Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2019 pagina.


17-4-2019
In vijf hoofdstukken volg je de belevenissen van Vasilis, die haar man verloor tijdens de oproer in de stad. Overal zijn gevechten en branden en elke dag sterft wel iemand. Arbeiders en studenten hebben vier gebouwen bezet, waar ze zorgen voor de veiligheid van de burgers.

Het spel dat handgetekend is in een minimalistische stijl, is te koop op Steam.. Hier is ook een gratis demo te vinden.

17-4-2019
Petter Ljungqvist van The Samaritan Paradox en Joel Staaf Hästö van Kathy's Rain werken samen aan een science fiction avontuur dat WHISPERS OF A MACHINE gaat heten en zich afspeelt in een toekomstig Scandinavië, na een wereldwijde technologische ineenstorting.
Je speelt hierin Vera, een rechercheur met cybernetische implantaten, die een serie moorden onderzoekt in het stadje Nordsund. Al snel ontdekt Vera dat slachtoffers en moordenaars deel uitmaken van een oorlog over technologie en religie. En had de regering een motief om juist Vera naar Nordsund te sturen?

Het spel wordt 17 april verwacht. Meer info, een trailer en screenshots zijn alvast te bekijken op de steam pagina.

16-4-2019
In HEAVENS VAULT van Inkle Studios (80days en Steve Jackson's Sorcery), leer je een compleet nieuwe hiërogliefentaal als je archeologe Aliya vergezelt op haar reis door de Nebula, op zoek naar een vermiste roboticus. Ontdek vergeten kennis en plaatsen en oude ruïnes met inscripties die niemand meer kan lezen. Maar bedenk dat een verkeerde vertaling je een verkeerd beeld kan geven van de betekenis. Praat met mensen die reageren op de wijze waarop jij ze benadert en loop vrij rond in een schittende omgeving.

Het spel is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PC en Playstation. Bezoek de Steampagina of de PS4 blog voor meer informatie, de nieuwe trailer en screenshots.

15-4-2019
De liefhebbers van Myst-achtige spellen, waarin je vrij in 3D dwaalt op een onbekende planeet met een vreemde, verloren gegane cultuur in een schitterende omgeving, zullen met MYHA: Return to the Lost Island niet teleurgesteld worden.

Simon Mesnar (ASA) en Denis Martin (RoonSehv) hebben de handen ineen geslagen om dit avontuur in de Black Cube serie groter en mooier te maken, met 3D beelden en meer puzzels. Het spel is te koop op Steam.
Bezoek ook de officiële site, waar je de oorspronkelijke versie van het spel gratis kunt downloaden.

15-4-2019
BACK TO 1998 is een retro-pixel avontuur,waarin je een "held" speelt, die terug wil naar zijn huis en zijn familie. Het spel is gevuld met (en hoe kan het anders) humor, dialogen, voorwerpen en natuurlijk het soort puzzels, bekend van de jaren 90 adventures.

Vanaf 15 april is het retro-avontuur te koop op Steam .

13-4-2019
DETECTIVE DI: The Silk Rose Murders wordt een klassiek vormgegeven adventure dat zich afspeelt in het oude China. De beroemde onderzoeker Di Renjie volgt het spoor van een seriemoordenaar.

Het spel van het Canadese Nupixio Games werd in 2015 gefinancierd via Kickstarter en wordt volgens de laatste berichten 1 mei uitgegeven. Bezoek de steampagina, voor de nieuwste trailer.

13-4-2019
In TIPPING POINT zit je rustig voor de TV wat te zappen, totdat een boodschap van een vreemde je op een bijzondere trip stuurt. Je bezoekt prachtige stranden, gaat de jungle in en belandt zelfs in de ruimte om een groot mysterie op te lossen.

Dit fotorealistische casual puzzelspel is verkrijgbaar voor PC, MAC, Android en iPad. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

13-4-2019
IRONY CURTAIN: From Matryoshka With Love kan met zo'n titel niets anders worden dan een satire over de verhouding tussen Rusland en het kapitalistische Westen. Het totalitaire communistische land Matryoska wil zich op zijn voordeligst presenteren aan de westerse bezoekers. Een journalist belandt midden tussen spionage activiteiten. Maar wat is de "Supreme leader" werkelijk van plan? En wat doet die aligator in de badkamer?

