Voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 bezoek de algemene info & review pagina's  en/of de  2018 pagina.


20-7-2018
ARKHANGEL: The House of the Seven Stars belooft een horror avontuur te worden, verteld door de ogen van een familie, die onlangs is verhuisd naar een geïsoleerd, bevroren stadje in het hoge Noorden, waar niet alles is wat het lijkt. Michael, Lily en Gabrielle proberen hun leven weer op te pakken na een tragedie, maar Michael krijgt al snel last van nachtmerries over duistere wateren en een oud kwaad. Voorbodes van wat komen gaat?

Ontwikkelaar Winter Night games laat weten dat het spel 27 juli aanstaande uitgebracht gaat worden voor Windows en Mac. Bezoek de Steam pagina voor meer informatie, filmpjes en screenshots.

20-7-2018
RETURN OF THE TENTACLE is een fanmade adventure over de maniakale paarse tentakel uit het klassieke Day of the Tentacle. Het verhaal is uiteraard gelinkt aan de beroemde voorganger. De tentakel is terug en heeft niets goeds voor met de mensheid. Kunnen Bernhard en zijn vrienden nogmaals proberen de wereld te redden, met jouw hulp?

De proloog wordt 21 juli gratis uitgebracht op itch.io. Ga naar de facebookpagina voor de laatste informatie en een trailer.

19-7-2018
In THE MOOSEMAN ga je met een sjamaan op reis door de drie mythische werelden uit de legendes van de Fins-Oegrische volkeren uit het hoge Noorden. Je hebt het vermogen om de geestenwereld te bezoeken en kunt zo de oude verhalen ontdekken.

Het spel dat in 2017 reeds voor PC uitkwman, is nu ook verkrijgbaar voor PS4, XBox, iOs en Android. Lees de review hier

19-7-2018
A RITE FROM THE STARS, het debuutspel van het Spaanse Risin' Goat heeft een uitgever gevonden in het bekende Phoenix Online (Cognition, Moebius, Face Noir, etc.) .
Vanaf 19 juli ben je welkom op het mythische eiland Kaikala, waar de Makoa stam woont. De jongen Kirm, die niet spreekt, is door de Sterren uitgekozen om een legende te worden onder zijn stamgenoten. Maar eerst moet hij slagen in de rite die bij zijn volwassenwording hoort en de drie paden van Wijsheid, Moed en Geestkracht bewandelen.

Bezoek de site van Phoenix Online voor meer informatie en verkoopadressen.

18-7-2018
Het team van Nerd Monkeys is bijna klaar met DETECTIVE CASE AND CLOWN BOT in: The Express Killer.
Nadat het duo hun vriend Garcia geholpen heeft bij het oplossen van de moord in hotel Lisbon, nemen ze de trein naar Porto. Ongelukkigerwijze is hier een moordenaar actief. Elke dag sinds dinsdag vermoordt hij een passagier!

Het spel wordt 19 juli verwacht. Bekijk de laatste filmpjes en screenshots op de Steam site.

16-7-2018
THE TOWER OF BEATRICE is een adventure over een niet-zo-beste dief die in de toren van een machtige heks Beatrice een receptenboek moet stelen om het er levend vanaf te brengen. Dus ontdek de diepste wens van een demon, krijg een geweven cadeautje van een spin, voer een slak, maak een cactus en haal een skelet op.

Vanaf 17 juli is dit puzzelspel van indie-ontwikkelaar Fairy Forest te koop op Steam.

16-7-2018
KITRINOS: Inside the Cube speelt zich af in het "Black Cube" universum, bekend van Asa, Catyph en Myha.
Archeoloog professor Dimarx gelooft dat hij de ontdekking van de eeuw heeft gedaan, als hij een spleet in de rotsen ontdekt, waarin trappen zijn uitgehouwen. Helemaal enthousiast en loopt zonder enige voorzorgsmaatregel loopt hij de trappen af en ontdekt de eerste "Black Cube" in de moderne geschiedenis op aarde. Zijn geest wordt vervolgens geabsorbeerd door de "Cube" en nu mag hij door het oplossen van diverse puzzels bewijzen dat de mens waardig is.....

