Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2022 pagina.


25-5-2022
SONORITY is een muzikaal puzzelavontuur, dat zich afspeelt in "The Rockery", een stille wereld met bemoste kunstwerken. De jonge Esther gaat daar naar toe om een vriend te helpen. Met behulp van de kracht van muziek weet ze alle obstakels te overwinnen. Ze heeft zelf in eerste instantie alleen een panfluit bij zich, maar wordt gelukkig ook geholpen door zingende stenen en een pratende wasbeer. De puzzels kunnen door te luisteren of met symbolen worden opgelost.

Het muzikale spel is zonder muziekkennis te spelen en wordt 25 mei verwacht op Steam.

23-5-2022
VOODOO DETECTIVE woont op een klein eiland, in een stadje waar de toeristen de rijke, lokale voodoo cultuur helemaal overspoelen met winkelketens. Temidden van koloniale corruptie probeert de bevolking te overleven. En dan verschijnt er inees een mysterieuze vrouw zonder verleden...

Het humoristische, handgetekende detective verhaal wordt 24 mei uitgebracht voor PC, Android en iOs. Bezoek de officiŽle website voor meer informatie.

23-5-2022
In NIGHTMARE FRAMES stagneert de carrière van Alan Goldberg, een schrijver van filmscripts. Hij besluit hulp te vragen aan zijn petemoei, die geen sprookjesfiguur is, maar een millionaire met veel invloed in Hollywood. Ze wil wel helpen, maar alleen als Alan een verloren gewaande horrorfilm vindt.

Het horror-avontuur van Mťlendez (The Abbey) wordt 16 juni verwacht op Steam en op Itch.io, waar je ook alvast een gratis demo kunt vinden.

23-5-2022
HAZEL SKY handelt over de jonge Shane, die ter voltooiing van zijn opleiding als "Engineer", naar een afgelegen eiland gestuurd wordt. Hier moet hij slagen voor een aantal testen, maar zal hij ook ontdekken waar zijn hart en zijn ware ambities liggen, in een wereld die bestaat uit geŽerde ingenieurs en verguisde artiesten.

Het avontuurlijke, emotionele, constructieve verhaal wordt in juni verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

22-5-2022
Het bekende Amanita Design (Samorost, Machinarium, Botanicula) laat weten dat er gewerkt wordt aan een nieuw adventurespel.
PHONOPOLIS wordt hun eerste spel in een 3D omgeving. En hoewel het verhaal speels en luchtig wordt gehouden, ligt de focus bij 'echte-wereld' onderwerpen zoals manipulatie en individualisme.
De jonge Felix ontsnapt per ongeluk aan breincontrole en bij hem ligt nu de taak de wereld te redden van een autoritaire leider.

Wanneer het spel uitkomt, is nog niet bekend. Volg de ontwikkelingen op de Steampagina, waar alvast een trailer en screenshots te bewonderen zijn.

21-5-2022
BELTANE is niet alleen de naam van een heidens festival bij de Duloe Stone Circle in Cornwall, maar ook de titel van een mysteriespel van de hand van Matt Clark (Shadow Tor Studios), dat zich op dezelfde locatie afspeelt.
Onderzoek de beweringen van een lokale boer, die zegt een "ontmoeting" gehad te hebben. Waren het aliens? Een militaire oefening? Een drone of een nepfoto? Of misschien toch de krachten van de stenen?

Het avontuur, waarin je de omgeving 360 graden kunt bekijken, kan rechtstreeks op de site van Shadow Tor Studios gekocht worden. Bezoek de pagina voor meer informatie.

20-5-2022
In 1993 maakten we voor het eerst kennis met Tovenaar Simon. Dertig jaar later, kunnen we met SIMON THE SORCERER: Origins opnieuw gaan genieten van de spitse humor en de avonturen in deze magische wereld.
Het verhaal speelt zich drie weken af vöör de gebeurtenissen in het eerste deel en belooft enkele vragen te beanwoorden die fans van de serie nog hebben.

