THE BLACKWELL LEGACY

Blackwell 1Walkthrough door Marjo © 2007 www.adventurespel.nl

Uitgever: Wadjet Eye Games/2006
Ontwerper: Dave Gilbert

Voor spelbeschrijving en screenshots, ga naar: Marjo's Spel-Info.dag 1dag 2Intro

Rosangela (Rosa) Blackwell staat op de Brooklyn Brug in New York. Ze strooit de as van haar onlangs overleden tante uit. Ze bedenkt dat ze haar tante nauwelijk kende, maar dat deze tante wel het enige familid was, dat ze had.Dag 1  

Straat
Rosa arriveert in de straat waar ze woont. Een jongen staat voor de deur van het appartementencomplex. Spreek hem aan.
Hij heet Jim Burdo en is plaatsvervangend conciŽrge. Hij wil Rosa niet binnenlaten omdat hij haar niet kent. Rosa kan niet bewijzen dat ze daar woont.
Jim zegt dat Nishanthi Sharma, die op dit ogenblik in het park haar hond uitlaat, Rosa misschien herkent. Zo ja, dan is hij bereid Rosa door te laten.
Neem afscheid.

Kijk in je inventaris, door met de cursor naar de bovenkant van het scherm te gaan.
Rosa heeft alleen een brief bij zich. Rechtsklik op de brief om hem te lezen. Hij is van dr. Donald Quentin, al 25 jaar de behandelend arts van Rosa's tante. Hij schrijft dat Rosa altijd met hem kan komen praten over haar tante.
Klik op "exit", dat rechts naast de brief verschijnt, om terug te keren in het spel.

Loop naar links, de straat uit.
Op de plattegrond, die nu verschijnt, kies je voor het Washington Square Park.


Washington Square Park
Aangekomen in het park, zie je dat de hondenuitlaatplaats leeg is. Er hangt een bordje op het poortje "Gesloten tot nader order".
Loop naar links "to the fountain". Rosa krijgt even een raar gevoel in haar hoofd en wil eigenlijk naar huis.

Je staat bij een lantaarnpaal op de stoeprand. Rechts zie je een hondje aangelijnd. Loop verder naar rechts en je ziet Nishanthi op een fluit spelen.
Probeer haar aan te spreken. Rosa durft niet, ze is bang voor al die omstanders die haar aanstaren.

Loop naar het hondje en rechtsklik erop. Rosa zegt dat hij aan zo'n uittrekbare lijn zit. Loop naar links, achter de lantaarnpaal om. Het hondje volgt. Loop dan om de paal heen en langs de voorkant weer naar rechts. Het hondje volgt weer, maar heeft zich nu vastgezet en begint te blaffen.
Nishanthi komt aanlopen en herkent Rosa. Praat met Nishanthi en leg de situatie uit.


Appartement
Na het gesprek gaan Nishanthi en Rosa terug naar het appartementencomplex. Jim laat Rosa nu ook naar binnen.
Bij haar voordeur neemt Nishanthi afscheid en zegt dat Rosa altijd even binnen mag wippen.

Links is de deur van Rosa's flatje. Loop naar binnen.
Rosa is blij thuis te zijn. Maar dan gaat de telefoon. Het is dr. Quentin, die vraagt of Rosa zijn brief heeft ontvangen. Hij heeft vandaag de hele dag tijd voor haar. Rosa besluit maar meteen te gaan, om er vanaf te zijn.

Verlaat de flat, stap in lift`en kies voor Bellevue Psychiatric Hospital


Bellevue psychiatrisch ziekenhuis
Loop naar rechts en praat met de bewaker achter de info-balie. Zeg dat je komt om dr. Quentin te zien. Rosa laat zelf de brief zien en mag dan doorlopen.

Praat met dr. Quentin.
Hij condoleert Rosa met de dood van haar moeder. Corrigeer hem en zeg dat het je tante was.
Dan vraagt hij hoe Rosa zich voelt en of ze haar tante mist. Ben eerlijk. Rosa weet niet goed hoe ze zich voelt, want ze kende haar tante nauwelijks. Rosa was 5 jaar, toen haar tante werd opgenomen.
Quentin vraagt waarom Rosa haar dan al die jaren bezocht. Zeg dat ze immers familie was.
Praat verder en Rosa verneemt dat de hele staf weet dat ze reviews voor een kleine krant schrijft en dat men, vanwege haar tante, ook geÔnteresseerd is in haar. Quentin vond Rosa's tante een fascinerend geval. Ze werd 20 jaar geleden opgenomen omdat ze schreeuwde en zichzelf iets probeerde aan te doen. Ze moesten haar onder de kalmeringmiddelen houden, omdat ze anders weer in dat gedrag terugviel. Ze leek veel pijn te hebben.

