Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de algemene info & review pagina's  en/of de  2018 pagina.


18-12-2018
Jonathan Boakes, bekend van de "The Crown"-wereld, belooft dat liefhebbers van de reeks nog voor Kerstmis aan de slag kunnen met SILENT NIGHT.
Deze stand-alone aflevering van het gothische geestenspel speelt zich af in een afgelegen kerk op kerstavond. De inmiddels vertrouwde geestenjager Nigel Danvers komt geesten uit diverse periodes van de geschiedenis tegen en kan slecht één enkele geest uit de kerstmisvalstrik redden.
Het Nederlandse Iceberg Interactive zorgt uiteindelijk voor publicatie via Steam.

Wie het allemaal nog te lang duurt, kan op de officiële site een gratis interactieve "snowglobe" downloaden, om een glimp op te vangen van de paranormale verschijnselen in Northfield.

14-12-2018
SUBTERRANEUS speelt zich, zoals de naam al doet vermoeden, diep onder in de aarde af. Clodomir woont op een overbevolkte planeet, waar de overheid een perfect afval recycling systeem heeft ontwikkeld in onderaardse grotten. Jammer genoeg valt Clodomir per ongeluk in het verzamelgat, als hij daar zijn zakken met afval in wil gooien. Hoe komt hij nu weer bovengronds?

Dit humoristische, handgetekende avontuur van indie-ontwikkelaar CrazyKraken is verkrijgbaar op Steam

14-12-2018
MONKEYS AND DRAGONS wordt een klassiek vormgegeven point & click avontuur, geïinspireerd op grootheden als Monkey Island, Indiana Jones en Simon the Sorcerer. Op 14 december verschijnt het spel op Steam early access. Spelers krijgen dan onder andere de kans om te bepalen hoe het einde van het verhaal eruit gaat zien. In juni 2019 wordt vervolgens de volledige versie uitgebracht.

Jack en Lana zijn net begonnen aan hun huwelijksreis als Jack gekidnapped wordt door een tovenaar, die zijn ex-vriendje blijkt te zijn. Lana laat het er niet bij zitten en gaat op reddingsmissie. Dapper lost ze gevaarlijke puzzels en problemen op een tropisch eiland op.

13-12-2018
Shiver Games maakt bekend dat vanaf vandaag LUCIUS III verkrijgbaar is op Steam .

In deel 1 hoorde Lucius stemmen die hem opdracht gaven zijn ouders en andere bewoners van het landhuis te vermoorden met magische krachten. In deel 2 ging hij verder met zijn gruwelijke daden in het krankzinnigeninstituut waar hij ondergebracht was.
In deel 3 wachten hem moeilijke taken en uitdagingen. Ditmaal keert de jongen die door de duivel bezeten is, terug naar zijn oude woonplaats Winter Hill, waar hij wellicht gaat begrijpen waarheen zijn levensweg hem voert. Maakt hij de juiste keuzes en kan hij er uiteindelijk een eind aan maken?

12-12-2018
Episode 4 van het vijfdelige ODYSSEUS KOSMOS and his Robot Quest is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

Je bent een getalenteerde en grappige technicus, een bemanningslid van een ruimteschip op een reis door het heelal. Je maatjes bevinden zich op het oppervlak van een planeet, waar de tijd bijzonder langzaam verstrijkt en jij wacht al jaren met je robot in een baan om de planeet op hun terugkeer, terwijl de technische problemen zich opstapelen...

10-12-2018
THE FUNNY BONEYARD is de favoriete kroeg van Maria Romera, een hedendaagse milennium-heldin met een kapotte telefoon, zonder goede opleiding, maar met genoeg motivatie om de stad te redden.

Dit retro-avontuur met hedendaagse thema's wordt pas in 2020 verwacht. Maar er is intussen wel al een gratis demo te downloaden op itch.io.

6-12-2018
IRIS.FALL wordt een puzzelspel in voornamelijk zwart-wit. Schaduw en contrast spelen een grote rol als Iris ontwaakt uit een droom en een zwarte kat volgt naar een verlaten theater. Op magische wijze kan Iris de schaduw van Iris haar helpen om hindernissen te overwinnen. In dit vreemde labyrint ontdekt Iris dat alles in het theater op de een of andere manier met haar te maken heeft.

Het fantasievolle spel wordt 7 december uitgegeven. Bezoek de steampagina voor screenshots en een trailer.

6-12-2018
In 2001 verscheen Schizm (ook bekend als Mysterious Journey), het fantasievolle, myst-achtige science fiction avontuur met de prachtige beelden en moeilijke puzzels. In 2003 volgde Schizm 2 en "binnenkort" kunnen we, volgens de Poolse ontwikkelaars van Detalion, genieten van SCHIZM 3: Nemezis.

