Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2022 pagina.


12-8-2022
JUSTIN WACK AND THE BIG TIME HACK van de Zweedse indie-ontwikkelaar Warm Kitten belooft een modern avontuur te worden, met ouderwetse humor.
Als Justin thuis komt, zijn vriendin verdwenen is en er vervolgens een tijdpoort opent, beginnen de problemen. Justin wisselt van plaats met een prehistorische holbewoner en krijgt ook nog tijdagenten achter zich aan.

Het humoristische spel wordt 23 augustus verwacht. Bezoek de officiŽle site voor een trailer, screenshots, het laatste nieuws en een gratis demo.

11-8-2022
THIS RAIN WILL NEVER END speel je de rol van een kat detective, die de opdracht krijgt om de dood van de burgemeester te onderzoeken. Hij heeft zich namelijk opgehangen en sindsdien regent het onophoudelijk. Een zeer vreemd toeval of toch niet?

De apart getekende noir-detective vol mysteries en puzzels wordt 18 augustus verwacht op Steam.

10-8-2022
LOST IN PLAY is een snoezig getekend, woordloos avontuur over een broertje en een zusje die verdwalen in hun fantasiewereld en dan al puzzelend en samenwerkend, de weg terug moeten zien te vinden. Onderweg komen ze de meest vreemde, magische wezens tegen, zoals een beer met hertengewei, levend zeewier, vriendelijke kikkers en eigenwijze goblins.

Het spel is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

9-8-2022
BROK the InvestiGator is het volgende project van Cowcat (Demetrios: The BIG Cynical Adventure).
Het detectivespel ziet er uit als een traditioneel point & click avontuur, maar heeft ook enkele actie-elementen. Het is wel mogelijk voor de pacifisten onder ons om de humoristische knokpartijen over te slaan door het spel in easy mode te spelen.

Er is inmiddels een Kickstarter campagne zeer succesvol afgesloten. Het spel zal 26 augustus uitkomen voor PC en later dit jaar voor PS4/5, Xbox en Switch. Bezoek de steampagina, voor de laatste trailer en een gratis proloog.

8-8-2022
NINE NOIR LIVES speelt zich af in Meow Meow Furrington, een stad vol katten, kartels ťn misdaad. Werk genoeg voor de ervaren detective Cuddles Nutterbutter, zeker als er een bende-oorlog dreigt uit te breken tussen de machtige Montameeuw en Catulet families.

Het handgetekende humoristische kattenspel wordt 7 september voor PC uitgegeven op GOG en op Steam, waar je ook alvast de gratis demo kunt spelen. Bekijk de nieuwste trailer op YouTube.

6-8-2022
SHERLOCK HOLMES: The Awakened wordt een volledige remake van het spel uit 2006. Alleen de basis blijft, maar verder wordt alles vernieuwd. Van het hele verhaal met puzzels, tot aan het verjongde uiterlijk van Holmes en Watson en de 3D omgeving waar ze rondlopen toe. Het geheel speelt zich af na de gebeurtenissen in het laatste avontuur "Chapter One" en is het avontuur waarin Holmes en Watson het iconische detective-duo worden.

Om dit te verwezenlijken, vraagt het OekraÔense team van Frogwares steun via een Kickstarter campagne. Terwijl een deel van het team vecht in het leger of werkt voor humanitaire organisaties, zal de rest alle creativiteit gebruiken om het bijzondere spel in februari 2023 gereed te hebben.

4-8-2022
In LIKE NO OTHER speel je de rol van Dan, een stuntelige man die voor het eerst van zijn leven op avontuur gaat. Hij wil graag het raadsel van de tweelingboeken oplossen en gaat daarvoor op onderzoek uit in de verlaten stad Red Pines.

De humoristische avontuur met veel puzzels en enkele (wegren)acties verschijnt reeds 25 augustus voor PC op Steam.

2-8-2022
THE MORTUARY ASSISTANT heeft een plaats van handeling die nogal apart is. Je speelt de rol van een assistent op een mortuarium die de verantwoordelijkheid krijgt voor het verzorgen van de doden, als zijn baas thuis problemen heeft en niet kan komen. Al snel ontdek je dat er vreemde dingen gebeuren!

