S P E L - I N F O

         

(Fenimore Fillmore:) THE WESTERNER


Uitgever: Planeta DeAgostini, The Adventure Company / 2004
Ontwerper: Revistronic

Platform: PC, Wii, Android, iOS.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP - Processor: Pentium3 850 MHz - 128 MB RAM - videokaart met 64 MB geheugen - DirectX 8.1 Compatible geluidskaart - 24x CD-ROM drive.

Categorie:
Western, cartoon, oude wilde westen, 2D-3D getekende beelden, met actie-elementen, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Extra info:
Het spel werd oorspronkelijk eind 2013 in het Spaans uitgebracht.
In 2014 volgde de Engelse versie voor de rest van de wereld. In Amerika onder de titel: Wanted: A Wild Western Adventure.
In 2016 werd het spel door Casual Brothers uitgebracht voor Android en iOS.
In 2017 verscheen een digitale 'remastered' versie.

Beschrijving en review:
Fenimore Fillmore, die we nog kennen uit 3 Skulls of the Toltecs, rijdt op zijn trouwe paard naar de Bannister Farm. Hier valt hij meteen midden in zijn volgende avontuur. Boer Bannister wordt namelijk bedreigd door John Starek en zijn mannen, die alle boeren in de buurt van hun land wil verdrijven.
Fenimore verjaagt, min of meer per ongeluk, de boeven en wordt prompt gevraagd de boeren te steunen in hun strijd tegen Starek. Fenimore gaat aarzelend accoord. Maar als hij later het meisje van zijn dromen ziet, is hij volledig gemotiveerd.

      

Het cartooon-spel is een klassieke spaghetti western, compleet met close-ups van starende blikken en handen zenuwachtig boven revolvers, in de tussenfilmpjes.
Het verhaal en de dialogen zijn grappig, met verwijzingen naar hedendaagse tijden en films. Zelfs de moderne onmogelijkheden als mobiele telegraaf en robots zijn perfect ingepast. En het achtergronddeuntje bleek zelfs verslavend.
De puzzels zijn niet al te moelijk en er zijn voldoende hints in het spel die je verder op weg helpen.
Wel bevat het spel een paar actie-elementen, zoals een schietwedstrijd op de kermis, waarin je vaardigheid met de muis op de proef wordt gesteld.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Fenimore Fillmore serie:
3 Skulls of the Toltecs
Fenimore Fillmore's Revenge