Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2019 pagina.


22-2-2019
In THE ANTIDOTE denkt Roger nog dat het een heel normaal einde van een werkweek op kantoor is. Tot hij op het punt staat in zijn auto te stappen en dan een klap op zijn achterhoofd krijgt. Bewusteloos zakt hij ineen en dat is het begin van een vreemd avontuur.

Het bijzonder vormgegeven, klassieke adventurespel van indie-ontwikkelaar Innovative Underdogs verschijnt 22 februari. Bezoek de steampagina voor een filmpje, screenshots en meer informatie.

21-2-2019
In 3 GEEKS van het Franse Adipson Studio, ontsnappen de drie gekken uit de titel uit het gekkenhuis waar ze al een jaar opgesloten zaten. Rudolph is een uitvinder zonder baan, Cyprien heeft smetvrees en Luke moet het doen met slechts 4 secondes actief geheugen. Voeg daarbij atoombommen en een spaceshuttle en je hebt het begin van een bijzonder avontuur.

Het spel is reeds te koop op Itch.io en verschijnt 22 februari op Steam. Op beide sites is een gratis demo te downloaden.

20-2-2019
Is FORGIVENESS van Noam Matan Rotem een escape-the-room of een psychologische horror? Feit is, dat je opgesloten zit in een kamer en alleen de stem hoort van Dr. Benjamin Smith, die van zichzelf denkt dat hij God is. Hij laat je een persoonlijkheidstest ondergaan om erachter te komen wat je ergste zonde is. En dan krijg je de kans om uit de kamer te ontsnappen en vergeving te verdienen.

Het spel dat gebaseerd is op de zeven doodzonden, verschijnt reeds 28 februari op Steam, waar je ook alvast een gratis demo kunt uitproberen.

20-2-2019
In het Spaans klinkende en Engels ondertitelde MORTADELO Y FILÉMON: Una aventura de cine van de makers van Murder in the Abbey, kom je figuren tegen uit beroemde films. Denk daarbij aan Freddy Krüger, Norman Bates, Humphrey Bogard, John Wayne, Charley Chaplin en zelfs Lucky Luke. De oorzaak daarvan ligt in de uitvinding van professor Bacterio. Het is de taak van Morth en Phil om deze desastreuze ontwikkeling te stoppen.

Het humoristische klassieke adventurespel van Alcachofa Soft wordt 14 maart op Steam verwacht.

20-2-2019
Dat Dave Gilbert bezig is met een vervolg op Technobabylon was niet echt een geheim, maar gisteren publiceerde hij voor het eerst screenshots van TECHNOBABYLON 2: Birthright
In tegenstelling tot de 2D pixelstijl van deel 1, lijken de grafische beelden in dit spel in 3D gehouden te worden, iets wat ook consequenties zal hebben voor de bediening.

Een uitgiftedatum is nog niet bekend. Bekijk de screenshots op Twitter

20-2-2019
Als John en Aryn in STARDROP op een reddingsmissie gaan, weten ze nog niet wat hun te wachten staat bij dit ogenschijnlijke routineklusje. Aan boord van het mysterieuze schip komt Aryn er al snel achter dat de oude, maar zeer geavanceerde apparatuur aan boord, haar in een avontuur stort, dat haar leven voor altijd zal veranderen.

Het science fiction ruimteavontuur is sinds een aantal dagen uit Steam early access en de nog nagekomen bugs zijn ook al opgelost. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, trailers en een gratis demo.

20-2-2019
Met de allitererende titel TRAILS AND TRACES: The Tomb of Thomas Tew wordt al aangegeven dat het hier om een humoristisch adventurespel gaat. Volgens solo-ontwerper Matt Barker zit er echter ook een serieus verhaal achter!?

Privé detective James Labbett ontdekt per ongeluk aanwijzingen die kunnen leiden naar de waarheid achter de dood van piraat Thomas Tew, die in 1695 door een enkel kanonschot naar het hiernamaals werd gestuurd. Of niet. En James is niet de enige die dat wil weten.
Het 1-2 uur durende avontuur is inmiddels verkrijgbaar op Itch.io.

19-2-2019
Na Detention, is DEVOTION het tweede horrorspel van het Taiwanese Red Candle games.
In dit psychologische horrorverhaal draait alles om een familie van drie personen, die rond 1980 in een oud appartementencomplex woont. Religie speelt een belangrijke rol in hun leven. Doorzoek het huis en ontdek het mysterie dat er toe leidde dat het leven van de bewoners, eens vol vreugde, in een nachtmerrie is veranderd.