Vraag naar je eigen conditie.
Rosa krijgt te horen dat haar tante Lauren leed aan een erfelijke dementie, die op haar 40ste uitbrak. Rosa's grootmoeder Patricia had hetzelfde op haar 55ste. Quentin zegt dat Rosa redenen heeft om bezorgd te zijn.
Het enige dat hij nog toe te voegen heeft, is dat zowel Rosa's grootmoeder, als haar tante, altijd de naam "Joey" riepen.

Quntin zegt dat Rosa wat paperassen van haar tante geŽrfd heeft. Ze worden haar toegestuurd.
Neem afscheid en verlaat het ziekenhuis. Ga terug naar Rosa's appartement.


Rosa's flatje
Lopop naar binnen. Bij de deurmat ligt een enveloppe. Raap hem op en rechtsklik erop in je inventaris om hem te openen. Lees de brieven.
Je leest dat Lauren verhuisde naar New York. Haar broertje Jack zit nog op de middelbare school en woont bij zijn ouders. Dan gaat Lauren's moeder zich vreemd paranoide gedragen. Ze praat tegen iemand die onzichtbaar is voor anderen: ene Joey. Soms sluit ze driftig haar ogen en oren alsof ze die Joey buiten wil sluiten. Uiteindelijk wordt ze gek verklaard en opgenomen in een inrichting. Later sterft ze en ook Lauren's vader overlijdt.
Jack trouwt met Maria en ze krijgen een dochtertje dat ze Rosangela noemen.
Jack maakt zich intussen bezorgd om Lauren, want ook Lauren praat tegen een Joey. Lauren schrijft hem, dat hun moeder niet gek was en dat ze alles begrijpt.
Als Roseangela 5 jaar is, overlijden Jack en Maria. Lauren neemt de voogdij op zich.

Bij de brieven zitten ook twee foto's. Eentje genomen met Kerstmis, waar een jonge Jack, Lauren en hun moeder op staan en een eentje op de bruiloft van Jack.

Dan gaat de telefoon. Neem hem op. Het is Bob, de werkgever van Rosa. Ondanks haar protesten wordt ze als reporter op pad gestuurd. Op het college heeft een meisje namens JoAnn zelfmoord gepleegd.

Rosa besluit dan maar te gaan. Ze zoekt haar aantekenboek.
Vanaf dit punt heb je via de knop "notes" in je inventaris, toegang tot de aantekeningen van Rosa.
Verlaat de flat en ga naar Brittany Hall Dorm.


Studentenflat
Aangekomen in de studentenflat, klop je op de deur van de RA (Residence Assistant, een student die het aanspreekpunt is en toezicht houdt op een verdieping van een studentenflat).
Stel je voor. Adrian, de jongen die open doet, wil wel met je praten, als je belooft zijn naam niet te noemen in het artikel.
Stel de vragen die op je lijstje staan. Adrian zegt dat JoAnn aardig was en altijd vrienden om zich heen had. Hij wijfelt even bij het woord "zelfmoord", als hij zegt dat het als een verrassing kwam. JoAnn is in het midden van de nacht van het dak van het gebouw gesprongen. Adrian heeft geen foto van haar.

Loop verder naar links en klop op de deur van JoAnn en Kelly's kamer. Kelly doet open. Stel je voor en praat met Kelly.
Probeer je vragen te stellen en toon begrip (understanding). Ben eerlijk (honest) en Kelly is eindelijk bereid te praten. Ze zegt dat JoAnn de hele dag studeerde en de hele nacht sliep.

Loop terug naar Adrian en stle hm nog een paar vragen.
Hij zegt dat Kelly een superslimme studente is, die alleen tienen haalt. Vraag hem of het waar is, dat JoAnn een goede nachtrust had (JoAnn slept all night). Rosa krijgt te horen, dat Adrian het niet weet, maar dat Kelly het ook niet kan weten. Kelly slaapt namelijk vrijwel nooit in de studentenflat. Sluit je gesprek met Arian af.

