S P E L - I N F O

         

NANCY DREW 17: Legend of the Crystal Skull


Uitgever: Her Interactive / 2007
Ontwerper: Her Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Pentium3 1GHz - 128 MB RAM - 32Mb DirectX 9-compatible videokaart - 16-bit geluidskaart - 24x CD-ROM - 1 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Teenager detective, New Orleans, zoektocht, casual puzzels, geïllustreerd realisme, slideshow, 2 speelbare karakters, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Als Nancy met haar vriendin Bess een weekendje naar New Orleans gaat, brengt ze ook een bezoekje aan Henry. Zijn oom, die hem na de dood van zijn ouders opvoedde, is onlangs overleden. Als Nancy het huis instapt, wordt ze meteen uitgeschakeld door iemand die verkleed is als skelet. Voor Nancy het weet dwaalt ze over kerkhoven, zoekt ze glazen oogballen, vindt ze een geheime gang en probeert ze wijs te worden uit cryptische omschrijvingen. Om nog maar niet te spreken over haar avonturen met de vreemde huisdieren van oom Bruno. En dit alles om een kristallen schedel te vinden, die bijzondere krachten heeft.
Gelukkig krijgt ze zo nu en dan hulp van Bess, die de karweitjes rondom het hotel opknapt. Je speelt in die gevallen dan ook als Bess.

      

De puzzels in dit spel zijn niet eenvoudig. En al helemaal niet voor niet-engels sprekenden. Je moet onder andere zoeken naar getallen die qua klank rijmen op een woord. Of richting-woorden zoeken in een tekst. En dat is nog het makkelijkste. Als je een cryptische omschrijving krijgt, waaruit je de naam van een overledene moet afleiden, wordt het een stuk moeilijker. Zéker als je die naam moet zoeken in de 91 pagina's van een boek.
De spelletjes, die zo standaard zijn voor de Nancy games, zijn heel leuk. En eenvoudiger dan het Fox and Geese spel in het vorige deel. Hier mag je laserstralen onderbreken, met balletjes op plaatjes schieten of wespen platspuiten.

      

Het manoevreren in dit spel is niet altijd even handig. Soms moet je zoeken naar een pijlcursor die verschijnt. En als je links of rechts wilt, kan dat soms via een pijlcursor en soms via het schuiven van het beeld. Op één plaaats in het spel is de pijl-vooruit bedoeld om omhoog te kijken, in plaats van om vooruit te gaan. Heel verwarrend.
Grafisch ziet het er allemaal perfect uit. Het hele spel ademt, mede door de donkere lucht en de regen een sinistere sfeer uit. Als Henry in zijn bureaustoel omdraait, ziet het heel natuurlijk uit. En zelfs de lipbewegingen van de pratende karakters zijn overtuigend.

De stemmen zijn dik in orde, als je je tenminste niet ergert aan Nancy. De stem van de huishoudster en de ander inwoners van New Orleans zijn typisch voor die streek.
Het geluid van de regen en de jazzy achtergrondmuziek zijn eveneens sfeerverhogend.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.