Het hilarische spel van Artifex Mundi wordt in in het tweede kwartaal van 2019 verwacht voor PC, Nintendo Switch, PS 4 en Xbox One. Bezoek de GOG pagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

11-4-2019
In YET ANOTHER HERO STORY wordt een nobele dame ontvoerd en dan kan natuurlijk alleen een echte held haar redden. Die held zou niet Martin McNish moeten zijn, maar ja, het leven gaat soms anders dan je denkt. Het is dan ook de taak van de speler om Martin een beetje te helpen, want in zijn eentje redt hij het niet.

Wanneer dit humoristische, klassieke adventurespel van indie-ontwikkelaar Sinking Sheep uitkomt is nog niet bekend, maar tot het zover is, kun je wel alvast een demo proberen. Download de gratis demo op itch.io, waar je ook meteen screenshots en een trailer kunt bewonderen.

10-4-2019
Geen lang verhaal in afleveringen voor Indie-ontwikkelaar Viperante (bekend van Corrosion: Cold Winter Waiting), maar een serie van afgeronde korte verhalen is zijn doel.
Als eerste kunnen we kennis maken maken THE DEATH OF ERIN MYERS, waarin de speler, in de rol van een politiedetective, onderzoekt hoe en waarom deze Erin moest sterven. Je kunt haar niet redden, maar door belangrijke gebeurtenissen in Erins leven te herbeleven, kun je heel mischien begrijpen wie ze was.

Het klassieke adventure, waarin je opgeraapte voorwerpen gebruikt, met mensen praat en problemen oplost, wordt nog deze maand uitgegeven. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

10-4-2019
DARK HOPE speelt zich af in een steampunk-wereld waar het gebruik van elektriciteit begon en eindigde met de gloeilamp.
Je wordt wakker in een gang, alles wat je kunt zien is zwart. Niemand in de buurt en nergens een uitgang. Waar ben je en waar zijn de anderen?

Het 3D puzzelspel wordt 17 januari 2020 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

10-4-2019
James Lightfoot is al zijn leven lang dol op humoristische adventurespellen als Monkey Island, DiscWorld, Space Quest en dergelijke. Nu heeft hij de stap gewaagd om zelf een soortgelijk avontuur te maken, dat THE MYSTERY OF WOOLLEY MOUNTAIN gaat heten.
Hierin kun je de avonturen van een groepje muzikale tijdreizigers, annex wetenschappers volgen die het nodige te stellen hebben met boze heksen, wilde beesten, een touwmannetje en een robot die in de war is.

Vanaf vandaag is het spel verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

9-4-2019
MOONRISE FALL van indie-ontwikkelaar Christopher Mathes handelt over een (vaag) menselijk aandoend wezen, dat na een auto-ongeluk verdwaald lijkt in een vreemdsoortig bos met bovennatuurlijke verschijnselen. Slechts gewapend met een lantaarntje, een camera en een dagboek met hints, zoekt hij zijn weg door bossen en grotten, fotografeert hij dieren en lost hij puzzels op.

Het avontuur over verlies en nieuw leven, gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, wordt in mei 2019 verwacht.
Bezoek de officiële site voor de nieuwste trailer en meer informatie.

8-4-2019
Het verhaal in BLACKSAD speelt zich af rond 1950, als corruptie in de sportwereld en met name in het bokswereldje hoogtij viert. Als de eigenaar van een boksclub vermoord wordt en zijn sterbokser plotseling verdwijnt, wordt het tijd voor de katachtige detective John Blacksad om in de New Yorkse onderwereld te duiken.

Het noveleske avontuur, naar een bekend stripfiguur, wordt ontwikkeld door Pendulo Studios, die we al kennen van de Runaway en de Yesterday series. Het spel voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac wordt door Microids in september 2019 uitgebracht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

7-4-2019
THE CINEMA ROSA van indie-ontwikkelaar Atreyu Games speelt zich af in een verlaten art deco bioscoop, gevuld met duistere mysteries, puzzels en geesten in droomwerelden. Kun je de gouden eeuw van Hollywood herstellen, of zal de cinema vervallen tot een ruïne?

