Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2019 pagina.


17-1-2019
GUARD DUTY is een klassiek opgezet humoristisch adventure en speelt zich af in twee tijdzones. Het vertelt het verhaal van Tondbert, de loyale wacht van Kasteel Wrinklewood, die in beschonken toestand een mysterieus figuur in een donkere mantel de stad binnenliet. De volgende dag blijkt prinses Theremin te zijn gekidnapped door een mysterieus figuur in een doonkere mantel! Oeps.

Met een nieuwe trailer op Steam laat indie-ontwikkelaar Sick Chicken Studios weten dat we dit spel over liefde en consequenties nog dit voorjaar mogen verwachten.

17-1-2019
FOXTAIL is geïnspireerd door de klassieke adventures uit de jaren 90 van de vorige eeuw: Een grote sfeervolle wereld waarin je vrij van de ene naar de ander plek reist en er heel veel taken en logische problemen wachten om opgelost te worden. En voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen!
Je speelt de rol van Leah, een charmante, slimme vos met een missie die haar op bijzondere plekken brengt.

Met een nieuw aangetrokken componist, wordt het tweede hoofdstuk van het spel 17 januari op Steam Early Access en op GOG.com verwacht en is het nu reeds met korting te bestellen.

15-1-2019
TRÜBERBROOK, ontstaan als een project van Duitse kunststudenten, gecreëerd met handgemaakte decors waarin digitale karakters rondlopen nadert zijn voltooiing.
Het verhaalt over een jonge Amerikaanse wetenschapper die aankomt het slaperige stadje Trüberbrook om te genieten van een rustige vakantie. Maar voor hij het beseft belandt hij in de handen van een compleet gestoorde collega.

Het spannende, mysterieuze science fictionspel, dat een sfeer heeft die aan Twin Peaks doet denken, wordt 12 maart verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en trailers over de totstandkoming en gameplay.

15-1-2019
Vanaf 5 februari kunnen fans van de humoristische science fiction THE REVENGE JOHNNY BONASERA genieten van episode 3 in de serie.
In deze aflevering zijn Johnny en zijn vrienden ontsnapt aan de politie en gaan ze op weg naar hangar 19. Hier zal Johnny proberen om een ruimteschip te lenen, waarmee hij naar de basis van de aliens kan gaan om zijn moeder te redden.

Bezoek de steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.


15-1-2019
De hoofdrol in RAINSWEPT is weggelegd voor detective Michael Anderson, die naar het kleine stadje Pineview gaat om de lokale politie te helpen bij een ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak. Dankzij het turbulente huwelijksleven van een koppel dat dood gevonden wordt in hun keuken, denkt de omgeving dat het een moord-zelfmoord zaak is. Maar klopt dit wel?

Vanaf 1 februari 2019 krijg je de kans het zelf te onderzoeken. Intussen kun je van dit originele handgetekende spel van indie-ontwikkelaar Armaan Sandhu, een gratis demo via de officiële site downloaden.


14-1-2019
PANMORPHIA: Enchanted van LKMAD Games is het vervolg op het in 2016 voor PC uitgegeven Panmorphia.
Waar je in het eerste deel leerde om de elementen water, vuur, lucht en aarde te gebruiken om jezelf in een dier te veranderen, ga je nu op weg naar de Lost Temple om je amulet en je krachten verder te ontwikkelen.

Het spel met veel casual puzzels, is momenteel alleen verkrijgbaar voor iOs en Android, maar zal ongetwijfeld later ook voor PC verschijnen. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

12-1-2019
MAGE'S INITIATION: Reign of the Elements van Himalaya Studios is bijna 10 jaar in ontwikkeling, maar het resultaat mag er dan ook zijn.
Om zijn opleiding tot magiër af te ronden, moet de 16-jarige D'arc drie testen met succes afronden, waarin zijn magische en mentale kracht volledig tot ontwikkeling komt. Natuurlijk moet hij zijn succes ook bewijzen en een haarlok van een machtige tovenares, een ongebroken eierschaal van een Griffioen en de hoorn van de legendarische Tricorn kunnen overhandigen.

