S P E L - I N F O

         

NANCY DREW 19: The Haunting of Castle Malloy


Uitgever: Her Interactive / 2008
Ontwerper: Her Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista, Pentium3 1GHz, 256 MB RAM, 32Mb DirectX 9-compatible videokaart - 16-bit geluidskaart - 24x CD-ROM - 1 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Teenager detective, Ierland, kidnapping, casual/tijdpuzzels, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Kyler Mallory heeft Nancy uitgenodigd op haar bruiloft.
Als Nancy in Ierland in het totaal vervallen kasteel arriveert, is de bruidegom verdwenen. Kyler gelooft dat het een van Matt's beruchte grappen is en vraagt aan Nancy om Matt op te sporen.
Volgens de plaatselijke bevolking is Matt meegenomen door een banshee, een elfachtig wezen, dat in de omgeving rondvliegt.
Nancy gaat uiteraard op onderzoek uit.

      

Deze aflevering in de Nancy Drew serie speelt zich geheel in de avond en nacht af. Met als gevolg dat het vervallen kasteel er nog somberder uitziet dan het overdag al zou doen. En Nancy loopt buiten met een lamp rond, wat het zich behoorlijk beperkt. Als je in een puzzel op zoek moet gaan naar 10 schapen, loop je dan ook dwaas heen en weer met je lampje.

De puzzels in deze Nancy Drew varieren van makkelijk tot zeer moeilijk. Hoewel ook de makkelijke puzzels, zoals zoek de verschillen voor problemen kunnen zorgen, omdat je aan tijd gebonden bent. Verder zit er de standaard schuifpuzzel en een doolhof in.
Bij de moeilijke puzzels moet je de oplossing vinden uit het lezen van dagboeken en het interpreteren van omschrijvingen, die voor niet-Engelssprekenden niet altijd even duidelijk zijn.

De stemmen en de muziek, zijn zoals altijd, profesioneel goed verzorgd.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.