Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2019 pagina.


22-8-2019
In THE BRADWELL CONSPIRACY word je gedesorienteerd wakker na een enorme explosie in het museum dat je bezocht. De brokstukken vallen nog van het plafond. Je probeert uiteraard daar weg te komen...maar hoe? Misschien kan Amber, aan de andere kant van een gesloten deur, je helpen, met behulp van een 3D-printer.

Het bijzondere spel van Bossa Studios wordt nog deze herfst verwacht.
Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

22-8-2019
Het inmiddels welbekende Amsterdamse team achter de Rusty Lake series, heeft niet stilgezeten. Naar verwachting komt eind volgende maand hun nieuwe surrealistische spel THE WHITE DOOR uit. Voor het eerst wordt er gebruik gemaakt van een 'gedeeld scherm' voor interactie met hoofdpersoon en omgeving, maar gameplay en mysterieuze sfeer blijven als vanouds.

Robert Lake wakker in een psychiatrische kliniek. Een strikte dagelijkse routine moet hem helpen om in zeven dagen zijn geheugen via dromen weer terug te vinden.
Bezoek de officiŽle blog om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

21-8-2019
REVERSION - The Return is het derde en laatste deel in de humoristische science fiction, die zich afspeelt in Buenos Aires.
Je krijgt de kans om de geschiedenis te herschrijven als je je aansluit bij de Resistance en de kwaadwillende Sergio weet te dwarsbomen.

Het spel wordt binnenkort verwacht. Intussen is het te overwegen om de eerste twee delen te spelen, die na een grondige update met nieuwe stemmen en verbeterde animaties sinds kort op Steam te koop zijn.
Bezoek de steampagina van deel 3 voor meer informatie en een trailer.

21-8-2019
Robert Foster, de held uit de cultklassieker Beneath a Steel Sky uit 1994 gaat zijn avonturen vervolgen in BEYOND A STEEL SKY
Uiteraard is de bediening van het spel aangepast aan de moderne tijd en zijn de grafische beelden in 3D, om op deze wijze niet alleen de fans, maar ook nieuw publiek te trekken.
Waar het in het originele spel handelde over het afbreken van de macht van de kunstmatige intelligentie die de stad domineerde, gaat het nu om de vraagstukken van sociale controle en privacy.

Het originele Beneath a Steel Sky is sinds 2003 gratis verkrijgbaar voor PC. Wanneer Beyond a Steel Sky zal verschijnen is nog niet bekend, maar men hoopt nog dit jaar. Bekijk de inmiddels gepubliceerde gameplay trailer op You Tube en volg het laatste nieuws op de facebookpagina van ontwikkelaar Revolution Software.

20-8-2019
Daedalic Entertainment presenteert op de Gamescom in Keulen de eerste beelden van THE SUICIDE OF RACHEL FOSTER.
De jonge Nicole raakt na een sneeuwstorm geÔsoleerd in een verlaten hotel in de bergen van Montana. Tien jaar geleden waren er de nodige vragen rond de zelfmoord van ene Rachel die hier logeerde en Nicole gaat op onderzoek uit.

Een uitgiftedatum is nog niet bekend. Bezoek de officiŽle site voor de trailer en meer informatie.

19-8-2019
Microids maakt bekend dat ontwerper Benoit Sokal al een poos werkt aan een nieuw mysterieus en emotioneel avontuur van Kate Walker, genaamd SYBERIA: The world before

Een uitgiftedatum is nog niet bekend en binnenkort zouden de eerste screenshots gepubliceerd worden. Houd de facebookpagina van Microids in de gaten voor informatie.

19-8-2019
MIND TRAP is serie van vier korte psychologische thrillers, gebaseerd op de Twilight Zone verhalen.
In episode 1:"Denial (Ontkenning) speel je de rol van Jack Davies, die niet meer weet wie en waar hij is en de waarheid zal moeten ontdekken door in zijn eigen geest te graven. Mogelijk bevalt het hem niet waar hij daar aantreft.

Deel 1 zal waarschijnlijk nog dit jaar verschijnen op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

16-8-2019
In STILL THERE van indie-ontwikkelaar GhostShark ben je vrijwillig helemaal alleen op een vuurtoren, diep in de ruimte. Je enige gezelschap is een boordcomputer en je enige taak is alles draaiende te houden en te genieten van je kop koffie. Als je op een dag een mysterieuze radioboodschap opvangt, komt er een eind aan de rustige routine.