Ga dan naar je inventaris en klik links op de knop "notes". Je ziet nu je lijstje met vragen.
Klik op "JoAnn slept all night". Rosa schrijft het nogmaals op, in zwarte letters. Klik dan op "Kelly sleeps elsewhere" en ook dit wordt nogmaals opgeschreven.
Rosa combineert beide gegevens en trekt de conclusie dat Kelly gelogen heeft. Als ze er bijna nooit is, kan ze niet weten of JoAnn goed slaapt.

Loop terug naar Kelly, klop op de deur en praat met haar. Vraag haar of ze tegen je liegt. (did Kelly lie).
Stel haar daarna nogmaals alle vragen uit je lijstje. Nu verneem je dat JoAnn de laatste weken in haar slaap praatte, maar dit ontkende, alsof ze bang was.
Vraag om een foto en Kelly haalt er eentje. Het meisje links op de foto is JoAnn.
Sluit het gesprek af en ga terug naar Rosa's appartement.


Rosa's flatje
Als Rosa aankomt in het appartement heeft ze denderende hoofdpijn. Ze denkt dat een beetje slaap zal helpen, maar wil eerst het artikel voor de krant uittypen.
Gebruik de computer, die rechts in de hoek staat en type je artikel (write your article).

Rosa krijgt stekende pijn in haar hoofd. De foto op de televisie knippert. Rosa wil acuut frisse lucht.

Nishanti's kamer
Verlaat Rosa's kamer en klop aan bij Nishanthi. Praat met haar om haar beter te leren kennen. Nishanti speelt nog niet zo lang fluit, maar vindt het leuk dat mensen in het park naar haar komen luisteren. Ze vertelt ook dat de hondenuitlaatplaats gesloten werd, omdat de honden een week geleden plotseling helemaal gek werden. Men denkt dat het komt door een hoge toon uit de hoogspanningsmasten, die alleen door honden gehoord kan worden. Nishanthi denkt echter dat het iets anders is, iets dat in de lucht zit. Ze zegt dat ze gezien heeft, dat Rosa het ook merkte, toen ze bij de hondenuitlaatplek stond.

Als je over de hond sprak, heb je van Nishanthi een hondenkoekje gekregen. Als je wilt, kun je dat aan de hond geven (give a treat). Zo leert Rosa hoe ze hond Noti iets moet geven. Verlaat Nishanthi daarna.


Rosa's flatje
Loop Rosa's flatje in. Even later maakt Rosa kennis met Joey Mallone, de geest van de familie Blackwell. Nu haar tante dood is, zit Rosa met hem opgescheept.
Joey vraagt of Rosa zich kan herinneren, waar dit alles begon. Zoals je weet kreeg Rosa haar eerste aanval in het Washinton Square Park.
Joey wil Rosa meteen, midden in de nacht, meenemen naar de hondenuitlaatplaats. Daar is een probleem, dat Rosa als het medium dat ze volgens Joey is, moet oplossen.


Washington Square Park
Aangekomen in het park, blijkt in de hondenuitlaatplek de geest van een miesje rond te lopen. Joey gaat met haar praten. De geest van het meisje is behoorlijk in de war. Ze blijft praten over "hem", die iedereeen vergiftigd en wegjaagt.
Rosa heeft er genoeg van en wil naar bed. Ze verlaat het park.
Dag 2  

Rosa's flatje
Als Rosa de volgende ochtend ontwaakt, is Joey nog steeds aanwezig. Hij kan er niets aan doen, hij zit gebonden aan de familie Blackwell. Rosa's grootmoeder werd gek omdat ze het niet kon accepteren. Rosa's tante belandde in de kliniek, omdat ze een fout maakte.
Rosa accepteert dat ze een medium is, maar wil nu wel antwoorden van Joey.
Hij wil het haar laten zien. Joey doet zijn stropdas af, Rosa trekt eraan en belandt in een soort grot. Joey legt uit dat dit het portaal naar de oneindigheid is. En het gebeurt allemaal in Rosa's hoofd. De hoofdpijn ontstond toen haar krachten ontwaakten.

Het is Rosa's taak om via dit portaal in haar hoofd, de overledenen door te sturen naar hun volgende bestemming. Jammer genoeg zijn veel van die geesten in de war en werken ze niet mee. Joey kalmeert ze, zodat ze accepteren dat ze dood zijn en Rosa kan ze dan doorsturen.

