S P E L - I N F O

         

LAST HALF OF DARKNESS 3: Tomb of Zojir


Uitgever: WRF Studios / 2009
Ontwerper: WRF Studios

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Pentium 800MHz - 128 Mb RAM - 32 Mb videokaart - DirectX compatible geluidskaart.

Categorie:
Horror, kwaadaardige geesten, zoektocht magische stenen, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Dit derde Last Half Of Darkness spel is net als de andere delen een op zichzelf staand verhaal. Deel twee eindigt met een boek dat je vindt en in deel drie wijst dit boek je de weg naar een eiland met de Tombe van Zojir.
Zojir's graf en zijn schatten werden beschermd door 7 bloedstenen, magisch gemaakt uit het bloed van Zojir's vermoorde dochter. Nadat dieven de stenen probeerde te stelen, is het eiland vervloekt. De dieven betaalden ervoor met hun leven, want de stenen zijn alleen aan te raken met een speciaal amulet.
Aan jou, de vreemdeling, de taak om de de stenen te vinden en terug te plaatsen rond het graf van Zojir.

      

De vele puzzels in het spel zijn niet al te moeilijk, logisch en heel goed geïntegreerd in het spel. Soms heb je de informatie die je krijgt bij het oplossen van een puzzel nodig, om een volgende puzzel te begrijpen.
Het is van belang heel goed overal rond te kijken en in ieder geval het boekje dat bij het spel geleverd wordt, even te lezen, om inzicht in het verhaal te krijgen.

      

Het eiland waar je terecht komt, ademt een sombere vreemde en benauwende sfeer uit. Over alles hangt de geur van verderf en kwaadaardige geesten.
Om echt helemaal hiervan te genieten is het aan te bevelen het 's avonds op een sombere grauwe regendag te spelen. De beelden en de werkelijk fantastische achtergrondgeluiden zorgen dan wel voor de rest.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Last Half of Darkness serie:
Shadows of the Servants
Beyond the Spirit's Eye
Society of the Serpent Moon