Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de info & review pagina's  en/of de  2019 pagina.


17-11-2019
GLIMPSE OF MADDNESS ziet er modern uit, maar is een heus klassiek adventurespel, met humor en een inventaris met veel voorwerpen.
Het verhaal handelt over Ana, die in december haar ouders wil bezoeken in hun blokhut in Yellowstone park. Ze treft ze daar liggend op de vloer, badend in bloed. Dit is het begin van vreemde gebeurtenissen en een obscure zoektocht naar een mogelijke tweelingzus van Ana.

Het spel van het Italiaanse onwikkelaarsteam Davide Civelli en Lorenzo Erba is nog niet gereed, maar een gratis demo voor PC of Mac is wel alvast te downloaden op de officiŽle site. Ook vraagt het team enige onsteuning in de vorm van een donatie of ideeŽn voor verbetering van het spel.

16-11-2019
In HEAL mag je een oude man begeleiden op zijn duistere, sfeervolle tocht langs vele mechanische puzzels.

Het spel van Jesse Makkonen (Distraint 1 en 2) bevindt zich nog in een vroegtijdig stadium van ontwikkeling. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots.

15-11-2019
UNLIT is een avontuur zonder gesproken tekst. Een verhaal dat zich lang geleden afspeelt in een groot huis, waar een oude vrouw en haar man rustige dagen verbrengen. Als de vrouw op een nacht wakker wordt, is haar man verdwenen. Hij liet alleen zijn camera en een lantaarn achter. De oude dame gaat natuurlijk naar hem op zoek.

Het handgemaakte traditionele adventurespel wordt reeds 25 november verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie over dit debuut van een vijftal studenten die ervan dromen een eigen gamestudio op te zetten.

15-11-2019
Als droomonderzoeker volg je een aanwijzing naar Afrika, om de redenen achter een wereldwijde crisis te zoeken. Als je de droomwereld, het LAND OF NGOTO betreedt, ervaar je een droom als nooit tevoren. Delen van de droom kun je manipuleren en naar je hand zetten, maar er is ook een kracht die je probeert daar te houden.

Los vanaf 21 november de vele logische puzzels op, die in je droom verschijnen. Bezoek steampagina voor meer informatie.

14-11-2019
Het verhaal in BLACKSAD speelt zich af rond 1950, als corruptie in de sportwereld en met name in het bokswereldje hoogtij viert. Als de eigenaar van een boksclub vermoord wordt en zijn sterbokser plotseling verdwijnt, wordt het tijd voor de katachtige detective John Blacksad om in de New Yorkse onderwereld te duiken.

Het noveleske avontuur, naar een bekend stripfiguur, wordt ontwikkeld door Pendulo Studios, die we al kennen van de Runaway en de Yesterday series. Het Nederlands ondertitelde spel voor PC, PlayStation 4 en Xbox One wordt 14 november 2019 uitgebracht. Switch volgt 14 dagen later. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

12-11-2019
DISCOLORED gaat, zoals de naam al aangeeft, over het verlies van kleur. Dit overkomt je als je in een cafeetje zit, aan de rand van de woestijn. Je kijkt om je heen en alle heldere voorwerpen om je heen worden langzaam grijs. Natuurlijk ga je op onderzoek uit, je wilt weten hoe dit kon gebeuren en hoe je het weer kunt herstellen.

Dit puzzel-avontuur van Jason Godbey (The Search) is sinds 11 november verkrijgbaar voor PC en iOs. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

12-11-2019
THE HOUSE OF DA VINCI 2 gaat verder waar deel 1 ophield. Kruip in de rol van Leonardo Da Vinci's leerling Giacomo, gebruik je verstand en ontdek hoe de grootse ontdekkingen van de meester werken.

Het prachtig geÔllustreerde puzzelspel van Blue Brain Games wordt binnenkort uitgegeven. Bezoek de officiŽle site, voor meer informatie, screenshots en een trailer.

11-11-2019
WHEN THE PAST WAS AROUND wordt een spel over liefde, afscheid nemen en verder gaan en alles daar tussenin. Het verhaal van de 22-jarige Edda, die niet meer weet hoe ze haar dromen moet verwezenlijken.

