Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2021 pagina.


23-10-2021
In WESTWOOD SHADOWS speel je de rol van politiedetective Peter Bennet. Hij onderzoekt de zaak van een vermist echtpaar. De man was werkzaam in een psychiatrische inrichting en ontdekte daar dat er patienten verdwenen op mysterieuze wijze. Peter volgt zijn aanwijzingen en ontdekt meer dan hij eigenlijk wilde.

Dit psychologische horrormysterie van RedSoup Studio wordt begin 2022 verwacht. Intussen is er al een gratis proloog te spelen. Begin november volgt nog een Kickstarter campagne. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

21-10-2021
Het inmiddels beroemde Amanita Design slaat met HAPPY GAME een nieuwe weg in. Die van de horror! Een surrealistische horror, om precies te zijn. Hoewel de vrolijke tekenstijl van het team dat eerder verantwoordelijk was voor Botanicula en Cuchel duidelijk zichtbaar blijft, belandt de hoofdpersoon in een nachtmerrie-achtige, onvriendelijke wereld.
In drie nachtmerries van een kleine jongen wordt de hulp gevraagd van de speler om de confrontatie aan te gaan met verdacht lachende smileys en roze konijnen.

Het spel wordt 28 oktober uitgebracht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

21-10-2021
GROWBOT is een puzzel-adventurespel in de stijl van Machinarium.
Je speelt als Nara, een kleine studente die op de eerste dag van haar opleiding op een ruimtestation, meteen met grote problemen te maken krijgt. Nog voordat je meer te weten komt over vreemde ecosystemen, wordt het station overvallen door een onbekende kracht, die grote kristallen laat groeien. De communicatie valt uit en je gaat op zoek naar de kapitein. Onderweg mag je machines repareren en onderzoek doen naar de vreemde kristallen.

Het spel is vanaf 21 verkrijgbaar voor PC, Mac, Linux op Steam en op GOG

20-10-2021
THE FROGS vertelt het verhaal van de Griekse god Dionysus, die de kwaliteit van de Atheense dichters en tragedieschrijvers beu is, na de recente dood van de grote schrijver Euripides. Aangezien niets hem kan opvrolijken, besluit Dionysus met de hulp van zijn slaaf Xanthias, af te dalen naar Hades in het rijk van de doden, om "de sterren van zijn jeugd" tot leven te wekken.

Het humoristische spel heeft schilderijen uit de Renaissance als achtergrond en wordt in december van dit jaar uitgebracht. Intussen is er wel al een demo te spelen op Steam.

19-10-2021
TROUBLE HUNTER CHRONICLES: The Stolen Creed speelt zich net na Wereldoorlog II af. Je speelt de rol van een ex-OSS operative (ex-spion) en probeert in Frankrijk een normaal leven op te bouwen. Als een mysterieuze vrouw opduikt die je vraagt haar vermiste vriend op te sporen, stem je toe, niet wetende dat je te maken krijgt met niets-ontziende moordenaars.

Dit klassiek vormgegeven adventurespel is inmiddels verkrijgbaar voor PC en Linux op Steam en voor MAC op Itch.io.

19-10-2021
MY BEAUTIFUL PAPER SMILE speelt zich af in een wereld, waar een krankzinnige koning wil dat alle kinderen perfect zijn. En perfect betekent voor hťm, dat alle kinderen altijd met een hele grote gelukkige glimlach rondlopen! Natuurlijk zal er altijd een kind zijn dat probeert te ontsnappen aan deze dwang...

Het zwart/wit handgetekende horrorspel is niet meer in vroegtijdige toegang en nu volledig te koop op Steam.

15-10-2021
THE ALIEN CUBE is het, op zichzelf staand, vervolg op The Land of Pain uit 2017. In dit Lovecraftiaans horror-avontuur stap je in de schoenen van Arthur, die onlangs hoorde van de mysterieuze verdwijning van zijn oom Edgar en die last heeft van nachtmerries. Het wordt pas echt eng als hij een brief van Edgar krijgt, waarin hem gevraagd wordt de papieren in het appartement te vernietigen.

