Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de algemene info & review pagina's  en/of de  2018 pagina.


21-9-2018
In MY BROTHER RABBIT bezoek je de wonderbaarlijke wereld die gecreëerd is door twee kinderen, die pogen om te gaan met de ziekte van het jongere zusje. In een surrealistisch landschap zoek je voorwerpen om puzzels en minigames op te lossen. Help het konijn om zijn bloem-vriendje weer gezond te maken.

Dit hartverwarmende spel van Artifex Mundi wordt 21 september uitgebracht voor PC, Mac, Nintendo Switch, PS 4 en Xbox One. Bezoek de officiële site voor meer informatie, een trailer en screenshots.

20-9-2018
THE GARDENS BETWEEN is een adventure puzzelspel, waarin de vrienden Arina en Frendt in een surrealistische wereld van mysterieus uitziende tuinen terecht komen. Hier kan de tijd voor- en achteruit gespoeld worden, zodat je bepaalde gebeurtenissen ongedaan kunt maken.

Het spel wordt 20 september uitgebracht voor Nintendo Switch en PS4 en op Steam voor PC en Mac. Bezoek de officiële site van The Voxel Agents voor verkoopadressen.

13-9-2018
Francisco Gonzalez/Grundislav Games, bekend van het succesvolle adventurespel Shardlight werkt aan een nieuw avontuur dat LAMPLIGHT CITY gaat heten.
Het verhaal zou geïnspireerd zijn op werken van Edgar Allan Poe en Charles Dickens en handelt over een detective die zich afspeelt in een alternatief verleden rond 1900. Als privé-detective Miles Fordham houden we ons bezig met vijf verschillende zaken en uiteraard de nodige verdachten.

Het spel, uitgegeven door Application Systems Heidelberg is vanaf 13 september voor windows, mac en linux verkrijgbaar op diverse sites als GOG, Steam, Mac App en meer.

7-9-2018
Het Duitse Assemble Entertainment zal reeds 7 november aanstaande LEISURE SUIT LARRY: Wet dreams don't dry publiceren. Het is een nieuwe aflevering in de bekende humoristische, sexistische serie over Larry die denkt dat hij onweerstaanbaar is voor vrouwen.
Het spel is momenteel in de voorverkoop te bestellen op Steam, waar je ook een trailer, screenshots en meer info vindt.

6-9-2018
Het humoristische Four Last Things, gebaseerd op schilderijen uit de Renaissance, krijgt een passend vervolg in THE PROCESSION TO CALVARY.
Vermoedelijk in april 2019 mag je zingen voor zeelieden, samenzweren met kardinalen en beter spelen dan de lokale organist en dat allemaal omdat je absolutie nodig hebt voor je zonden.

Indie-ontwikkelaar Joe Richardson heeft in de Kickstarter campagne zijn bescheiden doel reeds bereikt, maar steun is uiteraard altijd nog welkom.

5-9-2018
ANOTHER SIGHT wordt volgens de makers een surrealistisch avontuur met steampunk elementen en speelt zich af in 1899 in London.
Het verhaal handelt over het bijna blinde meisje Kit en de mysterieuze, roodharige kat Hodge, die Kit vergezelt op haar ontdekkingsreis door een verborgen ondergrondse wereld en oude cultuur-iconen zoals Claude Monet en Jues Verne. Onderweg krijgt de speleer de kans beide karakters te controleren om zo samen de omgevingspuzzels op te lossen.

Het fantasierijke spel van Lunar Great Wall Studios is vanaf 6 september beschikbaar op Steam.

5-9-2018
Detective LORD WINKLEBOTTOM is een gentleman giraffe, die samen met zijn nijlpaardvriend Dr. Reginald Frumple de zaak van de onlangs vermoorde admiraal Gilfrey onderzoekt. Gilfrey had de twee vrienden uitgenodigd op zijn afgelegen eiland, maar kreeg dus niet meer de kans met ze te praten. Aan de speler de taak om aanwijzingen te zoeken, puzzels op te lossen en de nodige verdachten te ondervragen.

Indie-ontwikkelaar Charlotte Sutherland heeft eerder aan topspellen meegewerkt, maar wil eind 2019 met deze humoristische detective haar eerste solo-project afleveren.
Bezoek de officiële site van Cavemonsters om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

4-9-2018
Indie-ontwikkelaar Gisa Ferreira noemt SILENCE IN SPACE een eerbetoon aan klassieke spellen als Indiana Jones and the Fate of Atlantis.
In dit science fiction horror avontuur speel je de rol van Alan Blake, een galactisch handelaar, die een ruimteschip op drift ontdekt. Hij gaat aan boord om te onderzoeken wat er met de bemanning gebeurd is en ontdekt vreemde zaken.

