Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2022 pagina.


3-12-2022
Lucy is een van de CHILDREN OF SILENTOWN, een dorpje dat verborgen ligt in een groot bos. Overdag lijkt het heel vreedzaam, maar Lucy's nachten worden verstoord door angstaanjagende geluiden uit het bos. Zelfs in haar dromen voelt ze zich niet veilig. Als er dan ook nog zomaar mensen verdwijnen, vindt Lucy dat ze oud genoeg is om op onderzoek te gaan.

Het duistere sprookje van het Italiaanse Elf Games (Little Briar Rose) wordt 11 januari uitgebracht door het bekende Deadalic Entertainment. Bezoek de steampagina om alvast de gratis proloog te spelen.

2-12-2022
Ook in BURNHOUSE LANE, het nieuwste spel van Harvester Games (Cat Lady, Downfall, Lorelai), spat het bloed van het scherm, als Angie Weather vijf haast onmogelijke taken op zich neemt. Met ťťn voet in het graf probeert ze te overleven door puzzels op te lossen, vrienden en vijanden te maken en op tijd te vluchten, in een trip naar een andere wereld.

Het bloederige horrorspel voor volwassenen is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor trailers en screenshots.

1-12-2022
SUBSEQUENCE speelt zich af in een ondergrondse researchlaboratorium, een brandende liftschacht, een ondergelopen tunnel, een toilet en in de ruimte. Vicky werkt op het lab en raakt per ongeluk opgesloten. Ze zal al haar inventiviteit nodig hebben bij het gebruiken van de voorwerpen die ze hier en daar vindt en een veilige weg naar buiten te vinden.

Van de Praagse ontwikkelaar Jakub Pilar komt het nieuws dat de 3D thriller nog voor kerstmis 2022 zal verschijnen, maar zeker is dit niet. Bezoek de officiële site voor het laatste nieuws en nieuwe screenshots van het ruimteschip.

30-11-2022
MAGNUS POSITIVE PHOTOTAXIS is het derde deel in de Magnus serie. Ditmaal weet je niet goed meer of de realiteit groter wordt en de wereld krimpt. Je probeert de symbolen om je heen te begrijpen en te ontsnappen voordat je gek wordt.

Het surrealistisch horror-escapespel is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor trailers en screenshots.

30-11-2022
HELLSEED speelt zich af in het Italie van 1980. Een arts van een psychiatrische inrichting wordt vermist. In de rol van detective ga je als eerste op onderzoek uit in het huis van de arts. Er gebeuren daar vreemde dingen, een duister figuur lijkt je te volgen. Wat wil het van je en wat is zijn relatie met de dokter?

Het horror-adventurespel met puzzels en enkele actie-elementen is nog in "early access", maar wel compleet. De komende weken volgen nog updates om de foutjes eruit te halen. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

29-11-2022
THE WHISPERING VALLEY gebruikt de folklore van de Canadese provincie Quebec als basis voor een verhaal, dat zich afspeelt in 1896. Een klein dorpje ligt afgelegen, vergeten en vrijwel verlaten in een vallei. De weinige bewoners kunnen alleen maar wachten op wat onvermijdelijk is. Ze verbergen een groot geheim en worden opgejaagd door een schaduw, die sommigen hoorden fluisteren.

Het point & click horrorspel wordt 30 november verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor trailers en screenshots.

28-11-2022
In AZAZEL's CHRISTMAS FABLE wordt een onwaarschijnlijke "held" naar de Noordpool gestuurd. De ongehoorzame duivelse elf Azazel krijgt van zijn baas, de duivel, opdracht om de "oorzaak" van alle kerstvreugde uit te roeien!

Het pixelige retro-avontuur wordt 29 november verwacht op Steam.

27-11-2022
COLOSSAL CAVE wordt een 3D heruitgave van het oude tekst-adventure uit 1976. Veteraan Roberta Williams (King's Quest, Phantasmagoria) heeft de taak op zich genomen om de verbeelding zichtbaar te maken. In de uitgestrekte grotten ontmoet je vreemde wezens, vriend en vijand en kun je veel verborgen schatten ontdekken.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet precies bekend, maar op Steam zijn alvast een trailer en screenshots te bewonderen.