Het psychologische adventure vol verdriet, mechanische puzzels en humor wordt door Iceberg Interactive nog dit najaar uitgegeven. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

15-8-2019
MINUTE OF ISLANDS, het nieuwste spel van Studio Fizbin (bekend van The Inner World serie) speelt zich ditmaal geheel bovengronds af. Maar ook op deze eilandengroep is de energiebron en daarmee het voortbestaan in gevaar. De mysteriueze antennes, ooit gebouwd door Reuzen, werken niet meer. De jonge ingenieur Mo merkt daat haar "omni switch", waarmee ze zaken repareert, faalt. Ze gaat op zoek naar een oplossing.

Het spel wordt in de lente van 2020 verwacht. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

14-8-2019
THE GREAT PERHAPS van indie-ontwikkelaar Caligari Games is een science fiction puzzelavontuur, waarin een astronaut na een reis de aarde bezoekt, die inmiddels door een natuurlijke oorzaak vernietigd is. Tussen de ruÔnes vindt hij een oude lantaarn, waarmee hij naar het verleden kan reizen. Help de astronaut om de ware reden van de vernietiging te ontdekken en het te voorkomen.

Het spel, dat door Daedalic Entertainment wordt uitgegeven is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

14-8-2019
In CROWNS AND PAWNS: Kingdom of Deceit komt Milda in het avontuur van haar leven terecht, nadat de postbode haar een brief van de notaris brengt. Haar grootvader is overleden en Milda erft niet alleen een groot huis, maar ook een groot familiegeheim. Het brengt haar in de minder bekende delen van Lithuania, waar een geheime dienst nog grote invloed heeft.

Het spel van ontwikkelaar Tag of Joy, werd geÔnspireerd door de Broken Sword en Syberia series en wordt in 2020 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

14-7-2019
ENCODYA van indie-ontwikkelaar Games By Bees vertelt de belevenissen van het 9-jarige weesmeisje Tina, die probeert te overleven in een grote stad rond 2062. Haar metgezel is een grote, maar nogal onhandige robot, die geprogrammeerd is om haar tot het uiterste te beschermen en dat levert grappige situaties op.

Het spel wordt in december 2020 verwacht. De lange demo (ong. 1 uur) is gratis te downloaden op kickstarter site, waar je natuurlijk ook doneren. In ruil voor een financiŽle bijdrage, kun je in het spel verschijnen als naam in het telefoonboek, met je gezicht op een poster of zelfs als figurant in het spel.

13-8-2019
PAPETURA, van Indie-ontwikkelaar Petums is alleen al door zijn vormgeving een uniek spel. Achtergronden, beestjes, puzzels, werkelijk alles is handgemaakt van papier en daarna beeldje voor beeldje gefilmd.
Het tekstloze, in animaties vertelde verhaal gaat over de vrienden Pape en Tura die de strijd aangaan met een vurig monster dat hun geliefde papieren wereld in as wil leggen.

Na ettelijke jaren van heel veel knippen en plakken is het spel nu zo ver dat er een steampagina is aangemaakt. Hier zijn screenshots en animaties te bewonderen. Bezoek ook de officiŽle site voor een "making of" filmpje.

12-8-2019
AGENT A: A Puzzle in Disguise, van Indie-ontwikkelaars Yak & Co, speelt zich af in de stijlvolle omgeving van een geheim agent, met tal van retro-futuristische gadgets. Je krijgt de opdracht om te infiltreren in Ruby la Rouges geheime onderkomen en haar snode plannen een halt toe te roepen.

Vier van de vijf afleveringen zijn reeds voor iOs en Android verkrijgbaar. 29 augustus zal het spel compleet (5 afleveringen) verschijnen voor PC, PS4, XBox One, Switch en natuurlijk voor iOs en Android ook de 5de aflevering. Bezoek de steampagina voor meer info of download de gratis demo op Gamejolt.

12-8-2019
JUSTIN WACK AND THE BIG TIME HACK van de Zweedse indie-ontwikkelaar Warm Kitten belooft een modern avontuur te worden, met ouderwetse humor.
Als Justin thuis komt, zijn vriendin verdwenen is en er vervolgens een tijdpoort opent, beginnen de problemen. Justin wisselt van plaats met een prehistorische holbewoner en krijgt ook nog tijdagenten achter zich aan.

De uitgifte datum ligt ergens in 2020. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en het laatste nieuws.

12-8-2019
THE SECRETS OF JESUS wordt een avontuur vol zwarte humor. Je speelt de rol van Jesus, na zijn kruisiging en wederopstanding. Ditmaal gaat hij niet naar de hemel, maar blijft onder de mensen. Jesus heeft vervolgens zijn handen vol aan het zoeken van een vermist persoon en het ontwijken van Romeinen, die weer achter hem aan zitten.

