S P E L - I N F O

         

RUNAWAY: A Road Adventure


Uitgever: Tri Synergy, Mediamix Benelux / 2003
Ontwerper: Pendulo Studios

Platform: PC, Mac, iPad, iPhone.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98/2000/ME/XP - Processor: Pentium2 233MHz - 32/128Mb RAM - DirectX 8.0 - Videokaart: DirectX compatible met 16 bit kleur - Geluidskaart: directX compatible - 630 MB opslagruimte.

Categorie:
Detective, avontuurlijk mysterie, humor, 2D en 2.5D getekende cartoonbeelden, 3de persoon, point & click.

Extra info:
Ook verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Het begint allemaal als Brian, student en op weg naar Berkeley, een meisje aanrijdt, dat plotseling uit een steeg komt gerend. Hij bezoekt Gina in het ziekenhuis en hoort dat een stelletje gangsters haar probeert te vermoorden. Ze was namelijk getuige van een moord en kreeg van het slachoffer een geheimzinnig kruis in de handen gedrukt.
Brians ridderlijkheid gebiedt hem nu uiteraard om Gina te helpen. Eerst ontsnappen ze uit het ziekenhuis en daarna gaan beiden op weg om het geheim van het kruis te ontrafelen. Terwijl de boeven hen op de hielen zitten, bezoeken ze diverse exotische locaties en ontmoetten ze excentrieke personages.

      

Het spel bestaat uit 6 hoofdstukken, die door een relaxed uitziende Brian aan elkaar worden gepraat. Elk hoofdstuk moet tot een goed einde worden gebracht, voornamelijk door het vinden en combineren van de juiste voorwerpen. De puzzels zijn niet moeilijk en Brian geeft zelf volop aanwijzingen.

De cartoonbeelden zijn zeer goed, scherp en gedetailleerd. De tussenfilmpjes zijn iets waziger en minder van kwaliteit.
Het verhaal zit goed en logisch in elkaar. De stemmen zijn aardig en passen wel bij de karakters die je in het spel ontmoet. Afgezien van Brians simpele commentaar als je iets probeert wat niet kan (slechts een I can't do that), zijn de dialogen geestig en uitgebreid. Ook kun je diverse knipooog-verwijzingen naar boeken en films aantreffen (bijvoorbeeld Asimov's Trantor en Close Encounters).

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Runaway serie:
Runaway 2: The Dream of the Turtle
Runaway 3: A Twist of Fate