S P E L - I N F O

         

SAM & MAX Season 2: Beyond Time and Space, episode 201-205


Uitgever: Telltale Games / 2007-2008
Ontwerper: Telltale games / Steve Purcell

Platform: PC, PlayStation 3, Wii, Xbox 360.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Processor 1.5 GHz, 512 RAM, 64 MB videokaart met 3D acceleratie.

Categorie:
Humor, detective, science fiction, getekend 2D en 2.5D cartoon beeld, twee speelbare karakters, 3de persoon, muis- en/of toetsenbordbediening.

Extra info:
Het spel wordt in 5 aparte episodes uitgebracht, maar is ook in zijn geheel te koop op de webside van Telltale.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Sam en Max krijgen in aflevering 201 van Season Two, Icestation Santa, een bijzonder agressief cadeautje van Santa Claus. Als ze op de Noordpool een onderzoek instellen, ontdekken ze een wild om zich heen schietende Santa. Is hij bezeten door een demon? En is dat de reden waarom alle cadeautjes dit jaar gevaarlijk zijn?

In aflevering 202, Moai Better Blues, belanden Sam en Max op het Paaseiland, waar ze een vulkaanuitbarsting proberen te voorkomen. Een slok uit de Fontein de Jeugd, bewijst daarbij goede diensten.

In aflevering 203, Night of the Raving Dead, worden Sam en Max door een vampier beroofd van hun zielen. Als Zombies moeten ze proberen Sybil aan een nieuwe vriend te helpen en een monster te verlossen van zijn eenzaamheid.

In aflevering 204, Chariots of the Dogs, wordt Bosco opgepikt door een ruimteschip. Aan Sam en Max de taak om hem te redden van de zielvermorzelaar. Daarbij schuwen ze het niet de tijdstroom volledig naar hun hand te zetten.

In aflevering 205, What's New Beelzebub?, helpen Sam en Max de duivel als hij de macht over de hel kwijtraakt aan oude bekenden van het tweetal.

De puzzels zijn in dit tweede seizoen van de serie iets moeilijker dan in het eerste seizoen. Maar nog steeds heel goed te doen, zeker met de ingebouwde hintfunctie.
Leuk is, dat je oude bekenden uit seizoen 1 ontmoet, maar ook een paar nieuwe die een grotere rol spelen.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Sam & Max serie:
Sam & Max Hit the Road
Sam & Max - Season 1
Sam & Max - Season 3