Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de algemene info & review pagina's  en/of de  2018 pagina.


18-6-2018
Voor de liefhebbers van Myst, Riven en Obduction is er goed nieuws met de komst van MOON CASTLE.
Na een wandeling in de natuur raak je opgesloten in een cikelvormige kamer, van waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt.

Volgens de Steampagina, waar je meer informatie en screenshots kunt vinden, zal dit spel van Nederlandse bodem reeds 1 augustus beschikbaar zijn.

18-6-2018
EPITASIS belooft een mix te worden tussen Myst en The Talos Principle.
In dit wonderbaarlijke puzzelspel doorkruis je een buitenaardse planeet met vreemde technologieën, in de rol van een onderzoeker, die door een oud "portal" stapt.

Het spel, dat inmiddels via Kickstarter is gefinancierd, wordt in het eerste kwartaal van 2019 verwacht. Bezoek de net geopende Steampagina voor meer informatie en plaatjes.

16-6-2018
In DELUDED MIND speel je de rol van Dean Catrall, een FBI agent. Zijn dochter is vermoord door een op wraak beluste criminele organisatie, maar hij gaat gewoon door met zijn werk. Tot hij op een dag ontvoerd wordt en ontwaakt in een oude psychiatrische inrichting. Hij krijgt te horen dat zijn partner hier ook is. Maar op zoek gaan naar hem en naar de uitgang is niet eenvoudig. Dean is namelijk ingespoten met een krachtig hallucinogeen vergif.

Het spel is vanaf 15 juni verkrijgbaar op Steam, waar je meer informatie kunt krijgen en trailers en screenshots kunt bekijken.

14-6-2018
Na het redelijk goed ontvangen The Initiate, werkt het indie-team van Deceptive games nu aan THE INITIATE 2: The First Interviews.
Hoe ze hier terecht zijn gekomen weten Samantha, Benjamin en Stephen niet zo precies meer. Ze kennen elkaar niet, maar zijn gedwongen samen te werken om te kunnen ontsnappen aan hun sadistische kidnapper. En misschien vinden ze ook nog antwoorden, vergeving en zielerust.

Het spel wordt 24 juni op Steam Early Access verwacht.
Bezoek de Steam pagina om de trailer en screenshots te bekijken.

14-6-2018
Uitgever Focus Home Interactive presenteert op de E3 A PLAGUE TALE: INNOCENCE.
Dit spel handelt over een meisje dat met haar jongere broertje probeert te overleven in de duistere tijden van een door pest geplaagd 14de eeuws Frankrijk.

Het avontuur voor PC, PS4 en XBox One, dat naast een goed verhaal ook actie- en stealth elementen zal bevatten, wordt waarschijnlijk eind 2019 uitgebracht. Bezoek de officiële site om de trailer te bekijken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

14-6-2018
Vanwege de E3 brengt uitgever Focus Home Interactive, bekend van de Sherlock Holmes spellen, een nieuwe trailer uit van hun laatste project CALL OF CTHULHU.
Het horror-verhaal speelt zich af in 1924 in een havenstad. Een detective onderzoekt de dood van een familie en ontdekt al snel samenzweringen en een groep cultisten.

Het spel met RPG elementen voor PC, PS4 en XBox One, staat nog altijd gepland voor eind 2018. Bezoek de officiële site om de trailer te bekijken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

13-6-2018
Het team van Nerd Monkeys is bijna klaar met DETECTIVE CASE AND CLOWN BOT in: The Express Killer.
Nadat het duo hun vriend Garcia geholpen heeft bij het oplossen van de moord in hotel Lisbon, nemen ze de trein naar Porto. Ongelukkigerwijze is hier een moordenaar actief. Elke dag sinds dinsdag vermoordt hij een passagier!

Het spel wordt 19 juli verwacht. Bekijk de filmpjes en screenshots op de Steam site.

12-6-2018
Tayanna Studios, van het vorig jar uitgegeven Calm Waters heeft een nieuw project onder handen genomen.
THE DARK SIDE OF THE MOON wordt een FMV (full motion video) thriller/mysterie avontuur, met klassieke point & click bediening en enkele 'quick time' elementen. Je (snelle) beslissing zal daarbij het verloop van het spel beïnvloeden.
Over het verhaal is tot nu toe alleen bekend dat het handelt over een alleenstaande vader, die op een ochtend ontdekt dat zijn beide kinderen verdwenen zijn.