Seizoen een van deze pixel-horror is vanaf vandaag op Steam verkrijgbaar. Bezoek de pagina voor meer informatie.

3-9-2018
tiny & TALL: Gleipnir handelt zoals de naam doet vermoeden ook over Noorse Goden. Twee nauwelijks capabele smeden zijn contractueel verbonden aan deze Goden en zullen in een prachtige wereld op zoek moeten gaan naar ongewone magische objecten. De God Loki, bekend om zijn gemene plagerijen, werkt niet echt mee.

De eerste episode van die klassieke en tegelijk moderne adventure van T & T Studios is vanaf 4 september verkrijgbaar op Steam.

31-8-2018
Waarschijnlijk nog dit jaar zal het Argentijnse TANGO verschijnen. Het humoristische, klassieke 2D-avontuur vertelt over het ontstaan van deze beroemde dansvorm in Buenos Aires rond 1930. Een geschiedenis van een beroemde acteur, musicus en liedjesschrijver.

Bezoek de officiële site, voor meer informatie, een eerste trailer en screenshots.

30-8-2018
Ontstaan als een project van Duitse kunststudenten, belooft TRÜBERBROOK een mysterie adventure te worden, gecreëerd met handgemaakte decors waarin digitale karakters rondlopen.
Een jonge Amerikaanse wetenschapper belandt in het slaperige stadje Trüberbrook voor een rustige vakantie. Maar voor hij het beseft belandt hij in de handen van een compleet gestoorde collega.

Voor het spel, dat een sfeer heeft die aan Twin Peaks doet denken, is een trailer op YouTube uitgekomen, die een prachtig beeld geeft van de levensechte achtergronden en het mysterieuze verhaal.

29-8-2018
Het humoristische 3 MINUTES TO MIDNIGHT speelt zich af in de USA, rond 1946, als iedereen na de oorlog weer aan feestjes begint te denken. Niemand vermoedt dat er al jaren in Mexico een samenzwering aan de gang is, met als doel de mensheid uit te roeien. Als Betty na een vreselijke trilling midden in de nacht wakker wordt, is ze haar geheugen kwijt. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten.

Dit handgetekende klassiek vormgegeven adventurespel met de nodige geheimen, veel puzzels en twee speelbare karakters van Scarecrow Studios wordt begin 2019 verwacht en heeft inmiddels ook een steampagina, waar een eerste trailer en screenshots te bekijken zijn.

27-8-2018
Shiver Games maakt bekend dat nog dit jaar een derde deel in de LUCIUS serie uit zal komen.
Ditmaal keert de jongen die door de duivel bezeten is, terug naar zijn oude woonplaats Winter Hill, waar hij wellicht gaat begrijpen waarheen zijn levensweg hem voert. In deel 1 hoorde hij stemmen die hem opdracht gaven zijn ouders en andere bewoners van het landhuis te vermoorden met magische krachten. In deel 2 ging hij verder met zijn gruwelijke daden in het krankzinnigeninstituut waar hij ondergebracht was.
In deel 3 wachten hem moeilijke taken en uitdagingen. Maakt hij de juiste keuzes en kan hij er uiteindelijk een eind aan maken? Bezoek de steampagina voor een trialer, screenshots en meer informatie.

21-8-2018
Vandaag heeft uitgever Microids de eerste korte teaser van BLACKSAD gepubliceerd. Bekijk hem op YouTube. Het noveleske avontuur, naar een bekend stripfiguur, wordt ontwikkeld door Pendulo Studios, die we al kennen van de Next Big Thing, de Runaway en de Yesterday series.
Het spel voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac wordt in 2019 verwacht. Volg de ontwikkelingen op de Facebookpagina van Microids

Het verhaal speelt zich af rond 1950, als corruptie in de sportwereld en met name in het bokswereldje hoogtij viert. Als de eigenaar van een boksclub vermoord wordt en zijn sterbokser plotseling verdwijnt, wordt het tijd voor de kat-detective John Blacksad om in de New Yorkse onderwereld te duiken.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2018

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht............

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.