Het sciencefictionspel, dat geïnspireerd werd door spellen als Dear Esther en The Vanishing of Ethan Carter, wordt 8 april verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

6-4-2019
In ANGELO AND DEEMON: One Hell of a Quest speel je de rol van Angelo, een nogal luie blogger die op een dag de kans van zijn leven ruikt om zijn blog op te pimpen en meer volgers te krijgen. De dood heeft zich namelijk in het appartement vergist en komt Angelo halen voor een trip naar de hel.

Wanneer het humoristische klassieke adventurespel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de officiële site van ontwikkelaar Specialbit voor meer informatie en screenshots.

6-4-2019
Het detective mysterie CURIOUS CASES kan alleen gespeeld worden, maar ook in multiplayer modus in een team tot 6 personen, waarbij je samen, of elk voor zich tegen de anderen probeert het mysterie op te lossen.
Een wetenschapper is verdwenen, nadat hij beweerde een baanbrekende ontdekking te hebben gedaan! Hij verdween uit een afgesloten kantoor met slechts één uitgang.

Het spel is geschikt voor PC en voor Virtual Reality en verkrijgbaar op Steam.

5-4-2019
DANCE OF DEATH: Du Lac & Fey van Salix Games, vertelt het verhaal van de ontsterfelijke Lancelot Du Lac en de tot een hond omgetoverde Morgana Le Fey, die in Whitechapel een aantal moorden onderzoeken. Ze krijgen hierbij hulp van Mary Kelly, een eenvoudig jonge vrouw uit de buurt. Het is 1888 en London is in de ban van de ongrijpbare moordenaar Jack the Ripper.

De Victoriaanse detective, met realistisch uitziende beelden, drie speelbare karakters en een 18+ advies, is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

5-4-2019
GUARD DUTY is een klassiek opgezet humoristisch adventure en speelt zich af in twee tijdzones. Het vertelt het verhaal van Tondbert, de loyale wacht van Kasteel Wrinklewood, die in beschonken toestand een mysterieus figuur in een donkere mantel de stad binnen liet. De volgende dag blijkt prinses Theremin te zijn gekidnapped door een mysterieus figuur in een donkere mantel! Oeps.

Met een nieuwe trailer op Steam laat indie-ontwikkelaar Sick Chicken Studios weten dat we dit Monty Python-achtige spel over liefde en consequenties 2 mei mogen verwachten.

5-4-2019
EPITASIS belooft een mix te worden tussen Myst en The Talos Principle.
In dit wonderbaarlijke puzzelspel doorkruis je een buitenaardse planeet met vreemde technologieën, in de rol van een onderzoeker, die door een oud "portal" is gestapt.

Het spel, dat inmiddels via Kickstarter is gefinancierd, wordt 1 mei verwacht. Bezoek de Steampagina voor een nieuwe trailer en meer informatie.

4-4-2019
Red Thread Games heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor hun "Fjord Noir" adventure DRAUGEN.
In de trailer maak je kennis met de pracht van Noorwegen, de mysterieuze atmosfeer van het verhaal en de vrijgevochten Lissie. In het spel, dat zich eind 1920 afspeelt, neem je de rol op je van Edward Harden, een Amerikaanse eenling, die op zoek is naar zijn vermiste zus Betty. Het is niet makkelijk voor de wereldvreemde studiebol, maar gelukkig vergezelt Lissie hem.

In mei 2019 wordt het spel eerst uitgegeven voor PC en later voor PS4 en XBox. Bekijk de trailer op YouTube.

4-4-2019
HEI van indie-ontwikkelaar Goca Games ziet er lief uit, alsof het kindertekeningen zijn. In vier verschillende levels wandelt en puzzelt de kleine Hei door de handgetekende wereld, waar goed rondkijken belangrijker is dan praten. Het puzzelavontuur is dan ook geschikt voor de jongere adventurespelers.

Het volledige spel is vanaf 4 april verkrijgbaar op Steam.

