Voor meer informatie en screenshots van reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's en/of de 2024 pagina


2-3-2024
EXIT: A Biodelic Adventure is een surrealistische science fiction, waarin mensen neuronet-hersenimplantaten kregen, zogenaamd om hun leven aangenamer te maken. Maar dan blijken de implantaten hun gastheer over te nemen en de leefwereld te veranderen.

Het bontgekleurde psychedelische spel is sinds gisteren verkrijgbaar op Steam Bezoek de pagina voor meer informatie.

29-2-2024
In PLEASE TOUCH THE ARTWORK 2 ga je als wit, getekend skelet, voor de bewoners van (bestaande) schilderijen van James Ensor, op zoek naar de voorwerpen die ze nodig hebben. Raak de schilderijen aan!

Het spel, gemaakt door Studio Waterzoo, werd gemaakt met de steun van de Vlaamse regering, ter gelegenheid van het Belgische EU-voorzitterschap 2024 en om de 75e verjaardag van het overlijden van James Ensor te vieren. Door het spel gratis beschikbaar te stellen voor Android, iOs en PC, kan iedereen ervan genieten zonder drempels.
Bezoek voor de PC-versie de steampagina.

28-2-2024
SCOTT WHISKERS in: the Search for Mr. Fumbleclaw wordt een traditioneel, humorisch, familievriendelijk avontuur dat gaat over Scott die op zoek gaat naar een legendarische kat die mee moet doen aan een schoonheidswedstrijd.

Het spel, dat zijn doel in de kickstartercampagne heeft bereikt, wordt 21 maart uitgegeven op Steam Bezoek de pagina voor meer informatie.

27-2-2024
SNUFKIN: Melody of Moominvalley is een muzikaal avontuur over het herstellen van harmonie en balans in de Moominvalley. Als Snufkin in de lente terugkeert naar de vallei, blijkt iemand er een park van te willen maken, met standbeelden, hekken en andere kunstmatige toevoegingen.

Het vriendelijke spel werd geÔnspireerd door de verhalen van illustrator en auteur Tove Jansson en wordt 7 maart voor PC verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie en een gratis demo.

26-2-2024
Vergezel Vio in A TWISTED TALE op haar onbedoelde reis door verschillende 'werelden'. Verken kapotte steden, piratenschepen in de diepste jungle en andere onwerkelijke plekken. Sta aan haar zijde wanneer ze kennis maakt met de (depressieve) Dood en ga aan de slag met veel expliciete en dubbelzinnige verwijzingen, hommages en imitaties van de grote klassiekers uit vervlogen (en niet helemaal vervlogen) tijden.

Na een succesvolle kickstarter campagne en de nodige feedback op de demo, is spelmaakster Eva nu zover om het spel op 7 maart uit te geven op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie, screenshots en een gratis demo.

25-2-2024
Als je in RECOLIT met je ruimteschip neerstort, kom je terecht in een stadje, waar de bewoners gewoon hun gang gaan. Alles lijkt normaal, behalve dan dat de hemel boven je hoofd voortdurend zwart is en een mysterieus meisje zegt dat ze op je wacht!

Het 2D avontuur is sinds 16 februari verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie en een gratis demo.

25-2-2024
CHAMPY the USELESS VAMPIRE gaat over Champy, die een bijzondere vampier is. Hij drinkt helemaal geen bloed en kan zichzelf veranderen in een vleermuis. Als grootvader Dracula hem aanwijst als zijn opvolger beginnen de problemen met de rest van de familie.

Het humotistische vampieravontuur is 15 februari verschenen op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

24-2-2024
THE ADVENTURES OF THE BLACK HAWK doet heel erg denken aan de grote titels van LucasArts uit de jaren 90, zoals Monkey Island of Indiana Jones. Niet alleen duidelijk qua beeld en speelwijze, maar ook qua humoristisch uitgewerkt verhaal, dat zich in dit geval afspeelt tijdens de Franse revolutie. Een gemaskerde edelman met een dubbelleven helpt de strijders voor vrijheid en gerechtigheid tegen een kwaadwillende sheriff.

Het klassieke avontuur van het Spaanse Croquetasesina Studios is sinds 13 februari te spelen. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

23-2-2024
MURDER IS GAME OVER: Deal Killer is alweer het derde deel in de serie over detective Guy en zijn hond Cleo. Ditmaal gaan ze naar de Italiaanse Alpen om de moord op een zakenman op te lossen.