De simachtige horror van Darkstone Digital wordt 2 augustus verwacht. Als je nog niet zeker bent, kun je ook eerst een gratis demo downloaden op Steam en op de Itch.io site.

30-7-2022
In THE SILENT SKY, part I verschijnt achter het huis van een avontuurlijk ingestelde, twaalfjarige jongen, zomaar ineens een geheimzinnige "doorgang". Nogal logisch dat hij meteen in deze 'portal' stapt, om te zien wat er aan de andere kant is. En daar ontdekt hij dingen waarvan hij niet eens wist dat ze bestonden.

Het eerste, lange deel van dit avontuurlijke spel van indie-spelmaker KAPA is verkrijgbaar op Steam.

28-7-2022
In LORD WINKLEBOTTOM INVESTIGATES speel je de rol van een gentleman detective giraffe, die samen met zijn nijlpaardvriend Dr. Reginald Frumple de zaak van de onlangs vermoorde admiraal Gilfrey onderzoekt. Gilfrey had de twee vrienden uitgenodigd op zijn afgelegen eiland, maar kreeg dus niet meer de kans met ze te praten. Aan de speler de taak om aanwijzingen te zoeken, puzzels op te lossen en de nodige verdachten te ondervragen.

Indie-ontwikkelaar Charlotte Sutherland heeft eerder aan topspellen meegewerkt, maar levert 28 juli met deze humoristische detective haar eerste solo-project op Steam af.

27-7-2022
THE EXCAVATION OF HOB'S BARROW (voorheen INCATAMENTUM), het nieuwe spel waar het team van Cloak and Dagger Games momenteel aan werkt, gaat uitgegeven worden door het bekende Wadjet Eye Games.

Thomasina Bateman schrijft een boek over grafheuvels van Engeland, die ze zelf onderzoekt. Wanneer een intrigerende brief haar oproept naar het kleine dorpje Bewlay te komen, vertrekt ze meteen. Bij aankomst is de mysterieuze briefschrijver echter nergens te bekennen. Een koppige landeigenaar weigert haar toegang en de lokale bevolking is op hun hoede voor deze vrouw die alleen reist ťn een broek draagt. De opgraving van Hob's Barrow begint moeizaam. En dan begint Thomasina vreemde dromen te krijgen...

Het spel dat is geÔnspireerd door Engelse folklore en horror wordt eind 2022 verwacht op Steam.

24-7-2022
In A THREAD THROUGH REALITY is er een scheur ontstaan in het weefsel van de realiteit. Aan naaister Susan de taak om het te repareren voordat alle realiteiten door elkaar gehusseld worden.

Het humoristische fantasie-avontuur van de Finse indie-ontwikkelaar Aki Ahonen is helemaal gratis te downloaden op de officiŽle AJA site, voor Windows, Mac en Linux.

20-7-2022
HAZEL SKY handelt over de jonge Shane, die ter voltooiing van zijn opleiding als "Engineer", naar een afgelegen eiland gestuurd wordt. Hier moet hij slagen voor een aantal testen, maar zal hij ook ontdekken waar zijn hart en zijn ware ambities liggen, in een wereld die bestaat uit geŽerde ingenieurs en verguisde artiesten.

Het avontuurlijke, emotionele, constructieve verhaal is vanaf vandaag voor PC verkrijgbaar op Steam.

18-7-2022
In STRAY speel je de rol van een kat in een reeds lang vergeten stad, die bevolkt is met robots. De kat is de weg naar huis kwijtgeraakt. Gelukkig krijgt hij hulp van een kleine, vriendelijke, vliegende robot en samen bieden ze de gevaren het hoofd en lossen ze mysteries op, tijdens hun tocht door neonverlichte steegjes.

Het cyberpunk avontuur zal 19 juli verschijnen op Steam.

12-7-2022
In WESTWOOD SHADOWS speel je de rol van politiedetective Peter Bennet. Hij keert terug naar zijn verlaten geboortestad en opent daarmee een doos vol herinneringen en onopgeloste mysteries. Hij zoekt antwoorden, maar ontdekt meer dan hij eigenlijk wilde.

