Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2021 pagina.


13-4-2021
Wormwood Studios, dat menigeen wellicht kent van het scifi avontuur Primordia, werkt al ruim 2 jaar aan het surrealistische STRANGELAND.
Hierin ontwaakt een man op een wel zéér vreemd buitenaards pretpark. Hij ziet hoe een goudharige vrouw zich in een bodemloze put stort. Hij zoekt antwoorden bij onder andere een levend fornuis, een oogloze schrijver en een mismaakte zeemeermin, terwijl ijselijke kreten vanaf de top van de achtbaan klinken. Het gebeurt keer op keer op keer. Hij weet dat de vrouw blijft springen en vallen tot hij dat Duister Ding heeft vernietigd.

Naar verwachting wordt het spel 25 mei 2021 door het bekende Wadjet Eyes uitgebracht op Steam en GOG.

12-4-2021
Spelmaker Spooky Doorways laat middels een nieuwe trailer weten dat het tweede seizoen van THE DARKSIDE DETECTIVE: A Fumble in the Dark op 15 april begint waar seizoen 1 ophield.
Voor het zover is, kun je wel alvast een gratis demo op Steam spelen.

Na het oplossen van negen bizarre paranormale zaken, verdween Patrick Dooley in de "Darkside". Alleen jij en McQueen zijn in staat én bereid hem redden.

9-4-2021
In SCARLET HOOD AND THE WICKED WOOD is Scarlet na een tornado in een behekst bos terecht gekomen. De boze heks die daar woont, wil iedere voorbijganger verbranden. Dat kan Roodkapje natuurlijk niet laten gebeuren met een aantal reizigers die ze in het bos treft. Ze helpt hen ontsnappen.

Het humoristische avontuur met veel casual puzzels is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

9-4-2021
CLASSIFIED STORIES: The Tome of Myrkah speelt zich af in 1979. Privédetective Jim Morrison krijgt een brief met een verzoek om hulp van een oude vriend. De brief is moeilijk leesbaar door alle vlekken en Jim vraagt zich af waarom. Als de ware onderzoeker die hij is, besluit naar de boerderij waar zijn vriend woont, te gaan.

Het 1 uur durende occulte detective verhaal met puzzels en 'escape' elementen, is wellicht de eerste uit een serie en vanaf vandaag te koop op Steam.

8-4-2021
HAROLD HALIBUT is een handgemaakt adventure over vriendschap en het leven op een ruimteschip met de grootte van een stad, dat op de bodem van een oceaan ligt. Harold is verliefd op wetenschapper Jeanne, die nog steeds op zoek is naar een mogelijkheid om leven op het schip om te ruilen voor een bestaan op droog land.

Wanneer het schitterend minitieus vormgegeven spel, na jaren van knutselen met metaal, stof, hout en klei wordt uitgegeven, is nog niet bekend. Wel is er een lange nieuwe trailer te bewonderen op de website van spelmakers Slow Bros.

5-4-2021
THE WILD CASE speelt zich af in een afgelegen dorpje, diep in de bossen verscholen. Vreemde wezens met gloeiende ogen jagen de bewoners de stuipen op het lijf. Als de paranormale detective en held die je bent, ga je natuurlijk op onderzoek uit.

De uitgifte van het 2D mysterie-avontuur van indie-ontwerpers Special Bit Studio (Angelo and Deemon) staat in de planning voor 6 maart. Bezoek de steampagina, waar alvast een gratis demo te downloaden is.

4-4-2021
In NOT ANOTHER WEEKEND Speel je de rol van piccolo Mike Melkout, die nog dit weekend de gasten uit het hotel moet verjagen. Hij heeft een plan...

Het klassieke, humoristische spel voor volwassenen wordt binnenkort verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

3-4-2021
In FARADAY PROTOCOL is de hoofdrol weggelegd voor een interstellair archeoloog, die op een planeet terecht komt die al tienduizend jaar verlaten is. Vreemd genoeg werken alle machines nog en is er een kunstmatige intelligente die over de planeet waakt.

