Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de algemene info & review pagina's  en/of de  2018 pagina.


16-11-2018
ZED is de creatie van Chuck Carter, een van de artiesten die meewerkten aan Myst en nog 25 ander spellen.
In dit spel is het de bedoeling dat je veel van je omgeving bekijkt en de nodige vreemde puzzels oplost, in een poging een oude, stervende dromer te helpen een blijvende erfenis voor zijn kleindochter achter te laten.

Na een hele poos zonder nieuws is er eindelijk weer iets te melden. Dit exotisch ogende spel, dat ruim twee jaar geleden met steun van een Kickstarter campagne werd gefinancierd, zal in 2019 met hulp van uitgever Cyan Ventures op de markt verschijnen.

16-11-2018
BAD DREAM: Fever is een handgetekende, minimalistisch gekleurde horror. Je droomwereld is besmet geraakt met vreemde inkt. De stad lijkt leeg en verlaten, maar in iedere hoek zie je manifestaties van angst, verdriet, frustratie, eenzaamheid en lijden. De situatie lijkt hopeloos...

Dit nieuwe deel in de "Bad Dream serie" is te koop op Steam.

16-11-2018
In LOVECRAFT QUEST: A Comix Game spoel je na een schipbreuk aan in een baai, op een onbekend eiland, ergens midden in de oceaan. De enige weg die je kunt volgen is een ingang naar een grottenstelsel. Het ziet er eeuwenoud uit en er hangt een sfeer van gevaar! Deze "Tempel van de Naamloze Culte" zit vol dodelijke valkuilen en griezelige monsters.

Het spel dat eruit ziet als een stripboek en ook zo speelt, is verkrijgbaar op Itch.io en op Steam.

15-11-2018
Red Thread Games heeft een eerste trailer uitgebracht voor hun "Fjord Noir" adventure DRAUGEN.
In de trailer maak je kennis met de pracht van Noorwegen, de mysterieuze atmosfeer van het verhaal en de vrijgevochten Lissie. In het spel, dat zich eind 1920 afspeelt, neem je de rol op je van Edward Harden, een Amerikaanse reiziger, die op zoek is naar zijn vermiste zus.

In 2019 wordt het spel eerst uitgegeven voor PC en later voor PS4 en XBox. Bekijk de trailer op YouTube.

14-11-2018
BEYOND THE SKY van Iperurania Arts lijkt sprookjesachtig lief als je de beelden ziet, maar is volgens de makers een duister verhaal over Selene, die ervan droomt om de maan te bereiken. Als ze op een dag door een wolf in een duister woud achtergelaten wordt, zal ze een manier moeten vinden om te ontsnappen. Hierbij zal de speler zijn handen vol hebben aan moeilijke, maar wel logische puzzels.

Het spel wordt 15 november uitgebracht via Steam, waar het nog een week met korting verkrijgbaar is.

13-11-2018
Na het goed ontvangen Distraint besloot indie-ontwikkelaar Jesse Makkonen om een vervolg te maken. In DISTRAINT 2 vervolgen we de gebeurtenissen rondom Price, de man die zijn menselijkheid verkocht voor een partnerschap in een beroemde firma. Een sinister sprookje over hoop en het vinden van een doel in het leven.

Het spel is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

10-11-2018
11-11: MEMORIES RETOLD is een emotioneel avontuur. Kurt, een Duits soldaat, zoekt aan het front naar zijn vermiste zoon. Harry, een Canadese oorlogsfotograaf, ontdekt aan datzelfde front de harde realiteit van oorlog. Het verhaal draait om deze twee speelbare karakters en hun connectie met elkaar.

Het bijzondere spel, uitgegeven ter gelegenheid van het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog, nu 100 jaar geleden, is verkrijgbaar voor PC, PS4 en XBox One. Bezoek de site van uitgever Bandai Namco of de Steampagina om het spel te kopen.

9-11-2018
DISCOLORED gaat, zoals de naam al aangeeft, over het verlies van kleur. Dit gebeurt met alle objecten om je heen, als je in een cafeetje zit, aan de rand van de woestijn. Je taak is dan ook uit te zoeken hoe dit kon gebeuren en hoe je het weer kunt herstellen.

Dit korte puzzel-avontuur van Jason Godbey (The Search) wordt in de lente van 2019 verwacht. Bezoek de Steampagina voor een trailer en screenshots.

