S P E L - I N F O

         

SAM & MAX - Season 3: The Devil's Playhouse


Uitgever: Telltale Games / 2010
Ontwerper: Steve Purcell, Telltale Games

Platform: PC, Mac, Playstation 3.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7 - 2-3GHz processor - 1GB RAM - 128 MB videokaart - DirectX 9.0c - DirectX 8.1 compatible geluidskaart.
--- MAC OS X 10.5 of nieuwer - Intel Core 2 Duo processor - Geïntegreerde grafische kaart niet aanbevolen.

Categorie:
Humor, detective, science fiction, getekend 2D en 2.5D cartoon beeld, twee speelbare karakters, 3de persoon, muis- en/of toetsenbordbediening.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Twee jaar na het vorige Sam & Max avontuur, komt Telltale uit met 5 nieuwe maandelijkse afleveringen. Dit Seizoen 3 wordt als geheel "The Devil's Playhouse" genoemd.
Het verhaal is op zichzelf staand te spelen, maar er zijn veel verwijzingen naar de vorige seizoenen en de karakters die hier een rol in speelden.

In de eerste episode landt het ruimteschip van generaal Skun-ka'pe in de straat waar Sam & Max hun kantoor hebben staan. Deze ruimtegorilla is op zoek naar magische speelgoed met psychische krachten. Sam en Max zijn ervan overtuigd dat Skunkape, zoals ze de generaal noemen, niet veel goeds in zin heeft. Dit komt mede omdat Max een magische 3D-kijker heeft gevonden, waarmee hij een stukje in de toekomst kan zien en de generaal speelde hierin een kwalijke rol. De beide vrienden besluiten de generaal te stoppen.

      

Max heeft de gave om magisch speelgoed te gebruiken, zoals een toekomstkijker. De puzzels worden hierdoor lastiger, omdat je moet proberen uit te vinden hoe je de toekomst die je door de kijker zag, werkelijkheid kunt laten worden. Je moet dus onder andere voorwerpen zoeken, die iets kunnen laten gebeuren of juist kunnen voorkomen.
Maar nog steeds is Sam en Max een spel waarin veel dialogen zitten en weinig puzzels. Het is met andere woorden, nog steeds meer een interactieve tekenfilm, dan een spel.

      

In grafisch opzicht is het spel verbeterd. Er zijn nieuwe lichtefecten toegevoegd, waardoor het geheel meer sfeer krijgt.
Ook de besturing is aangepast. Je kunt nog steeds alleen de muiscursor gebruiken, maar lopen blijkt makkelijker te gaan met gebruik van het toetsenbord. En de gespreksopties worden door middel van tekst naast het icoon van de vraagsteller weergegeven.
De muziek is uitstekend en ook het stemacteren is prima in orde.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Sam & Max serie:
Sam & Max Hit the Road
Sam & Max - Season 1
Sam & Max - Season 2