Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2020 pagina.


2-4-2020
Het is 2048 in MAD CAT'S WORLD, act-1: Not by meat alone.... Alles verloopt schoon, zorgenvrij en gelukkig in het stadje Edgenerium. Tot er ineens een zeer bijzondere kat verschijnt, die zich afvraagt waarom tweebenigen de wereld regeren en waar in hemelsnaam de afvalbakken met voedsel zijn gebleven.

Het eerste deel van dit humoristische, klassiek vormgegeven avontuur is sinds gisteren verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

2-4-2020
LAMANNA: The Looe Island Mystery is de volgende titel uit het assortiment van de makers van de Darkfall serie en The Lost Crown.

Op Looe Island, dat echt voor de kust van Cornwall ligt, verdween 100 jaar geleden William H. Boston, een fictief figuur, die ook in het spel waarschijnlijk niet met die naam geboren is. Volgens de mythe onderzocht Boston vreemde verschijnselen en stuurde hij filmbeelden naar de bekende auteur H.P.Lovecraft.
De speler mag de filmbeelden onderzoeken en in de voetsporen van Boston het eiland doorkruisen.

Het spel zal naar verwachting nog deze maand verschijnen. Bezoek de officiŽle site van Darkling Room.

1-4-2020
Nadat Telltale in 2018 zijn deuren sloot en hij plotseling op straat stond, besloot Mark Darin zijn oude liefde als indie-spelmaker weer op te pakken.
Met NICK BOUNTY and the Dame with the Blue Chewed Shoe pikte hij de draad op waar hij hem in 2005 verliet en maakte hij zijn eigen spel, dat vandaag uitkomt op Steam, itch.io en GameJolt.

Nick Bounty wil nog steeds serieus genomen worden als detective. Als hij een politiescanner aanschaft en hoort dat er op een kinderspeelplaats een dode vrouw in de zandbak is gevonden, gaat hij er meteen op af. Het blijkt een grote zaak en hij huurt dan ook al snel een hulpje in. Kunnen ze samen de moordenaar op tijd vinden?
Bezoek de officiŽle site van Pinhead Games.

1-4-2020
Na het bekroonde The Dream Machine heeft het team van het Zweedse Cockroach Inc. niet stilgezeten.
Na 2 kleine gratis speelbare delen in Flash, verschijnt vandaag een complete en opgewaardeerde THE GATEWAY TRILOGY. Dit minimalistische adventure speelt zich af in een vrijwel volledige kale, zwarte leegte. De bedoeling is om een mannetje door een aantal kamers te leiden en puzzels op te lossen, zodat hij verder kan.

Bezoek de steampagina voor meer informatie.

31-3-2020
Het humoristische Four Last Things, gebaseerd op schilderijen uit de Renaissance, krijgt een passend vervolg in THE PROCESSION TO CALVARY.
Vanaf 9 april 2020 mag je zingen voor zeelieden, samenzweren met kardinalen en beter spelen dan de lokale organist en dat allemaal omdat je absolutie nodig hebt voor je zonden.

Een trailer, screenshots en meer informatie is te vinden op de nieuw geopende Steampagina.

31-3-2020
ONEIROS is een surrealistisch spel, waarin je probeert te ontsnappen uit een 3D droomwereld. Gevuld met klassieke adventure puzzels, waarin je voorwerpen gebruikt, maar ook met casual minigames die je op de laptop van de hoofdpersoon vindt, die op onverklaarbare wijze hierin verzeild is geraakt.

Het spel is gemaakt door ťťn persoon en vanaf vandaag verkrijgbaar op steampagina

27-3-2020
In THE FLOWER COLLECTORS speel je een rolstoelgebonden ex-agent, die getuige is van een moord. Met camera, verrekijker, walkie-talkie en de hulp van een ambitieuze journaliste gaat hij op zoek naar de moordenaars.

