S P E L - I N F O

         

Blackwell 4: THE BLACKWELL DECEPTION


Uitgever: Wadjet Eye Games / 2011
Ontwerper: Dave Gilbert, Wadjet Eye Games

Platform: PC, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7 - 1.8 GHz Processor - 512 MB RAM (1 GB aanbevolen) - 3D videokaart compatible met DirectX 9.0c, 640x400, 32 bits kleur - 1GB HD ruimte.

Categorie:
Moordmysterie, humor, occult, New York, gestileerde 2D en 2.5D retrobeelden, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Dit vierde deel in de Blackwell serie is onafhankelijk van de vorige delen te spelen.
Rosangela en haar huisgeest Joey Malone helpen overledenen die niet willen beseffen dat ze dood zijn, afscheid te nemen van deze wereld.
Nadat Rosangela het raadsel van het verlaten jacht dat iedere avond rondjes draait op de Hudson Rivier heeft opgelost, wordt ze opgebeld door oude collegavriend Jeremy. Hij vraagt of ze even een karweitje voor hem kan opknappen, omdat hij zelf ziek is. Als Rosangela hem bezoekt, blijkt hij ook dood te zijn. Rosangela ontdekt dat Jeremy onderzoek deed naar helderzienden.
Als meerdere klanten van een aantal helderzienden plotseling overlijden en verwarde geesten worden, is er serieus werk aan de winkel voor Rosangela en Joey. Hierbij komt ook nog een oud geheim van Joey boven tafel.

      

Het verhaal begint op een boot. Dit stukje dient meteen als kennismaking met de bediening van het spel. Omdat het met-en-met al raadsel-oplossend wordt gebracht, is het ook voor een ervaren speler leuk om te doen.
Na de bootscène begint het echte verhaal, dat, zoals we gewend zijn van de Blackwell serie verrassende wendingen kent en goed en logisch in elkaar steekt.
Voor degenen die de eerdere delen speelden, is het leuk om nu iets meer van Joey's achtergrond te vernemen. Het spel is echter ook zonder voorkennis prima te spelen.
De puzzels zijn voornamlijk gebaseerd op het goed luisteren naar de informatie en het praten met de juiste personen en het stellen van de juiste vragen.

      

De grafische achtergrondbeelden zijn gedetailleerd en in de oude stijl getekend, wat heel goed past bij het verhaal. Als een karakter spreekt, zie je in de bovenhoek een portretje, dat met een passende gezichtsuitdrukking de gemoedstoestand van de spreker aangeeft.

De muziek is, zoals in de vorige delen, heel aangenaam om naar te luisteren. Een jazz-achtige muziek die nooit de overhand neemt of je afleidt van het spel.
De stemmen van de karakters klinken professioneel en betrokken bij de inhoud van de tekst.

      

Eerst uitproberen?   Download de demo, via de officiële site (178 Mb).

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Blackwell serie:
Blackwell 1: The Blackwell Legacy
Blackwell 2: Blackwell Unbound
Blackwell 3: The Blackwell Convergence
Blackwell 5: The Blackwell Epiphany