Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2021 pagina.


25-2-2021
In slechts een paar dagen bereikte CYANIDE AND HAPPINESS in 2017 zijn doel op Kickstarter. Dat het spel op een webcomic gebaseerd is, die al drie jaar dagelijks in Amerika op TV te bekijken is, zal hier zeker aan hebben bijgedragen. Nu is het eindelijk zover dat het eerste deel van de humoristische trilogie, "FREAKPOCALYPSE", op 11 maart zal gaan verschijnen op Steam.

Het enige wat je wilt is van de wereld een betere plaats maken. Het probleem is dat niemand jou aardig vindt, dat je een hekel aan school hebt en dat je geen date kunt krijgen. Tja.....

25-2-2021
In TINY ROOM STORIES: Town Mystery ga je naar het kleine stadje Reddcliff, nadat je een brief van je vader kreeg, waarin hij om hulp vroeg. Het stadje blijkt totaal verlaten! Waar zijn alle mensen?

Dit apart vormgegeven detective puzzelspel voor Android en PC, waarin de plaatsen die je bezoekt, als het ware op een draaibaar tegeltje staan, is vanaf vanaf 26 februari voor PC verkrijgbaar op Steam

23-2-2021
In KOSMONAVTES: Academy Escape is het Vala gelukt om toegelaten te worden tot de kosmonauten opleiding. Nu mag ze haar best doen te slagen voor het examen. En natuurlijk wil ze graag een kans te krijgen, om uitgezonden te worden op een missie naar Venus!

Dit tweede deel in de Kosmonavtes serie is, na Android en iOS, nu ook verkrijgbaar voor PC. Bezoek de Steampagina voor meer informatie en een trailer.

17-2-2021
Van Lydia Kovalenko (Panmorphia serie), komt het nieuws, dat vanaf vandaag KOSMONAVTES: Escape Reality ook voor PC verkrijgbaar is.
Bezoek de Steampagina voor meer informatie en een trailer.

In dit puzzel-escape spel met minigames, wil de regering van de aarde andere planeten gaan koloniseren. Help Vala om een sollicitatieformulier te vinden en een van de eerste kadetten te worden, die voor dit ambitieuze project uitgekozen wordt.

18-2-2021
MUTROPOLIS speelt zich af in een verre toekomst, waar piramides en films met Humphrey Bogart volledig verloren zijn gegaan. De focus van het verhaal ligt echter op het heden, als twee archeologen uit de 25ste eeuw, documentaires met Indiana Jones vinden en voorwerpen met het vreemde opschrift made in China. Dat stelt hen echt voor grote raadsels.

Het humoristische cartoon pixelavontuur van het Spaanse indieteam Pirita Studio wordt 18 februari uitgebracht op GOG en ook op Steam, waar je alvast een demo kunt downloaden.

18-2-2021
In LUCY DREAMING, heeft Lucy een steeds terugkerende nachtmerrie. Help Lucy om haar dromen onder controle te krijgen door karakters en omgeving in de droom te veranderen en problemen op te lossen.

Bezoek de website van Lucy voor meer informatie, een trailer en binnenkort ook een demo.

14-2-2021
Na een succesvolle kickstartercampagne en een paar jaar hard werk, is het nu bijna zo ver. CHRONICLE OF INNSMOUTH: Mountains of Madness, het tweede deel in de Lovecraftiaanse horrorserie, zal in maart verschijnen op Steam.

Het verhaal van privédetective Lone Carter speelt zich 10 jaar voor de gebeurtenissen in deel 1 af. Na zijn wedergeboorte wordt Carter geplaagd door nachtmerries over zijn fatale ontmoeting met de Shoggoth. Hij gaat op onderzoek uit op de Noordpool en in Yemen waar sporen van vreemde wezens gevonden zijn.

12-2-2021
THE ROOM 4: Old Sins, dat in 2018 uitkwam voor Android en iPhone, is nu ook beschikbaar voor PC en mooier dan ooit!

Als een ingenieur en zijn vrouw plotseling verdwijnen, leidt de zoektocht naar de zolder van hun huis, waar een mysterieus poppenhuis staat. Los de vele puzzels op om de waarheid te ontdekken.

Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

6-2-2021
HERO-U: Rogue to Redemption kwam in 2018 uit voor PC en zal vanaf 9 februari aanstaande ook op de Nintendo Switch te spelen zijn.

