S P E L - I N F O

         

Blackwell 1: THE BLACKWELL LEGACY


Uitgever: Wadjet Eye Games / 2006
Ontwerper: Dave Gilbert/Wadjet Eye Games

Platform: PC, Mac, iPad, iPhone, iPod Touch.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7 - 800 MHz Processor - 256MB RAM - 3D videokaart compatible met DirectX 9.0c - 250 MB opslagruimte.

Categorie:
Occult mysterie, huisgeest, humor, New York, gestileerde 2D en 2.5D retrobeelden, 2 speelbare karakters, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Nadat Rosangela Blackwell de as van haar overleden tante uitgestrooid heeft, ontdekt ze tot haar schrik, dat ze een geest geŽrfd heeft. Maar niet alleen dat: ook wacht haar de taak om doden te helpen met hun overgang naar het hiernamaals. Joey Malone, haar huis-geest die lijkt op een Chicago-gangster uit 1930, legt Rosa uit hoe het allemaal in zijn werk gaat. En als Rosa niet meewerkt, wacht haar een triest langdurig verblijf in een psychiatrisch ziekenhuis.
Met het onderzoek naar de dood van een schoolmeisje en het vreemde gehuil van honden op een hondenuitlaatplek, begint Rosa een nieuwe carriŽre als paranormaal detective.

      


The Blackwell Legacy is Dave Gilbert's tweede volledige spel. Na "The Shivah", dat een mysterie-verhaal over een Rabbi is, besloot hij een serie te maken over de huisgeest van de Blackwell's. In elke deel lossen Joey en iemand van de Blackwell familie een moordzaak op. Dit korte deel 1 is een introductie en kan als afgerond spel gespeeld worden.

Het verhaal zit uitstekend in elkaar en verloopt heel soepel en logisch. Via dialogen kom je steeds meer te weten over de achtergronden. En ook de meeste puzzels zijn gerelateerd aan het kiezen van de juiste dialoog of de juiste tekst in Rosa's aantekeningen.
Daardoor voelt the Blackwell Legacy meer aan als een goed interactief verhaal, dan als een puzzel-spel. Er zitten geen doolhoven, schuifpuzzels of ingewikkelde machines in, en nauwelijks gebruiksvoorwerpen.

      


Het spel is gemaakt in AGS en geeft een nostalgisch gevoel bij de kleine pop-up schermpjes van een persoon die aan het woord is. Grappig is hierbij het verschil in gelaatsuituitdrukking te zien, als iemand geforceerd vriendelijk lacht. De tekeningen zijn goed en duidelijk uitvoerd, met aandacht voor details. Ook voorwerpen die je niet nodig hebt, zijn aan te klikken. De figuren bewegen soepel en de tussenfilmpjes zijn uitstekend.

Het stem-acteren is ook van goede kwaliteit. Joey praat precies zoals je verwacht van iemand met zijn uiterlijk. En aan Rosa's stem hoor je hoe onzeker ze eigenlijk is.
De achtergrondmuziek is minder mooi en soms ietwat storend.

      


Eerst uitproberen?   Download de demo, op de officiële site.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Blackwell serie:
Blackwell 2: Blackwell Unbound
Blackwell 3: The Blackwell Convergence
Blackwell 4: The Blackwell Deception
Blackwell 5: The Blackwell Epiphany