Het prachtig getekende horror-avontuur is sinds 14 oktober verkrijgbaar op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

14-10-2021
In THE SUNDEW speel je de rol van Anna Isobe, een cybernetisch verbeterde agent. Na de oorlog zijn cyborgs taboe geworden en vervangen door drones en automaten. Je bent overbodig, maar doet nog steeds je werk, en zeker als je een geheime samenzwering ontdekt, die de mensheid bedreigt.

Het klassieke adventurespel is vanaf vandaag te koop voor PC en Switch. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

8-10-2021
KATHY RAIN - Directors cut is een hernieuwde uitgave van het bekroonde avontuur uit 2016, met een uitgebreidere verhaallijn, meer puzzels, meer plaatsen om te bezoeken, nieuwe stemopnames met de originele acteurs ťn een nieuwe mototfiets voor Kathy.
Het verhaal speelt zich af in 1990. Aankomend journaliste Kathy probeert de waarheid rond het mysterieuze overlijden van haar grootvader te achterhalen en tevens een pijnlijk verleden te verwerken.

Middels een nieuwe trailer is de uitgavedatum (op 26 oktober) bekend gemaakt. Bezoek de Steampagina .

6-10-2021
ALEXEY'S WINTER: Night Adventure speelt zich af op een koude, besneeuwde winteravond, ergens in een stadje in de USSR. Alexey is de sleutels van zijn appartement kwijt en als het hem uiteindelijk toch lukt om binnen te komen, ontdekt hij dat zijn TV verdwenen is.

Het handgetekende avontuur is verkrijgbaar op PC en Android. Steampagina voor meer informatie.

1-10-2021
Als journaliste Marcella in MARCELLA MOON: Curse of the Black Cat gevraagd wordt om een stukje te schrijven over het Rosebrook Community Theater, krijgt ze te maken met een nieuw mysterie. De theaterdirecteur wordt achtervolgd door pech, sinds er een standbeeld van een zwarte kat in het theater geplaatst is.

Dit derde deel in de serie heeft gesproken stemmen en is qua verhaal de voorloper van de twee eerdere delen. Het detectivespel vanaf 1 oktober verkrijgbaar. Bezoek de itch.io pagina of de steampagina voor meer informatie en screenshots.

1-10-2021
ROCCO'S ISLAND: Ring to End the Pain wordt een verhaal over een tijdsperiode van 30.000 jaar. Als Evelyn zonder geheugen wakker wordt op het strand en een mysterieuze bel vindt, begint een uniek avontuur dat hij terug naar huis moet brengen. Ontmoet en help vreemde karakters, los puzzels op, gebruik magie en vind het verborgen verleden.

De eerste helft van dit traditionele puzzel-adventure is in Steam Early Access verschenen. De verwachting is, dat het volledige spel over enkele maanden verschijnt. Bezoek de pagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

1-10-2021
Na Little Kite en Repentant, werkt Anatolii van Anate Studios al een jaar of twee aan het sociale drama THE SAFE PLACE.
Het verhaal handelt over Alexander die per ongeluk een man doodt die zijn tas wilde stelen. Vervolgens vraagt hij de enige getuige, een 12 jarig meisje, om te zwijgen. Ze gaat accoord als Alexander beloofd dat hij op zijn beurt haar zal beschermen.

Intussen is er een nieuwe trailer verschenen op YouTube. Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te blijven van de vorderingen.

30-9-2021
IMPOSTOR FACTORY wordt het derde (afzonderlijk te spelen) deel in de To The Moon serie van de inmiddels bekende Kan Gao van Freebird Games
In dit avontuur wordt Quincy uitgenodigd op een feestje in een afgelegen landhuis. Als hij de badkamer bezoekt en zijn handen wast, blijkt het een tijdreismachine te zijn!