Het cultusavontuur in een modern jasje, wordt 28 maart 2023 verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

19-5-2022
Gevangen in de wereld van een demon, duurkruist Luca in GOETIA 2 een duister en onbekend deel van VenetÔe, in een poging om zijn lichaam en geest te herenigen. Wanhopig lost hij problemen op en zoekt hij naar informatie die hem kan helpen zijn geliefde Daphnť te vinden. Hun korte vakantie naar de beroemde stad liep zů anders af dan verwacht.

Het geestrijke horroravontuur is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

18-5-2022
Bij de start van BLACKBERRY THE WITCH: Journey, is de jonge heks Blackberry opgesloten in een weeshuis. Ze doet er echter alles aan om te ontsnappen en haar beste vriendin Raspberry te helpen, die in de greep van een duistere cultus dreigt te geraken.

Het traditionele 2D avontuur met een leuk verhaal en veel puzzels, wordt 15 juli verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots, een trailer en een gratis demo.

17-5-2022
YOUR COMPUTER MAY BE AT RISK Na een mysterieus auto-ongeluk blijk je opgesloten te zitten in een kamer. Natuurlijk probeer je te ontsnappen, maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Tegelijk krijg je de kans om 20 jaar later, via de verhalen van je zoon, het ware verhaal achter je verdwijning te ontrafelen.

Het puzzel/escape/mysteriespel wordt over een maand verwacht op Steam. Intussen is er al een gratis demo te spelen om je in de stemming te brengen.

16-5-2022
SILT speelt zich af onder water in een diepe kloof. Je zwemt in je eentje rond, op zoek naar mysteries om te ontrafelen. Met je geest kun je bezit nemen van de onderwaterwezens, om hen zo te sturen en je te helpen als je in de problemen zit.

Het schitterend vormgegeven zwart/wit onderzoek-avontuur wordt op 1 juni verwacht. Bezoek de steampagina, waar inmiddels een gratis demo te spelen is.

12-5-2022
THE ADVENTURES OF THE BLACK HAWK doet heel erg denken aan de grote titels van LucasArts uit de jaren 90, zoals Monkey Island of Indiana Jones. Niet aleen duidelijk qua beeld en speelwijze, maar ook qua humoristisch uitgewerkt verhaal, dat zich in dit geval afspeelt tijdens de Franse revolutie. Een gemaskerde edelman met een dubbelleven helpt de strijders voor vrijheid en gerechtigheid tegen een kwaadwillende sheriff.

Het klassieke avontuur van het Spaanse Croquetasesina Studios wordt eind 2022 verwacht volgens de laatste berichten op Twitter en Facebook. Bezoek de officiŽle pagina voor meer informatie en linkjes.

10-5-2022
THE HAND OF GLORY: The Blowtorch Files gaat qua verhaal vooraf aan het in 2020 uitgekomen The Hand of Glory.
De bekende detective Lazarus Bundy gelooft niet dat het jonge meisje Erica zomaar van huis weggelopen is. Het is aan de speler om Lazarus te helpen met het onderzoek naar de verdwijning.

Het gratis spel is verkrijgbaar op Steam . Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

5-5-2022
In CROWNS AND PAWNS: Kingdom of Deceit komt Milda in het avontuur van haar leven terecht, nadat de postbode haar een brief van de notaris brengt. Haar grootvader is overleden en Milda erft niet alleen een groot huis, maar ook een groot familiegeheim. Het brengt haar in de minder bekende delen van Lithuania, waar een geheime dienst nog grote invloed heeft.

Het spel van ontwikkelaar Tag of Joy, werd geÔnspireerd door de Broken Sword en Syberia series en wordt 6 mei 2022 verwacht op Steam, GOG en Epic

5-5-2022
In THE INHERITANCE OF CRIMSON MANOR is het jouw opdracht, om na de plotselinge dood van je ex-werkgever Hadley Strange, zijn testament ten uitvoer te brengen. Als je zijn statige huis in de buitenwijken van London betreedt, ligt op tafel een enveloppe met jouw naam erop te wachten. De cryptische boodschap zorgt ervoor dat je Hadley in een heel ander daglicht gaat zien.