Het spel zal medio 2019 gereed zijn, maar de indie-ontwikkelaar kan nog wat steun gebruiken op Kickstarter om het spel een meer professioneel tintje te geven, door de scenes op te nemen met betere apparatuur en het inhuren van een stemacteur.

11-6-2018
RETURN OF THE TENTACLE is een fanmade adventure over de maniakale paarse tentakel uit het klassieke Day of the Tentacle. Het verhaal is uiteraard gelinkt aan de beroemde voorganger. De tentakel is terug en heeft niets goeds voor met de mensheid. Kunnen Bernhard en zijn vrienden nogmaals proberen de wereld te redden, met jouw hulp?

De proloog zou 21 juli uitgebracht worden. Ga naar de facebookpagina voor de laatste informatie en een trailer.

9-6-2018
In THE BOY WHO TYPED WOLF onderzoek je een mysterie dat terug gaat tot de antieke tijden. Het spel is volgens de ontwikkelaar van EnigmaPendulum gevuld met unieke puzzels, intrigerende hints en duistere geheimen die gebaseerd zijn op echte gebeurtenissen en mythologie.

Het spel wordt in de zomer van 2018 verwacht. Ga naar de Steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

8-6-2018
Goed nieuws van Skygoblin! THE JOURNEY DOWN is vanaf vandaag ook verkrijgbaar voor Playstation 4 en XBox One en binnenkort ook voor de Nintendo Switch.

Lees de officiële blog voor meer informatie.

8-6-2018
A RITE FROM THE STARS, het debuutspel van het Spaanse Risin' Goat heeft een uitgever gevonden in het bekende Phoenix Online (Cognition, Moebius, Face Noir, etc.) . Nog deze zomer kun je dan het mystieke eiland Kaikala bezoeken en de drie paden van Wijsheid, Moed en Geest volgen, samen met Kirm en zijn trouwe maatje Mirk, geleid door de ster Hoku.

Bezoek de Kickstarter pagina voor screenshots, het laatste nieuws en een gratis demo.

6-6-2018
ARKHANGEL: The House of the Seven Stars belooft een horror avontuur te worden, verteld door de ogen van een familie, die onlangs verhuisd is naar een geïsoleerd, bevroren stadje in het hoge Noorden. Michael, Lily en Gabrielle proberen hun leven weer op te pakken na een tragedie, maar Michael krijgt al snel last van nachtmerries over duistere wateren en een oud kwaad.

Bezoek de net geopende Steam pagina voor meer informatie, filmpjes en screenshots. Het spel zal nog deze zomer uitgebracht worden.

6-6-2018
GUARD DUTY heeft een succesvolle Kickstarter campagne achter de rug en het lijkt erop dat ze zelfs de beloofde uitgifte datum gaan halen.
Met een trailer op Steam laat indie-ontwikkelaar Sick Chicken Studios weten dat we dit spel over liefde en consequenties binnenkort mogen verwachten.

Het klassiek opgezette adventure speelt zich af in twee tijdzones en vertelt het verhaal van Tondbert, de loyale wacht van Kasteel Wrinklewood, die op reis gaat om de liefde van zijn leven te redden. Een mysterieus figuur heeft namelijk prinses Theremin gekidnapped en alle ridders en hun paarden zijn momenteel afwezig.


3-6-2018
TARDIGRADES zijn (fictieve) gigantisch grote blauwe wezens die zorgen voor de mogelijkheid om door de ruimte te reizen. Het is ook de titel van een nieuw spel van indie-ontwikkelaar Ananstronaut.
In dit retro-stijl 3de persoons avontuur handelt het over onderwerpen als slavernij, geheimhouding en spionage, allemaal op een planeet waarin drie civilisaties apart leven, maar tegelijk afhankelijk zijn van elkaar. Botanist Carter en zijn vriendin Alex, die in een ruimtestation circuleren rond Jupiter, beseffen de waarde van de planeet en gaan op zoek naar de nodige elementen om ook de Aarde aan deze technologie te helpen.