Het spel, dat een speelduur heeft van 1-2 uur, is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar. Bezoek de officiële site voor download-adressen.

13-7-2018
Het nieuwste spel van het Zweedse Killmonday Games gaat LITTLE MISFORTUNE heten en speelt zich af in hetzelfde universum als het eerder verschenen griezel-avontuur Fran Bow.
Het spel handelt over een meisje dat haar moeder het geschenk van eeuwig geluk wil geven, dus wandelt ze het bos in, waar ze naast de nodige misteries ook ongeluk kan tegenkomen.
Het spel wordt in 2019 verwacht. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de officiële site.

12-7-2018
Jan Kavan (CBE Software), die we nog kennen van het bijzondere J.U.L.I.A. Among the Stars werkt momenteel aan SOMEDAY YOU'LL RETURN. Hierin gaat een vader op zoek naar zijn weggelopen dochter in een bos waar hij vreemde, zeer oude dingen ontdekt, die misschien beter verborgen hadden kunnen blijven.

Het 3D spel voor PC, PS4 en XBox One wordt in het voorjaar van 2019 verwacht. Bezoek de officiële site voor meer informatie, screenshots en een trailer.

12-7-2018
Ontwikkelaar Martin Ganteföhr (Moment of Silence) laat via een trailer weten dat STATE OF MIND, de futuristische thriller over transhumanisme, in de voorverkoop te bestellen is.

Richard Nolan, vader en journalist in het Berlijn van 2048 ontdekt dat hij - en misschien ook zijn vrouw en zoon - een bewustzijnsupload ondergaan hebben. Maar daarbij is iets mis gegaan. Richard leeft nog in zijn gewone realiteit, maar tegelijkertijd bestaat er ook een onvolledige versie van hem in een virtual reality project. Richard voelt zich een gebroken man en gaat op onderzoek uit.

De 3D-thriller wordt 15 augustus door Daedalic Entertainment uitgebracht voor PC, Mac, Linux, XBox One en PS4. Bekijk de trailers en screenshots op GOG of op Steam .

11-7-2018
YELI OROG is een FMV (Full Motion Video) adventure over een bijzondere archeologische ontdekking: een stenen tablet met een Celtiberische tekst, begraven onder een oude dolmen in Noord-Spanje. Je speelt de rol van Johnny Robin, een archeoloog die het tablet gaat bestuderen. Bij aankomst in Asturias wordt hij onverwacht getransporteerd naar een buitenaardse wereld waar hij meemaakt wat er op het tablet beschreven staat.

Dit Myst-achtige indie FMV-spel verschijnt reeds 13 juli.
Bezoek de Steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

10-7-2018
Na twee succesvolle Kickstarters en vijf jaar onwikkeling, maken Lori Ann Cole en Corey Cole (Quest for Glory) bekend dat HERO-U: Rogue to Redemption helemaal gereed is.
Koop het spel op GOG of op Steam .

In dit humoristische, hybride adventure/RPG spel, speel je de rol van Shawn O'Connor. Overdag is hij een student die zijn vaardigheden oefent en vriendschappelijk omgaat met medestudenten. 's Nachts haalt hij zijn wapens tevoorschijn en doorzoekt hij het kasteel, de wijnkelders en de catacombes eronder.
De meeste gevechten zijn optioneel, maar er zijn extra beloningen voor degenen die hun zwaard gebruiken tegen de creaturen die de school bedreigen. De oplossingen voor de puzzels zijn afhankelijk van de vaardigheden die je hebt.

8-7-2018
In STEAMPUNKER is een bijzonder handgetekend avontuur, waarin Vincent een aantal robots probeert te verdrijven die de aarde aanvallen. Hij reist in een onderzeeër, vliegt naar de maan en saboteert het ruimteschip van de robots.
Natuurlijk lost hij onderweg ook de nodige casual puzzels op en zoekt hij voorwerpen die hij daarbij nodig heeft.

