Voor meer informatie en screenshots van reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's en/of de 2023 pagina


24-9-2023
In THREE MINUTES TO EIGHT gaat de hoofdpersoon dood. Heel vaak. Hij krijgt elke keer opnieuw een kans om de korte tijd tot 7.57 uur te benutten om uit te vinden hoe dat komt en vooral om te voorkůmen dat het gebeurt. Want de speler weet natuurlijk dŠt het gaat gebeuren.

Het verwarrende denkspel wordt 23 oktober uitgebracht. Intussen kun je alvast een gratis demo spelen. Bezoek de Steamsite voor meer informatie.

21-9-2023
AURORA HILLS - chapter one speelt zich af rond 1980, in een kleine stad midden in de bossen van West Virgina. Het stadje wordt sinds een paar maanden geteisterd door mysterieuze verdwijningen. Als nieuw aangestelde boswachter krijg je de taak uit te zoeken wat hier aan de hand is.

Het mysterieuze detective verhaal wordt in de winter van 2023 uitgebracht. Bezoek de officiŽle website van spelmaker Novasoft Interactive voor meer informatie en een nieuwe trailer.

20-9-2023
MARKUS RITTER - Ghost of the Pasts is het tweede deel van een serie over Markus, een jonge fotograaf die geplaagd wordt door nachtmerries die hij niet begreep. Hij weet nu dat hij een "Shadow Hunter" is. Hij probeert een normaal leven te leiden en is er niet echt op voorbereid dat hij een monsterlijke seriemoordenaar moeten tegenhouden, die al talloze slachtoffers heeft gemaakt.

Het klassieke FMV-avontuur wordt in november van dit jaar verwacht op Steam. Intussen kun je daar ook alvast de gratis demo spelen.
Het gratis eerste deel van de serie is eveneens verkrijgbaar op Steam.

19-9-2023
THE WILL OF ARTHUR FLABBINGTON is het testament van je overleden oom. Jij heet Jack Flabbington, maar bent geen erfgenaam van de mysterieuze schat. De twee "mensen" die wťl genoemd worden, haten elkaar, willen niet samenwerken en zijn ook niet geÔnteresserd in de erfenis.Reden genoeg voor Jack om er werk van te maken.

Het humoristische, pixelavontuur is na een succesvolle Kickstartercampagne gereed om 10 november uitgebracht te worden. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

18-9-2023
RACKHAM'S SHAMBALA ADVENTURE speelt zich af in China, in de buurt van een klein vissersdorpje, waar Joe en zijn oom leven. Joe Rackhams voorouders waren piraten en hijzelf is een grafrover. Zijn missie: het beschermen van de sleutel tot de Gouden Rivier van Shambala.

Het klassieke adventurespel wordt aan het eind van 2023 verwacht, maar er is wel reeds een gratis demo te downloaden op Steam.

17-9-2023
FREAKY TRIP is een humoristische reis door een cartoonwereld, bevolkt met bizarre wezens. Help Salcy om zijn geliefde cockapoo uit de problemen te houden, waarin ze zichzelf zonder twijfel steeds weer brengt.

Ontwikkelaar Reddeer Games meldt op Steam, dat het puzzelavontuur 6 oktober kan beginnen. Bezoek de pagina voor meer informatie.

16-9-2023
In TINTIN REPORTER - Cigars of the Pharaoh gaan de bekende helden Kuifje en zijn trouwe hond Bobby (In het Engels Tintin en Snowy) op een fantastisch avontuur. Na een ontmoeting met de egyptoloog Sophocles Sarcophagus, besluit Kuifje de tombe van farao Kih-Oskh te bezoeken, op zoek naar een vreselijk geheim.

Ontwikkelaar Pendulo Studios en uitgever MicroÔds melden dat het spel voor PC op 7 november verschijnt op Steam. De console versies volgen dan begin 2024.

16-9-2023
In THIS BED WE MADE speel je de rol van een kamermeisje rond 1950. Snuffle rond in de kamers van de hotelgasten en ontdek hoe de verhalen van liefde, gebroken harten en moord met elkaar te maken hebben.

Het spel wordt 4 oktober verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer info en speel alvast een gratis demo.