Aan het vervolg SUMMER DAZE AT HERO-U wordt nog steeds hard gewerkt door het ontwikkelaarsechtpaar Lori en Corey Cole.
Hierin krijg je in deel 1 de kans om te spelen als de ondeugende half-elf Tilly Appleberry en in deel 2 als de serieuze student Ifeyo Kinah. Ze maken elk andere dingen mee op het Harvest Festival en reageren ook anders op de gebeurtenissen, zodat er meerdere eindes zijn. Dit maakt het spel in hoge mate herspeelbaar.

Deel 1 in momenteel in de testfase en wordt hopelijk nog in de lente uitgebracht. Deel 2 volgt dan in de herfst. Bezoek de officiële site voor de laatste informatie.

5-2-2021
INSPECTOR WAFFLES gaat op onderzoek uit, als in Cat Town de rijke industrieel Fluffy dood wordt gevonden in zijn huis. Is het moord? Zelfmoord? Er is wel nog een klein probleem dat eerst opgelost moet worden: De politie kan niet bij de plaats delict komen!

Het kattige spel verschijnt 23 maart op Steam, waar intussen ook een demo te spelen is.
Ook kun je, met ingang van deze week, op de officiële site van Goloso Games elke week meedoen aan een sidequest van Waffles. Er is een grote lading kattenbrokjes gestolen. De vinder/speler kan rekenen op een beloning.

5-2-2021
Vijf jaar na Anna's Quest is ontwerper Dane Krams gestart met een nieuw project.
THE BIG HOLLOW speelt zich af in een slaperig mijnstadje, waar een moord wordt gepleegd, die vreemd genoeg niet goed onderzocht wordt. Het slachtoffer is de jonge, onschuldige Josie-May. Een jaar na de gebeurtenissen komt Logan, die een mysterieuze band met Josie heeft, de zaak heropenen.

Het spel is nog in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling en wordt in 2023 verwacht. Bezoek de officiële website voor meer informatie.

4-2-2021
HENRY MOSSE and the Wormhole Conspiracy wordt een humoristische science fiction, waarin je de rol op je neemt van de opgroeiende Henri, die als verstekeling meegaat op een ruimteschip van zijn ouders. De familie gaat op een interplanetaire missie en ontdekt een kosmische samenzwering.

Het Australische team van Bad Goat Studios verwacht 4 februari 2021 het spel via Steam uit te brengen. Bezoek de pagina voor meer informatie.

3-2-2021
A LITTLE LESS DESPERATION is na een succesvolle Kickstarter campagne al een viertal jaren in de maak en een uitgiftedatum is nog steeds niet bekend.
Wel is er nu een intro-trailer uitgekomen, waarin we zien hoe de stuntelige groentenkweker Jacob ontvoerd wordt door aliens, die hem vragen de wereld te redden.

Bekijk de nieuwe gameplay trailer op de kickstarter pagina.

3-2-2021
MY BEAUTIFUL PAPER SMILE speelt zich af in een wereld, waar een krankzinnige koning wil dat alle kinderen perfect zijn. En perfect betekent voor hem, dat alle kinderen altijd met een hele grote gelukkige glimlach rondlopen! natuurlijk zal er altijd een kind zijn dat probeert te ontsnappen aan deze dwang...

Voor het spel, dat in vroegtijdige toegang is, kan een korte gratis proloog met de titel Night in Riverager gespeeld worden. Bezoek de steampagina, voor meer informatie en een link.

2-2-2021
PRIM is de dochter van Thanatos, de Engel des Doods. Elke nacht heeft ze dezelfde droom: een menselijke jongen die op een vreemde manier bekend lijkt, vraagt haar hulp. Natuurlijk probeert Prim te helpen, hoewel ze van haar vader niet naar het Land van de Levenden mag...

Voor dit griezelige en tegelijk schattige avontuur van Duitse bodem is nu een gratis demo uitgebracht. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

2-2-2021
THE PLANE EFFECT plaatst je in de schoenen van Solo, die zijn laatste dag op kantoor heeft doorgebracht en nu op weg gaat naar zijn familie. Dat wil zeggen, je hebt toch een familie? Dacht je? Je herinnert je toch een vrouw en een kind? Ja toch? Solo worstelt met zijn grip op de realiteit en verstoort de balans tussen tijd en ruimte. Gebruik je logisch denkvermogen om de onlogische wereld om je heen onder controle te krijgen.