Het pixelige detective-avontuur is sinds 6 februari voor PC verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie en speel alvast de gratis demo.

22-2-2024
DETECTIVE RIDELLE ontvangt een anonieme brief die haar uitnodigt op een ritje met de trein. Dat is natuurlijk mysterieus en het wordt verdacht als er iemand dood gevonden wordt in de trein.

Het moordmysterie met casual puzzels kan sinds 5 februari voor PC ontcijferd worden op Steam.

21-2-2024
In CLeM word je wakker in een duistere ruimte. Het is koud en vochtig. Misschien een kelder? Misschien ben je hier gaan geslapen, maar je kunt het je niet herinneren. Je hoofd voelt wazig en gezwollen omdat er iets inzit. Je maakt de rits in je nek open en haalt er een aantekenboekje uit.....

Het "psychotic adventure" komt uit de koker van de maker van Agatha Knife en is sinds 6 februari verkrijgbaar op Steam en op GOG. Bezoek de pagina voor meer informatie. Het spel is Nederlands ondertiteld!

20-2-2024
In BOXES: Lost Fragments speel je de rol van een legendarische dief, die in vijf kamers puzzels moet oplossen om antwoorden te krijgen op zijn vragen en te ontsnappen uit een groot landhuis.

Het mysterieuze puzzel-escape spel van de makers van de Faraway serie en Doors: Paradox, is sinds 1 februari verkrijgbaar voor PC op Steam.

19-2-2043
TWILIGHT ORACLE is het volgende klassiek vormgegeven adventure van Cosmic Void, (bekend van Blood Nova en de Tachyon serie). Hierin speel je de rol van Leo, een student die de gave heeft om onder water te kunnen ademen. Als hij op een eiland en op de bodem van de oceaan onderzoek doet, ontdekt hij ook het duistere verleden van zijn school.

Het humoristische fantasie avontuur sinds 30 januari 2024 verkrijgbaar. Er is eveneens een gratis demo te spelen op Steam en op de officiŽle itch.io site.

18-2-2024
In CHRONIQUE des SILENCIEUX (kroniek van de zwijgers) speel je de rol van een beginnende privť-detective, die erop uit wordt gestuurd om een koppige oude geschiedenis professor zijn geheimen te ontfutselen.

Het detectiveverhaal, waarbij je alles en iedereen in twijfel moet trekken, is sinds 29 januari verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

26-1-2024
A NIGHT AT THE WATERMILL speelt zich af in een watermolen, waar je op een nacht wakker wordt en niet weet hoe je hier terecht kwam en wat je hier doet. En tot overmaat van ramp is de deur afgesloten met een hangslot!

Het korte, handgetekende puzzelspel in stripvorm is vanaf 26 januari voor PC verkrijgbaar op Steam en op Itch.io. Bezoek de pagina voor meer informatie.

26-1-2024
THE MINE, speelt zich af in en rond een kopermijn in Zweden, in de 17de eeuw. Bezoek de mijn en de lokale pub en praat met karakters die je ontmoet. Iedereen heeft zo zijn eigen geheimen, die ze niet altijd met je willen delen.

Het historische 3D avontuur met humor en uitdagende puzzels, wordt 26 januari verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

25-1-2024
UFO: Henfield, is een humoristisch, surrealistisch spel dat zich afspeelt over meerdere tijdsperiodes. Een verhaal over een mysterieuze brief, een vermiste professor en een verwarrend huis.

Het avontuur met 40 locaties, 100 interactieve voorwerpen ťn leuke minigames is sinds 25 januari te koop op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

25-1-2024
Met CASEBOOK 1899 - The Leipzig Murders speelt zich af in Leipzig, een Duits stadje op de drempel van de 20ste eeuw, met zijn industrialisatie, vooruitgang en innovatie. Maar de meer duistere kant is ook meer diefstal, beroving en moord. Detective Joseph Kreiser neemt het op zich vier moordzaken te onderzoeken zo mogelijk op te lossen.

Het klassieke detectiveverhaal wordt dankzij een geslaagde kickstartercampagne in het eerste kwartaal van 2024 verwacht. Bezoek de Steampagina waar ook alvast de ťťn uur durende eerste zaak van de detective gratis gespeeld kan worden.

24-1-2024
FLAKE: The Legend of Snowblind is het verhaal van de sneeuwvlok Flake, die leeft in de wildernis van de eindeloze winter. De bevolking heeft honger en wordt rusteloos. De balans tussen goed en kwaad is verbroken. Kan de kleine Flake zijn wereld redden van de ondergang?