Het tragikomische moordmysterie met een tijdlus, is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

30-9-2021
SAMUDRA is het surrealistische 2D avontuur van een jongetje en zijn fantasievolle reis over een vreselijk vervuilde oceaanbodem in een poging het oppervlak te bereiken. Een oppervlak dat eveneens vervuild is, waar veel dieren uitgestorven zijn en een handvol mensen probeert genoeg voedsel te vinden.

Het handgetekende spel, waarvan een deel van de opbrengst gaat naar een Indonesische organisatie die strijdt tegen plasticvervuiling, is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam en op Itch.io.

29-9-2021
Na het grappige cartoon-adventure Jolly Rover waagt het Australische Brawsome zich aan een geheel ander spelonderwerp. WARP FRONTIER wordt een serieuze science fiction, die zich afspeelt in het jaar 2215, in een alternatieve tijdlijn van de mensheid. Politieman Vincent Cassini patrouileert door de ruimtelijke achterbuurten van de planeet Cetus, als hij op een ongelooflijke oorlogsmisdaad stuit. Duizenden Cetanen zijn op mysterieuze manier verdwenen, inclusief zijn eerste vrouw en zijn beste vriend. Uiteraard gaat hij dit tot op de bodem uitzoeken.

De sciencefiction politiethriller heeft een klassieke point & click bediening en is verkrijgbaar op Steam.

27-9-2021
LONE MCLONEGAN was tot voor kort de meest gezochte bandiet in het Wilde Westen. Nu lijkt het erop dat zijn aartsvijand en concurrent Bragg Badass aan de top staat. Lone besluit het er niet bij te laten zitten en de onkraakbare bank van Oldewell te beroven om zijn reputatie terug te veroveren. Niet eenvoudig als je onderweg in de postkoets overvallen wordt door...juist...Bragg!

Het klassieke avontuur met veel locaties om te bezoeken, veel vreemde personen om te ontmoeten en heel veel problemen om op te lossen, wordt 4 november van dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en een gratis demo.

26-9-2021
Van de makers van Darkestville Castle komt het bericht dat er gewerkt wordt aan een nieuw spel met de titel UNUSUAL FINDINGS. Het retro-avontuur handelt over de vrienden Vinny, Nick en Tony, die altijd bereid zijn achter een mysterie aan te gaan, maar ditmaal meer vinden dan ze wilden. Hun ontdekking is namelijk bijzonder onvriendelijk en wil zelfs iedereen doden.

Het spannende, humoristische spel van Epic Llama zou nog dit jaar uitkomen. Intussen is er al een gratis demo te spelen via Steam.

23-9-2021
Van de maker van Four Last Things en The Procession to Calvary komt het bericht dat hij werkt aan DEATH OF THE REPROBATE.
Als de laatste overlevende erfgenaam van Immortal John, ben je 'opgeroepen om zijn laatste wens te horen', waarmee hij je smeekt om een beter mens te worden. Dat doe je natuurlijk, al heeft de Duivel daar een andere mening over!

Het spel, dat een collage is van schilderijen uit Roccoco en Renaissance, wordt ergens volgend jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

23-9-2021
In FRANK AND DRAKE speel je de rol van twee karakters. Vanwege hun persoonlijke situatie is Frank overdag en Drake alleen gegedurende de nacht actief. Ze delen dezelfde kamer en communiceren via pots-its. Op deze wijze kan de een de toekomstige acties van de ander beÔnvloeden, wat de herspeelbaarheid van het spel ten goede komt.

Middels een nieuwe trailer leer je meer over de achtergronden van beide karakters. Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de steampagina voor een trailer en screenshots.

22-9-2021
Volgens de makers is 13: ORIGIN een web van aanwijzingen die je moet volgen en niet mag missen, zoals in de meeste ontsnappings-/puzzelspellen. Terwijl je elke geknoopte lus losmaakt, zul je je realiseren hoe lang en eindeloos de draad is die je tot het einde vasthoudt.
In ieder geval ben je in de psychiatrische inrichting waarvan jij de baas bent, opgesloten met de slimste en gevaarlijkste van je patiŽnten.