Het horror puzzelspel is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

4-5-2022
CAT MUSEUM speelt zich af in een museum. Een jongen probeert de oude glorie van het museum te herstellen en heeft daarbij lastig gezelschap van een mysterieuze kat. Als hij zich vreemde, nare dingen uit zijn jeugd begint te herinneren, wordt het pas echt akelig.

Het surrealistische horroravontuur is al sinds 17 maart verkrijgbaar op Steam.

3-5-2022
ROCK 'N' ROLL WILL NEVER DIE! is het motto van een beer van middelbare leeftijd, die zijn metalband nieuw leven wil inblazen. Organiseer activiteiten en zorg voor sponsoren. Probeer het zaaltje op dinsdagavond vol te krijgen, ook al lacht iedereen je uit.

Het beregoede muzikale metalavontuur is sinds 28 april verkrijgbaar op Steam.

29-4-2022
In THALAMUS speel je de rol van Rayan, een hele gewone werknemer van een bewakingsfirma, die per ongeluk iets ontdekt wat hij nooit had mogen weten. Er zit nu niets anders meer op dan zijn gewiste geheugen activeren en afmaken waar hij aan begon, zonder dat hij gesnapt wordt door de bewaking.

Het horroravontuur is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam.

29-4-2022
MARCELLA MOON: Killer at the Cove wordt alweer het vierde deel in de serie over een amateurspeurneus ŗ la Nancy Drew.
Als Jack Delmar, hoteleigenaar en enthousiast duiker, op een tragische manier om het leven komt, bij een val op het dek van zijn boot, is zijn dochter ervan overtuigd dat het geen ongeluk was. Ze roept de hulp in van Marcella.

Het amateur detective avontuur verschijnt 29 april op itch.io en wellicht later ook op Steam.

28-4-2022
Met PANMORPHIA: Awakened brengt indie-ontwikkelaar LKMAD het derde deel uit in de serie over het land Panmorphia, waar in elke generatie een kind wordt geboren dat gebonden is aan de vier elementen die het land in evenwicht houden. Ditmaal wordt het kind opgeroepen om de vier schildwachten wakker te maken, die het land moeten beschermen.

Het fantasievolle puzzelavontuur is vanaf vandaag voor PC verkrijgbaar op Steam.

26-4-2022
INTRUDER IN ANTIQUONIA speelt zich af in een fictief stadje waarvan de inwoners het internet totaal negeren. Je speelt de rol van Sarah, een jonge vrouw met geheugenverlies, die op zoek gaat naar het raadsel van haar onbekende verleden.

Het spel wordt momenteel getest op bugs en wellicht in juli uitgebracht. Voor de wachtenden is er een gratis demo beschikbaar op Steam, waar je ook meer info, een trailer en screenshots vindt.

25-4-2022
OLD SKIES is de nieuwste titel van het bekende Wadjet Eye Games (Blackwell serie). Hierin gaat 'tijdagente' Fia Quinn op zeven missies door de tijd. Ze houdt zeven reizigers in de gaten die blijkbaar genoeg geld hebben om terug in de tijd te reizen uit nieuwsgierigheid of vanwege onafgewerkte zaken.

Het sciencefiction tijdreisavontuur zou 'binnenkort' verschijnen. Bezoek de Steampagina voor meer informatie en screenshots.

18-4-2022
SUBSEQUENCE speelt zich af in een ondergrondse researchlaboratorium, een brandende liftschacht, een ondergelopen tunnel, een toilet en in de ruimte. Vicky werkt op het lab en raakt per ongeluk opgesloten. Ze zal al haar inventiviteit nodig hebben bij het gebruiken van de voorwerpen die ze hier en daar vindt en een veilige weg naar buiten te vinden.

Van de Praagse ontwikkelaar Jakub Pilar komt het nieuws dat de 3D thriller nog voor kerstmis 2022 zal verschijnen. Bezoek de officiële site voor het laatste nieuws en nieuwe screenshots van het ruimteschip.

13-4-2022
Als grootmoeder in WHO THE FUCK ATE GRANDMA? haar 93ste verjaardag viert, is de hele familie aanwezig bij een groots diner. Maar als na het hoofdgerecht grootmoeder als dessert geserveerd gaat worden is iedereen gechockeerd. Wie heeft dit verzonnen?