Het handgetekende fantasie avontuur, dat frame voor frame geanimeerd is, is vanaf 24 januari te koop op Steam Bezoek de pagina voor meer informatie en een trailer.

23-1-2024
In REVEIL wordt Walter Thomspon verward wakker. Hij heeft hoofdpijn en zijn omgeving voelt vreemd aan. Hij blijft maaar denken aan zijn verleden als toneelbouwer in het circus. En zijn vrouw en dochter zijn ook verdwenen. Grenzen tussen fantasie en werkelijkheid vervagen. Wat is er aan de hand?

De psychologische thriller met puzzels en ontdekkingen wordt 6 maart verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

22-1-2024
WORMVENTURES gaat, zoals de titel al suggereert, over wormen. In dit geval over Looky de Worm, die allerlei avonturen beleeft in een poging om zijn planeet te redden. Een vulkaan staat op uitbarsten en de lokale bevolking die gewaarschuwd moet worden, bestaat uit kannibalen!

Het humoristische klassieke adventure wordt in het eerste kwartaal van 2024 verwacht. Om het wachten te verkorten is er alvast een 1 uur durende gratis demo verschenen op Steam.

20-1-2024
GORDIAN ROOMS 2: A curious island speelt zich net als deel 1 af in de Victoriaanse tijd. Ditmaal bezoek je het Isle of Lye om verder onderzoek te doen, een verrader te ontmaskeren en te bewijzen dat je waardig bent om lid te worden van de Gordian Society.

Het puzzelspel is sinds gisteren voor PC verkrijgbaar op Steam. Hier is ook een gratis demo te spelen.

18-1-2024
In CHIYO krijgt paranormaal onderzoeker Idate Chiyo haar eerste opdracht. Ze mag een aantal vreemde gebeurtenissen onderzoeken die plaatsvinden rondom een verlaten landhuis. Ze heeft gelukkig zelf bijzondere krachten, die haar helpen de kwaadwillende geesten te weerstaan en de puzzels op te lossen.

Het psychologische horror-avontuur is geïinspireerd door de Japanse cultuur en escape-room spellen. Vanaf 18 januari voor PC te koop op Steam.

17-1-2024
BENT OAK ISLAND ziet eruit alsof het in de jaren 90 gemaakt is. De tweeling Archer en Sam zitten met hun excentrieke oom op een mysterieus eiland, waar ze moeten proberen om de wereld te redden.

Het humoristische pixel-avontuur zal volgens de succesvolle kickstarter campage in maart 2024 verkrijgbaar zijn op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie en speel alvast de gratis demo.

13-1-2024
ISOLAND 4: The Anchor of Memory is eigenlijk het vijfde deel in de serie, maar hoort het nu achter deel 3 of is het een apart hoofdstuk? Je weet het misschien als je deze hommage aan literatuur, kunst en muziek gespeeld hebt.

Het puzzelspel, dat opgedragen is aan de moeder van de spelmaker, is voor PC verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

7-1-2024
VINCENT THE VAMPIRE gaat over de hele gewone kantoormedewerker Vincent, die zich op een dag temidden van een koude oorlog tussen vampieren, weerwolven, cyborgs en bureuacraten bevindt.

Het klassieke point & click spel met duistere humor, is verkrijgbaar op de officiŽle Itch.io site.

5-1-2024
THE NIGHT IS GREY wordt een cinematografische thriller, verteld via het klassieke perspectief van een point & click adventure.
Graham is alleen in een bos, waar vreemde wolven achter hem aanzitten. Terwijl hij rent voor zijn leven, vindt hij een klein meisje in een verlaten hut. Zonder hem zal ze het vast niet overleven, maar toch is niet alles zoals het lijkt.

Het spel is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam, waar je ook eerst een gratis demo kunt spelen.

1-1-2024
Liefhebbers van de Carol Reed spellen, kunnen genieten van een nieuw deel in de serie.
In DEAD DROP wordt Carol benaderd door ene Erik, die onderzoek doet naar een overheidsorganisatie en het gevoel krijgt dat er meer speelt dan hem verteld is. Hij heeft Carols hulp nodig.

Het fotografische detectiveverhaal, gemaakt door MDNA Games en met unieke foto's uit Zweden, is onafhankelijk van eerdere delen te spelen.
Traditiegetrouw vanaf 1 januari beschikbaar! Bezoek de officiŽle site voor screenshots en meer informatie.