26-11-2022
Iets om naar uit te kijken! :
THE GAME MAKER
In dit (alweer) 18de avontuur van Carol Reed, probeert ze een zakcentje te verdienen voor haar aanstaande vakantie, door een "eenvoudige" vermissingszaak te onderzoeken. Al snel blijkt een videogames ontwerper erbij betrokken te zijn, die toegeeft drie moorden gepleegd te hebben!

Spelmaker Mikael Nyqvist laat weten dat het spel vanaf 1 januari 2023 verkrijgbaar is, via de officiŽle MDNA site.

25-11-2022
THE MYSTERY OF WILLIAM MOORE, gaat over de geheime machine die ergens in het huis van je overleden grootvader is verborgen. Zoek hem en probeer te ontdekken waar de machine voor dient.

De zoektocht met veel puzzels om op te lossen, is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

24-11-2022
JAMES PERIS 2: is na 10 jaar terug met maar liefst 2 missies die hij tot een goed einde moet zien te brengen. Hij gaat de confrontatie aan met een mafiabaas die een gestolen halsketting heeft en hij gaat op zoek naar een mythische heilige beer.

Het humoristische avontuur van de incompetente geheim agent die chaos en destructie brengt, is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Bezoek de officiŽle pagina voor meer informatie.

22-11-2022
STATION 117 is een mysterie puzzelspel van het inmiddels bekende Glitch Games. Jerry Goodman is een rijke genie en amateur-marinebioloog. Hij stuit per ongeluk op een geheim onderzoeksstation in het midden van de Stille Oceaan. Dat kan niet anders dan problemen opleveren.

Het spel wordt 23 november uitgegeven voor PC en consoles voor een superlaag prijsje. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

21-11-2022
In PUNZEL - Hoofstuk 1 - Atijd hetzelfde verhaal, speel je de rol van Punzel, een prinses die opgesloten zit in een toren. Ze verveelt zich stierlijk en is het echt beu om maar te blijven wachten op een prins die haar komt bevrijden. Ze besluit zelf iets aan de situatie te doen!

Het eerste hoofdstuk van het snoezige, minimalistisch getekende cartoon avontuur wordt 28 december verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer info, trailers en screenshots.

20-11-2022
Gedraag je als een echte huiskat in CATS AND OTHER LIVES. Bekijk de familie die lang geleden al uit elkaar viel en nu, na een overlijden, bij elkaar komt in het huis van hun jeugd. Verstoor hun levens op een echte katse manier en help hen de teleurstellingen te verwerken en hoop te vinden.

Het bijzondere, kattige avontuur wordt 21 november verwacht op Steam.

18-11-2022
In CTHULHU: Books of Ancients speel je de rol van een detective die op zoek gaat naar zes vermiste kinderen. Een mysterieus briefje leid je naar de bibliotheek van de Universiteit van Miskatonic, waar aanwijzingen zijn om de puzzel op te lossen.

Het eerste hoofdstuk van het horroravontuur wordt als proloog op 19 november uitgebracht en is gratis te spelen. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

16-11-2022
SOMERVILLE speelt zich af in de nadagen van een catastrofe en een alien invasie. Je probeert je familie bij elkaar te krijgen en te houden en onderzoekt de redenen voor dit wereldwijde conflict.

Het science fiction avontuur is voor PC verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

13-11-2022
ORTEN WAS THE CASE speelt zich af in het Zweedse stadje Orten, waar een tiener ontdekt dat hij in een tijdlus leeft. Hij zal nu elke dag opnieuw moeten gebruiken om beetje bij beetje de eeuwenoude geheimen in de tunnels onder de stad te ontdekken.

Wanneer het mooi en gedetailleerd getekende spel uitkomt is nog niet bekend, maar momenteel wordt het getest op "bugs". Bezoek de steampagina om op de hoogte te blijven.

11-11-2022
SPIRITS OF BACIU - Proloog speel je de rol van een katachtige geest die plotselin ontwaakt in het Baciubos. Vergezel hem op zijn vreemde reis en ontmoet de andere geesten die het bos bevolken. Help hem om de weg naar huis te vinden.

De proloog van het gedetailleerde, handgetekende spel is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar op Steam.
Opgelet! Het spel bevat enkele geluidspuzzels.