Dit magische adventurespel met RPG-opties verschijnt 30 januari 2019 op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

11-1-2019
TERROR IN THE ATOMIC DESERT van indie-ontwikkelaar Tension Splice wordt een hommage aan de low-budget monster B-films uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.
De speler strandt via een omweg op Route 66, in een dorpje waar het gonst van de verhalen over radio-actieve monsters. Natuurlijk staat ook de toekomst van de aarde op het spel en mag je proberen de plannen van de kwaadaardige dr. Arcturius te dwarsbomen en aliens te stoppen.

Het 1ste persoons spel wordt 31 januari uitgebracht op Steam Bezoek de pagina voor meer informatie.

10-1-2019
THE BLIND PROPHET - Blood of the Apostle wordt een duister strip-avontuur voor volwassenen. Bartholomeus is door God naar de stad Rotbork gezonden om de demonen te bestrijden die de mensen bedreigen. Wat een eenvoudig klusje lijkt, gaat ditmaal echter volledig mis.

Het spel wordt in december 2019 verwacht en kan intussen nog wat steun gebruiken op Kickstarter. Hier is ook een gratis demo te downloaden.

9-1-2019
BON VIVANT - The tale of a mysterious guesthouse speelt zich, zoals de titel doet vermoeden, af in een verlaten en dichtgetimmerd pension. Kinderen uit het nabijgelegen dorp wordt afgeraden in de buurt van het pension te komen, waar vreemde dingen lijken te gebeuren. Natuurlijk ben jij te nieuwsgierig en met een zaklamp in de aanslag ga je poolshoogte nemen.

Dit 1ste persoons avontuur is in het Nederlands en Engels te spelen, gratis of tegen een zelf te bepalen donatie. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

8-1-2019
Na vijf jaar in ontwikkeling is het einde nu in zicht. Het schitterend vormgegeven EASTSHADE wordt 13 februari uitgegeven via Steam.

Je speelt de rol van een reizende kunstschilder. Vang de wereld op je canvas, praat met de mensen die je ontmoet om hun levenswijze te leren kennen, maak vrienden en help degenen in nood. Bezoek vergeten plekken en ontrafel geheimen in dit grootse 1ste persoons avontuur. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

7-1-2019
MOONRISE FALL van indie-ontwikkelaar Christopher Mathes handelt over een (vaag) menselijk aandoend wezen dat na een auto-ongeluk verdwaald lijkt in een vreemdsoortig bos met bovennatuurlijke verschijnselen. Slechts gewapend met een lantaarntje, een camera en een dagboek met hints, zoekt hij zijn weg door bossen en grotten, fotografeert hij dieren en lost hij puzzels op.

Het avontuur over verlies en nieuw leven, gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, wordt in de loop van 2019 verwacht.
Bezoek de officiële site voor meer informatie.

5-1-2019
In SteelLIFE heeft een wetenschapper een methode ontwikkeld om mensen in robots te veranderen. Als de mensheid bedreigd wordt door een dodelijk virus, lijkt dit de enige oplossing. De wetenschapper is echter spoorloos verdwenen!

Het handgetekende avontuur met casual puzzels is sinds 4 januari te koop op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

2-1-2019
Fans van de serie zullen blij zijn te horen dat het nieuwe jaar begint met een nieuw avontuur van de inmiddels bekende CAROL REED.
In THE FALL OF APRIL onderzoekt Carol een onopgeloste moord die twee jaar geleden plaats vond, maar gelinkt is aan een Zweedse expeditie in 1915 per ballon naar de Noordpool.

Dit 14de avontuur van Carol Reed is zonder voorkennis van de eerdere delen te spelen. Koop het spel op de officië site van MDNA-games.

27-12-2018
Niets te doen in de kerstvakantie?
Probeer dan eens de demo van WATCH OVER CHRISTMAS van indie-ontwikkelaar Dionous games.
Cisco is een 12-jarige, slimme en soms ietwat koppige jongen. Op de avond voor Kerstmis hoort hij op de radio een kreet om hulp. Santa is ontvoerd! Natuurlijk probeert Cisco te helpen en het kerstfeest te redden.

De 1 uur durende gratis demo van dit klassieke adventurespel is geschikt voor beginnende en gevorderde spelers van alle leeftijden en te downloaden op itch.io. Het volledige spel wordt eind 2019 verwacht.

