S P E L - I N F O

         

LURE OF THE TEMPTRESS


Uitgever: Virgin Interactive / 1992
Ontwerper: Revolution Software

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 2.0 - Processor: Intel 8088/80886 - 640 KB RAM - 3.5"floppy disk of CD-Rom drive - EGA, MCGA, VGA videokaart - Adlib, Soundblaster geluidskaart.

Categorie:
Fantasie, tovenares, koninkrijk redden, 2D en 2.5D getekend beeld, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Je speelt de rol van een eenvoudige boerenjongen, genaamd Diermot. In dienst van de koning bij een jachtpartijtje, wordt je onvrijwilig betrokken bij het redden van het koninkrijk. Een jonge tovenares, Selena, heeft een opstand ontketend in het kleine dorpje Turnvale, met behulp van onmenselijke wezens, de Skorl. De koning wordt gedood en Diermot wordt door de Skorl in de gevangenis gegooid.
En hier begint je taak. Ontsnap uit de gevangenis en zorg ervoor dat Turnvale bevrijd wordt van Selena en haar Skorls.

      

De besturing van het spel is eenvoudig. Klik ergens op met de muis en Diermot wandelt er naar toe. Met de enter en de spatietoets geef je opdrachten zoals "pak"en "praat met".
Er zitten originele puzzels in dit spel, zoals het luisteren aan ramen om informatie te verkrijgen. Verder zijn de meeste puzzels gebaseerd op je inventaris en niet al te moeilijk. Bedenk wel dat het van belang is om de voorwerpen eerst te bekijken, voordat je ze kunt krijgen of gebruiken.

De beelden zijn, zeker voor de tijd waarin het spel stamt, zeer goed. Maar vanwege de lage resolutie van 300x200, waarin het spel gemaakt is, lijkt het heel erg blokkerig op een modern 17 inch scherm.
De muziek is eenvoudige midi uit de 90-tiger jaren en wordt na een poosje nogal irritant. Gelukkig kun je hem altijd uitzetten.

      


Meteen spelen?    Download het inmiddels gratis spel, geschikt voor Windows 7/8/10/11 op de GOG.com website.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.