Het spel voor volwassenen is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

18-2-2019
In DON'T ESCAPE: 4 Days in a wastland van indie-ontwikkelaar Scriptwelder krijg je de kans te laten zien dat je kunt overleven in een wereld die verwoest is. Je acties (of het gebrek daaraan) bepalen de uitkomst van het verhaal. Repareer een brug of barricadeer je ramen, maar plan het goed want je tijd is beperkt. En lukt het onverhoopt niet, dan kun je het nogmaals proberen in een nieuw hoofdstuk, waarin de uitdagingen verschillen.

Het post-apocalyptische pixelige thrilleravontuur zal vermoedelijk vanaf 11 maart beschikbaar zijn op GOG.com en op Steam. Bezoek de officiële site voor meer interessante informatie.

17-2-2019
Een internationaal team van adventure liefhebbers kroop virtueel bijeen om een klassiek 2D pixel-avontuur met meerdere eindes te maken. SESSION SEVEN is het resultaat van deze inspanningen. Het spel met Duitse en Spaanse ondertiteling is in de beta-fase en zal binnenkort gratis aangeboden worden via de Steam site.

Je speelt de rol van Ryan, die op een dag wakker wordt in een afgesloten kelder, gewond en met een pijlijke schedel. Hij was toch bij een therapie sessie? Uiteraard probeert Ryan erachter te komen wat gebeurd is en hoe hij hier weg kan komen. Maar belangrijker is de vraag of zijn vrouw en zoon wel veilig zijn!

16-2-2019
DANCE OF DEATH: Du Lac & Fey van Salix Games, vertelt het verhaal van de ontsterfelijke Lancelot Du Lac en de tot een hond omgetoverde Morgana Le Fey, die in Whitechapel een aantal moorden onderzoeken. Ze krijgen hierbij hulp van Mary Kelly, een eenvoudig jonge vrouw uit de buurt. Het is 1888 en London is in de ban van de ongrijpbare moordenaar Jack the Ripper.

De Victoriaanse detective, met realistisch uitziende beelden, drie speelbare karakters en een 18+ advies, zou reeds 5 april verschijnen op Steam.

16-2-2019
Eenpersoons indie-ontwikkelaar Silver Spook Games, die we nog kennen van het in 2017 uitgekomen cyberpunk adventure Neofeud, zit niet stil. Er wordt momenteel hard gewerkt aan NEOFEUD II: Sun Goddess.
Ook dit avontuur speelt zich af in een toekomstige wereld. Het leven op een ruimtekolonie was aangenaam, totdat de machines en met name de geautomatiseerde politie het overnam. Nora, een jonge ingenieur, moet overleven in een vijandige wereld en leren omgaan met pijnlijke herinneringen en verloren hoop.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, wellicht nog eind van dit jaar, al is 2020 realistischer. Bezoek de officiële itch.io site voor screenshots en het laatste nieuws. Ook kun je hier de spelmaker financieel ondersteunen.

15-2-2019
In het bovennatuurlijke horror-pixel-avontuur ELLEN, probeert James de duistere waarheid te achterhalen die schuil gaat achter de gruwelijke moord op de familie Smith en hun sinds jaren vermiste dochter.

Het spel is vanaf vandaag te koop op Gamejolt en verschijnt 15 februari op Steam. Bezoek de officiële site van Red Mount Media voor meer informatie en een link naar een demo.

14-2-2019
CLOCKER van indie-ontwikkelaar Wild Kid Games wordt een puzzelspel over de relatie tussen een vader en zijn dochtertje en over tijd. Door middel van een magisch zakhorloge, kunnen zowel de vader als het dochtertje de tijd vooruit of achteruit spoelen en zo een probleem vanuit verschillend standpunt bekijken om daarna de puzzels op te lossen.

Het 3de persoons platform-avontuur is vanaf 15 februari verkrijgbaar. Wie eerst overtuigd wil worden kan een demo op Steam of Itch.io downloaden.

13-2-2019
Na vijf jaar in ontwikkeling is het einde nu in zicht. Het schitterend vormgegeven EASTSHADE is sinds 13 februari verkrijgbaar op Steam.