9-11-2018
Het klassiek vormgegeven NELSON AND THE MAGIC CAULDRON speelt zich af in een fantasie-dorpje op een fantasie-eiland, waar de jonge Nelson een huisje erft van zijn onlangs overleden oom Sid. Wat Nelson niet weet, is dat zijn oom een magische ketel had en dat zijn erfenis geen rijkdom, maar verantwoordelijkheid inhoudt.

Het humoristische avontuur, vol verborgen grappen over andere spellen, werd gefinancierd via Kickstarter en is vanaf 22 november verkrijgbaar op Steam

9-11-2018
FOXTAIL is geïnspireerd door de klassieke adventures uit de jaren 90 van de vorige eeuw: Een grote sfeervolle wereld waarin je vrij van de ene naar de ander plek reist en er heel veel taken en logische problemen wachten om opgelost te worden. En voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen!
Je speelt de rol van Leah, een charmante, slimme vos met een missie die haar op bijzondere plekken brengt.

In maart verscheen hoofdstuk 1. Het tweede hoofdstuk van het spel is in november op Steam Early Access verkrijgbaar. Dit wil zeggen dat het spel nog niet helemaal klaar is en dat je kunt meedenken over verbeteringen.

8-11-2018
In MEMORRHA ga je op reis door een vreemd land en volg je de sporen van een mysterieuze cultuur. Los logische puzzels op, activeer bijzondere machines en leer meer over hun makers.

Het spel wordt in de zomer van 2019 verwacht. Bezoek de steampagina om de prachtige trailer en screenshots te bewonderen en op de hoogte te blijven van de vorderingen.

7-11-2018
De Russische nucleaire onderzeeër K-141 KURSK zonk in augustus 2000 in de Barentszzee. De gehele 118-koppige bemanning kwam om het leven. Tot op heden zijn de exacte omstandigheden van de catastrofe onbekend.

Het cinematografische docu-avontuur met muziek van Mikolai Stroinski wordt 7 november uitgebracht voor PC. De Playstation 4 en XBox One versies volgen begin 2019. Bezoek de officiële site voor verkoopadressen.

7-11-2018
Na het succes van Tormentum: Dark Sorrow had het team van OhNoo Studio de smaak van adventures te pakken.
TSIOQUE, dat via een kickstarter campagne is gefinancierd, is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.
Voor degenen die eerst overtuigd willen worden, is er een gratis demo te downloaden.

In dit duistere, maar tevens speelse avontuur, is de hoofdrol weggelegd voor een prinsesje dat niet gaat zitten wachten op een prins die haar komt bevrijden. Tsioque neemt dapper het heft in eigen handen en brengt overal onrust en chaos als ze uit het kasteel van de boze tovenaar probeert te ontsnappen.

7-11-2018
Het Duitse Assemble Entertainment publiceert vandaag LEISURE SUIT LARRY: Wet Dreams Don't Dry. Het is een nieuwe aflevering in de bekende humoristische, sexistische serie over Larry die denkt dat hij onweerstaanbaar is voor vrouwen.
Het spel is verkrijgbaar op GOG, en op Steam, waar je ook een trailer, screenshots en meer info vindt.

6-11-2018
OMNO belooft een fantasievolle ontdekkingsreis te worden door weelderige bossen, over een zonovergoten woestijn, over een ijskoude toendra en met de krachten van een verloren beschaving zelfs naar de wolken. Onderweg ontmoet je vreemde wezens en misschien een vriend.

Indie-ontwikkelaar Jonas Manke van Studio Inkyfox vindt dat prachtige en dure 3D werelden niet het exclusieve domein van de "grote-geld-studio's" hoeven te zijn. Het spel waar hij al twee jaar aan werkt is bijna klaar. De laatste afwerkingen hoopt hij te kunnen financieren middels een crowdfunding op Kickstarter.

5-11-2018
MONKEYS AND DRAGONS wordt een klassiek vormgegeven point & click avontuur, geïinspireerd op grootheden als Monkey Island, Indiana Jones en Simon the Sorcerer. Op 14 december verschijnt het spel op Steam early access. Speler krijgen dan de kans om te bepalen hoe het einde van het verhaal eruit gaat zien. Een maand of vier later wordt vervolgens de volledige versie uitgebracht.

Jack en Lana zijn net begonnen aan hun huwelijksreis als Jack gekidnapped wordt door een tovenaar, die zijn ex-vriendje blijkt te zijn. Lana laat het er niet bij zitten en gaat op reddingsmissie. Dapper lost ze gevaarlijke puzzels en problemen op een tropisch eiland op.