Dit spel zou 'ooit' of 'binnenkort' uitkomen volgens de Steampagina, waar ook screenshots te bekijken zijn.

13-4-2022
DREAMSETTLER is een soort "internet simulator", waarin je als "Sleepnet Private Investigator" allerlei zaken oplost voor allerlei vreemde karakters. Dat kan variŽren van het zoeken naar een bijzonder soeprecept, tot het ontmaskeren van wereldwijde samenzweringen. Je doorzoekt internetpagina's, downloadt apps en speelt minigames in het toekomstige 2003.

Het spel zou 'binnenkort' uitkomen. Volg de ontwikkelingen op Steam.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2022

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Mei
 • Incoherence


 • Juni
 • Ashina: The Red Witch
 • Blue June
 • Born Punk (15-6)
 • Curse of Rasuman
 • Desolatium
 • Hazel Sky
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Nightmare Frames (16-6)
 • One Dreamer
 • Silt (1-6)
 • The Last Shot
 • The Plague Doctor of Wippra
 • Your Computer May Be At Risk (17-6)


 • Juli
 • Absolute Zero
 • Blackberry the Witch: Journey (15-6)
 • Castle of Secrets (15-7)
 • Forest Grove
 • Intruder in Antiquonia
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • Loco Motive
 • Lost in Play
 • Lucy Dreaming
 • Midnight Girl
 • Rosewater
 • Station 117
 • The Mortuary Assistant


 • Augustus
 • Raw April Day


 • September
 • A Twisted Tale (1-9)
 • Beyond the Edge of Owlsgate
 • Boxville
 • Divisadero (5-9)
 • DREAMERS
 • If Fusion Were That Easy
 • Return to Monkey Island
 • The Frogs


 • Oktober
 • Charon's Staircase
 • Cthulhu: Book of Ancients (31-10)
 • Ghost Follows (18-10)
 • Hauma
 • STASIS: Bone Totem
 • This rain will never end


 • November
 • 13: Origin - chapter one
 • Blood Nova
 • Futurust (30-11)
 • GRUNND
 • The Phantom Fellows (18-11)


 • December
 • Subsequence
 • The Adventures of the Black Hawk


 • Ergens in 2022......
 • 3 Minutes to Midnight
 • A Peculiar Adventure On Bast
 • A Space For The Unbound
 • Bramble: The Mountain King
 • BROK the InvestiGator
 • Children of Silentown
 • Coven
 • Dark Fracture
 • Darkfall: Dowerton Experiment
 • Death of the Reprobate
 • Deliver Us Mars
 • DOOR: Inner Child (is in early access)
 • Dreamsettler
 • Dying: 1983
 • Firmament
 • Frank and Drake
 • Frog Detective 3: Corruption at Cowboy County
 • IMMORTALITY
 • Incantamentum
 • Jennifer Wilde: Unlikely Revolutionaries
 • Life of Delta
 • Mercury Abbey
 • Mike & Tyler
 • Mindcop
 • Monolith
 • NAIRI: Rising Tide
 • Nine Noir Lives
 • Old Skies
 • Oxenfree II: Lost Signals
 • Page One (is in early access)
 • Phoenix Springs
 • Planet of Lana
 • Provenance: Room 226
 • Rauniot
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Skaramazuzu
 • Splittown
 • Somerville
 • Stone Mirth on Earth
 • Stray
 • The Dark World: KARMA
 • The End of the Sun
 • The House in the Hollow
 • The House of Da Vinci 3
 • The Mystery of Oak Island
 • The Night is Grey
 • The Safe Place
 • The Tartarus Key
 • The Valley of the Eternals
 • The Whispering Valley
 • Therefore
 • Theropods
 • Thief's Shelter
 • Thin Ice
 • Tormentum II
 • Unusual Findings
 • Vagabond Starship
 • Verne: The Shape of Fantasy
 • Vlad Circus: Descend into Madness
 • Westwood Shadows
 • Whateverland
 • Wormventures - Barrier 51


 • Verwacht in 2023

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.