S P E L - I N F O

         

WALLACE  &  GROMIT'S GRAND ADVENTURES


Uitgever: Telltale Games / 2009
Ontwerper: Telltale Games

Platform: PC, XBox 360.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Processor: 2.0 GHz of better (3 GHz Pentium 4 of gelijkwaardig aanbevolen) - 512MB (1GB aanbevolen) RAM - Videokaart: 64MB DirectX 8.1-compliant (128MB aanbevolen) - Geluidskaart: DirectX 8.1 geschikt - DirectX 9.0c of beter.

Categorie:
Cartoon, dwaze humor, minigames, getekende 3D beelden, 3de persoon, muis- en toetsenbordbesturing.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Het spel is uitgegeven in 4 episodes.

Episode 1: Fright of the Bumblebees
De mechanische muis van uitvinder Wallace heeft een ravage aangericht in de winkel van mr. Paneer. Wallace kan het goed maken, door binnen een dag 50 gallons honing te leveren. Nou heeft Wallace wel een honingmachine uitgevonden, maar voor 50 gallons heeft hij héél véél bloemen nodig. Hij krijgt een grandioos idee voor een snelgroeimiddel en daarna loopt alles natuurlijk volledig uit de hand. Zoals gewoonlijk mag zijn slimme hond Gromit de problemen die Wallace veroorzaakt oplossen.

      

Het spel speelt als een interactieve tekenfilm. Als je een actie onderneemt, volgt meteen een heel filmpje. Dat is vooral goed te zien bij het in beweging zetten van de uitvindingen van Wallace. Maar ook als je Gromit bijvoorbeeld opdracht geeft om in een hoopje kleren te snuffelen, heb je niet "plotseling" de gevonden voorwerpen in bezit. En als je iemand aanspreekt, volgt vaak automatisch een conversatie en een actie.

De puzzels in dit spel zijn dan ook niet al te moeilijk, als je er tenminste rekening mee houdt dat het een grappige tekenfilm is en er dus grappige oplossingen zijn. Om een gebakken eitje af te leveren, zul je een ingenieuze machine in werking moeten stellen. Ook de minigames zijn goed te doen, zoals het schieten met pap op reuzenbijen. Je hebt alle tijd en kunt zo vaak schieten als je wilt.
Daarbij kun je in het optiemenu aangeven of je geen, weinig of veel hints wilt. Deze hints worden, heel leuk gevonden, in de vorm van suggestieve opmerkingen door de karakters gegeven.

      

Het enige moeilijke is eigenlijk om een voorwerp op te rapen of te bekijken. Het rondlopen met behulp van de WASD-toetsen is niet handig. Je kunt alleen iets bekijken, als er een kadertje om het voorwerp verschijnt en daarvoor moet je op de juiste plaats ervoor staan.

Wallace en Gromit zijn bekend van de kleianimatiefilms op TV. De makers van het spel hebben hun best gedaan die klei-sfeer in het spel te houden. Je ziet hier en daar zelfs "barstjes" en vingerafdrukken in de close-up van Gromit.
De omgeving, waarin je vrij kunt rondlopen, ziet authentiek uit, met veel aandacht voor kleine details.

Het stemacteren is uitstekend en professioneel, zoals ook wel verwacht van Telltales en ook de muziek hoort gewoon bij het soort spel en is prima in orde.

      

Episode 2: The Last Resort
In aflevering 2 kunnen Wallace en Gromit niet op vakantie naar het strand, omdat het regent. Als dan ook nog de kelder onder water loopt, krijgt Wallace een idee. Hij gaat een vakantiestrand maken in zijn kelder. En alle mensen mogen van zijn strand meegenieten.
Het blijkt echter niet zo eenvoudig om alle gasten tevreden te stellen. En als er dan ook nog een misdaad gebeurt, moet Gromit in actie komen om bewijzen te verzamelen en de daders aan te wijzen.

      

Episode 3: Muzzled!
Het hondenasiel in de stad is verwoest door een storm. Mr. Muzzle organiseert een grote kermis om geld in te zamelen voor de bouw van een nieuw opvanghuis.
Ook Wallace wil een steentje bijdragen door met zijn ijscowagen op de kermis te gaan staan.
Gromit heeft intussen vriendschap gesloten met de zwerfhondjes en vindt het dan ook zeer verdacht als ze nergens op de kermis te zien zijn. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt dat mr. Muzzle zo zijn eigen plannen heeft.

      

Episode 4: The Bogey Man
Door een ongelukkig misverstand is Wallace verloofd met buurvrouw Felicity. Hoe komt hij hier op een nette manier onderuit? Gromit helpt hem een handje, waarbij Wallace ook nog betrokken raakt bij het zoeken van de eigendomsakte van de plaatselijke golfclub. hij haalt zich hierbij de woede van agent Dibbins en Duncan McBiscuit op zijn hals.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.