Het science fiction 3D puzzelavontuur wordt nog dit jaar uitgebracht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

3-4-2021
In PERFECT TIDES ontdek je op humoristische wijze hoe het leven van een teenager eruit ziet, met al zijn ergernissen en bevreemding. In het jaar 2000 woont hij op een eiland dat driekwart jaar verlaten is. Zijn enige contact met de buitenwereld en zelfs met school, is zijn computer. En dan wordt hij verliefd...

Het spel heeft inmiddels een succesvolle kickstarter campagne afgerond en als alles goed gaat, wordt het eind 2021 uitgebracht.

1-4-2021
NON - THE FIRST WARP vertelt het verhaal van de alien NON, die totaal niet begrijpt hoe het mogelijk is, dat hij dwars door het heelal "gewarpt" is. En hoe moet hij nou de weg naar zijn thuisplaneet Toukin vinden? De lokale bewoners zijn ook niet al te slim of behulpzaam.

Het humoristische 2.5D avontuur met tijdmanipulatie, is "bijna klaar". Bezoek de Steampagina voor meer informatie, screeshots en trailers.

30-3-2021
Het verhaal van THE THIRD DAY speelt zich af 3 dagen na de wederopstanding van Jesus. Hij wil toch wel graag weten waarom zijn vader hem aan het kruis liet sterven en gaat op zoek naar God en de waarheid in Jerusalem, Bethlehem en Nazareth. Uiteraard verricht hij onderweg de nodige wonderen, met een beetje hulp van de speler.

Het satirische, traditioneel vormgegeven, handgetekende avontuur is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

25-3-2021
In GENESIS NOIR speel je de rol van No Man, een horloge-venter die gevangen zit in een driehoeksverhouding met de kosmische wezens, Miss Mass en Golden Boy. Wanneer je affaire verandert in een bittere confrontatie, zul je getuige zijn van een geweerschot afgevuurd door een jaloerse god - ook wel bekend als The Big Bang. Spring in het zich uitbreidende universum en zoek naar een manier om de schepping te voorkomen of te vernietigen en je geliefde te redden.

Het handgetekende zwartwitte (met een enkel kleuraccent) avontuur door tijd en ruimte, verschijnt 26 maart voor PC, Switch en Xbox One. Bezoek de officiële website voor meer informatie, trailers, screenshots en verkoopadressen.

24-3-2021
UNFOLDED: Camellia Tales speelt zich af op het Zuid-Koreaanse eiland Jeju aan het eind van de jaren veertig en vertelt het verhaal van een bloedbad op een vredig eiland en de strijd van Herman en zijn vrienden om te overleven. Een coming-of-age-verhaal vol tragedie, humor en poëzie, met puzzels geïnspireerd op de geschiedenis en folklore van het eiland.

Het bijzonder mooi getekende spel-met-een-verhaal is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Er is een gratis proloog om het spel eerst uit te proberen.

24-3-2021
PARADISE LOST speelt zich af in Polen, in de winter van 1980. Szymon is een 12-jarige wees, die na de dood van zijn moeder door een bar landschap dwaalt. Hij is op zoek naar de onbekende man op een foto van zijn moeder en ontdekt een oude nazibunker. Via oude technologie in de bunker, komt hij in contact met ene Ewa. Hij probeert haar te vinden.

Het post-apocalyptische non-lineaire avontuur met meerdere eindes die afhankelijk zijn van je keuzes, is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PC, PS4 en XBox One. Bezoek voor de PC-versie de GOG pagina of Steam.

24-3-2020
NASCENCE: Anna's Songs van Dreampainters speelt zich af in dezelfde fictieve wereld als het in 2013 verschenen Anna.
Het verhaal handelt over Thomas die op zoek is naar de as van een vrouw die in de Middeleeuwen als heks is verbrand. Een vrouw met de naam Anna. Rondom deze vrouw is een hele religie opgebouwd en vele mensen zijn besmet met een mysterieuze ziekte die er direct mee te maken heeft.

Volg de laatste ontwikkelingen over dit aankomende horror avontuur via de officiële site of bekijk de 24 minuten durende demo videofilm op YouTube.