Middels een korte teaser laat spelmaker Mi'pu'mi Games weten dat het spel 21 april uitkomt. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots.

26-3-2020
SHAPIK: The Moon Quest speelt zich af in een mysterieuze post-apocalyptische wereld. Het verhaal wordt verteld zonder woorden in prachtige handgetekende beelden, terwijl het hoofdpersoontje allerlei puzzels oplost om verder te komen naar een volgend level.

Het Samorost-achtige spel wordt waarschijnlijk 22 april uitgegeven. Bezoek de steampagina voor meer informatie en voeg het toe aan je verlanglijstje.

21-3-2020
In BEYOND THIS SIDE verdwijnt Sams vrouw op mysterieuze wijze. De politie vindt alleen een afgehakte hand in de afvalbak in een steegje. Sam is wanhopig en hangt zes maanden lang, elke dag in het steegje, in de hoop een spoor te vinden. Dan ontdekt hij dat er meer in deze wereld gebeurt dan wij kunnen begrijpen.

Het handgetekende 2D mysterie vol puzzels en minigames is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

20-3-2020
In FALCON CITY speel je een antropomorf konijndetective met de naam Kurt. Je krijgt de kans om het stadje Falcon City te doorkruisen en mysteries op te lossen. Natuurlijk gaat niet alles van een leien dakje, maar dat hoeft ook niet in een adventure.

Het cartooneske spel staat voor later dit jaar in de planning. Bekijk de gameplay trailer op YouTube.

20-3-2020
Wat doet meer pijn? Datgene wat jij anderen aandoet, of wat anderen jou aandoen?
THE LAST SKY behandelt het moeilijke thema van PTSS (post traumatische stress stoornis) als je de rol op je neemt van de getraumatiseerde Jack, die hulp krijgt van een sjamaan en diep in zijn onderbewustzijn duikt in een poging tot verwerking.

Het spel voor volwassenen is momenteel in "vroegtijdige toegang". Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

19-3-2020
In slechts een paar dagen bereikte CYANIDE AND HAPPINESS in 2017 zijn doel op Kickstarter. Dat het spel op een webcomic gebaseerd is, die al drie jaar dagelijks in Amerika op TV te bekijken is, zal hier zeker aan hebben bijgedragen. Drie jaar later is het zover dat het eerste deel "FREAKPOCALYPSE" aangekondigd wordt om nog deze zomer te verschijnen op PC.

Bezoek de Steampagina voor meer informatie of om het spel op je wenslijst te zetten.

19-3-2020
In OUR SECRET BELOW wordt Nia Davis door een onbekende ontvoerd en geketend aan de muur, opgesloten in de kelder van een huis. Ze hoort haar kidnapper zeggen dat niemand haar zal krijgen als hij haar niet krijgt. Doorzoek alles en hack computers. Als Nia het verleden van de kidnapper kan ontdekken, helpt dit wellicht om te ontsnappen. Maar veel tijd heeft ze niet.

Deze mysteriethriller met meerdere eindes van DarkStone Digital wordt nog deze zomer uitgegeven op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer en meer informatie.
Om de tijd te verkorten is er op Itch.io een gratis demo te downloaden.

19-3-2020
R÷KI is een avontuur over moed en Scandinavishce folklore, over monsters die niet zouden moeten bestaan, maar dat wel doen ťn natuurlijk over Tove die op pad gaat om haar familie te redden en te ontdekken wie zij in werkelijk is.

Het poŽtische debuutspel van Polygon Treehouse wordt nog dit jaar uitgegeven. Een gratis demo is nog gedurende vier dagen te downloaden op Steam

17-3-2020
Nadat in deel 2 je raket eindelijk de lucht in ging, krijg je de kans om in ISOLAND 3: Dust of the Universe je nieuwsgierigheid bevredigen en het eiland verder te onderzoeken. Natuurlijk zijn er de nodige puzzels op te lossen eer je de mysterieuze gebeurtenissen begrijpt.

