S P E L - I N F O

         

NANCY DREW 18: The Phantom of Venice


Uitgever: Her Interactive / 2008
Ontwerper: Her Interactive
Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Pentium3 1GHz - 256 MB RAM - 32Mb DirectX 9-compatible videokaart - 16-bit geluidskaart - 24x CD-ROM - 1 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Teenager detective, Italië, diefstal, casual/tijdpuzzels, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Prudence Rutherford, een kunstliefhebster die Nancy nog kent uit Secret of the Scarlet Hand, heeft haar gevraagd naar Venetië te komen. Daar mag Nancy de Italiaanse politie (GdiF) helpen bij het oplossen van een mysterieuze zaak. Iemand die zich hult in een cape en masker en The Phantom genoemd wordt, steelt kostbare kunstwerken.
Nancy moet undercover blijven en mag logeren in het palazzo van Margherita Faubourg. Hier ontdekt ze dat iedereen wel zijn eigen geheimpjes heeft en niet alles is zoals het lijkt.
Uiteindelijk mag Nancy zelfs voor de boevenbende een saffier stelen om zo hun vertrouwen te winnen.

      

Het spel begint op een bijzondere manier. Nancy zit zwaar in de problemen en vertelt in een flashback hoe zit zo kon gebeuren. Dat is het punt waarop de speler zijn best mag gaan doen, om tegen het einde van het spel weer in diezelfde problemen te komen.
Ook de manier van reizen is bijzonder. Via een plattegrond kan Nancy te voet, met een waterbus of met een gondel naar een andere plek in Venetië gaan. Als je ervoor betaalt, zingt de gondolier zelfs een lied voor je.

De puzzels in deze Nancy Drew variëren van eenvoudig de juiste vragen stellen, tot het meer ingewikkelde open peuteren van een deur en het winnen van een spelletje kaart.
Jammer is wel dat enkele spelletjes tijdgebonden zijn en wat eisen van je reactievermogen. Je zult dan ook menig keer dood gaan. Gelukkig kun je het altijd een tweede keer proberen.
Omdat Nancy samenwerkt met de Italiaanse politie, zal ze zelfs een paar woorden Italiaans moeten leren. Dit is heel leuk opgelost, door in haar kamer een Italiaans cursusboek te leggen, waarin je ook kunt horen hoe de woorden klinken.

      

De grafische beelden in deze Nancy zijn weer beter dan in de voorgaande spellen. De karakters die je tegenkomt kunnen zelfs hun wenkbrauw optillen of glimlachen.
Hoewel Venetië toch een grote stad is, zie je helemaal geen figuranten. Zelfs niet in de kiosk op het San Marco plein waar je het een en ander moet kopen. Dat is jammer voor de sfeer, maar ook bekend van alle Nancy Drew spellen. Je ziet alleen de karakters met wie je rechtstreeks te maken hebt.

Het stemacteren is gewoon goed, al is de stem van Prudence wat overdreven neergezet.
De muziek is aangepast aan de Italiaanse sfeer en gelukkig is ook de bekende beginmelodie van de Nancy Drew avonturen weer te horen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.