15-9-2023
TORN AWAY is het verhaal van het jonge weesmeisje Anya, die in WOII weet te ontsnappen uit een Oostduits werkkamp. Zonder een mogelijkheid zichzelf te verdedigen, kan ze alleen haar hersens en moed gebruiken om uit handen van de Duitsers te blijven, op weg naar een vreedzaam plekje in een door oorlog verscheurde wereld.

Het spel wordt 29 september verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer info, screenshots en een trailer.

14-9-2023
MIDNIGHT GIRL ademt de sfeer van Parijs, Belgische stripboeken en oude cinema's in de jaren 60 van de vorige eeuw.
Insluipster Monique ontsnapt uit de gevangenis en samen met een mysterieuze medegevangene gaat ze op een spectaculaire rooftocht. Op zoek naar een speciale diamant, bezoeken ze een klooster, catacombes en de Parijse metro.

Het 2D avontuur wordt 6 oktober verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

14-9-2023
In ONTOTIS speel je de rol van Robert, een man die worstelt met de dood van zijn vrouw. Robert neem een baantje aan waarin hij in het winterseizoen past op leegstaande huizen. Als hij vlak voor een storm naar een huis op een heuvel gaat om daar deuren en ramen te controleren, raakt hij verstrikt in vreemde, onverklaarbare gebeurtenissen.

Het 3D psychologische horroravontuur wordt 6 oktober verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

13-9-2023
IN HIS TIME verhaalt over Olly, die door pestende klasgenoten gedwongen wordt mee te doen aan een inbraak. Olly wordt betrapt en nadat hij zijn verhaal verteld heeft, geeft de eigenaar van de gestolen spullen hem de kans om ongestraft alles terug te brengen.

Het 2D puzzelavontuur wordt 2 oktober verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor een treiler, screenshots en meer informatie.

12-9-2023
UNDERGROUND BLOSSOM is een nieuw avonturenspel van het bekende Rusty Lake. Voltooi verschillende taken op elk station om de metro te vinden die je zal meenemen op een reis langs de belangrijke mijlpalen uit het leven van Laura Vanderboom.

Het herkenbaar vorm gegeven, duistere puzzelavontuur wordt 27 september verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

11-9-2023
CASTLE OF SECRETS speelt zich af in een oud kasteel. Vanwege een vloek van de familie Tranton, wordt de jonge Susan gedwongen een dodelijke reis te ondernemen. In de wereld van de doden zal ze zowel vrienden als vijanden het hoofd moeten bieden om erachter te komen wie haar hele familie vermoordde.

Het bijzonder vorm gegeven, duistere sprookje zal waarschijnlijk 6 oktober worden uitgegeven. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

10-9-2023
HAUMA is detective verhaal in stripboekvorm, waarin je de rol op je neemt van Judith, een voormalig rechercheur met een scherp verstand. Ze ontdekt een samenzwering onder de hogere echelons van de stad MŁnchen en dreigt zelf slachtoffer te worden. Verken echte locaties in een unieke tekenstijl, zoals het historische House of Art en ontdek stukjes verborgen geschiedenis die licht werpen op het verleden van de stad.

Het detective-noir verhaal wordt 11 september verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor screenshots, meer informatie en een gratis demo.

9-9-2023
Uitgever MicroÔds laat weten dan fans van de boeken van Agatha Christie het bekende MURDER ON THE ORIENT EXPRESS tegemoet kunnen zien in een nieuwe versie die zich in 2023 afspeelt. Aan boord van de OriŽnt-Expres wordt een misdrijf gepleegd. Tijdens zijn trip wordt Hercule Poirot omringd door een groep merkwaardige personages, allen verdachten, elk met hun eigen geheimen en motivaties. Hij zal vervolgens proberen de moord die zojuist heeft plaatsgevonden, op te helderen.

Het bewerkte, klassieke avontuur wordt 19 oktober 2023 op Steam verwacht. Bezoek de pagina voor meer informatie en screenshots.

8-9-2023
In THE MANY PIECES OF MR. COO speel je de rol van een handgetekend, vreemd, geel mannetje, met de naam mr. Coo, die in een vreemde, onzinnige wereld gevangen zit. Hij wil er graag uit, maar moet eerst nog stukjes van zichzelf vinden en heel worden.