Het handgetekende puzzelavontuur van Cotton Game is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de Steampagina voor meer info, een trailer en screenshots.

17-3-2020
WILLY MORGAN AND THE CURSE OF BONE TOWN wordt een traditioneel humoristisch avontuur met een moderne twist in een 3D grafische cartoonstijl.
Een brief die tien jaar oud is, een web van leugens en een stad vol piraten zorgen voor de nodige verwikkelingen als Willy op zoek gaat naar zijn verdwenen vader.

Het 3de persoons adventurespel van Imaginary Lab wordt eind dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en een gratis demo om het wachten te bekorten.

15-3-2020
GREYHAT - A Digital Detective Adventure wordt een heel bijzonder avontuur, waarin je de rol speelt van een hacker. Je dochter is ontvoerd en de enige manier om haar terug te krijgen is het hacken van computers. Zoek het testrapport van een pharmaceutisch bedrijf, los een cold-case moord op, stop het lanceren van een nucleaire bom en help vliegtuigen landen door de controle over het luchtruim over te nemen.

Het spel wordt deze zomer verwacht. intussen is er alvast een demo te downloaden op Itch.io en op Steam

13-3-2020
SUMMIT OF THE WOLF van ontwikkelaar Unimatrix productions (Stonewall Penitentiary), vertelt het verhaal van het meisje Ophelia, dat in een magische wereld terecht komt. Ze gaat op onderzoek uit om het mysterie van haar verschijnen hier te kunnen verklaren. Een reis vol gevaren en wonderbaarlijke ontmoetingen. Tegelijkertijd ligt ze in coma in een ziekenhuis. Van een trap gevallen, zeggen haar ouders...

Het spel wordt 21 april 2020 verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer info, een trailer en screenshots.

7-3-2020
Tien jaar na het eerste deel en zeven jaar na het tweede, brengt Frictional Games nu AMNESIA: Rebirth uit; het derde deel in de opzienbarende en eens vernieuwende horror-reeks. Je speelt hierin de rol van Tasi Trianon, die zonder geheugen ontwaakt in een woestijn in Algeria. Haar enige kans te overleven is de weg terug te vervolgenen de verschrikkingen onder ogen te zien.

De psychologische horror wordt nog voor het einde van dit jaar verwacht. Bezoek de Steampagina voor een korte trailer en screenshots.

6-3-2020
In SOMEDAY YOU'LL RETURN gaat een vader op zoek naar zijn weggelopen dochter in een bos in Tsjechië waar hij vreemde, zeer oude dingen ontdekt, die misschien beter verborgen hadden kunnen blijven. Ook zal hij moeten afrekenen met herinneringen aan angst en verlies en natuurlijk zélf overleven.

Het driemansteam van Jan Kavan (CBE Software), die we nog kennen van het bijzondere J.U.L.I.A. Among the Stars is na vijf jaar hard werken zover dat het 3D horrorspel voor PC op 14 april uitgebracht wordt op Steam. Later volgen dan de console versies. Bezoek de steampagina om het spel op je wenslijst te zetten en bekijk de laatste trailers en screenshots. Ook is er op YouTube een muziek trailer met Morovische volksmuziek te beluisteren.

20-2-2020
Ontwikkelaars Theta Division Games laten via een nieuwe trailer weten dat VIRTUAVERSE, een dystopisch cyberpunk avontuur met een futuristisch verhaal en een retro-look op 12 mei zal verschijnen.

In een wereld die gedomineerd wordt door een overheid met kunstmatige intelligentie in plaats van mensen van vlees en bloed, is Nathan een buitenbeentje, die geen deel wil uitmaken van dit systeem. Hij leeft van het smokkelen van gekraakte software en niet helemaal legale gadgets. Als op een dag zijn vriendin verdwenen is met achterlating van een mysterieuze boodschap op de badkamerspiegel, wordt hij meegesleurd in een vreemde zoektocht.