2-11-2018
PRIM is de dochter van Thanatos, de Engel des Doods. Elke nacht heeft ze dezelfde droom: een menselijke jongen die op een vreemde manier bekend lijkt, vraagt haar hulp. Natuurlijk probeert Prim te helpen, hoewel ze van haar vader niet naar het Land van de Levenden mag...

Voor dit griezelige en tegelijk schattige avontuur van Duitse bodem, wordt in 2019 een eerste demo uitgebracht. Bezoek de officiële site voor een teaser en meer informatie.

2-11-2018
Wie in 2017 genoten heeft van CHRONICLE OF INNSMOUTH, zal verheugd zijn te horen dat er gewerkt wordt aan een tweede deel. "Mountains of Madness" speelt zich 10 jaar voor deel 1 af en vertelt over de odyssee van Lone Carter naar de oorsprong van zijn bloedlijn.

Inmiddels is er een Kickstarter campagne gestart en kun je op deze pagina meer informatie vinden over het project en een gratis demo downloaden.

2-11-2018
Ook Spooky Doorways heeft een succesvolle
Kickstarter campagne afgesloten.

THE DARKSIDE DETECTIVE, season 2 begint waar seizoen 1 ophield.
Na het oplossen van negen bizarre paranormale zaken, verdween Patrick Dooley in de "Darksside". Alleen jij en McQueen zijn in staat én bereid hem redden....in februari 2020.

2-11-2018
Nadat Telltale zijn deuren sloot en hij plotseling op straat stond, besloot Mark Darin zijn oude liefde als indie-spelmaker weer op te pakken.
Met NICK BOUNTY and the Dame with the Blue Chewed Shoe pikt hij de draad op waar hij hem in 2005 verliet en maakt hij zijn eigen spel.
Een Kickstarter campagne is inmiddels met succes afgesloten, zodat het spel eind 2019 gereed zou kunnen zijn. Bezoek de pagina om gratis de eerdere oude Nick Bounty spellen te downloaden.

Nick Bounty wil nog steeds serieus genomen worden als detective. Als hij een politiescanner aanschaft en hoort dat er op een kinderspeelplaats een dode vrouw in de zandbak is gevonden, gaat hij er meteen op af. Het blijkt een grote zaak en hij huurt dan ook al snel een hulpje in. Kunnen ze samen de moordenaar op tijd vinden?


1-11-2018
THE LAND OF THE SEAZOGS lijkt grafisch zo te zijn weggelopen uit 1980. Toch is dit pixel-sciencefiction-avontuur, met puzzels en een heuse inventaris in 2018 gemaakt en uitgegeven.
Bezoek de Steampagina voor trailers, screenshots en meer informatie.

Het verhaal handelt over de 164-jarige professor Meme die een kreet om hulp ontvangt van zijn oude vriend Gustav, een wetenschapper die momenteel onderzoek naar waterdieren doet op een onherbergzame planeet.

31-10-2018
Uitgever Fat Dog Games kondigt APPARITION aan. In dit 1ste persoons horrorspel is het je taak om de paranormale activiteiten in een groot Amerikaans woud te documenteren. Je kunt met behulp van een ouija-bord met de doden communiceren. Maar pas op, want in het bos zitten niet alleen geesten, maar ook wilde dieren.

Het spel wordt 31 oktober op Steam Early Acess uitgebracht. Het complete spel, zonder eventuele bugs, zou dan 2-3 maanden later gereed kunnen zijn.

30-10-2018
Horror-adventure CALL OF CTHULHU van uitgever Focus Home Interactive verschijnt vandaag, net op tijd voor Haloween.
Bezoek de officiële site om de trailer(s) te bekijken en op de hoogte te blijven van korting in de voorverkoop en verkoopadressen voor PC, PS4 en XBox One.

Het Lovecraftiaans horrorverhaal speelt zich af in 1924. Detective Edward Pierce onderzoekt de tragische dood van de Hawkins familie op hun landgoed op een afgelegen eiland voor de kust van Boston. Hij ontdekt al snel samenzweringen, creaturen die niet van deze wereld zijn en een groep angstaanjagende cultisten.

28-10-2018
Het Australische Blowfish Studios heeft de rechten verworven om van Colin Thieles beroemde jeugdboek STORM BOY een avontuurlijk spel te maken.
De jongen uit de titel vindt op het strand een verlaten jonge pelikaan. Hij redt het dier, voedt hem op en noemt hem mr. Percival. De beide vrienden beleven allerlei avonturen, zoals het redden van gestrande zeilers, tekeningen maken in het zand, schelpen zoeken, strandsurfen en meer.

