, chapter 2
 • Seclusion: Islesbury
 • Shadow Over Isolation
 • Silhouette, Chapter One (is in early access)
 • Tardigrades
 • Technobabylon 2: Birthright
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Council Of Crows
 • The Drifter
 • The Fold: Ingression
 • The Fountain of Youth
 • The Funny Boneyard
 • The Last Crown: Blackenrock
 • The Legend of Snowblind
 • The Lighthouse (is in early access)
 • The Peephole Chronicles: Weird John
 • The Safe Place
 • The Season of the Warlock
 • The Silver Lining, part 5.
 • The Valley of the Stars
 • Tony Tough: The Army of Dorkiness
 • Unlit (is in early access)
 • Utopia Syndrome
 • Ultreïa
 • Venturing Forth
 • Wretcher