S P E L - I N F O

         

AGATHA CHRISTIE 2: Murder on the Orient Express


Uitgever: The Adventure Company / 2006
Ontwerper: AWE Productions

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista (32 en 64 bit) - Processor: Pentium3 1,4 Ghz - 256 MB RAM - 64 Mb DirectX 9 compatible videokaart - 16 bit geluidskaart - 16x cd/dvd-rom - 1.5 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Detective Poirot, moordmysterie, trein, vrij naar het boek, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
In de trein van Istanbul naar Parijs wordt een moord gepleegd. Als de trein vast komt te zitten door een sneeuwlawine op de rails, kneust de beroemde detective Poirot zijn enkel. Hij zal in bed moeten blijven.
Als Antoinette Marceau mag de speler vervolgens Poirot helpen bij het verzamelen van bewijzen en het controleren van alibi's. Poirot blijft uiteraard zijn grijze cellen gebruiken door aanwijzingen te geven en zo nodig denkhulp te bieden.

      

Het verhaal in het spel volgt voor een groot deel het boek. Antoinette is uiteraard toegevoegd. Maar het einde is anders dan Agatha Christie het beschreef.
Veel van de activiteiten in het spel bestaan uit dialogen doorlopen en vingerafdrukken nemen. Er zijn maar weinig combineerpuzzels, die echter niet makkelijk zijn. En omdat vrijwel het hele verhaal zich afspeelt in een trein, is er ook niet veel variatie in de omgeving.

      

Grafisch ziet het spel er goed uit, met aandacht voor details. Al zijn de treincoupť's hetzelfde, door de koffers en dergelijke zie je toch waar je precies bent.

De muziek ondersteunt de sfeer van het spel en de stemmen passen bij de karakters. Het spel gebruikt veel van je PC-geheugen. De PC heeft dan ook de neiging zeer traag te worden nadat je gespeeld hebt. Opnieuw opstarten verhelpt dit probleem.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere adventures naar de boeken van Agatha Christie:
And Then There Were None
Evil Under the Sun
The A.B.C Murders