Het surrealistische spel van Mojiken Studio wordt in de lente van 2020 uitgegeven. Bezoek de Steampagina, voor meer informatie en speel alvast de gratis proloog.

10-11-2019
JOYFESS: Martin's Secret Recipe wordt een traditioneel 2D handgetekend humoristisch avontuur over de dappere zeeman Joyfess Tideman, die na zijn laatste ontmoeting met een Kraken toe is aan vakantie. Hij besluit deel te nemen aan een kookwedstrijd, niet wetende dat het vinden van de ingrediŽnten zijn grootste avontuurlijke uitdaging zal worden.

Het spel van Sand Wagon Games zal tegen het einde van 2019 uitgebracht worden. Bezoek de officiŽle itch.io site, om alvast een demo te downloaden, of zet het op je verlanglijstje op Steam

10-11-2019
BRUKEL is geen spel met puzzels, maar een onderzoekstocht in de herinneringen van Bie Verlinden, een 92-jarige die de Tweede Wereldoorlog overleefde en de grootmoeder van Belgische spelontwerper Bob De Schutter. Spelers bezoeken de verlaten Brukelhoeve en gebruiken hun GSM om de authentieke verhalen van Bie te illustreren. Na verloop van tijd neemt het huis de spelers mee op een emotionele tocht door enkele traumatische gebeurtenissen die Bie beleefde.

Bezoek de officiŽle site, voor meer informatie (in het Nederlands), trailers en download adressen.

10-11-2019
PLANET REALM is een uitgebreide "wereld" bestaande uit heel veel kleine planeetjes die verbonden zijn met magische ranken. Het is inmiddels drie eeuwen geleden sinds een onverlaar ervandoor ging met kostbare en zeldzame planeetzaadjes en ze ergens verborg. Het is aan de speler om problemen en puzzels op te lossen en ze te vinden, ťrgens op een van die kleine planeetjes.

Het kleurrijke, cartoonachtige puzzelspel wordt pas in 2021 compleet verwacht, maar een demo is intussen al te downloaden op Itch.io, waar je de makers ook financieel kunt ondersteunen.

8-11-2019
Het Poolse Too Husky publiceert voor MIRA een nieuwe trailer.
Mira werkte in een weeshuis in een door oorlog verwoest Cracow, als ze getransporteerd wordt naar een wereld van Slavische mythes en legende. In een oude en vergeten mysterieuze stad, gaat ze op zoek naar vergeten goden en de betekenis van haar lotsbestemming.

Het prachtige, handgetekende, duistere avontuur wordt 23 maart 2020 verwacht op Steam, waar je intussen een trailer en screenshots kunt bewonderen.

7-11-2019
THE SECRETS OF JESUS wordt een avontuur vol zwarte humor. Je speelt de rol van Jesus, na zijn kruisiging en wederopstanding. Ditmaal gaat hij niet naar de hemel, maar blijft onder de mensen. Jesus heeft vervolgens zijn handen vol aan het zoeken van een vermist persoon en het ontwijken van Romeinen, die weer achter hem aan zitten.

Het handgetekende, humoristische avontuur, vol Bijbelse quotes en puzzels, is vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoek de steampagina, voor een trailer en meer informatie.

6-11-2019
Het humoristische 3 MINUTES TO MIDNIGHT van Scarecrow Studios, speelt zich af in de USA, rond 1946, als iedereen na de oorlog weer aan feestjes begint te denken. Niemand vermoedt dat er al jaren in Mexico een samenzwering aan de gang is, met als doel de mensheid uit te roeien. Als Betty na een vreselijke trilling midden in de nacht wakker wordt, is ze haar geheugen kwijt. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten.

Dit humoristische, handgetekende klassiek vormgegeven adventurespel met de nodige geheimen, veel puzzels, minimaal 12 uur speeltijd, twee speelbare karakters ťn easter eggs, wordt in het voorjaar van 2020 verwacht en heeft inmiddels ook een steampagina, waar een eerste trailer en screenshots te bekijken zijn.
Tevens loopt er nog twee dagen een reeds succesvolle kickstarter campagne om het spel te kunnen voorzien van de mooiste puntjes op de i.

