Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2021 pagina.


27-1-2021
THE EPSILON OUTCOME is een heus, origineel, handgetekend point & click avontuur met een held, een inventaris, een missie, grappige dialogen en gekke puzzels.

Als je midden in een zompig gebied een grote metalen buis ziet, met een slijmerige, roestige ladder aan ťťn kant, dan ga je dat natuurlijk meteen onderzoeken. Wie weet ontdek je dan ook waarom een bijzonder experiment zo vreselijk mis ging.
Het science fiction spel is verkrijgbaar op Steam

27-1-2021
TOHU gaat over een ongewoon klein meisje dat een geheim bewaart: ze kan veranderen in een Cubus - haar alter ego, die grote dingen kan dragen en grote daden kan verrichten. Ze brengen rustige dagen door in hun gezellige huis op een kleine verre wereld totdat op een dag iemand de Heilige Motor, het hart van de planeet, kapot maakt. Het meisje besluit om iemand te vinden die de Motor kan repareren en de planeet kan redden.

Het snoezig handgetekende, zeer gedetailleerde spel komt 28 januari uit op Steam, waar je ook alvast een gratis demo kunt uitproberen.

27-1-2021
Ontdek mysteries die alleen THE MEDIUM kan zien. Verken tegelijkertijd de echte wereld en de geestenwereld. Gebruik je paranormale gaven om puzzels op te lossen die beide werelden overspannen, diep verontrustende geheimen bloot te leggen en ontmoetingen met The Maw te overleven - een monster geboren uit een onuitsprekelijke tragedie.

Met een 14 minuten durende gameplay trailer wordt het spel voor 28 januari aangekondigd. Bezoek de steampagina voor meer informatie, of koop het in de voorverkoop met korting.

24-1-2021
ENCODYA van indie-ontwikkelaar Games By Bees vertelt de belevenissen van het 9-jarige weesmeisje Tina, die probeert te overleven in een grote stad rond 2062. Haar metgezel is een grote, maar nogal onhandige robot, die geprogrammeerd is om haar tot het uiterste te beschermen en dat levert grappige situaties op.

Het spel wordt 26 januari 2021 verwacht op GOG.com en Steam.

23-1-2021
MUTROPOLIS speelt zich af in een verre toekomst, waar piramides en films met Humphrey Bogart volledig verloren zijn gegaan. De focus van het verhaal ligt echter op het heden als twee archeologen uit de 25ste eeuw documentaires met Indiana Jones vinden en voorwerpen met het vreemde opschrift made in China die hen echt voor grote raadsels stellen.

Het humoristische cartoon pixelavontuur van het Spaanse indieteam Pirita Studio wordt 18 februari uitgebracht op GOG en ook op Steam, waar je alvast een demo kunt downloaden.

23-1-2021
In CROWNS AND PAWNS: Kingdom of Deceit komt Milda in het avontuur van haar leven terecht, nadat de postbode haar een brief van de notaris brengt. Haar grootvader is overleden en Milda erft niet alleen een groot huis, maar ook een groot familiegeheim. Het brengt haar in de minder bekende delen van Lithuania, waar een geheime dienst nog grote invloed heeft.

Het spel van ontwikkelaar Tag of Joy, werd geÔnspireerd door de Broken Sword en Syberia series en wordt in 2021 verwacht. Bezoek de steampagina waar de komende dagen een gratis demo te downloaden is, tijdens het "Big Adventure Event".

21-1-2021
KATHY RAIN - Directors cut wordt een hernieuwde uitgave van het bekroonde avontuur uit 2016, met een uitgebreidere verhaallijn, meer puzzels en meer plaatsen om te bezoeken.
Het verhaal speelt zich af in 1990. Aankomend journaliste Kathy probeert de waarheid rond het mysterieuze overlijden van haar grootvader te achterhalen en tevens een pijnlijk verleden te verwerken.

Het vernieuwde spel wordt nog dit jaar verwacht op Steam .

21-1-2021
THE CORRUPTION WITHIN speelt zich af in een Victoriaans tijdperk. Als je met je familie gaat kamperen in een afgelegen bosgebied, voltrekt zich een drama. Je vrouw in twee jongen kinderen verdwijnen! Je probeert hulp te zoeken in het enige huis in de wijde omgeving. Een groot oud landhuis...

De psychologische thriller is "binnenkort" beschikbaar en tot het zover is, kun je al een gratis demo uitproberen op Steam .