Arnia en Bogard genieten van een trip als toeristen op de planeet Argilius, als hun vakantie verstoord wordt door gevaarlijke en onverklaarbare gebeurtnissen tussen de twee parallelle dimensies op deze wereld. Een machine genaamd "First of Nemezis" zou hier mogelijk een einde aan kunnen maken.
Bezoek voor meer informatie en trailer de steampagina.

5-12-2018
Fans van de Carol Reed serie zullen blij zijn te horen dat er komende januari weer een nieuwe aflevering te verwachten is.
In THE FALL OF APRIL onderzoekt Carol een onopgeloste moord die twee jaar geleden plaats vond, maar gelinkt is aan een Zweedse expeditie in 1915 per ballon naar de Noordpool.

Dit 14de avontuur van Carol Reed is zonder voorkennis van de eerdere delen te spelen. Ga voor screenshots en meer informatie naar de officië site van MDNA-games.

4-12-2018
Petter Ljungqvist van The Samaritan Paradox en Joel Staaf HästÖ van Kathy's Rain werken samen aan een science fiction avontuur dat WHISPERS OF A MACHINE gaat heten en zich afspeelt in een toekomstig Scandinavië, na de wereldwijde technologische ineenstorting.
Je speelt hierin Vera, een rechercheur die een serie moorden onderzoekt in het stadje Nordsund. Al snel ontdekt Vera dat slachtoffers en moordenaars deel uitmaken van een oorlog over technologie en religie. En had de regering een motief om juist Vera naar Nordsund te sturen?

Het spel wordt in het tweede kwartaal van 2019 verwacht. Meer info en de eerste screenshots zijn alvast te bekijken op de pas geopende steam pagina.

30-11-2018
SALLY FACE is een jongetje met blauwe haren, een gezichtsprothese en een tragisch verleden. Als hij en zijn vader verhuizen naar een appartementencomplex, is daar net een moord gepleegd. De ietwat vreemde bewoners beseffen nog niet dat dit het begin is van nog veel meer mysterieus ongeluk.

Het vierde deel in de vijfdelige serie wordt vandaag uitgebracht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

30-11-2018
MAGE'S INITIATION: Reign of the Elements van Himalaya Studios is bijna 10 jaar in ontwikkeling, maar het resultaat mag er dan ook zijn.
Om zijn opleiding tot magiër af te ronden, moet de 16-jarige D'arc drie testen met succes afronden, waarin zijn magische en mentale kracht volledig tot ontwikkeling komt. Natuurlijk moet hij zijn succes ook bewijzen en een haarlok van een machtige tovenares, een ongebroken eierschaal van een Griffioen en de hoorn van de lgendarische Tricorn kunnen overhandigen.

Dit magische adventurespel met RPG-opties verschijnt 30 januari 2019 op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

30-11-2018
In het charmante handgetekende CHOOK & SOSIG: Walk the Plank van solo-ontwikkelaar Tooki Palooki uit Nieuw Zeeland, lopen geen standaard avonturiers rond. Chook is een geestachtige kip en Sosig is een kat met spaghettibenen. Ook hun vrienden zijn een zooitje ongeregeld en je komt ze tegen in een piratengrot, op een goblin eiland of bij een groep cultisten, waar je ook nog fabelachtige schatten kunt vinden.

Wanneer in 2019 het humoristische spel zal verschijnen is nog niet helemaal duidelijk. Bezoek de officiële site voor meer informatie.
Eerdere gratis avonturen van het vreemde duo zijn te downloaden op itch.io.

30-11-2018
TERROR IN THE ATOMIC DESERT van indie-ontwikkelaar Tension Splice wordt een hommage aan de low-budget monster B-films uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.
De speler strandt via een omweg op Route 66, in een dorpje waar het gonst van de verhalen over radio-actieve monsters. Natuurlijk staat ook de toekomst van de aarde op het spel en mag je proberen de plannen van de kwaadaardige dr. Arcturius te dwarsbomen en aliens te stoppen.

Het 1ste persoons spel wordt 31 januari uitgebracht op Steam Bezoek de pagina voor meer informatie.

28-11-2018
NAIRI: Tower of Shirin wordt volgens de indie-spelmakers van HomeBearStudio een snoezig adventurespel met schattige beelden, innemende karakters en puzzels die je aanspreken. Je volgt het rijke meisje Naïri en het gangsterjongetje Rex als ze het mysterie rond de toren van Shirin proberen op te lossen.