De proloog van het spel is gratis te downloaden. Een kickstartercampagne loopt nog. Bezoek de officiŽle website van Corvus Studio voor meer informatie.

17-9-2021
Als je in je heksenkostuum met Halloween in GHOST FOLLOWS het oude landhuis betreedt, krijg je de kans om een oude legende tot leven te zien komen. Zoek de sleutels van alle kamers in het huis, verzamel stukejs van liefdesbrieven en los raadsels op. Misschien lukt het zo om de dolende geesten te bevrijden.

Het Halloween horror-avontuur wordt eind 2022 verwacht, volgens de laatste berichten op Kickstarter. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

17-9-2021
In AURORA: The Lost Medallion - The Cave van indie-ontwikkelaar Noema Games gaat de buitenaardse vrouwelijke hoofdrolspeelster Aurora op zoek naar haar identiteit. Samen met nog andere kinderen is ze veilig opgegroeid in een grot, onder de hoede van intelligente robots. De enige aanwijzing over hun herkomst is een opgenomen stem met een persoonlijke boodschap. Aurora's opname is incompleet.

Wanneer het klassiek vormgegeven science fiction avontuur wordt uitgegeven, is nog niet bekend, maar volgens de laatste berichten op Twitter, kan het niet lang meer duren.
Bezoek de officiële itch.io site, waar je een demo kunt vinden, of de steampagina voor screenshots en een trailer.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2021

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2022

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Januari
 • A Cure for Jessica
 • Ikai
 • Mechanic 8230 (4-1)
 • Witchcraft (31 jan)


 • Februari
 • Dexter Stardust: Adventures in Outer Space
 • Divisadero (14-2)
 • Know by heart (10-2)


 • April
 • Nelson and the Magic Cauldron 2: The Journey
 • The Phantom Fellows (8-4)


 • Juni
 • Beyond the Edge of Owlsgard
 • Blue June


 • September
 • A Twisted Tale (1-9)


 • Oktober
 • 13: Origin (okt)


 • December
 • AC-0209 (1-12)
 • The Medieval Psychologist (1-12)


 • Ergens in 2022......
 • A Space For The Unbound
 • Absolute Zero
 • Apopia: Sugar Coated Tale
 • Bramble: The Mountain King
 • BROK the InvestiGator
 • Children of Silentown
 • Crowns and Pawns
 • Dark Fracture
 • Death of the Reprobate
 • Desolatium
 • Dissension
 • DOOR: Inner Child (is in early access)
 • DREAMERS
 • Dying: 1983
 • FAR: Changing Tides
 • Firmament
 • Forest Grove
 • Frank and Drake
 • Ghost Follows
 • GRUNND
 • IMMORTALITY
 • INDIKA
 • Intruder in Antiquonia
 • Justin Wack and the Big Time Hack
 • Lord Winklebottom Investigates
 • Lost in Play
 • Lucy Dreaming
 • Mindcop
 • NAIRI: Rising Tide
 • Nightmare Frames
 • Nine Noir Lives
 • Oxenfree II: Lost Signals
 • Phoenix Springs
 • Planet of Lana
 • PRIM
 • Rauniot
 • Read Only Memories: Neurodiver
 • Rosewater
 • Skaramazuzu
 • Somerville
 • STASIS: Bone Totem
 • Stray
 • Subsequence
 • Summer Daze at Hero-U
 • Tala
 • The Bookwalker
 • The Dark World: KARMA
 • The End of the Sun
 • The Inheritance of Crimson Manor
 • The Mortuary Assistant
 • The Haunting of Flavel House
 • The House in the Hollow
 • The Koala Rebellion
 • The Prophecy (is in early access)
 • The Tartarus Key
 • The Tideshell Keeper
 • The Whispering Valley
 • Therefore
 • Thin Ice
 • This rain will never end
 • Torn Away
 • Verne: The Shape of Fantasy
 • Vlad Circus: Descend into Madness
 • Westwood Shadows


 • Verwacht in 2023

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht in ?????

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.