Het surrealistische avontuur met handgetekende animaties is sinds 7 september op Steam verkrijgbaar. Ook kun je eerst een gratis demo downloaden.

8-9-2023
Al negen jaar wordt er hard gewerkt aan THE MYSTERY OF OAK ISLAND, een adventure met drie speelbare karakters. Middels een grote update op de kickstarter pagina, blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen en de inhoud van het bijzonder goed uitziende spel.

Op dezelfde pagina is er ook een mogelijkheid om het spel in de voorverkoop te bestellen. Visionaire Studio hoopt het spel over niet al te lange tijd uit te geven.

7-9-2023
In LEMPO is Paul, die na zijn werk een stukje ging wandelen, verdwaald in een bos. Dusdanig verdwaald dat niemand hem nog zou kunnen vinden, laat staan dat hijzelf makkelijk een weg eruit vindt. Dit vreemde, magische woud is een val waar reeds velen vůůr Paul in verstrikt raakten. Doorzoek de omgeving en los elke puzzel op die je tegenkomt, misschien helpt het te begrijpen wat gaande is.

Het psychologische horror-avontuur, geÔnspireerd door Finse mythologie is voorzien van Nederlandse ondertiteling! Het enerverende zoeken naar een uitweg, is vanaf 7 september mogelijk. Bezoek voor informatie over de PC versie de steampagina.

6-9-2023
A TINY STICKER TALE is een charmant puzzelavontuur voor jonge spelers. Ezeltje Flynn heeft een magisch stickerboek. Hij kan van voorwerpen stickers maken, die hij in zijn boek plakt en daarna ergens anders weer kan gebruiken. Dat is heel leuk om het eiland waar hij woont te versieren, maar ook heel handig als hij zijn vermiste vader zoekt.

Het lieve, handgetekende avontuur wordt 4 oktober verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

6-9-2023
In het driedelige DARK TIDES lijkt het erop dat een Victoriaans stadje besmet is geraakt met demonen! Als een namaakwaarzegster ontdekt dat ze ťcht met geesten kan communiceren, probeert ze het bizarre mysterie te ontrafelen.

Het klassieke, Victoriaanse horroravontuur is al een paar jaar in ontwikkeling en "binnenkort" verkrijgbaar. Intussen is er wel al een gratis te spelen. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

5-9-2023
Capt'n Christopher Novak werkt voor de ORBITAL CARGO DIVISION en is verantwoordelijk voor het vervoer van goederen naar ruimtestations. Als er op een dag geen antwoord meer komt op herhaalde radio-oproepen, gaat Novak persoonlijk kijken wat er aan de hand is.

Het humoristische pixelavontuur in de ruimte, is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de officiŽle site voor verkoopadressen en meer informatie.

5-9-2023
De legende van CHANTS OF SENNAAR zegt, dat er ooit een reiziger zal komen, die de bewoners van de toren weer zal leren met elkaar te communiceren.
Jouw taak is dan ook om op elke verdieping van de toren de symbolen te ontcijferen van een oude taal en mysteries te ontdekken in een wereld die duidelijk geÔnspireerd werd door het mythische Babel.

Het avontuur, waarin je vooral bezig bent met het "leren" van een taal en soms met het ontwijken van bewakers, maar waarin ook casual puzzels zitten, is vanaf vandaag voor PC verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

4-9-2023
In INCUBUS - A ghost-hunters tale ben je op je eerste solo-geestenjacht. Bear en Jen van het OPG paranormal team houden via de telefoon toezicht op de gebeurtenissen als je een huis onderzoekt.

Het realistische "ghost hunters" avontuur in een heus bezeten huis, waarvan de eigenaars steeds wisselen, is vanaf 4 september te koop in de officiŽle winkel van Shadow Tors Studio. De Steamversie volgt later.

29-8-2023
Fans van Agatha Christies beroemde Belgische detective, zullen verheugd zijn te vernemen dat in HERCULE POIROT: The London Case, de jonge Poirot en zijn vriend Hastings, belast worden met de beveiliging van een transport van een kostbaar schilderij naar het London Museum. De openingsavond verloopt echter niet geheel volgens plan. Waar is het mis gegaan?