Als Rosa weer in de echte wereld is, zegt Joey dat ze nu het meisje in het park moeten helpen. De geest in het park lijkt op een van de meisjes, die samen met JoAnn op de foto staan, die Rosa heeft gekregen.
Als ze haar iets persoonlijks vertellen of laten zien, zal ze geloven dat ze dood is. Als eerste moeten ze dus meer over haar te weten komen. Daarna kunnen ze haar helpen accepteren dat ze dood is. En pas dan kan ze via Rosa's portaal doorgestuurd worden.

Spreek Joey nog een keer aan, en informeer naar hemzelf (ask about Joey). Hij wil niet vertellen waaraan hij is overleden. Maar als je vraagt naar zijn "krachten" (ghostly powers), laat hij zien dat hij eigenlijk alleen iets in de wind kan laten wapperen. Sluit het geprek af.


Washington Square Park
Ga naar het park en klik op de poort naar het hondenuitlaatterrein. Joey gaat met het meisje praten. Doe het rustig aan (easy on her) en werk de vragen op je lijstje af.
Het laatste dat ze zich kan herinneren is, dat ze snoep at, in de hoop dat de "Deacon" (een geestelijke) weg zou gaan. Ze riepen de Deacon en hij kwam. Hij was bang en ziekelijk. Hij zat in haar hoofd en zorgde ervoor dat iedereen "weg ging".


Studentenflat
Ga naar de Brittany Hall Dorm en klop op Kelly's deur. Je mag binnenkomen.
Kijk rond. Aan de rechterkant hangt een prikbord aan de muur. Rechtsklik erop om het van dichtbij te bekijken. Je ziet drie foto's. Klik erop. Rosa vraagt zich af wie de "toekomstige mevrouw Davenport" op de linker foto is. Op de middelste foto staat JoAnn en op de rechter het dode meisje uit het park.

Op het bureautje van JoAnn ligt een aantekenboek (notebook). Je mag het niet bekijken van Kelly.
Praat met Kelly. Vraag haar of ze de andere meisjes op de foto kent. De blonde heet Alli en de andere Susan. Davenport en Deacon zegt haar niets.

Ga naar JoAnn's bureau en pak de telefoon.
Terwijl je de telefoon vasthebt, klik je op Joey. Rosa doet alsof ze via de telefoon met Joey praat. Vraag hem of hij zijn trucje met het blazen even wil laten zien (request a performance).

N.B.: Deze praat-optie krijg je alleen als je in Rosa's appartement naar de krachten van Joey hebt geÔnformeerd (ghostly powers).

Terwijl Kelly haar paperassen opraapt, heb je heel even de kans om het aantekenboek (notebook) van JoAnn te stelen.
Verlaat daarna de kamer.

Bekijk in je inventaris het aantekenboek van JoAnn.
Rosa haalt twee interessante blaadjes eruit. Op een blaadje staan poppetjes getekend. JoAnn en een doorgestreepte naam, Susan en Alexander, Alli en vraagtekens.
Op het andere blaadje heeft JoAnn geschreven: "Kan de prof niet horen/interesseert me niet langer. Hij wil me niet met rust laten. Kan me niet concentreren. Allison is weg. Hij zorgde ervoor dat ze ging. Susan is ook weg. Ik mag haar niet zien. Ik ben de enige die overgebleven is. Ik moet volhouden. Wat wil je? Wat WIL je?!"

Klik in je inventaris op de "notes-knop" van Rosa.
Klik op de naam Alexander en klik op de naam Davenport.
Rosa denkt dat de naam van Susan's vriend Alexander Davenport is.


Washington Square Park
Ga naar de hondenuitlaatplek in het park en praat met het meisje.
Vraag of ze Alli heet en ze bevestigt dat ze Alli Montega is.
Informeer naar Susan en je krijgt te horen dat ze Susan Lee het en dat de Deacon ervoor zorgde dat ze weg ging. Informeer naar Alexander Davenport en ze geeft alleen een rijmpje als antwoord.