21-1-2021
In SCARLET HOOD AND THE WICKED WOOD is Roodkapje na een tornado in een behekst bos terecht gekomen. De boze heks die daar woont, wil iedere voorbijganger verbranden. Dat kan Roodkapje natuurlijk niet laten gebeuren met een aantal reizigers die ze in het bos treft. Ze helpt hen ontsnappen.

Het humoristische avontuur met veel casual puzzels is vanaf 10 februari verkrijgbaar in Steam early access en wellicht 8 maart reeds volledig.

20-1-2021
ALIEN FUNCTION is alweer het vierde deel in de absurdistische serie over Sir Typhil. Ditmaal is onze middeleeuwse held op een ruimteschip en probeert hij te ontdekken wat het doel van de reis is en wat hij daar aan boord doet.

Het humoristische avontuur is vanaf 21 januari verkrijgbaar op Steam. Bezoek de site voor meer informatie.

18-1-2021
CATIE IN MEOWMEOWLAND wordt een humoristisch avontuurlijk spel in de stijl van Samorost. Klik op de juiste plek om een actie in beweging te zetten, die je uiteindelijk helpt je doel te bereiken.
De kleine Catie volgt een witte kat in haar tuin en belandt zo in een bizarre wereld, bevolkt met katachtige wezens. Het wordt nog een hele opgave om de weg naar huis te vinden.

Het handgetekende spel voor jong en oud, wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

15-1-2021
RIDDLE OF THE SPHINX is een verbeterde uitgave van het gelijknamige spel uit 2000. De nieuwe versie is in HD, heeft nieuwe en verbeterde scènes en puzzels en wordt ook uitgebracht voor mobiele platformen.
Het verhaal blijft hetzelfde en begint als archeoloog Sir Geoffrey de piramide van Gizeh onderzoekt en per ongeluk een oude vloek laat ontsnappen als hij een oude scroll vertaalt.

Het team van Old World Studios is na een succesvolle Kickstarter campagne in 2017 nu zover dat de bÍtaversie naar de "backers" gezonden werd. Als verder alles goed gaat kan de rest van de fans per 1 februari kennis maken met het spel. De steampagina is geopend! Bezoek de pagina voor de laatste informatie.

14-1-2021
In de THE GRIM ENDING speel je slaaf nummer 21, die in een soort hiernamaals fotograaf wordt. Je baas is bezeten van foto's van levende dingen, dus doe je best.

Het zwartgallige, humoristische spel is vormgegeven in een klassiek stijl met pixelbeelden en tekstcommando's. Sinds 1 januari verkrijgbaar op Steam.

14-1-2021
HERO-U: Rogue to Redemption kwam in 2018 uit voor PC en zal vanaf 9 februari aanstaande ook op de Nintendo Switch te spelen zijn.

Aan het vervolg SUMMER DAZE AT HERO-U wordt nog steeds hard gewerkt door het ontwikkelaarsechtpaar Lori en Corey Cole.
Hierin krijg je in deel 1 de kans om te spelen als de ondeugende half-elf Tilly Appleberry en in deel 2 als de serieuze student Ifeyo Kinah. Ze maken elk andere dingen mee op het Harvest Festival en reageren ook anders op de gebeurtenissen, zodat er meerdere eindes zijn. Dit maakt het spel in hoge mate herspeelbaar.

Deel 1 in momenteel in de testfase en wordt hopelijk nog in de lente uitgebracht. Deel 2 volgt dan in de herfst. Bezoek de officiŽle site voor de laatste informatie.

13-1-2021
MADE : Interactive Movie - 01. Run away! is een volledig Koreaans gesproken en Engels ondertiteld interactief drama met acteurs. Ook de casual puzzels zijn in het Engels.

Je speelt de rol van Yuri, een succesvol influencer op Instagram. In haar echte leven gaat het minder rooskleurig. Haar ex-vriendje stalked haar, ze heeft last van een copycat en haar beste vriendin ziet het even niet meer zitten met haar. En dan wordt ze ook nog ontvoerd en vastgeketend in een kelder!

Het spel is sinds 12 januari verkrijgbaar op Steam.

13-1-2021
HENRI MOSSE and the Wormhole Conspiracy wordt een humoristische science fiction, waarin je de rol op je neemt van de opgroeiende Henri, die als verstekeling meegaat op een ruimteschip van zijn ouders. De familie gaat op een interplanetaire missie en ontdekt een kosmische samenzwering.

Het Australische team van Bad Goat Studios verwacht het ruimteavontuur 4 februari 2021 gereed te hebben. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de officiële site.

