S P E L - I N F O

         

RUNAWAY 2: The Dream of the Turtle


Uitgever: Focus Home Interactive, Ascaron / 2007
Ontwerper: Pendulo Studios

Platform: PC, Wii.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista - Processor: P4 1.6 GHz/Athlon XP 1600 (P4 2 GHz/Athlon XP 2000 aanbevolen) - 256 MB RAM (512 MB RAM aanbevolen) - Videokaart: 32 MB NVIDIA GeForce 2 MX/ATI Radeon 7000 (64 MB NVIDIA GeForce 4 Ti/ATI Radeon 8500 aanbevolen) - 7 GB beschikbare opslagruimte - DVD drive.

Categorie:
Science fiction, samenzwering, humor, handgetekende 2D en 2.5D beelden, 3de persoon, point & click, NL ondertiteld.

Extra info: Verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling.
Download hier een patch, om onder Windows Vista te kunnen spelen.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Verrassend genoeg begint het spel met Gina, die door Brian tegen haar zin uit een vliegtuig wordt gegooid. Voordat ze in een meer valt, wordt ze neergeschoten.
Brian stort even later neer in de jungle en verzucht dat je sommige dagen beter in je bed kunt blijven liggen.

Zo begint het vervolg op Runaway: A Road Adventure. De samenvatting van het vorige deel is eveneens te vinden op de DVD en in het boekje.
Ook in dit spel bezoekt Brian Basco weer vele exotische plekken, waaronder een geheime militaire basis, de sneeuwvelden in Alaska, een gezonken galjoen en de Tiki tempel op een zonovergoten eiland.
Hij ontmoet niet alleen nieuwe gevaarlijke vijanden, maar ook oude vrienden, die hem helpen op zijn zoektocht naar een buitenaardse steen. De schildpad (turtle) uit de titel speelt geen rol. Wel aliens die een dierentuin proberen te vullen.

      

De puzzels zijn net als in deel 1 gebaseerd op je inventaris. Ze zijn niet altijd even makkelijk en vergen soms nogal wat van je inventiviteit en je vermogen te geloven in onwaarschijnlijkheden. Wie komt immers zomaar op het idee om met een vergrootglas en zonnestralen een gebroken sleutel aan elkaar te lassen?

De grafische beelden zijn schitterend en zeer rijk gedetailleerd. In de koude van Alaska zie je de adem van Brian in wolkjes uit zijn mond komen. De vele, lange tussenfilmpjes zijn complete tekenfilms. De onderwaterscènes zijn zeer realistisch, ook qua belichting.

De achtergrondgeluiden zijn eveneens uitstekend, van het gekners van voetstappen in de sneeuw, tot het spugen in een vaas.
De stemmen passen bij de karakters. De teksten zijn erg lang, maar door de humor erin, vervelen ze nooit.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Runaway serie:
Runaway: A Road Adventure
Runaway 3: A Twist of Fate