Het detectivespel is vanaf vandaag voor PC verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

29-8-2023
UNDER THE WAVES speelt zich af in de techno-futuristische jaren 70, in de diepten van de Noordzee, waar duiker Stan probeert een levensveranderend verlies te boven te komen en een nieuwe toekomst te omarmen. Stuur je onderzeeŽr over de kloof en zwem door grotten, wrakken en onderwaterplanten om op zoek te gaan naar puzzelstukken uit het verleden.

Het Nederlands ondertitelde, poŽtische avontuur-onder-water is vanaf vandaag voor PC verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

24-8-2023
Wie herinnert zich nog Broken Sword: Shadow of the Templars uit 1996? Voor een nieuwe generatie adventure liefhebbers komt het goede nieuws dat begin 2024 een "reforged" versie van dit eerste deel uit de serie verschijnt.
Tevens maakt Revolution Software bekend dat er ook een compleet nieuw, zesde deel in de maak is met de titel BROKEN SWORD - Parzival's Stone.
Hierin raken George en Nico verwikkeld in een samenzwering met heimelijke schatjagers, middeleeuwse verhalen en zelfs quantum mechanica.

Bezoek de officiŽle site voor meer informatie of bekijk het youtube filmpje

23-8-2023
In AFTERDREAM verdwaal je in een lucide droom. Je weet dat je droomt en probeert de lijnen tussen realiteit en fictie te buigen en het doel van je nachtelijke bezoek te vinden. Navigeer met een vreemde camera door de mysterieuze residentie van de geesten.

Middels een trailer laat spelontwikkelaar Jesse Makkonen weten dat de 2D psychologische horror uit Finland, 28 september van dit jaar op Steam wordt uitgegeven. Intussen is er al een gratis demo te spelen.

23-8-2023
In JOREL'S BROTHER and The Most Important Game of the Galaxy speel je de rol van een achtjarige, die bij zijn excentrieke familie woont in de schaduw van zijn grote broer Jorel. Als je op zoek gaat naar een bijzonder spel, krijg je onder andere te maken met aliens, clowns, smoothies en bureaucratie.

Dit humoristische spel is gebaseerd op een beroemde Braziliaans tekenfilmserie en in drie afleveringen te koop op Steam. Deel twee is sinds 22 augustus verkrijgbaar en deel drie zal in oktober verschijnen.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2023

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

September
 • Afterdream (28 sept)
 • Puzzles For Clef
 • Torn Away (29-9)
 • Underground Blossom (27-9)


 • Oktober
 • A Tiny Sticker Tale (4-10)
 • A Twisted Tale
 • Agatha Christie - Moord in de OriŽnt-Expres (19-10)
 • Beyond Shadowgate
 • Castle of Secrets (6-10)
 • CLeM (okt-nov-dec)
 • Desolatium (27-10)
 • Freaky Trip (6-10)
 • Good Bones (20-10)
 • In His Time (2-10)
 • In Stone (okt-nov-dec)
 • Jorel's Brother and The Most Important Game of the Galaxy - chapter 3
 • Lazarus A.D. 2222 (Magnus serie) (okt-nov-dec)
 • Midnight Girl (6-10)
 • Monolith (11-10)
 • Ontotis (6-10)
 • President Rocket Game - chapter one
 • Silent Harbor (okt-nov-dec)
 • The Abandoned Planet (okt-nov-dec)
 • The End of the Sun (okt-nov-dec)
 • The Journey of AutUmn (okt-nov-dec)
 • This Bed We Made (4-10)
 • Three Minutes To Eight (23-10)
 • We Are Not Alone (okt-nov-dec)
 • Wonderland Quest (okt-nov-dec)


 • November
 • Markus Ritter: Ghosts of the Past
 • The Invincible (6-11)
 • The Will of Arthur Flabbington (10-11)
 • Tintin Reporter - Cigars of the Pharaoh (7-11)


 • December
 • 10 Dead Doves
 • At the sea of madness
 • Aurora Hills
 • Chronique des Silencieux
 • Rackham's Shambala Adventure (30-12)
 • Shadows on the Vatican - Act III: Sloth
 • Subsequence (25-12)
 • Unfortunately Ninja