9-11-2022
FUTURUST speelt zich af in een wereld, bevolkt met robots. Als een van de robot "slecht" geherprogrammeerd wordt, sluit hij alle andere robots af, door hun batterijen te stelen. Als een kleine vreedzame robot in stukjes gesmeten wordt, zijn vrouw op on-actief staat en hun pasgeboren kind gestolen wordt, begint de taak van de speler om de kleine robot te herstellen en een eind te maken aan de terreur.

De lang verwachte uitgave van het door Amanita geÔnspireerde spel van Cobble Games zou 30 november verschijnen, maar zeker is dit niet. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

8-11-2022
BEYOND THE EDGE OF OWLSGARD speelt zich af in het dierenrijk Velehill, waar ineens vreemde lange schaduwen worden gezien en de bomen en huizen van de bewoners worden vernietigd. Als dan ook nog zijn familie verdwijnt, gaat de jonge Finn en zijn vriendin Gwen op onderzoek uit.

Het klassiek vormgegeven spel heeft zijn doel op Kickstarter reeds bereikt en wordt met een beetje geluk nog dit jaar uitgegeven en anders in januari. Bezoek de pagina voor meer info, een donatie, een trailer en een gratis demo

7-11-2022
In CASTLE OF SECRETS gaat de jonge Susan op onderzoek uit in de wereld van de doden. Ze hoopt erachter te komen wie haar hele familie vermoord heeft en hoe het zit met die oude vloek van de Trantons.

Het spookachtige horrorverhaal zal 9 december uitgegeven worden op Steam. Bezoek de pagina voor trailers en meer informatie.

6-11-2022
SECRETS OF ASCEDONIA is een fantasieverhaal over Aloise, die magische krachten heeft en haar loyale vriend prins Daniel Navarra, die zij van een wisse dood heeft gered. De twee ontdekken een complot om Daniels oom van de troon te stoten.

Het OekraÔense adventurespel heeft verschillende eindes en is gemaakt met foto's/film in geÔllustreerd realistische achtergronden. Episode 1 is te koop op de officiŽle itch.io pagina, waar je ook een gratis demo vindt.

4-11-2022
DEEP SLEEP: Labyrinth of the Forsaken wordt een lang vervolg op de Flash horror Deep Sleep trilogie van veteraan ontwikkelaar Scriptwelder.
Amy's broer Thomas is dood. Als Amy zijn dagboeken leest begint ze zich meer en meer af te vragen of de gedachtes van de getroubleerde geest enige waarheid bevatten en of hij wellicht toch niet echt dood is!

Het spel, dat gevuld is met heel veel horror, puzzels en pixels wordt naar verwachting in 2023 uitgegeven. Een eerste trailer en screenshots zijn al te bewonderen op Steam.

3-11-2022
In UPROOT speel je de rol van Ygg, een jonge mandrake (alruin wortel). Zijn leven krijgt een onverwachte wending als hij de veiligheid van zijn dorp verlaat. Ygg is naief, nieuwsgierig en hij heeft een groot hart. Is dat genoeg om de gevaren van de wereld te trotseren?

Het handgetekende avontuur van indie-ontwikkelaar Strongshell Software wordt 4 november verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

2-11-2022
In SIGNAL & ECHO: Iris is Missing krijgt beginnend journalist Ollie tot zijn vreugde meteen een heuse opdracht. Hij mag de zaak van een vermist schoolmeisje onderzoeken. Naast de normale inventarispuzzels, kan Ollie zťlf vragen formuleren aan de personen die hij interviewed.

De 1 uur durende gratis demo van dit originele journalistieke onderzoeksspel van Kini Games is verkrijgbaar via Steam en via Itch.io.

1-11-2022
LENNY LOOSEJOCKS IN SPACE is het tweede, onafhankelijk te spelen deel in de serie. Lenny en zijn trouw hond Donga bezoeken alle planeten in ons zonnestelsel om bommen onschadelijk te maken, die de Slugs daar achterlieten. Red het menselijke ras van de ondergang!

Het grappige platform avontuur met arcade spelletjes, is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

31-10-2022
IF FUSION WERE THAT EASY handelt over de belevenissen van de jonge natuurkundige Daniel, die aan een reactor voor koude fusie werkt. Na een mysterieuze inmenging, loopt jammer genoeg alles in het honderd en dreigt er zelfs een apocalyps!