12-1-2021
MUNDAUN is de naam van een klein bergdorp. Curdin is er sinds zijn kinderjaren niet meer geweest, maar als zijn grootvader op mysterieuze wijze omkomt in een vuur gaat hij terug. Al snel ontdekt hij dat de resterende bewoners van het kleine dorpje opgejaagd worden door iets diabolisch dat op de sneeuwbedekte top van de berg woont.

Het handgetekende horror-avontuur wordt 16 maart verwacht. Volg het laatste nieuws op de officiële site of bekijk op YouTube een filmpje over de ontwikkeling van het spel.

8-1-2021
PANMORPHIA: Enchanted is het vervolg op Panmorphia uit 2016.
Je wordt ontboden naar de Lost Temple om het amulet te activeren en je magische krachten te ontwikkelen. Je leert nu onder water te ademen, de dag in nacht te veranderen en de wind op te roepen. En er wachten je nog een aantal prachtige verrassingen!

Het casual puzzelspel werd in 2019 uitgegeven voor Android en iPad en is sinds vandaag verkrijgbaar voor PC, Mac en Linux op Steam.

7-1-2021
DØM RUSALOK speelt zich af in een klein provinciestadje in het Rusland van 1996. Als een van hen zomaar verdwijnt, moeten een groepje kinderen hun ergste nachtmerries onder ogen zien, als ze bij de zoektocht terecht komen in een oud niet-zo-verlaten complex.

Indie-ontwerper Yakov Butuzoff, geeft in de tradities van Stephen King vorm aan het verhaal. Het horrorspel is inmiddels verkrijgbaar op Steam.

7-1-2021
In ORBIS FUGAE vergezel je de zelfgekroonde piratenkoningin Anya Ophelia Morgan op een wereldreis, waarbij je veel tijd besteedt aan het ontsnappen uit benarde situaties. Kijk goed om je heen en gebruik je verstand bij het oplossen van de vele problemen die Anya ziet als ze weer eens opgesloten zit.

Solo-indie-ontwikkelaar Timo werkt al een paar jaar aan het spel en hoopt het handgetekende puzzelavontuur in 2021 klaar te hebben. Bekijk de trailer en screenshots en volg de ontwikkelingen via Steam.

7-1-2021
BROK the InvestiGator is het volgende project van Cowcat (Demetrios: The BIG Cynical Adventure).
Het detectivespel ziet er uit als een traditioneel point & click avontuur, maar heeft ook enkele actie-elementen. Het is wel mogelijk voor de pacifisten onder ons om de humoristische knokpartijen over te slaan door het spel in easy mode te spelen.

Er is inmiddels een Kickstarter campagne opgezet, die tot 5 februari loopt. Er is ook een gratis proloog te downloaden.

4-1-2021
In het derde deel van QUINTUS AND THE ABSENT TRUTH gaat de kleine muis door een piepklein gaatje om zonder zijn mensenvriend te zoeken naar een mysterieus boek in een geheime kamer.

Deel 3(van de vijf) zal 28 januari verschijnen op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

4-1-2021
KNOW BY HEART is een spel over het omgaan met verlies, opgroeien en het gevoel dat de tijd door je vingers glipt. Als een groep oude schoolvrienden terugkeert naar het Russische provinciestadje dat ze zo lang geleden verlieten, merken ze dat je niet zomaar oude viendschappen weer kunt oppakken.

Het sentimentele avontuur zal medio 2021 verschijnen. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

3-1-2021
LOST IN PLAY wordt een snoezig getekend, woordloos avontuur over een broertje en een zusje dat te ver van huis dwaalt en dan al puzzelend en samenwerkend, de weg terug moet zien te vinden. Onderweg komen ze de meest vreemde, magische wezens tegen, zoals een beer met hertengewei, levend zeewier, vriendelijke kikkers en reizende goblins.

Het spel zou midden 2021 kunnen verschijnen. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

1-1-2021
De fans hadden het waarschijnlijk al gehoopt. Het is 1 januari 2021 en het nieuwe deel in de Carol Reed serie is uitgekomen!
CAROL REED: Quarantine Diary is het 16de deel uit de geliefde serie uit Zweden en het is behoorlijk actueel.
Alvin is graag op zichzelf en heeft een passie voor skateboarden. Zijn moeder houdt heel strikt toezicht op het naleven van de Covid-19 regels, dus sluipt Alvin stiekem het huis als zij werkt. Maar dan komt hij op een dag niet meer thuis!
Carol wordt ingeschakeld en moet tijdens haar zoektocht met alle uitdagingen en restricties vanwege het virus zien om te gaan.

Bezoek de officiële site van MDNA-games om het spel te kopen.

