S P E L - I N F O

         

AGATHA CHRISTIE 3: Evil Under the Sun


Uitgever: The Adventure Company, JoWood Games / 2007
Ontwerper: AWE Games

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista/7 - Processor: Pentium3 1.4 GHZ - 256 MB RAM - 16x cCD/DVD-ROM - 64 MB DirectX 9 compatible videokaart - 16-bit DirectX compatible geluidskaart - 1.5 GB opslagruimte.

Categorie:
Detective Poirot, vrij naar het boek, moord, zonnig eiland, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Als de Belgische detective Poirot in augustus 1940 zijn vakantie doorbrengt op een zonnig eiland, merkt hij hoe de spanningen in het hotel zich ophopen. Jaloezie, wrok, hebzucht en zelfs voodoo-praktijken zorgen er uiteindelijk voor dat actrice Arlena Marshall dood op het strand gevonden wordt. Om de zaak nog wat ingewikkelder te maken is er ook nog de geest van een oude smokkelaar en verhoogde waakzaamheid vanwege de oorlog met Duitsland en duikboten voor de kust.
Aan Poirot de taak om de dader te vinden en alle mysteries te ontrafelen. En zoals hij zelf zegt: "Als je het slachtoffer kent, leidt dit vanzelf naar de dader."

      

Ook in dit derde Agatha Christie spel, heeft AWE Games de vrijheid genomen om het oorspronkelijke verhaal aan te passen. Op deze wijze blijft ook de fan die alle boeken gelezen heeft, in het ongewisse over de afloop.
Hoewel Poirot door het beeld loopt, speel je in feite Hastings, die Poirot aanstuurt. Dit heeft als bijkomend voordeel, dat er tijdens het spel leuke dialogen ontstaan tussen Poirot en Hastings. Zo laat Hastings Poirot dingen zeggen en doen, waar deze het helemaal niet mee eens is en waar dan ook over gediscussieerd wordt. Verder ben je in het spel voornamelijk bezig met het ondervragen van de 20 karakters die als verdachte een rol spelen, het checken van alibi's en het doorsnuffelen van hotelkamers. Om medewerking van personen te krijgen, moet je ze gunstig stemmen en daar zitten dan de meeste puzzel-elementen in. Waar vind je een verjaardagscadeautje, waar zijn de verdwenen brieven gebleven, hoe kom je aan en reddingsboei. In ruil zullen de personen je dan toestaan om hun labje te gebruiken of je eindelijk de waarheid vertellen.

      

De inventaris-optie is sterk verbeterd in vergelijking met het vorige deel. En de "naam-tag" als je met je cursor op een kamerdeur gaat staan, is ideaal. Ook zijn er meer locaties te bezoeken dan in het vorige deel, wat het spel beslist levendiger maakt. Nadeel is dan wel uiteraard, dat je vaak langs alle locaties moet lopen als je een bepaald persoon zoekt. Ze blijven namelijk niet voortdurend vast op n plek zitten.

Grafisch ziet het er allemaal perfect uit met golven in zee en bewegende blaadjes aan de bomen.
De stemmen zijn uitstekend geacteerd en Poirot praat precies zoals je zou verwachten.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere adventures naar de boeken van Agatha Christie:
And Then There Were None
Murder on the Orint Express
The A.B.C Murders