Rosa's flatje
Ga terug naar Rosa's appartement.
Klik op de computer en zoek naar informatie (research) over Alexander Davenport. Hij was lid van het Universiteits Hockey Team.
Over Alli vind je ook informatie. Zij stelde op het internet vragen over Ouija borden. Ze wilde weten of ze gevaarlijk waren en iets slechts konden oproepen. Joey is niet enthousisast over Ouija borden.
Susan blijkt te zijn opgenomen in het Bellevue ziekenhuis na een zelfmoordpoging.

Sluit de computer af. Klik dan op de "notes-knop" in je inventaris.
Klik op Ouija boards en klik op Deacon.
Rosa vraagt zich af of er een verband bestaat tussen de Ouija boards en de Deacon. Het onderwerp wordt nu als ťťn geheel in je lijst gezet.


Washington Square Park
Ga naar het park en praat met Alli.
Vraag of ze Ouija borden gebruikte. Alli raakt van streek en zegt dat ze die dingen nooit meer zal gebruiken. Ze haat ze en ze haat ook de Deacon. Joey en Rosa weten nu genoeg.


Bellevue psychiatrisch ziekenhuis
Ga naar het Bellevue ziekenhuis. Als Rosa en Joey binnenstappen, knipperen de lichten.
Loop naar de balie en vraag wat er mis is met de lichten (lights). Volgens de bewaker is dit normaal in een oud gebouw.

Als je wilt, kun je dr. Quentin bezoeken.
Hij denkt dat Rosa's hoofdpijn (headache) gewoon wat stress is.
Als je Quentin probeert te vertellen over Joey, wordt Joey boos. Hij heeft al 25 jaar noodgedwongen in deze inrichting doorgebracht. Hij wil niet nog een keer en Rosa wordt beslist opgenomen als ze over Joey begint. En als Rosa dat laat gebeuren, zal hij haar leven verpesten, dreigt hij.
Neem dus afscheid en ga terug naar de balie.

Vraag aan de bewaker of Susan Lee hier ligt.
Hij bevestigt dat ze een week geleden is opgenomen. Maar alleen mensen die op de goedgekeurde bezoekerslijst staan, mogen Susan bezoeken. En Roseangela Blackwell staat er niet op.
Neem even afscheid.

Klik op de "notes-button" in je inventaris.
Klik op Alexander Davenport en klik op Adrian. Klik op Adrian. Rosa bedenkt dat Adrian als RA werd aangenomen omdat ze dachten dat de naam bij een meisje hoorde. Alex is ook een meisjesnaam (in de VS) en Alexander staat vast wel op die lijst. Rosa combineert nu Alex met Davenport op haar lijstje.
Spreek de bewaker aan en zeg dat je eigenlijk wel op die bezoekerslijst hoort. Hij kijkt erop en vraagt je naam. Zeg dat je Alex Davenport heet.
Rosa mag Susan bezoeken.

Praat met Susan en ben eerlijk (truth).
Vertel hoe je heet en op de vraag of je een dokter bent, zeg je nee.
Praat als eerste over de Deacon en Ouija. Rosa vertelt Susan dat ze haar gelooft. Dan geeft Susan toe dat de Deacon in haar hoofd zit en schreeuwt. Overdag heeft ze er minder last van, vanwege de medicatie.
Praat nu over de andere onderwerpen op je lijstje.
JoAnn en Alli pleegden zelfmoord omdat ze ťven rust in hun hoofd wilden. De Deacon hield maar niet op met praten en schreeuwen. Volgens Susan was Alli dol op honden. Ze wilde dierenarts worden.

Rosa neemt afscheid, maar belooft terug te komen.
Op de gang merkt Rosa op, dat het inmiddels donker is.

Spreek de bewaker aan en vraag of je Susan weer mag bezoeken.
Susan is blij je weer te zien. Ze voelt zich beter, nu ze weet dat ze niet gek is. Ze vertelt dat haar kalmeringstabletten als bijwerking hebben, dat ze vocht vasthoudt. En dat ze daarom ook plaspillen krijgt. Maar ze wordt er doodmoe van om steeds te moeten opstaan om te plassen, dus ze wil die tabletten niet langer slikken. Ze geeft Rosa de plaspillen (diuretics) en vraagt of Rosa die het ziekenhuis uit wil smokkelen.


Nishanthi's woning
Ga naar Rosa's appartement en klop aan bij Nishanthi.
Ga naar binnen. Moti begint tegen Joey te blaffen. Honden kunnen hem zien.
Praat met Nishanti. Als je eerder het hondenkoekje al gevoerd hebt aan de hond, vraag je aan Nishanthi of je Moti iets te eten mag geven. Ze geeft je een nieuw hondenkoekje.
beŽindig het gesprek.