Het spel wordt reeds 20 november uitgebracht. Bezoek de officiële site voor meer informatie en screenshots.

27-10-2018
Het enige wat je je herinnert in VERITAS, is het ondertekenen van een formulier en het geheel vrijwillig achter mannen in witte jassen aanlopen. Je nam deel aan een wetenschappelijk onderzoek en nu word je wakker in een smerige kleine cel in een leeg vervallen gebouw. Wat is er gebeurd?

Dit psychologische mysterie van Glitch Games wordt in 2019 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots.

27-10-2018
AGENT A: A Puzzle in Disguise, van Indie-ontwikkelaars Yak & Co, speelt zich af in de stijlvolle omgeving van een geheim agent, met tal van retro-futuristische gadgets. Je krijgt de opdracht om te infiltreren in Ruby la Rouges geheime onderkomen en haar snode plannen een halt toe te roepen.

Het spel, dat vanaf 2105 in afleveringen voor iOs en Android uitkwam, zal begin 2019 compleet (5 afleveringen) verschijnen voor PC, PS4, XBox One en Switch. Bezoek de steampagina voor meer info.

26-10-2018
Nog voor de alom geprezen To The Moon serie, maakte Kan Gao van Freebird Games een kort, experimenteel spelletje (20 minuten) over een meisje zonder gezicht in een huis zonder buitendeur.

THE MIRROR LIED is nu, ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van Freebird Games, voorzien van een andere engine en nog enkele verbeteringen en vanaf vandaag gratis verkrijgbaar op Steam.

26-10-2018
De Poolse indie-ontwikkelaar van OhNoo Studio kondigt met TORMENTUM II een vervolg aan op het in 2015 goed ontvangen handgeïllustreerde surrealistische horror-avontuur.
Dit tweede deel speelt zich af in een toekomst waarin de ontwerper van computerspelletjes bezig is een wereld te scheppen met spelkarakters die net zo intelligent zijn als echte mensen. Het loopt allemaal uit de hand als deze karakters in de echte wereld terecht komen en de ontwerper een gevangene wordt van zijn eigen creatie.

Het spel wordt in juni 2019 verwacht. Bezoek de Steampagina voor een trailer en screenshots.

24-10-2018
In THE HAND OF GLORY stort de carrière van detective Lazarus Bundy in een bodemloze put, door toedoen van een gevaarlijke seriemoordenaar. In een wanhopige poging op een comeback besluit Lazarus om in het geheim de ontvoering van Elke Mulzberg te onderzoeken.

Het 15 uur durende avontuur in de geest van Gabriel Knight en Broken Sword wordt halverwege 2019 verwacht. Om de wachttijd te verkorten, komt er binnenkort een demo uit. Bezoek de Steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

22-3-2018
NAIRI: Tower of Shirin wordt volgens de indie-spelmakers van HomeBearStudio een snoezig adventurespel met schattige beelden, innemende karakters en puzzels die je aanspreken. Je volgt het rijke meisje Naïri en het gangsterjongetje Rex als ze het mysterie rond de toren van Shirin proberen op te lossen.

Het spel wordt 29 november uitgebracht voor PC en Nintendo Switch. Ga naar de Steampagina voor trailers, screenshots en meer informatie.

22-10-2018
GHETTO CONSPIRACY wordt een humoristisch retro adventure, waarin je, geheel vrijwillig, tijd doorbrengt in een ghetto. Je controleert Lucas, die een beroemd rapper wil worden, maar intussen teveel drinkt. Als hij na een wild feestje ontdekt dat zijn vrienden Tony en Camille ontvoerd zijn door de lokale maffia en reptielachtige aliens je thuisstadje onveilig maken, zet je je carrièreplannen even opzij.

Wanneer het volledige spel uitkomt is nog niet bekend, maar je kunt wel alvast genieten van een gratis demo op itch.io.

19-10-2018
THE PUPPET OF TERSA: A Curious Place is het eerste deel in een vijfdelige fantasievolle reeks, waarin het meisje Cynthia ronddwaalt in de vreemde wereld van Tersa, op zoek naar de weg naar huis. Bizarre wezens en ongewone inwoners kruisen haar pad en niet iedereen meent het goed met haar.

Het handgetekende spel dat kinderlijke onschuld mengt met iets duisters, heeft vanaf vandaag een Steampagina, waar je meer informatie en binnenkort ook een demo vindt.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2018

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2020

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht............

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.