S P E L - I N F O

         

LOOM


Uitgever: Lucasfilm Games / 1990
Ontwerper: Lucasfilm Games

Platform: PC, Mac, Linux.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 3.1 of hoger - Processor: Intel 80286 of hoger - 640 KB RAM - MCGA, VGA videokaart met 256 kleuren - Adlib, PC-Speaker geluidskaart - 3.5" floppy disk of CD-ROM drive.

Categorie:
Fantasie, queeste, muziek weven, geluidspuzzels, 2D en 2.5D getekende stripbeelden, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Het tijdperk van de grote gilden is aangebroken. Er worden gemeenschappen en staten gecreŽerd die bestaan uit mensen die verenigd zijn door een gemeenschappelijke handel.
Het gilde van wevers heeft zo'n meesterschap in hun vak bereikt, dat ze het geheim ontdekken van het weven van het weefsel van de werkelijkheid.
Ze werden daarna met argwaan bekeken door andere gilden, die hen uiteindelijk beschuldigden van het beoefenen van hekserij. Het gilde werd verbannen naar een afgelegen eiland, dat ze Loom noemden.

Bobbin Threadbare is een jonge man van het "Gilde der Wevers". Hij is verstoten uit het gilde en wordt beschuldigd van het gebrek aan welvaart in de afgelopen tijd, hoewel hij niet weet waarom.
Op zijn zeventiende wordt hij ontboden door de Wijzen van het Gilde, die van plan zijn over zijn lot te beslissen. Kort daarna worden echter alle inwoners van het dorp, behalve Bobbin, in zwanen veranderd.
Bobbin ontdekt dat hij het kind is van het Grote Weefgetouw, opgericht door Lady Cygna, die probeerde de krachten van het weefgetouw te gebruiken om het gilde te redden. De stiefmoeder van Bobbin, Dame Hetchel, leert hem de kunst van het weven van magische ontwerpen, en Bobbin begint aan een reis om de verloren kudde en de antwoorden op zijn vragen te vinden.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.