Klik met de plaspil van Susan op het hondenkoekje. Rosa stopt de capsule erin.
Geeft het hondenkoekje dan aan Moti.
Moti wil acuut heel graag naar buiten. Nishanthi vraagt of Rosa even met hem naar het park wil gaan.


Washington Square Park
Met behulp van Moti, kunnen Joey en Rosa, Alli weer bij zinnen brengen.
Alli vertelt dat de Deacon in hun hoofd om hulp schreeuwde, maar dat hij nooit erbij zei hoe de meisjes hem konden helpen.
Vervolgens is Alli zover dat ze verder kan gaan, naar het licht.
Daarna brengt Rosa de hond weer naar zijn baasje.


Bellevue psychiatrisch ziekenhuis
Nu moet Susan nog verlost worden van de Deacon. Ga dus naar het Bellevue Hospital.
De bezoekuren zijn voorbij, maar Susan heeft nu hulp nodig, want de Deacon bezoekt haar 's nachts.

Loop naar de balie.
Op de balie staat een radio. Als Joey in de buurt gaat staan, stoort het ding. De bewaker begint aan de antenne te rammelen. Dit geeft je de gelegenheid om een sleutel te stelen, die aan de zijkant van de balie hangt. Het is de sleutel van de stoppenkast.

Loop terug naar links, naar de ruimte waar de liftdeur is.
Loop helemaal naar links. Aan de linker muur zie je een blauw kastje aan een witte leiding hangen. Dit is de stoppenkast (fusebox).
Open het kastje met je gestolen sleutel. Klik op het geopende kastje en Rosa zorgt ervoor dat de lichten uit gaan.
Als je je cursor terughebt, klik je onmiddellijk op het blauwe "telefoon" bordje rechts naast de liftdeuren. Rosa verbergt zich in de telefoon-nis. Wacht tot de bewaker voorbij is en loop dan snel naar rechts.
Loop verder door de gang omhoog en de hoek om (around the corner).

In Susan's kamer verschijnt de Deacon. Hij neemt een slok uit een fles en begint dan om hulp te roepen tegen Susan.
Onderbreek hem krachtig. De Deacon weet dat hij dood is. Joey doet al zijn stropdas af, maar de Deacon is bang en wil niet verder gaan.

Beslis nu of je Joey alles alleen laat afhandelen (let Joey handle it), of dat Rosa zich met het gesprek bemoeit (What does he want).

De Deacon is bang dat hij naar de hel gaat.
Als Rosa bied je de Deacon hoop (try and give hope), door hem te vertellen dat je een veilige plek weet. Zeg hem dat niemand anders hem zal helpen (no one else will help you) en hij zal Rosa vertrouwen.

Als Rosa en de Deacon in het voorportaal in Rosa's hoofd zijn, verschijnt de Duivel.
De deur verdwijnt en Rosa kan niet terug.
De Duivel zegt dat de Deacon van hem is. Reageer zoals je wilt.

Spreek de Duivel (demon) aan.
Vraag waarom hij achter de Deacon aan zit (Deacon's sins) en hij vertelt Rosa dat de Deacon zelfs nu nog zijn zonde met zich meedraagt.
BeŽindig het geprek.

Spreek daarna de Deacon aan. Informeer naar zijn zonden (sins). De Deacon heeft geen idee wat hij fout deed. De Duivel (demon) zat al achter hem aan toen hij nog leefde.
Vraag hem naar zijn fles (flask). Toen hij nog leefde, zat er whisky in.
BeŽindig het gesprek.

Klik op "notes" in je inventaris.
Klik op Deacon's Sins en klik op Deacon's Flask.
Rosa vraagt zich af of het dragen van de fles symbolisch is voor de zonden van de Deacon.

Klik op de Deacon en vertel hem dat hij zijn fles moet laten vallen (drop the flask).
BeŽindig het gesprek.
Raap de steen op die je links vooraan op de grond ziet liggen.
Haal de steen uit je inventaris en klik op de fles. Kies er dan voor om de de fles kapot te gooien (smash flask with stone)..................................KopiŽren en/of wijzigen van Marjo's walkthroughs is niet toegestaan.
Vraag toestemming om naar een walkthrough te linken.