Dit psychologische horrormysterie van RedSoup Studio wordt vrijdag 15 juli in "early access" verwacht op Steam. Intussen is er al een gratis proloog te spelen.

8-7-2022
INTRUDER IN ANTIQUONIA speelt zich af in een fictief stadje waarvan de inwoners het internet totaal negeren. Je speelt de rol van Sarah, een jonge vrouw met geheugenverlies, die op zoek gaat naar het raadsel van haar onbekende verleden.

Het mysterieuze avontuur is vanaf 8 juli beschikbaar voor PC op Steam, waar je ook meer info, een trailer, screenshots een gratis demo vindt.

5-7-2022
Bij de start van BLACKBERRY THE WITCH: Journey, is de jonge heks Blackberry opgesloten in een weeshuis. Ze doet er echter alles aan om te ontsnappen en haar beste vriendin Raspberry te helpen, die in de greep van een duistere cultus dreigt te geraken.

Het traditionele 2D avontuur met een leuk verhaal en veel puzzels, wordt 29 augustus verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots, een trailer en een gratis demo.

30-6-2022
Spelontwikkelaar Glitch Games, van onder andere Another Tomorrow en de Forever Lost serie, laat weten dat hij niet stil zit en alweer een nieuw spel heeft ontwikkeld.
In INCOHERENCE kruip je in de rol van Jason Bethlam, die niet meer weet hoe hij in een helder verlichte kamer terecht kwam. Gewapend met een camera zal hij de nodige puzzels moet oplossen om zijn herinneringen terug te vinden.

Het puzzelspel is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de officiële site voor verkoopadressen voor PC en iOs.

22-6-2022
Als Lazarus in LAST DAYS OF LAZARUS na het overlijden van zijn moeder terugkeert naar huis, naar zijn zus Lyudmilla, treft hij een totaal andere werkelijkheid aan. Onverklaarbare gebeurtenissen dwingen hem zijn verontrustende familiegeschiedenis te onderzoeken.

Het horrorverhaal met eenvoudige puzzels is vanaf 22 juni te ontdekken op Steam.

19-6-2022
In Faded Stories: Greenberg loop je rond in een stadje dat langzaam aan het verdwijnen is. De tijd bestaat hier niet en de ruimte is eindeloos. Maar als alles kan gebeuren, hoe weet je dan welk verhaal waar is?

Het surrealistische handgetekende spel van Desert Fox (Bad dream Stories) is verkrijgbaar op Steam.

18-6-2022
BORN PUNK Het is 2155. De 43-jarige Eevie is geboren op het Deense eiland Bornholm en na een korte carrière als hacker, werkt ze nu als serveerster die zijdelings nog wat geld verdient met datadiefstal.
Als ze na een avondje doorzakken merkt dat haar ingeplantte hersenchip is geïnfecteerd met een vreemde persoonlijkheid laat ze het er niet bij zitten.

Het cyberpunk pixel-avontuur, waarin de puzzels meerdere oplossingen hebben, is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam, waar ook meer informatie, een trailer en screenshots te vinden zijn.

12-6-2022
OLD SKIES is de nieuwste titel van het bekende Wadjet Eye Games (Blackwell serie). Hierin gaat 'tijdagente' Fia Quinn op zeven missies door de tijd. Ze houdt zeven reizigers in de gaten die blijkbaar genoeg geld hebben om terug in de tijd te reizen uit nieuwsgierigheid of vanwege onafgewerkte zaken.

Het sciencefiction tijdreisavontuur, dat in hetzelfde universum plaatsvindt als Unavowed en de Blackwell serie zou 'binnenkort' verschijnen. Een speelbare gratis demo is tijdelijk op de Steampagina te vinden. Bezoek de pagina voor meer informatie en screenshots.

10-6-2022
Van Blue Brain Games komt het goede nieuws dat ze bijna klaar zijn met
THE HOUSE OF DA VINCI 3. Ook nu stap je in de schoenen van leerling Giacomo om de uitvindingen en de bijzondere renaissance periode, waarin Leonardo da Vinci leefde, te onderzoeken.