29-12-2020
MONOLITH, dat ooit begon als "game design" studieproject van vijf studenten, heeft de belangstelling opgewekt van het Duitse Animation Arts, dat we al kennen van de Horizon en de Secret Files serie.

Met een hele korte teaser op YouTube wordt aangekondigd dat het 4-5 uur durende science fiction avontuur over een gecrashte ruimtereiziger wellicht in 2021 uitgebracht gaat worden.

27-12-2020
PAGE ONE is een heel bijzonder, in handgetekende lijnen, verhaal over iemand die in een bootje naar een oud strandhuis vaart en daar de kamers bekijkt, op zoek naar een bewoner en misschien ook wel naar zichzelf.

Het spel is in "vroegtijdige toegang" en sinds vandaag is er ook een gratis demo beschikbaar op Steam. Wat feedback aan de solo-ontwerper kan helpen om het volledige spel 2 maart uit te geven.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2021

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Januari
 • A Painter's Tale: Curon, 1950
 • Quintus and the Absent Truth, hoofdstuk 3
 • TOHU


 • Februari
 • Almost my Floor
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Cyanide and Happiness - Freakpocalyps
 • Genesis Noir
 • Growbot
 • Hellseed, chapter 1
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Lone McLonegan
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Milo and the Magpies
 • Mutropolis
 • Nine Noir Lives
 • Not Another Weekend
 • One Helluva Day
 • Palladium: Adventure in Greece
 • Papetura
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • Scarlet Hood and the Wicked Wood
 • Silence Channel
 • Strangeland
 • The Last Shot
 • Tormentum II


 • Maart
 • Happy Game
 • Imposter Factory
 • Joe Kowalski Chronicles: Murder in a Flat
 • Mundaun
 • Omno
 • Page One (is in early access)
 • Pastel: Blind Karma
 • Summer Daze at Hero-U
 • Ultra Strangeness


 • April
 • Crowalt: Traces of the Lost Colony
 • Dr Livingstone, I presume?
 • Incantamentum
 • Kapia
 • Mike & Tyler


 • Mei
 • Divisadero
 • Know by heart
 • Trouble Hunter Chronicles: The Stolen Creed


 • Juni
 • Futurust
 • The End of the Sun


 • Juli
 • Catie in MeowmeowLand
 • Chinatown Detective Agency
 • Lost Lies
 • The Corruption Within
 • The Mortuary Assistant


 • Augustus
 • Cleo - a pirate's tale
 • Saint Kotar


 • September


  Oktober
 • Dark Tides
 • The House in the Hollow


 • November
 • GRUNND


 • December
 • Watch Over Christmas (is in early access)


 • Ergens in 2021......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Juggler's Tale
 • A Space For The Unbound
 • Ashina: The Red Witch Is in early access)
 • Asylum
 • Beasts of Maravilla Island
 • Backbone
 • Booklice: Prologue
 • Born Punk
 • Brassheart
 • BROK the InvestiGator
 • Children of Lumera
 • Children of Silentown
 • Coven
 • Crowns and Pawns
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Dordogne
 • Echidna's Daughter
 • Ejected Star
 • Framing Dawes
 • FunnyPizzaland 2
 • Glimpse of Maddness
 • Hauma
 • Heim
 • Infinitum - The Discovery
 • Inspector Waffles
 • Jennifer Wilde: Unlikely Revolutionaries
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • Kathy Rain - Directors cut
 • Life of Delta
 • Lost in Play
 • Lucy Dreaming
 • Mindcop
 • Minute of Islands
 • Monolith
 • NAIRI: Rising Tide
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Nightmare Frames
 • Norco: Faraway Lights
 • One Dreamer
 • Orbis Fugae
 • Paradise Lost
 • Perfect Tides
 • Planet Realm
 • PRIM
 • Rackham's Shambala Adventure
 • Rauniot
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Rosewater
 • SAMUDRA
 • Seed of Life
 • Sherlock Holmes: Chapter One
 • Silent Night
 • Silhouette, Chapter One (is in early access)
 • Slender Threads
 • SpaceVenture
 • Stellar Mess
 • Stray
 • Super Inconvenience Mart
 • Syberia: The World Before
 • Tala
 • The Big Con
 • The Darkside Detective: A Fumble in the Dark
 • The Dark Side of the Moon
 • The Haunting of Flavel House
 • The Mystery of Oak Island
 • The Night is Grey
 • The Rewinder
 • The Safe Place
 • Theropods
 • Tormented Souls
 • Verne: The Shape of Fantasy
 • Westwood Shadows
 • Whateverland


 • Verwacht in 2022

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2023

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.