 • Ergens in 2023 .....
 • Between Horizons
 • Brassheart
 • Dark Tides
 • Enypnion Redreamed
 • Evil Dreams
 • Gordian Rooms 2: A Curious Island
 • Lil' Guardsman
 • Loco Motive
 • Lorelei and the Laser Eyes
 • Mercury Abbey
 • Murder Cases
 • Murder on Space Station 52
 • Neyyah
 • Old Skies
 • Orten Was The Case
 • Phoenix Springs
 • Rauniot
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Reveil
 • Slender Threads
 • Stars in the Trash
 • Surviving The Humans
 • Tales from Candleforth
 • The M/S Cornelia II Incident
 • The Mystery of the Purple Peacock
 • The Night is Grey
 • The Phantom Fellows
 • The Talos Principle 2
 • Tourist Trap
 • Wormventures - Barrier 51


 • Verwacht in 2024

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2025

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

 • 3 Minutes to Midnight
 • A Bonnie Odyssey
 • A Little Less Desperation
 • A Pretty Broken Adventure
 • A Song for Viggo
 • Absolute Zero
 • Alabama Bones Adventures
 • American Arcadia
 • An English Haunting
 • Asleep
 • Atomic Escape
 • Aurora: The Lost Medallion
 • BakŲ
 • Behind the Beyond (is in early access)
 • Bilkins Folly
 • Bladerunner 2033: Labyrinth
 • Blue June
 • Captain Disaster and The Two Worlds of Riskara
 • Castle Dornstein
 • Closer Than You Know
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Cordychosis
 • Deep Sleep: Labyrinth of the Forsaken
 • Death of the Reprobate
 • Dimhaven Enigmas
 • Discolored 2
 • Dreamsettler
 • Echoes of Somewhere: Series 1
 • Enoch: Children of Fate
 • Farewell North
 • Forest Grove
 • Forever Lost - remastered
 • Foxtail (is in early access)
 • Futurust
 • Goblin's Journey
 • Home: A Story of Light
 • In Flames
 • Inspector Waffles: Early Days
 • Into The Maze
 • Island of Winds
 • Just A To The Moon Series Beach Episode
 • K'nossos
 • Language Adventure
 • Laura Bow and the Mechanical Codex
 • Lighthouse of Madness
 • Lost in Space
 • Man Without Organs
 • Mike & Tyler
 • Mikey & Grover's Unexpected Adventures
 • Minotaur (is in early access)
 • Mistmoon Falls
 • NAIRI: Rising Tide
 • Near-Mage
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Noir Storm
 • Paper Perjury (voorheen Paper Trails)
 • Phonopolis
 • Play With Me 2: On the other side
 • Plot of the Druid - ch.2 (is in early access)
 • Punzel: Hoofstuk 1 - Altijd hetzelfde verhaal.
 • Quintus and the Formidable Curse
 • Raw April Day
 • Return of the Amazon Queen
 • Revenant Hill
 • Robert Robie and the Idols of Jade
 • Rosewater
 • Shadows of the Afterland
 • Signal & Echo: Iris is Missing
 • Skaramazuzu
 • Sleepytime Village
 • Space Boat
 • Splittown
 • Still Ridge - A Supernatural Adventure Game
 • Still Wakes the Deep
 • Stone Mirth on Earth
 • Super Helpful Man
 • The Barker & Mustard Files
 • The Big Hollow
 • The Black Hawk
 • The Crimson Diamond
 • The Curse of Grimsey Island
 • The Dark World: KARMA
 • The Drifter
 • The Empress Quest: Full Moons Saga
 • The Fold: Ingression
 • The Frogs
 • The Haunting of Flavel House
 • The Koala Rebellion
 • The Mystery of Oak Island
 • The Season of the Warlock
 • The Valley of the Eternals
 • Theropods
 • Thief's Shelter
 • Thin Ice
 • Tony Tough: The Army of Dorkiness
 • Tormentum II
 • Travel to GolemPark
 • Ultra Strangeness
 • Unholy Neighbourhood
 • Vagabond Starship
 • Void's Ballad
 • What Never Was, chapter II
 • Who The Fuck Ate Grandma?