Je speelt de rol van een reizende kunstschilder. Vang de wereld op je canvas, praat met de mensen die je ontmoet om hun levenswijze te leren kennen, maak vrienden en help degenen in nood. Bezoek vergeten plekken en ontrafel geheimen in dit grootse 1ste persoons avontuur. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

12-2-2019
In MR MAZE gaan Penny en haar vader naar een lokale doolhof-attractie. Als Penny door de mysterieuze Maze Meister wordt ontvoerd naar een geheimzinnig land, bedenkt vader zich geen moment. Hij gaat zijn dochter achterna om haar te redden en moet daarbij een aantal moeilijke doolhofpuzzels oplossen.

Dit eerste realtime 3D avontuur van indie ontwikkelaar MJ Lovegrove (Screen 7) is met korting te koop op Steam.

10-2-2019
Na meer dan een jaar 'radiostilte', is er nu eindelijk nieuws over THE TALE OF DORIS AND THE DRAGON, ep.2.
Een vaste uitgiftedatum is er nog niet, maar er wordt weer gewerkt aan de tweede episode van het bijzondere spel, waarin een oud dametje naar de hemel gaat om haar overleden echtgenoot te zoeken.
Bezoek de Indie DB pagina voor een update.

8-2-2019
HEI van indie-ontwikkelaar Goca Games ziet er lief uit, alsof het kindertekeningen zijn. In vier verschillende levels wandelt en puzzelt de kleine Hei door de handgetekende wereld, waar goed rondkijken belangrijker is dan praten. Het puzzelavontuur is dan ook geschikt voor de jongere adventurespelers.

Het volledige spel wordt 4 april verwacht.
Bezoek de Steam site voor meer informatie en screenshots.

8-2-2019
In AURORA: The Lost Medallion van indie-ontwikkelaar Noema Games gaat een alien vrouwelijke hoofdrolspeelster met de naam Aurora, op zoek naar haar identiteit. Samen met nog andere kinderen is ze veilig opgegroeid in een grot, onder de hoede van intelligente robots. De enige aanwijzing over hun herkomst is een opgenomen stem met een persoonlijke boodschap. Aurora's opname is incompleet.

Episode 1 van deze klassiek vormgegeven science fiction wordt deze zomer verwacht.
Bezoek de officiële itch.io site waar je alvast een gratis demo van de eerste episode kunt downloaden.

7-2-2019
A PLAGUE TALE: Innocence van Asobe Studio handelt over twee weeskinderen -een tienermeisje haar jongere broertje- die proberen te overleven in de duistere tijden van een door de pest geplaagd 14de eeuws Frankrijk.

Het avontuur voor PC, PS4 en XBox One, dat naast een sterk verhaal ook actie- en stealth elementen zal bevatten, wordt 14 mei 2019 door Focus Home Interactive uitgebracht. Bezoek de officiële site om de drie prachtige making of trailers te bekijken.

6-2-2019
BORN PUNK Het is 2155. De 43-jarige Eevie is geboren op het Deense eiland Bornholm en na een korte carrière als hacker, werkt ze nu als serveerster die zijdelings nog wat geld verdient met datadiefstal.
Als ze na een avondje doorzakken merkt dat haar ingeplantte hersenchip is geïnfecteerd met een vreemde persoonlijkheid laat ze het er niet bij zitten.

Het cyberpunk pixel-avontuur, waarin de puzzels meerdere oplossingen hebben, komt in 2020 uit en kan nog wat financiële hulp gebruiken. Bezoek de Kickstarter site voor meer informatie, een gratis demo of een donatie.

5-2-2019
In KADATH van indie-ontwikkelaar Puppetplan, onderzoek je de zaak van een luxueus ingerichte nazitrein die op mysterieuze wijze ergens tijdens WOII verdween, met aan boord Elisa Schneider. Zo'n 75 jaar later duikt de trein plotseling weer op in de Himalaya!

Het horrorspel, dat geïnspireerd werd door de werken van H.P. Lovecraft, verschijnt 5 februari op steam early access. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

5-2-2019
Vanaf 5 februari kunnen fans van de humoristische science fiction THE REVENGE JOHNNY BONASERA genieten van episode 3 in de serie.
In deze aflevering zijn Johnny en zijn vrienden ontsnapt aan de politie en gaan ze op weg naar hangar 19. Hier zal Johnny proberen om een ruimteschip te lenen, waarmee hij naar de basis van de aliens kan gaan om zijn moeder te redden.