Het humoristische, moderne, 2.5D retro puzzelavontuur is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

31-10-2022
PLOT OF THE DRUID - chapter 1 volgt de belevenissen van Jase, die fraudeerde bij zijn certificatietest en daarom van de opleiding voor druÔdes verwijderd werd. Om te bewijzen dat hij het waard is een tweede kans te krijgen, gaat hij op avontuur in een wereld vol goblins, trollen, draken, dwergen en elfen.

Het handgetekende avontuurlijke spel zal 1 november in "vroegtijdige toegang" verschijnen op Steam. Dit betekent dat de kopers het eerste afgeronde hoofdstuk kunnen spelen en daarna nog 3 hoofdstukken tegoed hebben, die in februari 2023 verwacht worden. Volg de verdere ontwikkelingen via Steam.

28-10-2022
SOWON wordt midden in de nacht wakker en gaat op zoek naar haar ouders. Ze kan ze niet zo snel vinden en gaat zelfs naar de zolder, waar ze terecht komt in een vreemde wereld van pratend speelgoed en soms gevaarlijke apparaten.

Het schattige, mysterieuze puzzelavontuur is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

27-10-2022
CHARON'S STAIRCASE speelt zich af in de 70-tiger jaren, tijdens de heerschappij van een totalitair regime. Agent "Desmond" wordt naar het Eicksebos landgoed gestuurd om daar de geheime documenten te zoeken en te vernietigen van iets wat "project Alpha" heet. Desmond ontdekt gruwelijke zaken...

Het horroravontuur met Nederlandse ondertiteling wordt door SOEDESCO op 28 oktober uitgebracht voor PC en consoles. Bezoek de officiŽle pagina voor meer informatie.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2022

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2023

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Januari
 • A Space For The Unbound (19-1)
 • Birth
 • Children of Silentown (11-1)
 • Desolatium
 • Firmament
 • Forest Grove
 • Gordian Rooms 2: A Curious Island
 • In Stone
 • Midnight Girl
 • Murder on Space Station 52
 • Press Lex to Metaverx
 • Rauniot
 • Rosewater
 • STASIS: Bone Totem
 • Surviving The Humans (2-1)
 • The Abandoned Planet
 • Vlad Circus: Descend into Madness


 • Februari
 • Atomic Escape
 • Castle of Secrets (24-2)
 • Deliver Us Mars (2-2)
 • Frank and Drake
 • Gobliiins5
 • Stellar Mess: The Princess Conundrum
 • The Safe Place


 • Maart
 • Afterdream (15-3)
 • 13: Origin - chapter one
 • Simon the Sorcerer: Origins (28-3)


 • April
 • CLeM
 • Chronique des Silencieux
 • Dark Tides
 • Dordogne
 • Puzzles For Clef
 • Superfluous Returnz (3-4)
 • The Medieval Psychologist
 • The Phantom Fellows
 • Void's Ballad


 • Mei


  Juni
 • Man Without Organs
 • Occulto (1-6)
 • Wormventures - Barrier 51


 • Juli
 • Alabama Bones Adventures
 • Apopia: Sugar Coated Tale
 • Foolish Mortals
 • Forever Lost - remastered
 • Hauma
 • PRIM
 • The Adventures of the Black Hawk


 • Augustus
 • Markus Ritter: Ghosts of the Past


 • September


  Oktober
 • Of Pawns and Kings (2-10)
 • Raw April Day
 • Roots in the Sky - The Hand of Glory 2
 • Stars in the Trash
 • Super Helpful Man


 • November
 • Almost My Floor 2
 • Death Corp (1-11)
 • Legends of Castile


 • December
 • Casebook 1899: The Leipzig Murders
 • Coven (30-12)
 • Orbital Cago Division
 • Rackham's Shambala Adventure (30-12)
 • Shadows on the Vatican - Act III: Sloth
 • Sleepytime Village (29-12)
 • Unfortunately Ninja