18-12-2018
Jonathan Boakes, bekend van de "The Crown"-wereld, werkt momenteel aan SILENT NIGHT.
Deze stand-alone aflevering van het gothische geestenspel speelt zich af in een afgelegen kerk op kerstavond. De inmiddels vertrouwde geestenjager Nigel Danvers komt geesten uit diverse periodes van de geschiedenis tegen en kan slecht één enkele geest uit de kerstmisvalstrik redden.
Het Nederlandse Iceberg Interactive zorgt uiteindelijk in het eerste kwartaal van 2019 voor publicatie via Steam. Hier is inmiddels een gratis demo te downloaden.

Wie het allemaal nog te lang duurt, kan op de officiële site een gratis interactieve "snowglobe" downloaden, om een glimp op te vangen van de paranormale verschijnselen in Northfield.

14-12-2018
MONKEYS AND DRAGONS wordt een klassiek vormgegeven point & click avontuur, geïinspireerd op grootheden als Monkey Island, Indiana Jones en Simon the Sorcerer. Op 14 december verschijnt het spel op Steam early access. Spelers krijgen dan onder andere de kans om te bepalen hoe het einde van het verhaal eruit gaat zien. In juni 2019 wordt vervolgens de volledige versie uitgebracht.

Jack en Lana zijn net begonnen aan hun huwelijksreis als Jack gekidnapped wordt door een tovenaar, die zijn ex-vriendje blijkt te zijn. Lana laat het er niet bij zitten en gaat op reddingsmissie. Dapper lost ze gevaarlijke puzzels en problemen op een tropisch eiland op.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Januari
 • Agent A: A Puzzle in Disguise
 • Detective Di: The Silk Rose Murders
 • Dorian Morris Adventure
 • Mage's Initiation: Reign of the Elements
 • Silent Night
 • Terror in the Atomic Desert
 • The 13th Doll


 • Februari
 • AR-K, episode 4
 • Eastshade
 • Epitasis
 • Gibbous: A Cthulhu Adventure
 • Rainswept
 • The Occupation
 • The Revenge of Johnny Bonasera, ep. 3


 • Maart
 • Discolored
 • Guard Duty
 • HalfLight
 • RealMyha
 • Sol705
 • The Mystery of Woolley Mountain
 • Trüberbrook


 • April
 • Ghetto Conspiracy
 • Lorelai
 • The Procession to Calvary
 • Whispers of a Machine
 • Yet Another Hero Story
 • ZED


 • Mei
 • Nancy Drew 33: Midnight in Salem
 • The Hand of Glory
 • The Puppet of Tersa, ch.1


 • Juni
 • Monkeys and Dragons (is in early access)
 • Sense: a Cyberpunk Ghost Story
 • The Five Cores remastered
 • Tormentum II


 • Juli
 • 3 Minutes to Midnight
 • Reality Incognita (is in early access)


 • Augustus
 • Memorrha


 • September
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Mundaun


 • Oktober
 • Nine Noir Lives
 • Omno
 • Starflint


 • November
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Watch Over Christmas


 • December
 • The Blind Prophet


 • Ergens in 2019......
 • A Plague Tale: Innocence
 • A Song for Viggo
 • Afterparty
 • Apparition (is in early access)
 • Asylum
 • Blacksad: Under the Skin
 • Chook & Sosig: Walk The Plank
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Creaks
 • Crowns and Pawns
 • Cyanide and Happiness
 • Don't Escape: 4 Days in a Wasteland
 • Draugen
 • Growbot
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Harold Halibut
 • Heavens Vault
 • Inspector Waffles
 • Irony Curtain: From Matryoshka With Love
 • Jengo
 • Jennifer Wilde
 • Jenny LeClue
 • K'nossos
 • Little Misfortune
 • Lost Ember
 • LUNA: The Shadow Dust
 • Moonrise Fall
 • Mr. Thready
 • Mutagenesis: A Wasteland Odyssey
 • Nick Bounty and the dame with the Blue Chewed Shoe
 • One Helluva Day
 • Perfect Tides
 • Plot of the Druid
 • PRIM
 • Reality Falls
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • Röki
 • Saint Kotar: The Yellow mask
 • Schizm 3: Nemezis
 • Seclusion: Islesbury
 • Sol Invictus
 • Someday You'll Return
 • SpaceVenture
 • Sumatra
 • Tala
 • Tales of the Neon Sea
 • The Dark Side of the Moon
 • The Sojourn
 • Veritas
 • VirtuaVerse


 • Verwacht in 2020

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.