S P E L - I N F O

         

NANCY DREW 20: Ransom of the Seven Ships


Uitgever: Her Interactive / 2009
Ontwerper: Her Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista, Pentium3 1GHz, 256 MB RAM, 32Mb DirectX 9-compatible videokaart - 16-bit geluidskaart - 24x CD-ROM - 1 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Teenager detective, Bahama's, kidnapping, casual/tijdpuzzels, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon perspectief, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
In alweer de 20ste aflevering van de serie, hebben Nancy, Bess en George een vakantie gewonnen op Dread Island, een klein, vrijwel verlaten eilandje ten oosten van de Bahama's.
Nancy arriveert een dag later dan haar vriendinnen en wordt meteen geconfronteerd met een nieuw mysterie. Bess is gekidnapped! De kidnappers blijken alles over Nancy te weten en eisen van haar dat ze de schat van El Toro vindt, in ruil voor de vrijlating van Bess.
Het eiland lijkt verder verlaten te zijn, op een onbehulpzame kamperende Jamaïcaan na en de telefoon werkt niet, dus hulp kan Nancy niet verwachten.

      

El Toro is een Spaanse kapitein die hier 300 jaar geleden met zijn 7 schepen schipbreuk leed. Hij heeft de schat goed verborgen en Nancy zal dan ook zeilen bij moeten zetten om hem te vinden. Ze ontcijfert geheimschrift, klimt langs rotswanden omhoog, speelt spelletjes met getrainde apen, repareert en rijdt in golfkarretjes, zeilt over de zee en duikt naar gezonken galjoenen.
De puzzels zijn dan ook zeer afwisselend te noemen en soms zelfs zeer moeilijk. Onderwater, terwijl je zuurstof opraakt, een soort sudoku oplossen is niet eenvoudig!
Gelukkig zijn niet alle spelletjes tijdgebonden en is er ook zo nog genoeg te ontdekken, zoeken en combineren.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.