Bekijk de trailer en screenshots op Steam, waar je ook meer informatie kunt vinden.

17-2-2020
THRILLGATE wordt een stripverhaal en een klassiek, surrealistisch adventurespel dat zich afspeelt in 1980.
Gabriel Chunk is een student en houdt van videospelletjes. Plotseling bevindt hij zich in het centrum van en mysterieuze gebeurtenis die het rustige stadje Ashburg op zijn grondvesten laat schudden. Samen met zijn vrienden Mike en Penny probeert Gabriel uit te vinden wat er nou precies gebeurd is.

Het traditioneel opgezette en handgetekende adventurespel van de Italiaanse indie-ontwikkelaar Gabarts wordt nog deze lente verwacht. Bezoek de steampagina voor de laatste informatie en screenshots.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2020

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

April
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Dorian Morris Adventure
 • Fragile
 • Lamanna
 • Minute of Islands
 • Nine Witches: Family Disruption
 • Shapik
 • Someday You'll Return
 • Summit of the Wolf
 • The Flower Collectors
 • The Pillar
 • The Procession to Calvary
 • Thrillgate
 • When The Past Was Around


 • Mei
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Saint Kotar: The Yellow Mask
 • Seed of Life
 • Song of Horror, episode 5/5
 • The Hand of Glory, episode 1
 • VirtuaVerse


 • Juni
 • 3 Minutes to Midnight
 • Blankspace
 • SpaceVenture
 • TOHU


 • Juli
 • Firmament
 • Our Secret Below


 • Augustus
 • Cyanide and Happiness - Freakpocalyps
 • Divisadero
 • Greyhat - A Digital Detective Adventure
 • Papetura
 • Westmark Manor


 • September
 • Asylum


 • Oktober
 • Futurust
 • Hellseed, chapter 1
 • Summer Daze at Hero-U
 • Super Inconvenience Mart


 • November
 • Amnesia: Rebirth
 • Born Punk
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • Imposter Factory
 • Mundaun
 • Schizm 3: Nemezis
 • Slender Threads
 • The Funny Boneyard
 • The House in the Hollow
 • Westwood Shadows


 • December
 • AC-0209
 • Chinatown Detective Agency
 • Encodya
 • Framing Dawes
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • The Button Witch
 • The Peephole Chronicles: Weird John


 • Ergens in 2020......
 • Beyond a Steel Sky
 • Blade Runner - enhanced edition
 • Brassheart
 • Chicken Police: Paint It Red
 • Children of Silentown
 • Creaks
 • Crowns and Pawns
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Dragon Audit
 • Dude Where Is My Beer?
 • Falcon City
 • Ghoul Britannia: Land of Hope and Gorey (is in early access)
 • Glimpse of Maddness
 • Growbot
 • Helheim Hassle
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Highly Likely (is in early access)
 • Hiveswap, act 2
 • Incantamentum
 • Inspector Waffles
 • Jennifer Wilde
 • Kapia
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • Maelstrom Obscura
 • Metamorphosis
 • Mutropolis
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Noon's Journey: The Tideshell Keeper
 • Omno
 • One Helluva Day
 • Outsider
 • Perfect Tides
 • Plot of the Druid
 • Project BROK
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • RŲki
 • Silhouette (is in early access)
 • Sol705
 • Subsequented
 • Tala
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Academy
 • The Dark Side of the Moon
 • The Darkside Detective, season 2
 • The House of Da Vinci 2 (PC-versie)
 • The Last Sky (is in early access)
 • The Lighthouse (is in early access)
 • The Long Gate
 • The Mystery of Oak Island
 • The Season of the Warlock
 • Tormentum II
 • Unlit (is in early access)
 • Watch Over Christmas
 • Whateverland
 • Willy Morgan and the Curse of Bone Town


 • Verwacht in 2021

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.