Het handgetekende, bijzondere avontuur, vol Bijbelse quotes en puzzels, wordt waarschijnlijk nog in 2019 uitgebracht. Bezoek de officiële site, voor meer informatie of bekijk de trailer op YouTube

12-8-2019
In COME BACK word je wakker op de kust van een mysterieus eiland. Je weet niet wat er is gebeurd, hoe je hier terecht kwam en zelfs niet meer hoe je heet. De briefjes die je her en der met wat gepuzzel kunt vinden, moeten meer duidelijkheid geven over de verontrustende waarheid.

Het spel dat op een bijzondere manier huiselijk geweld behandelt en door het minimale kleurgebruik ook geschikt is voor kleurenblinden, wordt uitgegeven in hoofdstukken. Hoofdstuk 1 is inmiddels verkrijgbaar op Itch.io en steam.

9-8-2019
Victor Rockford, een spiritueel medium, wordt gevraagd om zijn paranormale gaves te gebruiken om het KWADE te verdrijven dat in ROOM 208 van het oude 'Great Leaf Hotel' verblijft. Is hij sterk genoeg, zal het hem lukken? Of is hij het volgende slachtoffer?

Het horror-puzzelspel is sinds 8 augustus verkrijgbaar. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

6-8-2018
GIBBOUS - A Cthulhu Adventure, een humoristisch, handgetekend horror-avontuur met zeer vreemde cultisten en een getransformeerde kat in de hoofdrol, speelt zich af in Tasmanië. Losjes geïnspireerd op de verhalen van Lovecraft, gaat een drietal avonturiers op pad om de kat weer zover te krijgen dat hij stopt met praten als een mens.

Het spel wordt 7 augustus aanstaande verwacht in 14 talen. Bezoek de GOG pagina of de Steampagina voor een trailer en screenshots.

2-8-2019
THE SOJOURN wordt een ontdekkingsreis met omgevingspuzzels, als je in een mysterieus land arriveert, waar zwevende lichten je de weg wijzen en de wereld om je heen zich magisch opbouwt aan je voeten.

Dit bijzondere avontuur van Shifting Tides wordt door uitgever Iceberg Interactive exclusief uitgegeven via de Epic Games Store. Het spel wordt in september van dit jaar verwacht en is reeds voor te bestellen. Bezoek de epicpagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

1-8-2019
Als je in NOW YOU SEE in een hevige onweersstorm beschutting zoekt en op de deur van een eenzaam gelegen huis klopt, krijg je geen antwoord. Wel hoor je binnen muziek. Je klopt nog eens en weer niks. Dan duw je de klink maar naar beneden en stap je naar binnen...

Het handgetekende horror avontuur van Sceaming Void, wordt naar verwachting nog dit jaar uitgebracht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

31-7-2019
In THE FIVE CORES - Remastered van indie-ontwikkelaar Iridescent Waves overleeft je vissersboot een hevige storm op zee en strandt op een ooit bewoond, maar nu verlaten mysterieus eiland. Je boot is nog slechts een wrak, je zult dus een andere manier moeten vinden om weer naar huis te kunnen gaan. Daartoe zul je het mysterie van de Five Cores moeten doorgronden.

Het prachtige, mysterieuze, myst-achtige spel is een sterk verbeterde versie van het spel uit 2012. Het is vanaf 31 juli te koop op Steam.

30-7-2019
BEAR WITH ME: The Lost Robots van Exordium Games is een introductie op Bear With Me dat in 2017 verscheen. In deze prequel bestuur je Flint, de broer die op mysterieuze wijze verdween en een sleutelrol speelde in de eerder uitgekomen drie episodes.

De prequel en een gecombineerde uitgave van 4 episodes, worden 31 juli verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

29-7-2019
De drie delen van de DON'T ESCAPE TRILOGY werden tussen 2013 en 2015 als online te spelen, gratis spelletjes aangeboden en nu ongewijzigd gebundeld.
In deel 1 probeer je jezelf op te sluiten en de dorpelingen te beschermen, want het is bijna volle maan. In deel 2 zit je in een stad vol ondoden en ook je vriend is niet zichzelf. In deel 3 is het niet pluis op een ruimteschip en ben je de enige overlevende. Of toch niet?
De in retrostijl getekende horror trilogie is te koop op Steam.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2020

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2021

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in ?????

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.