S P E L - I N F O

         

LAST HALF OF DARKNESS 2: Beyond the Spirit's Eye


Uitgever: WRF Studios / 2007
Ontwerper: William R. Fisher, WRF Studios

Platform: PC

Systeemeisen:
--- Windows 98/XP/Vista - Pentium 3 700MHz - 128 Mb RAM - 32 Mb 3D videokaart - DirectX compatible geluidskaart - 2GB opslagruimte, CD-speler.

Categorie:
Horror, zoektocht, kerkhof, verlaten stad, moeras, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Dit tweede Last Half Of Darkness spel is geen echt vervolg op het vorige spel, maar een op zichzelf staand verhaal. De speler wordt wel uitgenodigd omdat je de vorige keer zulk prima werk geleverd hebt.

Als je het spel koopt, bevat het een handgeschreven brief van Madame Ze Hira, die je uitnodigt naar Shadowcrest te komen. Ze wil dat je een vloek onderzoekt die kapitein Marcos naar het stadje heeft gebracht.
Ook krijg je het dagboek van dr. Benzor, arts en vriend van Marcos, die probeerde hem van het kwade te redden. Dit dagboek bevat veel achtergrond informatie en je hebt het nodig om het einde van het spel te kunnen spelen.

      

De puzzels in het spel zijn een prettige mix van logica, raadsels, spelletjes (galgje!) en inventaris gebruik. Geen getimede spelletjes, geen doolhoven en je kunt niet doodgaan. Alle info die je nodig hebt wordt in het spel geleverd. Behalve voor de laatste puzzel, waarvoor je dr. Benzor's dagboek nodig hebt.

Van het begin tot het einde van het spel ben je omringd door dood, verval en de stank van het kwade. Speel het spel in het donker en verdrink in de prima neergezette horrorsfeer van een mistig moeras en een doods stadje. Het gevoel van onbehagen, dat er al was in het vorige deel, is hier versterkt neergezet.
De beelden zijn statisch op een klein bewegend onderdeel na, Maar voor je erop bedacht bent, verschijnen er geesten die niet altijd goedwillend zijn. En er ruim voldoende ondersteunende animaties.

      

De stemmen zijn ondertiteld, behalve in de tussenscenes. Ook past Tia's stem perfect bij haar geestverschijning, net als het raspende geluid van de heks haar uiterlijk versterkt.
De muziek hoort bij een goed horrorverhaal en de geluiden zijn uitstekend. Soms loop je in een enge doodse stilte of hoor je ver weg krakende deuren, ijle stemmen of zwaar ademen. En de schrikeffecten doen precies wat het woord zegt.

      

Eerst uitproberen?   Download de demo, op de officiŽle site.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Last Half of Darkness serie:
Shadows of the Servants
Tomb of Zojir
Society of the Serpent Moon