S P E L - I N F O

         

NANCY DREW 15: The Creature of Kapu Cave


Uitgever: Her Interactive / 2006
Ontwerper: Her Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Processor: Pentium 1GHz - 128Mb RAM - 32Mb DirectX 9-compatible videokaart - 16-bit geluidskaart - 24x CD-ROM - 1 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Teenager detective, Hawaï, milieu, casual/tijdpuzzels, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Nancy reist naar Hawaii om tijdelijk assistente te worden van Dr. Quigley, een insectendeskundige. Nauwelijks aangekomen, hoort ze van een mislukte ananas-oogst en een mysterieuze man genaamd Kale Okale. Kane Okale is een lokale legende over een man die opduikt als het eiland beschermd moet worden. In dit geval tegen het Hilihili-onderzoeksinstituut.
Tijdens haar werkzaamheden ondekt Nancy echter onverklaarbare zaken, zoals gefluister in de struiken en een plotselinge groei-explosie van de rupsen-populatie.
Als ze dan ook nog de broertjes Hardy tegenkomt die onderzoek doen naar de handel en wandel van Big Mike en zijn surfende dochter, raakt ze al snel verwikkeld in en vreemd complot.

      


De puzzels in dit spel zijn gevarieerd, maar nooit echt moeilijk. Nancy mag schelpenkettingen maken en uitwerpselen van insecten onderzoeken, maar ook een auto uit een greppel trekken.

De beelden zijn zoals we gewend zijn rijk gedetailleerd.
Er is geen achtergrondmuziek.
De stemmen zijn professioneel geacteerd en de dialogen niet te lang.
Belangrijke informatie is altijd op te zoeken in Nancy's dagboek.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.