22-3-2021
Na maanden zoeken, kun je eindelijk zeggen: DR LIVINGSTONE, I PRESUME?, als je voor de grote man staat. Jullie brengen een aangenaam poosje door in elkaars gezelschap en dan vertrek je weer naar huis. Maar onderweg krijg je een berichtje van je vriend. Hij heeft hulp nodig. Je maakt meteen rechtsomkeer. Maar als je bij het huis van Livingstone aankomt, blijkt het verlaten, op een groot aantal mysterieuze voorwerpen en gesloten deuren na!

Het escapespel wordt 20 mei uitgebracht op Steam. Bezoek de pagina voor trailers, screenshots en meer informatie.

21-3-2021
THE WHISPERING VALLEY gebruikt de folklore van de Canadese provincie Quebec als basis voor een verhaal, dat zich afspeelt in 1896. Een klein dorpje ligt afgelegen, vergeten en vrijwel verlaten in een vallei. De weinige bewoners kunnen alleen maar wachten op wat onvermijdelijk is. Ze verbergen een groot geheim en worden opgejaagd door een schaduw, die sommigen hoorden fluisteren.

Het point & click horrorspel wordt nog dit jaar verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor trailers, screenshots en meer informatie.

21-3-2021
THE WORLD AFTER is een FMV (full motion video) die zich afspeelt in Frankrijk, gedurende de lockdown van 2020. Hoofdpersoon Vincent loopt dan ook met een mondkapje rond in het kleine dorp waar hij naar toe ging om rustig te kunnen werken aan zijn boek.
Nadat hij de ruïnes van een oud kasteel in de buurt berzoekt, vindt hij een manier om tussen nacht en dag te wisselen. Maar daarmee lokt hij wel problemen uit met "The Nightwatcher", een gevaarlijk monster.

Het sci-fi tijdreisavontuur dat ouderwetse point & click combineert met moderne cinematografie, wordt reeds 21 april uitgegeven op Steam. Bezoek de pagina voor trailers, screenshots en meer informatie.

19-3-2021
Detective LORD WINKLEBOTTOM is een gentleman giraffe, die samen met zijn nijlpaardvriend Dr. Reginald Frumple de zaak van de onlangs vermoorde admiraal Gilfrey onderzoekt. Gilfrey had de twee vrienden uitgenodigd op zijn afgelegen eiland, maar kreeg dus niet meer de kans met ze te praten. Aan de speler de taak om aanwijzingen te zoeken, puzzels op te lossen en de nodige verdachten te ondervragen.

Indie-ontwikkelaar Charlotte Sutherland heeft eerder aan topspellen meegewerkt, maar wil binnenkort met deze humoristische detective haar eerste solo-project afleveren.
Bezoek de officiële site van Cavemonsters om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

16-3-2021
LAMANNA: The Looe Island Mystery is de volgende titel uit het assortiment van Darkling Room, de makers van de Darkfall serie en The Lost Crown.

Op Looe Island, dat echt voor de kust van Cornwall ligt, verdween 100 jaar geleden William H. Boston, een fictief figuur, die ook in het spel waarschijnlijk niet met die naam geboren is. Volgens de mythe onderzocht Boston vreemde verschijnselen en stuurde hij filmbeelden naar de bekende auteur H.P.Lovecraft.
De speler mag de filmbeelden onderzoeken en in de voetsporen van Boston het eiland doorkruisen.

Wanneer precies het spel op Steam zal verschijnen, is nog niet bekend. Wel is er een nieuwe uitgebreide (8 minuten) trailer op YouTube te bewonderen.

16-3-2021
In LUCY DREAMING, heeft Lucy een steeds terugkerende nachtmerrie. Help Lucy om haar dromen onder controle te krijgen door karakters en omgeving in de droom te veranderen en problemen op te lossen.

Bezoek de website van Lucy voor meer informatie, een trailer en een lange gratis demo.

14-3-2021
In READ ONLY MEMORIES: Neurodiver zorgt een kwaadwillend paranormaal begaafd persoon voor chaos in de hoofden van de mensen. Het is 2064 in Neo-San Francisco en in dienst van de organisatie MINERVA, mag je in de rol van een detective met telepatische vermogens, op zoek gaan naar de herinnering waar deze Golden Butterfly zich in verbergt.