Het spel komt "binnenkort" uit.
Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

2-2-2021
JOE KOWALSKI CHRONICLES: Murder in a Flat wordt een prequel van een klassiek adventurespel met meerdere hoofstukken, waarin detective Kowalski de moord op een jonge vrouw probeert op te lossen.

Het spel komt wellicht in de eerste helft van 2021 uit. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

31-1-2021
RIDDLE OF THE SPHINX: The Awakening is een verbeterde uitgave van het gelijknamige spel uit 2000. De nieuwe versie is in HD, heeft nieuwe en verbeterde scènes en puzzels en wordt ook uitgebracht voor mobiele platformen.
Het verhaal blijft hetzelfde en begint als archeoloog Sir Geoffrey de piramide van Gizeh onderzoekt en per ongeluk een oude vloek laat ontsnappen als hij een oude scroll vertaalt.

Het team van Old World Studios is na een succesvolle Kickstarter campagne in 2017 nu zover dat de fans per 1 februari kennis kunnen maken met het spel. Bezoek de steampagina voor de laatste informatie.

30-1-2021
SARAWAK ligt in Borneo en dat is de plek waar Mia Green naar toe gaat, als haar moeder beschuldigd wordt van moord. Tijdens haar vakantie in Oxford, Engeland werd een universiteitsprofessor op de trappen voor haar hotel gevonden. Hij laat summiere aanwijzingen over een mysterie na.

Het interactieve tekstverhaal met casual puzzels is onder andere verkrijgbaar voor PC op Steam, maar ook beschikbaar voor Android, iOs en Switch.

30-1-2021
In SILENCE CHANNEL gaat journalist John Martin midden in de nacht naar een afgelegen landhuis om de geruchten te ontzenuwen dat daar onverklaarbare dingen gebeuren. Het is maar lokale folklore...toch?

Het horror-avontuur van de makers van Dark Room wordt 18 februari 2021 verwacht. Bezoek de Steampagina voor informatie, trailers en screenshots en om een gratis demo te spelen.

29-1-2021
A PAINTER'S TALE: Curon, 1950 vertelt het verhaal van het kleine Zuid-Tiroolse stadje Curon Venosta, dat op de bodem van een groot stuwmeer eindigde, na de bouw van de dam. Een schilder wordt het meer ingezogen door een mysterieuze vrouw en wordt wakker in het verleden. Historie en fictie overlappen elkaar als de schilder praat met en meer ontdekt over de "bewoners".

Het informatieve spel is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

28-1-2021
In het derde deel van QUINTUS AND THE ABSENT TRUTH gaat de kleine muis door een piepklein gaatje om zonder zijn mensenvriend te zoeken naar een mysterieus boek in een geheime kamer.

Deel drie (van de vijf) zal 29 januari verschijnen op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

27-1-2021
TOHU gaat over een ongewoon klein meisje dat een geheim bewaart: ze kan veranderen in een Cubus - haar alter ego, die grote dingen kan dragen en grote daden kan verrichten. Ze brengen rustige dagen door in hun gezellige huis op een kleine verre wereld totdat op een dag iemand de Heilige Motor, het hart van de planeet, kapot maakt. Het meisje besluit om iemand te vinden die de Motor kan repareren en de planeet kan redden.

Het snoezig handgetekende, zeer gedetailleerde spel komt 28 januari uit op Steam, waar je ook alvast een gratis demo kunt uitproberen.

23-1-2021
In CROWNS AND PAWNS: Kingdom of Deceit komt Milda in het avontuur van haar leven terecht, nadat de postbode haar een brief van de notaris brengt. Haar grootvader is overleden en Milda erft niet alleen een groot huis, maar ook een groot familiegeheim. Het brengt haar in de minder bekende delen van Lithuania, waar een geheime dienst nog grote invloed heeft.

Het spel van ontwikkelaar Tag of Joy, werd geïnspireerd door de Broken Sword en Syberia series en wordt in 2021 verwacht. Bezoek de steampagina waar de komende dagen een gratis demo te downloaden is, tijdens het "Big Adventure Event".

21-1-2021
KATHY RAIN - Directors cut wordt een hernieuwde uitgave van het bekroonde avontuur uit 2016, met een uitgebreidere verhaallijn, meer puzzels en meer plaatsen om te bezoeken.
Het verhaal speelt zich af in 1990. Aankomend journaliste Kathy probeert de waarheid rond het mysterieuze overlijden van haar grootvader te achterhalen en tevens een pijnlijk verleden te verwerken.