Bezoek de steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.


1-2-2019
RIDDLORD: The Consequence is een uitdaging voor je logisch denken, je ruimtelijk inzicht, je observatievermogen, je geheugen, je vindingrijkheid en je doorzettingsvermogen. Kortom een puzzelspel dat de liefhebbers van bijvoorbeeld "The Room" zeker zal aanspreken.
Het lot van Jake Rede en zijn zoon ligt in jouw handen.
Het spel is vanaf vandaag op Steam verkrijgbaar. Bezoek de pagina voor meer informatie.

1-2-2019
De hoofdrol in RAINSWEPT is weggelegd voor detective Michael Stone, die naar het kleine stadje Pineview gaat om de lokale politie te helpen bij een ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak. Dankzij het turbulente huwelijksleven van een koppel dat dood gevonden wordt in hun keuken, denkt de omgeving dat het een moord-zelfmoord zaak is. Maar klopt dit wel?

Vanaf 1 februari 2019 krijg je de kans het zelf te onderzoeken. Het handgetekende spel van indieontwikkelaar Armaan Sandhu (Frostwood) is te koop op Steam. Wie eerst overtuigd wil worden kan een gratis demo via de itch.io site downloaden.


31-1-2019
BRASSHEART speelt zich af in een dieselpunk universum van een alternatief 1920. Pola Zagorsky, de inventieve dochter van een excentrieke uitvinder, mag het opnemen tegen een rebellerende intelligente machine met de naam Valkiria, die de wereldheerschappij wil overnemen.

Bezoek de officiële site van Hexy Studio voor meer informatie over dit klassieke 2D avontuur.

31-1-2019
TERROR IN THE ATOMIC DESERT van indie-ontwikkelaar Tension Splice wordt een hommage aan de low-budget monster B-films uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.
De speler strandt via een omweg op Route 66, in een dorpje waar het gonst van de verhalen over radio-actieve monsters. Natuurlijk staat ook de toekomst van de aarde op het spel en mag je proberen de plannen van de kwaadaardige dr. Arcturius te dwarsbomen en aliens te stoppen.

Het 1ste persoons spel wordt 29 februari uitgebracht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

29-1-2019
Na zeven jaar in zijn eentje aan HARVESTER OF DREAMS, episode 1 gewerkt te hebben, is Christian Waadt zover dat hij zijn schitterend vormgegeven science fiction kan presenteren.
Hoog boven de grond, in een luxueus luchtschip, ontdek je dat je ergens tussen droom en realiteit gevangen zit. Je taak is uit te vinden waar precies.
Bezoek de steampagina om het spel te kopen of eerst een gratis demo te proberen.

28-1-2019
STRANGE TELEPHONE van het Japanse HZ3 software is in 2D pixelbeeld, geluid en puzzels een echt retro-spel.
Jill zit gevangen in een donkere ruimte met een grote zwevende deur voor haar. Ze krijgt hulp van Graham, die de vorm van een telefoon aanneemt. Als Jill een nummer intoetst op Graham, kan ze naar andere werelden, waar ze voorwerpen moet zoeken, die haar uiteindelijk helpen om weer thuis te komen.

Het spel dat eerder voor Android en iPad uitkwam, is inmiddels ook voor PC (uitgebreid met meer mogelijke eindes) beschikbaar op Steam.

27-1-2019
In BEAT COP van 11 bit studios speel je de rol van verkeersagent Jack Kelly. Je leven is niet eenvoudig: nieuwe baan, vervelende baas, geldverspillende echtgenote, maffia achter je aan en verdacht van moord. Al die problemen mag je oplossen, naast het schrijven van bonnetjes uiteraard, want het werk gaat door.

Het pixelavontuur met RPG elementen dat in 2017 voor PC, Mac en Linux uitkwam, is nu ook verkrijgbaar voor Android en iOs. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

24-1-2019
In HEAVENS VAULT van Inkle Studios (80days en Steve Jackson's Sorcery), leer je een compleet nieuwe hiërogliefentaal als je archeologe Aliya vergezelt op haar reis door de Nebula, op zoek naar een vermiste roboticus. Ontdek vergeten kennis en plaatsen en oude ruïnes met inscripties die niemand meer kan lezen. Maar bedenk dat een verkeerde vertaling je een verkeerd beeld kan geven van de betekenis. Praat met mensen die reageren op de wijze waarop jij ze benadert en loop vrij rond in een schittende omgeving.