6-11-2019
In de rol van een reiziger strand je op CUTISH, een eiland met een geavanceerd beveiligingssysteem, dat ervoor zorgt dat het onzichtbaar blijft voor onderzoekende ogen van buitenaf. Om te onsnappen aan het eiland, zul je zelf de vreemde gebouwen en constructies moeten onderzoeken.

Het prachtige myst-achtige spel van Stigmamax is vanaf vandaag voor een zacht prijsje verkrijgbaar op Itch.io, waar ook een gratis demo is te downloaden.

5-11-2019
Na Hero-U: Rogue to Redemption zijn ontwikkelaars Lori en Corey Cole enthousiast aan de gang gegaan met SUMMER DAZE AT HERO-U. Hierin krijg je de kans om te spelen als de ondeugende half-elf Tilly Appleberry of als de serieuze student Ifeyo Kinah. Ze maken elk andere dingen mee op het Harvest Festival en reageren ook anders op de gebeurtenissen, zodat er meerdere eindes zijn. Dit maakt het spel in hoge mate herspeelbaar.

Het avontuurlijke adventurespel heeft inmiddels een succesvolle Kickstarter campagne achter de rug en wordt als alles goed gaat in oktober 2020 uitgebracht. In de tussentijd is het mogelijk om een gratis demo op Itch.io te downloaden.

4-11-2019
Het verhaal in CURSE OF ANABELLE is gebaseerd op mythes en legendes uit het echte leven. Nadat de 9-jarige Anabelle onder mysterieze omstandigheden overlijdt, kan haar oudere zus Emily ineens via zeer levendige dromen met haar communicieren. Emily raakt ervan overtuigd dat de ziel van haar zusje gevangen zit in het vagevuur en hulp nodog heeft. Als Emily plotseling verdwijnt, gaat haar vriend Nathan op onderzoek uit.

Het horror-puzzelspel van Rocwise Entertainment heeft een Steampagina waar meer informatie te vinden is. Als het Kickstarter doel bereikt wordt, kan het spel in februari 2020 uitkomen.

2-11-2019
APPARITION is een eerste persoon overlevingshorror avontuur met geesten en demomen. Je bevindt je midden in de nacht in een spookachtig bos. Met behulp van een soort Ouija bord probeer je met geesten te communiceren en hun aanwezigheid vast te leggen. Maar pas op, want niet alle geesten zijn vriendelijk.

Het spel van indie-ontwikkelaar MrCiastku is momenteel verkrijgbaar op Steam vroegtijdige toegang. Wanneer het volledige spel verschijnt is nog niet bekend.

1-11-2019
HIVESWAP gaat over een meisje dat Joey Claire heet. Ze ontdekt een mysterieuze teleportmachine op zolder en wordt per ongeluk vanuit haar eigen wereld, naar Alternia getransporteerd. Dit is een wereld die bevolkt wordt door teenager trollen. Samen met haar nieuwe trolvrienden probeert ze de weg naar huis te vinden en tegelijk ook maar meteen de wereld te redden.

Ontwikkelaar What Pumpkin Studios laat middels een trailer weten, dat binnenkort op Steam het zelfstandig te spelen "Act 2" van dit humoristische spel zal verschijnen.

1-11-2019
BLANKSPACE wordt een combinatie tussen een visual novel, escape room en point & click adventure. Er zit romantiek in met dialoogpuzzels die naar veschillende eindes leiden, een poging te ontsnappen uit een kamer en te combineren gevonden voorwerpen in je inventaris.
Volgens ontwikkelaar NoBreadStudio wordt het een mysterieverhaal voor volwassenen met bloed, alcohol, sex en referenties naar mishandeling, depressie en zelfmoord.

De Kickstarter campagne heeft zijn doel reeds bereikt en het spel zou dan in juni 2020 kunnen verschijnen.