Het vernieuwde spel wordt nog dit jaar verwacht op Steam .

21-1-2021
THE CORRUPTION WITHIN speelt zich af in een Victoriaans tijdperk. Als je met je familie gaat kamperen in een afgelegen bosgebied, voltrekt zich een drama. Je vrouw in twee jongen kinderen verdwijnen! Je probeert hulp te zoeken in het enige huis in de wijde omgeving. Een groot oud landhuis...

De psychologische thriller is "binnenkort" beschikbaar en tot het zover is, kun je al een gratis demo uitproberen op Steam .


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2021

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Februari
 • Tiny Room Stories: Town Mystery (26-2)


 • Maart
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Cyanide and Happiness - Freakpocalyps (11-3)
 • Genesis Noir
 • Growbot
 • Happy Game
 • Hellseed, chapter 1 (is in early access)
 • Imposter Factory
 • Inspector Waffles (23-3)
 • Lone McLonegan
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Milo and the Magpies
 • Minute of Islands (18-3)
 • Mundaun (16-3)
 • Nine Noir Lives
 • Not Another Weekend
 • Omno
 • Palladium: Adventure in Greece
 • Pastel: Blind Karma
 • Sanity of Morris (23-3)
 • Strangeland
 • Summer Daze at Hero-U
 • The Dark Side of the Moon (12-3)
 • Tormentum II
 • Ultra Strangeness


 • April
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Crowalt: Traces of the Lost Colony
 • Dr Livingstone, I presume?
 • Incantamentum
 • Joe Kowalski Chronicles: Murder in a Flat
 • Kapia
 • Mike & Tyler
 • Scarlet Hood and the Wicked Wood (early access)
 • Silence Channel (15-4)
 • The Wild Case


 • Mei
 • Divisadero (6-5)
 • Know by heart
 • Papetura (7-5)
 • The Last Shot (13-5)
 • Trouble Hunter Chronicles: The Stolen Creed


 • Juni
 • Futurust (1-6)
 • The End of the Sun
 • Ultreïa (1-6)


 • Juli
 • Catie in MeowmeowLand
 • Chinatown Detective Agency
 • Lost in Play
 • The Corruption Within
 • The Mortuary Assistant


 • Augustus
 • Almost my Floor
 • Cleo - a pirate's tale
 • Saint Kotar
 • The Sundew


 • September
 • Page One (is in early access) (2-9)


 • Oktober
 • Dark Tides
 • DREAMERS
 • The House in the Hollow


 • November
 • GRUNND


 • December
 • Watch Over Christmas (is in early access)


 • Ergens in 2021......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Juggler's Tale
 • A Little Less Desperation
 • A Space For The Unbound
 • Ashina: The Red Witch (is in early access)
 • Asylum
 • Beasts of Maravilla Island
 • Backbone
 • Booklice: Prologue
 • Born Punk
 • BROK the InvestiGator
 • Children of Silentown
 • Coven
 • Crowns and Pawns
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Dordogne
 • Ejected Star
 • Framing Dawes
 • FunnyPizzaland 2
 • Hauma
 • Heim
 • Jennifer Wilde: Unlikely Revolutionaries
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • Kathy Rain - Directors cut
 • Life of Delta
 • Lost At Sea
 • Lucy Dreaming
 • Monolith
 • NAIRI: Rising Tide
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Nightmare Frames
 • Norco: Faraway Lights
 • One Dreamer
 • One Helluva Day
 • Orbis Fugae
 • Paradise Lost
 • Planet Realm
 • Rackham's Shambala Adventure
 • Rauniot
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Rosewater
 • SAMUDRA
 • Seclusion: Islesbury
 • Seed of Life
 • Sherlock Holmes: Chapter One
 • Silent Night
 • Silhouette, Chapter One (is in early access)
 • Slender Threads
 • SpaceVenture
 • Stellar Mess
 • Stray
 • Super Inconvenience Mart
 • Syberia: The World Before
 • Tala
 • The Big Con
 • The Darkside Detective: A Fumble in the Dark
 • The Haunting of Flavel House
 • The Mystery of Oak Island
 • The Night is Grey
 • The Plane Effect
 • The Rewinder
 • The Safe Place
 • Theropods
 • Tormented Souls
 • Verne: The Shape of Fantasy
 • Westwood Shadows
 • Whateverland


 • Verwacht in 2022

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2023

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.