Dit vervolg op de science fiction 2064: Read Only Memories van MidBoss, wordt ergens in 2021 verwacht. Intussen is er een gratis demo te dowloaden op Steam en EpicGames.

12-3-2021
NINE NOIR LIVES speelt zich af in Meow Meow Furrington, een stad vol katten, kartels én misdaad. Werk genoeg voor de ervaren detective Cuddles Nutterbutter, zeker als er een bende-oorlog dreigt uit te breken tussen de machtige Montameeuw en Catulet families.

Het handgetekende humoristische kattenspel is aangekondigd voor de eerste helft van 2021. Bezoek de steampagina om op de hoogte te blijven van de vorderingen.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2021

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

April
 • Aurora: The Lost Medallion
 • Happy Game
 • Imposter Factory
 • Incantamentum
 • Joe Kowalski Chronicles: Murder in a Flat
 • Milo and the Magpies
 • Minute of Islands
 • Nine Noir Lives
 • non - The First Warp
 • Not Another Weekend
 • Pastel: Blind Karma
 • Silence Channel (29-4)
 • The Darkside Detective: A Fumble in the Dark (15-4)


 • Mei
 • Divisadero (6-5)
 • Dr Livingstone, I presume? (20-5)
 • Growbot
 • Know by heart
 • Papetura (7-5)
 • Strangeland
 • The Last Shot (13-5)
 • Trouble Hunter Chronicles: The Stolen Creed


 • Juni
 • Crowalt: Traces of the Lost Colony
 • Futurust (1-6)
 • SAMUDRA
 • The End of the Sun
 • Ultreïa (1-6)


 • Juli
 • Catie in MeowmeowLand
 • Chinatown Detective Agency
 • Kapia
 • Lost in Play
 • Omno
 • The Corruption Within
 • The Mortuary Assistant
 • Ultra Strangeness


 • Augustus
 • Almost my Floor
 • Cleo - a pirate's tale
 • Saint Kotar
 • The Sundew


 • September
 • Page One (is in early access) (2-9)


 • Oktober
 • Dark Tides
 • DREAMERS
 • The House in the Hollow


 • November
 • GRUNND


 • December
 • Watch Over Christmas (is in early access)


 • Ergens in 2021......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Juggler's Tale
 • A Little Less Desperation
 • A Space For The Unbound
 • Ashina: The Red Witch (is in early access)
 • Asylum
 • Beasts of Maravilla Island
 • Backbone
 • Born Punk
 • BROK the InvestiGator
 • Children of Silentown
 • Coven
 • Crowns and Pawns
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • David Slade Mysteries: Memories Of The Past
 • Dordogne
 • Ejected Star
 • Faraday Protocol
 • Framing Dawes
 • FunnyPizzaland 2
 • Hauma
 • Heim
 • Hellseed (early access)
 • Jennifer Wilde: Unlikely Revolutionaries
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • Kathy Rain - Directors cut
 • Life of Delta
 • Lone McLonegan
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lost At Sea
 • Mike & Tyler
 • Monolith
 • NAIRI: Rising Tide
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Nightmare Frames
 • Norco: Faraway Lights
 • One Dreamer
 • One Helluva Day
 • Orbis Fugae
 • Palladium: Adventure in Greece
 • Perfect Tides
 • Rackham's Shambala Adventure
 • Rauniot
 • Rosewater
 • Seclusion: Islesbury
 • Seed of Life
 • Sherlock Holmes: Chapter One
 • Silent Night
 • Silhouette, Chapter One (is in early access)
 • Slender Threads
 • SpaceVenture
 • Stellar Mess
 • Stray
 • Summer Daze at Hero-U
 • Super Inconvenience Mart
 • Syberia: The World Before
 • Tala
 • The Big Con
 • The Haunting of Flavel House
 • The Mystery of Oak Island
 • The Night is Grey
 • The Plane Effect
 • The Rewinder
 • The Safe Place
 • The Whispering Valley
 • Theropods
 • Tormentum II
 • Tormented Souls
 • Verne: The Shape of Fantasy
 • Westwood Shadows
 • Whateverland


 • Verwacht in 2022

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2023

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.