31-10-2019
SONG OF HORROR is een survival horrorspel over een duister figuur dat de levens beÔnvloedt van degenen die de pech hebben hem te ontmoeten. Je kunt kiezen uit een aantal karakters om mee te spelen en elk heeft zijn eigen kwaliteiten. Is je karakter dood, dan neemt een volgende het over vanaf het punt waar je bent, maar met de besissingen die je reeds nam. Los problemen op en verstop je je als dat nodig is.

De eerste twee afleveringen (van de 5) zijn vanaf vandaag te koop op Steam.

30-10-2019
THE 13th DOLL is een fan-made vervolg op The 7th Guest.
Tad is ontsnapt uit Stauf Mansion. Hij laat de poppen, de geesten van zijn medebezoekers en de andere slachtoffers van Stauf achter. De geesten blijven hem echter achtervolgen en uiteindelijk belandt hij in een krankzinnigengesticht. Tad wil terug naar Stauf Mansion om voor eens en altijd af te rekenen met zijn kwelgeesten.

Indie-ontwikkelaar AtticDoorProductions laat weten dat het horror-puzzelspel 31 oktober (halloween) zal verschijnen. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

28-10-2019
FUTURUST speelt zich af in een wereld, bevolkt met robots. Als een van de robot "slecht" geherprogrammeerd wordt, sluit hij alle andere robots af, door hun batterijen te stelen. Als een kleine vreedzame robot in stukjes gesmeten wordt, zijn vrouw op on-actief staat en hun pasgeboren kind gestolen wordt, begint de taak van de speler om de kleine robot te herstellen en een eind te maken aan de terreur.

Het door Amanita geÔnspireerde spel van Cobble Games wordt 1 oktober 2020 uitgebracht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

28-10-2019
THE DRIFTER belooft een "pulp adventure thriller" te worden, waarin de speler de rol op zich neemt van Mick Carter, die terugkeert naar zijn geboortestad en daar getuige is van een gewelddadige moord. Vervolgens wordt hij achtervolgd door mysterieuze mannen met wapens ... en vermoord.
En dan beginnen de problemen pas. Mick komt weer bij in zijn lichaam, enkele secondes voor hij dood gaat!

Wanneer het klassiek vormgegeven spel gaat verschijnen is nog niet bekend, maar je kunt de ontwikkelingen volgen op Steam.

25-10-2019
In CURSED ROOTS verandert een bezoekje aan je pleegouders al snel in een nachtmerrie. Je oom is onder mysterieuze omstandigheden overleden en je raakt opgesloten in een bezeten huis vol enge creaturen. Je hebt al je vindingrijkheid nodig om hieraan te ontsnappen.

Het horror-spel met retro geÔnspireerde tekeningen en veel puzzels, is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. Ben je nog niet overtuigd, download dan eerst de gratis demo op Itch.io.

25-10-2019
DEEP SLEEP TRILOGY is een compilatie van de surrealistische horrorspellen Deep Sleep, Deeper Sleep en Deepest Sleep.
Deze drie spellen zijn nog steeds gratis online te spelen op Armor games, maar nu ook als trilogie mťt prestaties te koop op Steam

Je hebt meegedaan aan een experiment in levendig dromen en merkt dat je niet meer uit een nachtmerrie komt. Bovendien lijkt het alsof er een schaduw jacht op je maakt.

25-10-2019
BACKBONE - Prologue is de gratis demo voor een noir-detective avontuur met in de hoofdrol een wasbeer-detective. Nadat de proloog in april verscheen, zijn er enkele verbeteringen aangebracht. Het volledige spel komt ergens in 2020 uit.

De wasbeer-privťdetective Howard Lotor heeft zijn werkterrein in een stad, die gemodelleerd is naar Vancouver (Canada). Onder het genot van hoge resolutie pixels en doom-jazzmuziek kun je hints volgen, bewijsstukken verzamelen en met getuigen spreken.

24-10-2018
Het enige wat je je herinnert in VERITAS, is het ondertekenen van een formulier en het geheel vrijwillig achter mannen in witte jassen aanlopen. Je nam deel aan een wetenschappelijk onderzoek en nu word je wakker in een smerige kleine cel in een leeg vervallen gebouw. Wat is er gebeurd?

