S P E L - I N F O

         

NANCY DREW 21: Warnings at Waverly Academy


Uitgever: Her Interactive / 2009
Ontwerper: Her Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7, Pentium3 1GHz, 256 MB RAM, 32Mb videokaart, 16 bit geluidskaart, DirectX 9.0, 1 GB opslagruimte.

Categorie:
Teenager detective, kostschool, dreigbrieven, casual puzzels, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon perspectief, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Op Waverly Academy, een kostschool voor meisjes, worden sinds kort dreigbrieven rondgestuurd door iemand die zich de Black Cat noemt. En het blijft niet bij dreigementen.
Nadat twee meisjes al na een ongelukje de kostschool moesten verlaten, gaat Nancy undercover terug naar school om uit te zoeken wat er aan de hand is.
Is de Black Cat er alleen op uit om de competitie voor een studiebeurs uit te schakelen, of zit er meer achter?

      

De senior-studentes op de kostschool wonen allemaal op dezelfde verdieping en het zijn dan ook de enige meisjes die je tegenkomt. De meiden zijn beslist niet allemaal aardig en hebben zo hun nukken en onderlinge voor- en afkeuren.
Nancy wordt ook meteen aan het werk gezet en mag foto's maken, uitgeleende papieren en boeken zoeken, een DNA-model in elkaar zetten en spelletjes dart en hockey spelen om iets van hen gedaan te krijgen. Tussendoor is ze dan ook nog verantwoordelijk voor de snackshop, waar ze voor de studentes dienbladen met eten vult.

      

De puzzels in deze Nancy Drew zijn makkelijker dan in de vorige twee delen en er zitten geen tijdgebonden spelletjes meer in.
Aanwijzingen die je nodig hebt om puzzels op te lossen vind je op de computer die in de bibliotheek van de school staat en dat kan nog wel een heel gezoek opleveren voor niet-Engels sprekenden. Enkele puzzels zijn zelfs helemaal niet op te lossen, als je niet eerst een dagboek en een webpagina goed doorleest.

      

Grafisch ziet ook deze Nancy Drew er weer geweldig uit. De karakters hebben een expressief gezicht en reageren met fronsen en opzij kijken of hun mondhoeken vertrekken, precies zoals je zou verwachten als je met iemand praat.
Nancy loopt wel nog steeds van beeld naar beeld, waardoor het soms even zoeken en draaien is om in de juist hoek van de kamer te komen. Maar aan de andere kant is het heel leuk om te zien dat ze echt voetsporen in de sneeuw achterlaat.

Het stemacteren is zoals in alle delen uitstekend, evenals de achtergrondmuziek en de geluidseffecten.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.