Het spel, dat voorheen alleen beschikbaar was voor een iPad, is sinds 6 juli ook voor PC te koop op Steam.

7-7-2018
In HALFLIGHT Doorkruis je met de jonge Xi-sheng de schemerige wereld tussen realiteit en verbeelding. In zijn dromen vind je schaduwen en projecties uit de echte wereld, maar wat als het onderscheid tussen droom en werkelijkheid vaag wordt en het verschil niet meer te zien is?

Dit bijzondere indie-avontuur met puzzels en vijanden die je alleen met je verstand kunt verslaan, komt binnenkort beschikbaar op Steam.

6-7-2018
TINY AND TALL: Gleipnir handelt zoals de naam doet vermoeden ook over Noorse Goden. Twee nauwelijks capabele smeden zijn contractueel verbonden aan deze Goden en zullen in een prachtige wereld op zoek moeten gaan naar ongewone magische objecten. De God Loki, bekend om zijn gemene plagerijen, werkt niet echt mee.

De eerste episode van die klassieke en tegelijk moderne adventure van T & T Studios wordt nog dit jaar verwacht op Steam.

6-7-2018
MR. THREADY, dat voorheen bekend stond als "Voodoo", speelt zich af in een groot naaiatelier, dat sinds 1950 verlaten staat. Een klein voodoo poppetje komt hier ineens tot leven en ontdekt dat niet alles zo verlaten is als het lijkt. Hij moet puzzels en raadsels oplossen en dodelijke valkuilen ontwijken.
In de stijl van Machinarium heeft het spel geen tekst en inventaris. De bedoeling is dat je in het scherm voorwerpen combineeert.

Het spel wordt in 2019 verwacht. Bezoek de officiële site van Ayramen Studio voor meer info, screenshots en filmpjes.

5-7-2018
Na het vorig jaar uitgekomen "Detention", is DEVOTION het tweede horror-spel van het Taiwanese Red Candle games
In dit psychologische horror-verhaal draait alles om een familie van drie personen, die rond 1980 in een oud appartementencomplex woont. Religie speelt een belangrijke rol in hun leven. Doorzoek het huis en ontdek het mysterie dat er toe leidde dat dit huis, eens vol vreugde, in een nachtmerrie is veranderd.

Een uitgifte datum is nog niet bekend. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

4-7-2018
TALES OF THE NEON SEA van het het Chinese Palm Pioneer, wordt een cyberpunk adventure met RPG elementen in een wereld vol intrige en achterdocht, waar katachtige gangsters hun weg naar de top van de voedselketen plannen en de verhoudig tussen mensen en robots onder spanning staat.

Het spel, waarin je je verstand en je vermogen om puzzels op te lossen nodig hebt, wordt binnenkort op Steam verwacht.

30-6-2018
MERCURY BLUE is een ruimte-adventure, waarin je de rol van kapitein Jake Hunter en zijn trouwe robot FU2 op je neemt. De vrienden vliegen van planeet naar planeet, op zoek naar fortuin, wraak en Bathari ijsjes. De leider van mijncooperatie Conglomocorp is namelijk verantwoordelijk voor de dood van hun dierbare vriendin Angelica.

Het spel wordt met opzet gepresenteerd in ouderwetse low poly 3D grafische beelden en is een traditioneel 3de persoons point & click avontuur, met enkele arcade-elementen voor de variatie.
Bezoek de officiële site voor meer informatie, screenshots, trailers en vanaf 29 juni ook een gratis mini-episode, bedoeld om kennis te maken met de serie.

27-6-2018
Red Dwarf Games laat weten dat het eerste deel van een groot uitbeidingspakket voor TALES OF COSMOS uitgekomen is.
Dit luchthartige science fiction verhaal vol puzzels handelt over de avonturen van dier-astronauten Perseus en Gagayev.

Lees de review hier of bezoek de Steam site voor meer informatie en koop het originele spel met 50% zomerkorting.