Dit psychologische mysterie van Glitch Games wordt 12 februari 2020 verwacht voor PC, Mac, iOs en Android. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots en een gratis demo.

23-10-2019
In DEMONS NEVER LIE van indie-ontwikkelaar Indiebug speel je de rol van John, die na een rotleven helemaal bereid is deze wrede wereld te verlaten.
Maar dan verschijnt Ocaso, een demon die hem het aanbod doet weer jong te worden en een droomleven te leiden. Natuurlijk alleen als John zijn ziel in ruil geeft.

Dit geestige pixelspel is sinds gisteren verkrijgbaar op Steam of op itch.io, waar je ook meer informatie, een trailer en screenshots kunt vinden.

21-10-2019
In TANGLE TOWER krijgt Detective Grimoire (die we nog kennen van het in 2014 uitgegeven Secret of the Swamp) een nieuwe zaak om op te lossen. Een moeilijke zaak, waarin een moord gepleegd is door....een schilderij?

Het spannende detective-avontuur van indie-ontwikkelaar SFB Games wordt 22 oktober verwacht voor PC en Nintendo Switch en is geheel ondertiteld in het Nederlands. Bezoek de steampagina voor de laatste trailer, screenshots en meer informatie.

21-10-2019
THE FUNNY BONEYARD is de favoriete kroeg van Maria Romera, een hedendaagse milennium-heldin met een kapotte telefoon, zonder goede opleiding, maar met genoeg motivatie om de stad te redden.

Dit retro-avontuur met hedendaagse thema's wordt in 2020 verwacht. Maar er is intussen wel al een gratis demo te downloaden op itch.io, alwaar je de spelmakers ook met een vrijwillige donatie kunt steunen.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2019

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2020

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in 2021

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Verwacht in ?????

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

 • A Little Less Desperation
 • Anamedia
 • Beyond a Steel Sky
 • Boïnihi: The K'i Codex
 • Edgar: Bokbok in Boulzac
 • Bookworms
 • Dark Fall 4: Ghost Vigil
 • Delaware St. John 4: Asylum of The Lost
 • Elroy and the Aliens
 • FoxTail (is in early access)
 • Ghetto Conspiracy
 • Gear Puzzle: the inheritance of grandpa (is in early access)
 • Glastonbury: Waking Dream of Avalon
 • Green Mirror
 • HalfLight
 • Happiless
 • Harold Halibut
 • HEAL
 • Inexplicable Deaths in Damipolis
 • Jack Houston and the Necronauts
 • Jason The Greek: The Ladies of Lemnos
 • Jengo
 • Joel Mayer's Purgatory
 • Kadath (is in early access)
 • K'nossos
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • Laura Bow and the Mechanical Codex
 • Madievals (is in early access)
 • Mercury Blue
 • Miasma Caves (is in early access)
 • Minotaur (is in early access)
 • Mr. Thready
 • Norse Noir: Loki's Exile
 • Our Secret Below
 • Outsider
 • Phoenix Springs
 • Playerless: One Button Adventure
 • Rackham's Shambala Adventure
 • Rauniot
 • RŲki
 • Saint Kotar: The Yellow Mask
 • Schizm 3: Nemezis
 • Seclusion: Islesbury
 • Shadow Over Isolation
 • Silent Night
 • Silhouette (is in early access)
 • Sol Invictus
 • SpaceVenture
 • Splitmind
 • Starflint
 • Strangelands
 • Subsequented
 • Syberia: The world before
 • Tardigrades
 • Technobabylon 2: Birthright
 • The Ballads of Reemus 2
 • The Council Of Crows
 • The Dark Side of the Moon
 • The Drifter
 • The Last Crown: Blackenrock
 • The Legend of Snowblind
 • The Lighthouse (is in early access)
 • The Silver Lining, part 5.
 • The Suicide of Rachel Foster
 • The Tale of Doris and the Dragon, ep.2
 • Utopia Syndrome
 • Zid & Zniw Chronicles: Zniw adventure