Volg de ontwikkelingen op de officiële blog.

2-6-2018
Shadow Tor Studios, dat bekend is van het bijzonder vormgegeven Blackenrock en de twee Barrow Hill adventures, werkt momenteel aan een nieuw project dat GLASTONBURY: Waking Dream of Avalon gaat heten.
De makers (Matt Clark en Jonathan Bloakes) werden geïnspireerd door een gebied dat doordrenkt is van mythes en oude verhalen. Denk bijvoorbeeld aan Avalon, koning Arthur, Joseph van Arimathea en natuurlijk de beroemde Glastonbury abdij.
Veel is er nog niet bekend, maar je kunt op de officiële blog wel alvast wat beelden van de omgeving bekijken, waarin zich alles af gaat spelen.

1-6-2018
MUNDAUN is de naam van een klein bergdorp. Curdin is er sinds zijn kinderjaren niet meer geweest, maar als zijn grootvader op mysterieuze wijze omkomt in een vuur gaat hij terug. Al snel ontdekt hij dat de resterende bewoners van het kleine dorpje opgejaagd worden door iets diabolisch dat op de sneeuwbedekte top van de berg woont.

Het handgetekende horror-avontuur wordt in 2019 verwacht. Volg het laatste nieuws op de officiële site.

25-5-2018
Er werd al een poosje over gespeculeerd, maar nu is het officieel bevestigd: met LEISURE SUIT LARRY: Wet dreams don't dry, gaat het Duitse Assemble Entertainment nog dit jaar een nieuwe aflevering publiceren in de bekende humoristische, sexistische serie over Larry die denkt dat hij onweerstaanbaar is voor vrouwen.
De teaser op Steam laat een FMV filmpje zien, maar het spel zal uiteindelijk een traditioneel point & click cartoon adventure worden.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2018

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Juni
 • The Initiate 2 - The First Interviews (early access)


 • Juli
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Detective Case and Clown Bot in: The Express Killer
 • Return of the Tentacle
 • Silence in Space - season one


 • Augustus
 • Moon Castle
 • State of Mind
 • The Boy Who Typed Wolf
 • The Cabinets of Doctor Arcana


 • September
 • Apparition
 • Asylum
 • Futurust
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • The Gardens Between
 • The Inner Friend
 • Trüberbrook


 • Oktober
 • Inexplicable Deaths
 • Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don't Dry
 • Lorelai
 • Starflint
 • The 13th Doll


 • November
 • Blacksad
 • Sol Invictus


 • December
 • Cyanide and Happiness
 • Inspector Waffles
 • Nelson and the Magic Cauldron
 • Reality Incognita (is in early access)
 • Subsequented
 • Whispers of a Machine


 • Binnenkort.......
 • A Rite from the Stars
 • Arkhangel: The House of the Seven Stars
 • Boïnihi: The K'i Codex
 • Detective Di: The Silk Rose Murders
 • Guard Duty
 • Gibbous: A Cthulhu Adventure
 • Green Mirror
 • Lamplight City
 • Phoenix Springs
 • Shadow Over Isolation
 • SpaceVenture
 • The Lighthouse


 • A Little Less Desperation
 • A Song for Viggo
 • Blue Volta
 • Call of Cthulhu
 • Crowns and Pawns
 • Cursed Roots
 • Don't Escape: 4 Days in a Wasteland
 • Du Lac & Fey: Dance Of Death
 • FoxTail (is in early access)
 • Happiless
 • Heavens Vault
 • Jack Houston and the Necronauts
 • Jennifer Wilde
 • Jenny LeClue
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • Lost Ember
 • LUNA: The Shadow Dust
 • Mercury Blue
 • Mosaic
 • NAIRI: Tower of Shirin
 • One Helluva Day
 • Rainswept
 • Repentant
 • Röki
 • Saint Kotar
 • Seclusion: Islesbury
 • Shadow of Nebula (in early access)
 • Strangelands
 • Tardigrades
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Clockwork Labyrinth
 • The Mystery of Oak Island
 • The Mystery of Woolley Mountain
 • Tsioque
 • Unavowed
 • ZED


 • Verwacht in 2019

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht............

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.