Het spel wordt 29 november uitgebracht voor PC en Nintendo Switch. Ga naar de Steampagina voor trailers, screenshots en meer informatie.

23-11-2018
Aflevering 3 van PENDULA SWING is sinds gisteren op Steam te koop.
Om dit deel te kunnen spelen, heb je het (gratis) deel 1 van de serie nodig.

De 400 jaar oude Dwergheldin Brialynne is nog steeds op zoek naar haar verdwenen zwaard in het fantasie-Amerika van de jaren 20 vorige eeuw. Ze wil de kapitein van een schip vragen of zij iets weet en verwonderd zich over de louche havenbars.

22-11-2018
FOXTAIL is geïnspireerd door de klassieke adventures uit de jaren 90 van de vorige eeuw: Een grote sfeervolle wereld waarin je vrij van de ene naar de ander plek reist en er heel veel taken en logische problemen wachten om opgelost te worden. En voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen!
Je speelt de rol van Leah, een charmante, slimme vos met een missie die haar op bijzondere plekken brengt.

In maart verscheen hoofdstuk 1. Met een nieuw aangetrokken componist, wordt het tweede hoofdstuk van het spel in januari op Steam Early Access verwacht. Dit wil zeggen dat het spel nog niet helemaal klaar is en dat je kunt meedenken over verbeteringen.

21-11-2018
Het klassiek vormgegeven NELSON AND THE MAGIC CAULDRON speelt zich af in een fantasie-dorpje op een fantasie-eiland, waar de jonge Nelson een huisje erft van zijn onlangs overleden oom Sid. Wat Nelson niet weet, is dat zijn oom een magische ketel had en dat zijn erfenis geen rijkdom, maar verantwoordelijkheid inhoudt.

Het humoristische avontuur, vol verborgen grappen over andere spellen, werd gefinancierd via Kickstarter en is sinds gisteren verkrijgbaar op Steam


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2018

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Januari
 • Agent A: A Puzzle in Disguise
 • Carol Reed 14: The Fall of April
 • FoxTail ep. 2 (in early access)
 • Mage's Initiation: Reign of the Elements
 • Rainswept
 • Terror in the Atomic Desert
 • The 13th Doll


 • Februari
 • AR-K, episode 4
 • Epitasis
 • Gibbous: A Cthulhu Adventure
 • The Occupation


 • Maart
 • Discolored
 • HalfLight
 • RealMyha
 • Sol705


 • April
 • Ghetto Conspiracy
 • Lorelai
 • The Procession to Calvary
 • Whispers of a Machine
 • Yet Another Hero Story
 • ZED


 • Mei
 • Nancy Drew 33: Midnight in Salem
 • The Hand of Glory
 • The Puppet of Tersa, ch.1


 • Juni
 • Monkeys and Dragons (is in early access)
 • Sense: a Cyberpunk Ghost Story
 • The Five Cores remastered
 • Tormentum II


 • Juli
 • 3 Minutes to Midnight
 • Reality Incognita (is in early access)


 • Augustus
 • Memorrha


 • September
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Mundaun


 • Oktober
 • Nine Noir Lives
 • Omno
 • Starflint


 • November
 • Chronicle of Innsmouth 2: Mountains of Madness
 • Guard Duty


 • December
 • A Plague Tale: Innocence
 • A Song for Viggo
 • Afterparty
 • Apparition (is in early access)
 • Blacksad: Under the Skin
 • Chook & Sosig: Walk The Plank
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Creaks
 • Crowns and Pawns
 • Cyanide and Happiness
 • Don't Escape: 4 Days in a Wasteland
 • Draugen
 • Growbot
 • Henri Mosse and the Wormhole Conspiracy
 • Harold Halibut
 • Heavens Vault
 • Inspector Waffles
 • Irony Curtain: From Matryoshka With Love
 • Jengo
 • Jennifer Wilde
 • K'nossos
 • Little Misfortune
 • Lost Ember
 • LUNA: The Shadow Dust
 • Mr. Thready
 • Mutagenesis: A Wasteland Odyssey
 • Nick Bounty and the dame with the Blue Chewed Shoe
 • Perfect Tides
 • Plot of the Druid
 • PRIM
 • Reality Falls
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • Röki
 • Saint Kotar: The Yellow mask
 • Seclusion: Islesbury
 • Sol Invictus
 • Someday You'll Return
 • SpaceVenture
 • Sumatra
 • Tala
 • Tales of the Neon Sea
 • The Dark Side of the Moon
 • The Mystery of Woolley Mountain
 • The Sojourn
 • Trüberbrook
 • Veritas
 • VirtuaVerse


 • Verwacht in 2020

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht............

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.