3-4-2019
In MONKEYS AND DRAGONS zijn Jack en Lana net begonnen aan hun huwelijksreis als Jack gekidnapped wordt door een tovenaar, die zijn ex-vriendje blijkt te zijn. Lana laat het er niet bij zitten en gaat op reddingsmissie. Dapper lost ze gevaarlijke puzzels en problemen op een tropisch eiland op.

Het klassiek vormgegeven point & click avontuur, geïinspireerd op grootheden als Monkey Island, Indiana Jones en Simon the Sorcerer, is uit "early access" en in de volledige versie verkrijgbaar op Steam.

3-4-2019
Met "Een kaars aansteken is ook een schaduw werpen" vroeg Lantern Studio medio 2016 voor hun debuut point-en-click adventure LUNA - The Shadow Dust wat financiële steun via een Kickstarter campagne aan. Ze bereikten hun doel en gingen aan het werk. Volgens het laatste nieuws zal binnenkort een demo verschijnen en zal ook de betaversie van het spel gereed komen.
En volgens de Steampagina zal het volledige spel nog in 2019 uitgebracht worden.

Achter de gazen sluier van de realiteit, ligt een betoverde wereld. Nadat de wereld uit balans is geraakt, gaat een jongen op een onverwachte reis. Pas als de maan weer opkomt, zal de orde in de wereld hersteld kunnen worden. Maar je kunt niet terug in de tijd om een fout te herstellen. Wat gedaan is, is gedaan...

3-4-2019
BEAR WITH ME: The Lost Robots van Exordium Games is een introductie op Bear With Me dat in 2017 verscheen. In de prequel bestuur je Flint, de broer die op mysterieuze wijze verdween en een sleutelrol speelde in de voorgaande drie episodes.

De prequel en een gecombineerde uitgave van 4 episodes, worden 9 juli verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

2-4-2019
THE 7TH GUEST: 25th Anniversary Edition is een remake van het beroemde spel uit 1993. Betere spelbediening, hotspotcursor, skip scenes optie, een plattegrond en opnieuw opgenomen stemmen en muziek in een volledige 3D omgeving.

Vanaf 2 april is het allemaal voor een zacht prijsje te krijgen op Steam .

28-3-2019
Meester verhalenvertellers No Code en Devolver Digital laten weten dat de science fiction thriller OBSERVATION vanaf 21 mei te koop is voor PC en PS4.

In dit spel onderzoek je wat er met Dr. Emma Fisher en haar vermiste bemanning is gebeurd op het ruimtestation. Het bijzondere is, dat je de rol op je neemt van S.A.M., de kunstmatige intelligentie van het station. Jij bent de supercomputer en controleert de camera's, de apparatuur, de deuren en werktuigen om Emma te helpen.
Bezoek de officiële site, waar je meer informatie, een trailer en screenshots kunt vinden.

26-3-2018
In MOONS OF MADNESS speel je de rol van een eenvoudige technicus die gestationeerd is op Mars. Je enige taak bestaat uit het werkend houden van de apparatuur, tot je afgelost wordt. Wat men je niet verteld heeft, is dat er een boodschap van intelligente herkomst is gevonden op Mars en dat het onderzoeksstation speciaal gebouwd is om dit verder te onderzoeken. En dan begint van alles om onverklaarbare redenen kapot te gaan.....

Het science fiction horrorspel wordt op haloween 2019 uitgebracht. Bezoek de officiële site voor een trailer en meer informatie.

26-3-2018
Van de makers van Myst en Obduction komt het goede nieuws dat ze al een jaar hard werken aan FIRMAMENT.
Van het spel is tot nu toe alleen bekend dat je een magische reis onderneemt door vreemde streken, vergezeld door een altijd aanwezig uurwerk en een behulpzame etherische mentor.

Om het spel te kunnen vervolmaken, is er een Kickstarter campagne opgezet, waar gestreefd wordt naar een bedrag van ruim 1 miljoen euro. Bekijk hier ook een trailer en screenshots en volg de ontwikkelingen.