Het derde deel in de puzzelreeks wordt in de herfst van dit jaar voor PC verwacht. Hou de steampagina in de gaten voor meer info en een trailer.

9-6-2022
INTO THE MAZE speelt zich af op Mars. Daar is een gigantisch doolhofachtig ondergronds gebouw gevonden. Jij, als veteraan astronaut, mag met je team het gebouw onderzoeken. Daarbij heb je hulp van een kleine robotdrone, die op voor jou onbereikbare plaatsen kan komen.

Het onderzoeksavontuur zou 'binnenkort' beschikbaar zijn. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

8-6-2022
NEYYAH is de naam van een afgelegen eilandje, dat alleen bereikbaar is via portals. Als je leven in gevaar lijkt te zijn, word je door je mentor naar dit eilandje gestuurd, met slechts minimale kennis over de achtergronden van het gevaar en je leefomgeving. Jammer genoeg gaat er iets mis en mag je vervolgens proberen weer naar je thuisland Olujay te geraken, maar niet voordat je de volledige waarheid ontdekt hebt.

Het myst-achtige science fiction avontuur is al een paar jaar in ontwikkeling en zou binnenkort uitgegeven worden door Micropose, volgens de laatste trailer op. Steam.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2022

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Augustus
 • Blackberry the Witch: Journey (29-8)
 • BROK the InvestiGator (26-8)
 • Dreams of Pain
 • IMMORTALITY (30-8)
 • Justin Wack and the Big Time Hack (23-8)
 • Like No Other (25-8)
 • Loco Motive
 • One Dreamer
 • Station 117
 • This rain will never end (18-8)


 • September
 • A Twisted Tale (1-9)
 • Beyond the Edge of Owlsgate
 • Deliver Us Mars (27-9)
 • Hill Agency: PURITYdecay (27-9)
 • If Fusion Were That Easy
 • Lucy Dreaming
 • Nine Noir Lives (7-9)
 • Return to Monkey Island
 • The Frogs
 • The Uncharted Roads of Marco Polo
 • Whateverland (15-9)


 • Oktober
 • Castle of Secrets (15-10)
 • Cthulhu: Book of Ancients (31-10)
 • Desolatium
 • DOOR: Inner Child (is in early access)
 • DREAMERS
 • Ghost Follows (18-10)
 • Hauma
 • Oxenfree II: Lost Signals
 • STASIS: Bone Totem
 • The House of Da Vinci 3


 • November
 • 13: Origin - chapter one
 • Blood Nova
 • Futurust (30-11)
 • GRUNND
 • The Phantom Fellows (18-11)


 • December
 • Subsequence
 • The Adventures of the Black Hawk
 • The Excavation of Hob's Barrow
 • Vlad Circus: Descend into Madness


 • Ergens in 2022......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Peculiar Adventure On Bast
 • A Space For The Unbound
 • Boxville
 • Cats and the Other Lives
 • Charon's Staircase
 • Children of Silentown
 • Curse of Rasuman
 • Death of the Reprobate
 • Dreamsettler
 • Firmament
 • Frank and Drake
 • Frog Detective 3: Corruption at Cowboy County
 • Jennifer Wilde: Unlikely Revolutionaries
 • Mercury Abbey
 • Midnight Girl
 • Mike & Tyler
 • Monolith
 • Neyyah
 • Phoenix Springs
 • Planet of Lana
 • Provenance: Room 226
 • Rauniot
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Skaramazuzu
 • Somerville
 • Stone Mirth on Earth
 • The Dark World: KARMA
 • The End of the Sun
 • The House in the Hollow
 • The Mystery of Oak Island
 • The Night is Grey
 • The Plague Doctor of Wippra
 • The Safe Place
 • The Tartarus Key
 • The Whispering Valley
 • Therefore
 • Thief's Shelter
 • Thin Ice
 • Tormentum II
 • Unusual Findings
 • Vagabond Starship
 • Westwood Shadows (is in early access)
 • Wormventures - Barrier 51


 • Verwacht in 2023

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in 2024

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.