S P E L - I N F O

         

Blackwell 3: THE BLACKWELL CONVERGENCE


Uitgever: Wadjet Eye Games / 2009
Ontwerper: Dave Gilbert, Wadjet Eye Games

Platform: PC, Mac, iPad, iPhone, iPod Touch.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7 - 1.8 GHz Processor - 512MB RAM (1 GB aanbevolen) - 3D videokaart compatible met DirectX 9.0c - 1GB opslagruimte.

Categorie:
Moordmysterie, occultisme, humor, New York, gestileerde 2D en 2.5D retrobeelden, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
In dit derde deel van de Blackwell serie zien we Joey weer als leidgeest bij Rosangela Blackwell. Rosangela heeft niet veel geluk als schrijfster, maar is nog altijd druk bezig om verdwaalde geesten de weg te wijzen naar het hiernamaals.
Als ze een zelfmoordgeval in een kantoorpand naar de opening van een schilderijententoonstelling gaat, kan ze nog niet vermoeden, dat dit het begin is van een hele serie moorden die ze mag oplossen.
En als uiteindelijk blijkt dat de Countess er bij betrokken is, wordt het zelfs gevaarlijk voor Rosangela.

      


Het spel is net als zijn voorgangers onafhankelijk te spelen. De benodigde achtergrondinformatie wordt gaandeweg in het spel gegeven, waarbij je gebruik maakt van een modern medium als email en internet op Rosangela's computer.
Maar net als de vorige spellen is ook dit spel meer een interactief verhaal, dan een spel. Veel valt er niet op te rapen of te ondernemen. Het is voornamelijk een kwestie van met de juiste personen praten. En natuurlijk gebruik maken van Joey's speciale kwaliteiten als geest.

      


De grafische beelden zijn, afgezien van de regen, statisch, maar wel goed. Op een grootbeeldmonitor met hoge resolutie werken ze wat pixelig en vaag. Maar in het setup menu kun je ook kiezen voor het spelen in een window, zodat alles wat scherper weergegeven wordt. Nodig is het echter niet, het vage past wel bij de mystieke sfeer van geestbezwering.
Ook zijn net als in deel 1 weer popups te zien van de persoon die aan het woord is.

De dialogen zijn uitstekend en met een verfijnd soort onderkoelde humor. De stemmen passen perfect bij de karakters en er wordt goed geacteerd, zodat de personen in het spel heel echt en natuurlijk overkomen.
De prettige jazzy muziek die ook al in deel 2 te horen was, is hier nog beter. De hele muzikale omlijsting in het spel werkt sfeerverhogend en maakt het spelen van dit, jammer genoeg korte verhaal, tot een genoegen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Eerst uitproberen?   Download de demo, op de officiŽle site.

Andere delen in de Blackwell serie:
Blackwell 1: The Blackwell Legacy
Blackwell 2: Blackwell Unbound
Blackwell 4: The Blackwell Deception
Blackwell 5: The Blackwell Epiphany