30-12-2023
RACKHAM'S SHAMBALA ADVENTURE speelt zich af in China, in de buurt van een klein vissersdorpje, waar Joe en zijn oom leven. Joe Rackhams voorouders waren piraten en hijzelf is een grafrover. Zijn missie: het beschermen van de sleutel tot de Gouden Rivier van Shambala.

Het klassieke, in retrostijl getekende adventurespel zou 30 december verschijnen, maar die datum is verschoven naar "binnenkort". Bezoek de Steampagina voor screenshots en meer informatie.

24-12-2023
ECHOES OF SOMEWHERE: Series 1 speelt zich af in 2042, als al het mensenwerk wordt gedaan door intelligente robots. Het is zelfs wettelijk strafbaar voor de mens om arbeid te verrichten! Dat is vragen om problemen en de criminele onderwereld barst dan ook uit zijn voegen met illegale kappers en bakkers en zelfs stratenvegers.

Wanneer het klassieke en gratis science fiction avontuur uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de officiŽle site van spelmaker Jussi Kemppainen, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Een gratis demo is op itch.io te downloaden.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2024

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Maart
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Twisted Tale (7-3)
 • Apopia: Sugar Coated Tale
 • Bent Oak Island
 • Between Horizons (25-3)
 • Beyond Shadowgate
 • Broken Sword: Shadow of the Templars - reforged
 • Casebook 1899: The Leipzig Murders
 • Harold Halibut
 • Man Without Organs (mrt-apr)
 • Reveil (6-3)
 • Roots in the Sky - The Hand of Glory 2
 • Scott Whiskers in: The Search for Mr. Fumbleclaw (21-3)
 • Silent Night
 • Snufkin: Melody of Moominvalley (7-3)
 • The Abandoned Planet
 • The Journey of AutUmn
 • The Mildew Children
 • True Virus
 • Trust No One
 • We Are Not Alone (28-3)
 • Wormventures - Barrier 51


 • April
 • Follow the Meaning (apr-mei-jun)
 • Hauntii (apr-mei-jun)
 • INDIKA (apr-mei-jun)
 • Loco Motive (apr-mei-jun)
 • Magret & FaceDeBouc (apr-mei-jun)
 • Murder on Space Station 52
 • Of Pawns and Kings (2-4)
 • Owl Observatory (2-4)
 • Pine Hearts (apr-mei-jun)
 • PRIM (apr-mei-jun)
 • The Curse of Grimsey Island (30-4)
 • The Diary (apr-mei-jun)
 • The End of the Sun (apr-mei-jun)
 • The Legend of Skye (apr-mei-jun)
 • The Star Named EOS (apr-mei-jun)
 • Vagabond Starship (10-4)


 • Mei


  Juni
 • Five Day Detective
 • Slender Threads
 • Void's Ballad


 • Juli
 • At the sea of madness
 • Inspector Waffles: Early Days (24-7)
 • M.S.Salmon (jul-aug-sep)
 • Mythwrecked: Ambrosia Island (jul-aug-sep)
 • Sopa (jul-aug-sep)
 • Tachyon Dreams Anthology (23-7)
 • Unreachable (jul-aug-sep)
 • Wildwood Down (jul-aug-sept)


 • Augustus


  September
 • Devil's Hideout (10-09)
 • The Beekeeper's Picnic


 • Oktober
 • Almost My Floor: Duality (okt-nov-dec)
 • Elroy and the Aliens (okt-nov-dec)
 • Endacopia
 • Hyperdrive Inn
 • Mutants Ate My Carrots (okt-nov-dec)
 • My Father Lied (okt-nov-dec)
 • Perfect Tides: Station to Station
 • Randal's Tuesday
 • The Heirloom


 • November
 • Spirits of Baciu
 • Zid Journey


 • December
 • Kulebra and the Souls of Limbo
 • Subsequence (25-12)
 • The Traveller's Sight