26-6-2018
Uitgever Microids publiceert de eerste screenshots van BLACKSAD. Bekijk ze hier. Het noveleske avontuur, naar een bekend stripfiguur, wordt ontwikkeld door Pendulo Studios, die we al kennen van de Next Big Thing, de Runaway en de Yesterday series.
Het spel voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac wordt in 2019 verwacht. Volg de ontwikkelingen op de Facebookpagina van Microids

Het verhaal speelt zich af rond 1950, als corruptie in de sportwereld en met name in het bokswereldje hoogtij viert. Als de eigenaar van een boksclub vermoord wordt en zijn sterbokser plotseling verdwijnt, wordt het tijd voor de kat-detective John Blacksad om in de New Yorkse onderwereld te duiken.

24-6-2018
FLIPPING FLIP is een depressief mannetje van middelbare leeftijd met een bijzondere eigenschap: Als hij niest, draait hij binnenstebuiten en komt zijn superhelden-ego tevoorschijn. Eigenlijk wil Flip deze eigenschap kwijt en rustig leven, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Het handgetekende sidescrolling puzzelspel is nog in ontwikkeling. De ontwerpers vragen via Square Enix om advies. Download de gratis demo en vertel de makers wat er goed werkt en wat eventueel verbeterd kan worden.


Naar volgende pagina »

Pas verschenen

Klik op de titel om naar de infopagina te gaan.

Verwacht in 2018

Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

Juli
 • Arkhangel: The House of the Seven Stars
 • Return of the Tentacle


 • Augustus
 • Moon Castle
 • Silence in Space - season one
 • State of Mind
 • The Boy Who Typed Wolf
 • The Cabinets of Doctor Arcana
 • The Initiate 2 - The First Interviews (is in early access)
 • Unavowed


 • September
 • Apparition
 • Asylum
 • Futurust
 • Lamplight City
 • Riddle of the Sphinx: Awakening
 • The Gardens Between
 • The Inner Friend


 • Oktober
 • Call of Cthulhu
 • Inexplicable Deaths
 • Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don't Dry
 • Lorelai
 • Starflint
 • The 13th Doll


 • November
 • Sol Invictus


 • December
 • Cyanide and Happiness
 • Inspector Waffles
 • Nelson and the Magic Cauldron
 • Reality Incognita (is in early access)
 • Subsequented
 • Whispers of a Machine


 • Binnenkort.......
 • Detective Di: The Silk Rose Murders
 • Elroy and the Aliens
 • Guard Duty
 • Gibbous: A Cthulhu Adventure
 • Green Mirror
 • HalfLight
 • Repentant
 • Shadow Over Isolation
 • Tales of the Neon Sea
 • The Lighthouse


 • A Little Less Desperation
 • A Song for Viggo
 • Beyond the Sky
 • Blue Volta
 • Boïnihi: The K'i Codex
 • COLUMNAE: A Past Under Construction
 • Cursed Roots
 • Don't Escape: 4 Days in a Wasteland
 • Du Lac & Fey: Dance Of Death
 • FoxTail (is in early access)
 • Happiless
 • Heavens Vault
 • Jack Houston and the Necronauts
 • Jennifer Wilde
 • Jenny LeClue
 • Lancelot's Hangover: The Quest of the Holy Booze
 • Lost Ember
 • Mosaic
 • NAIRI: Tower of Shirin
 • One Helluva Day
 • Phoenix Springs
 • Rainswept
 • Röki
 • Saint Kotar: The Yellow mask
 • Seclusion: Islesbury
 • Shadow of Nebula (in early access)
 • SpaceVenture
 • Strangelands
 • Tardigrades
 • Tex Murphy: The Poisoned Pawn
 • The Mystery of Oak Island
 • The Mystery of Woolley Mountain
 • tiny and Tall: Gleipnir
 • Tsioque
 • ZED


 • Verwacht in 2019

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.

  Verwacht............

  Klik op de titel om naar de website van de spelmaker te gaan.