 • Ergens in 2023 .....
 • 19/19
 • Aboard the Adventure
 • Between Horizons
 • Bramble: The Mountain King
 • Cthulhu: Book of Ancients
 • Dagdrøm
 • Deep Sleep
 • Discolored 2
 • Fogtown: Mystery of the Missing Crime
 • Futurust
 • Goblin's Journey
 • INDIKA
 • Inspector Waffles: Early Days
 • Island of Winds
 • Laura Bow and the Mechanical Codex
 • Lempo
 • Loco Motive
 • Lost in Space
 • Mercury Abbey
 • Mindcop
 • Monolith
 • Old Skies
 • Oxenfree II: Lost Signals
 • Paper Trails
 • Planet of Lana
 • President Rocket Game
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Reveil
 • Robert Robie and the Idols of Jade
 • Sherlock Holmes: The Awakened
 • Silent Night
 • Snufkin: Melody of Moominvalley
 • Sopa
 • Splittown
 • Stone Mirth on Earth
 • The Big Hollow
 • The Bunny Graveyard
 • The Curse of Grimsey Island
 • The Dark World: KARMA
 • The End of the Sun
 • The Frogs
 • The Haunting of Flavel House
 • The House in the Hollow
 • The Invincible
 • The Journey of Autumn
 • The Many Pieces of Mr. Coo
 • Thief's Shelter
 • This Bed We Made
 • Tintin Reporter - Cigars of the Pharaoh
 • Titanic: Honor and Glory
 • Torn Away
 • Verne: The Shape of Fantasy


 • Verwacht in 2024

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

 • 3 Minutes to Midnight
 • A Little Less Desperation
 • A Peculiar Adventure On Bast
 • A Song for Viggo
 • Absolute Zero
 • Alice is Dead: Hearts and Diamonds
 • AR-K, episode 4
 • Asleep
 • Asylum
 • Aurora: The Lost Medallion
 • BakŲ
 • Behind the Beyond
 • Bilkins Folly
 • Blackberry the Witch: Journey
 • Blue June
 • Castle Dornstein
 • Closer Than You Know
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Dark Fracture
 • Darkfall: Dowerton Experiment
 • Death of the Reprobate
 • Dissension
 • DOOR: Inner Child (is in early access)
 • DREAMERS
 • Dreamsettler
 • Dying: 1983
 • Echidna's Daughter
 • Ejected Star
 • Elroy and the Aliens
 • Enoch: Children of Fate
 • Escape to Antesha
 • Exit: A Biodelic Adventure
 • Foxtail (is in early access)
 • Frequency: Chernobyl
 • Glastonbury: Waking Dream of Avalon
 • Ghost Follows
 • Good Bones
 • Harold Halibut
 • Help Me!
 • Hill Agency: PURITYdecay
 • Incubus: A Ghost-hunters tale
 • Into The Maze
 • Joel Mayer's Purgatory
 • K'nossos
 • Lamanna
 • Life of Delta
 • Lighthouse of Madness
 • Loretta
 • Lost Lies
 • Marlon's Mystery: The darkside of crime
 • Mike & Tyler
 • Mikey & Grover's Unexpected Adventures
 • Minotaur (is in early access)
 • Mistmoon Falls
 • NAIRI: Rising Tide
 • Near-Mage
 • Necropolis Suite
 • Neofeud II: Sun Goddess
 • Noir Storm
 • One Helluva Day
 • Orbis Fugae
 • Pastel: Blind Karma
 • Phoenix Springs
 • Phonopolis
 • Play With Me 2: On the other side
 • Plot of the Druid (is in early access)
 • Provenance: Room 226
 • Return of the Amazon Queen
 • Seclusion: Islesbury
 • Secrets of Ascedonia (episode 1 released)
 • Signal & Echo: Iris is Missing
 • Slender Threads
 • Space Boat
 • Super Inconvenience Mart
 • Tala
 • The Bad Kids (Cat's Cradle)
 • The Bookwalker
 • The Drifter
 • The Fold: Ingression
 • The Koala Rebellion
 • The Last Crown: Blackenrock
 • The Last Shot
 • The Mystery of Oak Island
 • The Night is Grey
 • The Roadie
 • The Season of the Warlock
 • The Tartarus Key
 • The Tideshell Keeper
 • The Uncharted Roads of Marco Polo
 • The Valley of the Eternals
 • The Will of Arthur Flabbington
 • Therefore
 • Theropods
 • Thin Ice
 • Tony Tough: The Army of Dorkiness
 • Tormentum II
 • Travel to GolemPark
 • Ultra Strangeness
 • Under The Waves
 • What Never Was, chapter II
 • Who The Fuck Ate Grandma?
 • Wonderland Quest