25-3-2019
Robert Foster, de held uit de cultklassieker Beneath a Steel Sky uit 1994 gaat zijn avonturen vervolgen in BEYOND A STEEL SKY meldt ontwikkelaar Revolution Software.
Uiteraard is de bediening van het spel aangepast aan de moderne tijd en zijn de grafische beelden in 3D, om op deze wijze niet alleen de fans, maar ook nieuw publiek te trekken.
Waar het in het originele spel handelde over het afbreken van de macht van de kunstmatige intelligentie die de stad domineerde, gaat het nu om de vraagstukken van sociale controle en privacy.

Het originele Beneath a Steel Sky is sinds 2003 gratis verkrijgbaar voor PC. Wanneer Beyond a Steel Sky zal verschijnen is nog niet bekend, maar men hoopt nog dit jaar.

20-3-2019
In EDGAR: Bokbok in Boulzac, speel je de rol van Edgar, een bebaarde, aardige, 40-jarige man die bang is van mensen. Hij leeft tevreden in afzondering in het bos, samen met zijn kip. Op een dag ziet hij zich gedwongen zijn angsten te bedwingen en naar het dichtsbijzijnde dorpje te gaan om zijn groentetuin te redden. Jammer genoeg voor hem zijn de inwoners daar nog gekker dan hijzelf.

Dit humoristische debuutspel van het Franse Le Poule Noir zal eind 2019 uitkomen en heeft inmiddels een steampagina, waar je screenshots en meer info vindt.
Ook kun je alvast een gratis demo op itch.io downloaden.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

April
 • AR-K, episode 4
 • Irony Curtain: From Matryoshka With Love
 • Gibbous: A Cthulhu Adventure
 • Lorelai
 • Sol705
 • Tales of the Neon Sea
 • The Death of Erin Myers
 • The Procession to Calvary
 • ZED


 • Mei
 • A Plague Tale: Innocence
 • Detective Di: The Silk Rose Murders
 • Draugen
 • Epitasis
 • Guard Duty
 • HalfLight
 • Investi-gator
 • Moonrise Fall
 • Nancy Drew 33: Midnight in Salem
 • Observation
 • The Hand of Glory


 • Juni
 • Sense: a Cyberpunk Ghost Story
 • Sumatra: Fate of Yandi
 • The Five Cores remastered
 • Tormentum II


 • Juli
 • 3 Minutes to Midnight
 • Apparition (is in early access)
 • Bear With Me: The Lost Robots
 • Discolored
 • Reality Incognita (is in early access)
 • The 13th Doll


 • Augustus
 • Aurora: The Lost Medallion, episode 1
 • Memorrha
 • Out of Coverage


 • September
 • Blacksad: Under the Skin
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Mundaun
 • Someday You'll Return


 • Oktober
 • Edgar: Bokbok in Boulzac
 • Moons of Madness
 • Nine Noir Lives
 • Omno
 • Starflint


 • November
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Watch Over Christmas


 • December
 • Asylum
 • Nick Bounty and the dame with the Blue Chewed Shoe
 • The Blind Prophet


 • Ergens in 2019......
 • A Song for Viggo
 • Afterparty
 • Agent A: A Puzzle in Disguise
 • Backbone
 • Beyond a Steel Sky
 • Cat and Ghostly Road
 • Chook & Sosig: Walk The Plank
 • Creaks
 • Crowns and Pawns
 • Cyanide and Happiness
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Ghetto Conspiracy
 • Ghoul Britannia: Land of Hope and Gorey
 • Growbot
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Harold Halibut
 • Inspector Waffles
 • Jengo
 • Jennifer Wilde
 • Jenny LeClue
 • K'nossos
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • Little Misfortune
 • Mutropolis
 • Lost Ember
 • LUNA: The Shadow Dust
 • Mr. Thready
 • Mutagenesis: A Wasteland Odyssey
 • One Helluva Day
 • Perfect Tides
 • Plot of the Druid
 • PRIM
 • Reality Falls
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • Röki
 • Saint Kotar: The Yellow mask
 • Schizm 3: Nemezis
 • Seclusion: Islesbury
 • Sol Invictus
 • SpaceVenture
 • Tala
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Dark Side of the Moon
 • The Lighthouse
 • The Mystery of Oak Island
 • The Sojourn
 • The Tale of Doris and the Dragon, ep.2
 • Veritas
 • VirtuaVerse
 • Yet Another Hero Story


 • Verwacht in 2020

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.