S P E L - I N F O

         

NANCY DREW 16: The White Wolf of Icicle Creek


Uitgever: Her Interactive / 2007
Ontwerper: Her Interactive

Platform: PC, Wii.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Pentium3 1GHz - 128 MB RAM - 32Mb DirectX 9-compatible videokaart - 16-bit geluidskaart - 24x CD-ROM - 1 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Teenager detective, Canada, vreemde ongelukken, casual/tijdpuzzels, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
In dit nieuwe avontuur reist Nancy naar Icicle Creek, in de Canadese Rockie Mountains. Ze gaat, op verzoek van Chantal Moique, een aantal vreemde "ongelukken" onderzoeken, die het pension van Chantal de laatste tijd teisteren: voedselvergiftiging, kapotte autobanden, plotseling spekgladde trappen en bij dat alles een wolf die zich niet laat vangen.
Op het moment dat Nancy arriveert, hoort ze het gehuil van een wolf en ontploft het slaaphuis. Is één van de gasten de mysterieuze bommenwerper en wat heeft die wolf met dit alles te maken?

Als kamermeisje en kok, gaat Nancy undercover. En dit betekent dat ze naast al haar speurwerk ook bedden moet opmaken en op tijd het eten moet bereiden.
De puzzels in dit avontuur zijn leuk, kosten de nodige tijd en zijn niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig kun je nog steeds als junior-detective spelen. En je kunt een echt easter-egg vangen!

      

Her Interactive heeft de layout van dit 16de Nancy Drew deel aangepast. Zo is de ondertiteling in een kleiner lettertype en kun je de achtergrond ervan veranderen. Nancy heeft nu een dagboek dat je via een icoon kunt oproepen en de inventaris zit in een rugzak.
Jammer is wel, dat je de intro niet kunt overslaan. Hij verschijnt élke keer als je het spel opstart.
De oude, vertrouwde second chance en saveplaatsen zijn gemoderniseerd.
Maar de grafische beelden zijn (nog steeds) van een prima realistische kwaliteit. En ook de stemmen zijn professioneel en overtuigend levendig. De geluidseffecten zoals het kraken van voetstappen in de sneeuw, waarbij je het verschil hoort tussen schoenen en sneeuwschoenen is indrukwekkend.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.