Het spel wordt nog deze lente uitgegeven voor PC en Playstation. Bezoek de Steampagina of de PS4 blog voor meer informatie, de nieuwe trailer en screenshots.

23-1-2019
AGENT A: A Puzzle in Disguise, van Indie-ontwikkelaars Yak & Co, speelt zich af in de stijlvolle omgeving van een geheim agent, met tal van retro-futuristische gadgets. Je krijgt de opdracht om te infiltreren in Ruby la Rouges geheime onderkomen en haar snode plannen een halt toe te roepen.

Vier van de vijf afleveringen zijn reeds voor iOs en Android verkrijgbaar. "Begin 2019" zal het spel compleet (5 afleveringen) verschijnen voor PC, PS4, XBox One en Switch. Bezoek de steampagina voor meer info of download de gratis demo op Gamejolt.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Februari
 • Agent A: A Puzzle in Disguise
 • AR-K, episode 4
 • Detective Di: The Silk Rose Murders
 • Forgiveness
 • Gibbous: A Cthulhu Adventure
 • Inspector Waffles
 • Terror in the Atomic Desert


 • Maart
 • Discolored
 • Don't Escape: 4 Days in a Wasteland
 • Dorian Morris Adventure
 • Guard Duty
 • HalfLight
 • Heavens Vault
 • Mortadelo y Filémon
 • RealMyha
 • Session Seven
 • Silent Night
 • Sol705
 • The Mystery of Woolley Mountain
 • The Occupation
 • Through Abandoned: The Refuge
 • Trüberbrook


 • April
 • Dance of Death: Du Lac & Fey
 • Epitasis
 • Ghetto Conspiracy
 • HEI
 • Lorelai
 • The Procession to Calvary
 • Whispers of a Machine
 • Yet Another Hero Story
 • ZED


 • Mei
 • A Plague Tale: Innocence
 • Nancy Drew 33: Midnight in Salem
 • The Hand of Glory
 • The Puppet of Tersa, ch.1


 • Juni
 • Monkeys and Dragons (is in early access)
 • Sense: a Cyberpunk Ghost Story
 • The Five Cores remastered
 • Tormentum II


 • Juli
 • 3 Minutes to Midnight
 • Reality Incognita (is in early access)
 • The 13th Doll


 • Augustus
 • Aurora: The Lost Medallion, episode 1
 • Memorrha


 • September
 • Mundaun


 • Oktober
 • Edgar: Bokbok in Boulzac
 • Nine Noir Lives
 • Omno
 • Starflint


 • November
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Watch Over Christmas


 • December
 • Nick Bounty and the dame with the Blue Chewed Shoe
 • The Blind Prophet


 • Ergens in 2019......
 • A Song for Viggo
 • Afterparty
 • Apparition (is in early access)
 • Asylum
 • Backbone
 • Blacksad: Under the Skin
 • Cat and Ghostly Road
 • Chook & Sosig: Walk The Plank
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Creaks
 • Crowns and Pawns
 • Cyanide and Happiness
 • Draugen
 • Growbot
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Harold Halibut
 • Irony Curtain: From Matryoshka With Love
 • Jengo
 • Jennifer Wilde
 • Jenny LeClue
 • K'nossos
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • Little Misfortune
 • Lost Ember
 • LUNA: The Shadow Dust
 • Moonrise Fall
 • Mr. Thready
 • Mutagenesis: A Wasteland Odyssey
 • One Helluva Day
 • Perfect Tides
 • Plot of the Druid
 • PRIM
 • Reality Falls
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • Röki
 • Saint Kotar: The Yellow mask
 • Schizm 3: Nemezis
 • Seclusion: Islesbury
 • Sol Invictus
 • Someday You'll Return
 • SpaceVenture
 • Sumatra
 • Tala
 • Tales of the Neon Sea
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Dark Side of the Moon
 • The Lighthouse
 • The Mystery of Oak Island
 • The Sojourn
 • The Tale of Doris and the Dragon, ep.2
 • Veritas
 • VirtuaVerse


 • Verwacht in 2020

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.