 • Ergens in 2024 .....
 • 10 Dead Doves
 • 30 Birds
 • Aboard the Adventure
 • Alice is Dead: Hearts and Diamonds
 • An English Haunting
 • Asleep - episode 1
 • Aurora Hills - chapter 1
 • Bloody Horror Plant
 • Broken Life
 • Broken Sword: Parzival's Stone
 • Captain Disaster and The Two Worlds of Riskara
 • Castle Dornstein
 • Castle of Secrets
 • Chicken Police: Into the HIVE!
 • Dark Tides
 • Death Corp
 • Death of the Reprobate
 • Discolored 2
 • Duck Detective: The Secret Salami
 • Evil Dreams
 • Exilium
 • Foolish Mortals
 • Gloomy Juncture
 • In Stone
 • Last Time I Saw You
 • Legends of Castile
 • MaelstrŲm Legacy: The Tesla Mystery
 • Mercury Abbey
 • Mike & Tyler
 • Near-Mage
 • Neyyah
 • Old Skies
 • Paper Trail
 • Phoenix Springs
 • Plot of the Druid - ch.2
 • President Rocket Game
 • Puzzles For Clef
 • Rackham's Shambala Adventure
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Recursion
 • Rosewater
 • Sam & Max: The Devil's Playhouse
 • Shadows of the Afterland
 • Simon the Sorcerer: Origins
 • Spiral
 • Spirit of the North 2
 • Splittown
 • Stars in the Trash
 • Tales from Candleforth
 • Tell Me Your Story
 • Thank Goodness You're Here
 • The Brilliant Coup
 • The Cerpan Project
 • The Crimson Maid
 • The House in the Hollow
 • The House of Tesla
 • The Mermaid's Tongue
 • The Phantom Fellows
 • The Rise of the Golden Idol
 • They Are Here: Alien Abduction Horror
 • Unfortunately Ninja
 • Wonderland Quest


 • Verwacht in 2025

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2026

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

 • A Bonnie Odyssey
 • A Little Less Desperation
 • A Pretty Broken Adventure
 • A Song for Viggo
 • A Trail of Ooze
 • Absolute Zero
 • Alabama Bones Adventures
 • Atomic Escape
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Back To The Collis
 • BakŲ
 • Behind the Beyond (is in early access)
 • Bladerunner 2033: Labyrinth
 • Blood On The Thames
 • Blue June
 • Brassheart
 • Candlelight: Lament
 • Closer Than You Know
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Cordychosis
 • Daymare Town
 • Deep Sleep: Labyrinth of the Forsaken
 • Desolatium
 • Divisadero
 • Dimhaven Enigmas
 • Dreamsettler
 • Echoes of Somewhere: Series 1
 • Enoch: Children of Fate
 • Enigma Quest (is in early access)
 • Enigma Station
 • Farewell North
 • Fogtown: Mystery of the Missing Crime
 • Forever Lost - remastered
 • Foxtail (is in early access)
 • Futurust
 • Home: A Story of Light
 • In Flames
 • Island of Winds
 • Just A To The Moon Series Beach Episode
 • K'nossos
 • Language Adventure
 • Laura Bow and the Mechanical Codex
 • Lighthouse of Madness
 • Lorelei and the Laser Eyes
 • Lost in Space
 • Mikey & Grover's Unexpected Adventures
 • Minotaur (is in early access)
 • Mistmoon Falls
 • Moses & Plato: Last Train to Clawville
 • Murder Cases
 • NAIRI: Rising Tide
 • Nirvana Noir
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • No Stone Unturned
 • Ophelia's Chapter
 • Paper Perjury (voorheen Paper Trails)
 • Phonopolis
 • Play With Me 2: On the other side
 • Post Trauma
 • Quintus and the Formidable Curse
 • Rauniot
 • Raw April Day
 • Robert Robie and the Idols of Jade
 • Shadows on the Vatican - Act III: Sloth
 • Signal & Echo: Iris is Missing
 • Silent Harbor
 • Skaramazuzu
 • Sleepytime Village
 • Soul of Butterflies
 • Soul Tolerance
 • Space Boat
 • Spectacle
 • Spooky Crew: Mask of the Mysterium
 • Still Ridge - A Supernatural Adventure Game
 • Still Wakes the Deep
 • Stone Mirth on Earth
 • Super Helpful Man
 • Surviving The Humans
 • Tatari
 • Terminal Maddness: The Awakening
 • The Barker & Mustard Files
 • The Big Hollow
 • The Crimson Diamond
 • The Dark World: KARMA
 • The Drifter
 • The Empress Quest: Full Moons Saga
 • The Frogs
 • The Koala Rebellion
 • The M/S Cornelia II Incident
 • The Mystery of the Purple Peacock
 • The Rising
 • The Valley of the Eternals
 • Theropods
 • Thief's Shelter
 • Thin Ice
 • Tony Tough: The Army of Dorkiness
 • Tormentum II
 • Travel to GolemPark
 • Ultra Strangeness
 • Unholy Neighbourhood
 • Welcome To Mars 9
 • What Never Was, chapter II
 • Who The Fuck Ate Grandma?