S P E L - I N F O

         

FAIRY TALE ABOUT FATHER FROST, IVAN AND NASTYA


Uitgever: Cenega Publishing / 2000
Ontwerper: Bohemia Interactive Studio

Platform: PC, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000, Processor: Pentium 2 300MHz, 32MB RAM, 4Mb videokaart

Categorie:
Sproookje, Rusland, 2D in geïllustreerd realisme, 2 speelbare karakters, 3de persoon, point & click.

Extra info:
In 2011 werd het spel voor iOS uitgegeven onder de naam Father Frost.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Nastya wordt door haar stiefmoeder slecht behandeld, maar ze blijft opgewekt en vriendelijk voor iedereen. Terwijl ze op zoek gaat naar huwelijkssieraden voor haar stiefzusje, heeft ze ook nog tijd om de verdwenen verloofde van haar vriendin Mina te zoeken en een bedelaar te verlossen van zijn Misery.
Intussen gaat de held Ivan op zoek naar een bruid. Maar na nogal lomp, egoļstisch gedrag wordt hij omgetoverd in een man met een berenhoofd. Om de betovering te verbreken zal hij zijn wandaden weer moeten herstellen. En daarna kan hij eindelijk op zoek naar zijn Nastya.

      

Een echt Russisch sprookje zie je niet vaak in een adventurespel. Dit sprookje is heel leuk vormgegeven, met mooie beelden en genoeg locaties om te bezoeken.
Hoewel uitgegeven als een spel voor jongeren vanaf 10 jaar, zal ook de volwassen beginnende adventurespeler ervan genieten. Mede dankzij het leuk opgebouwde verhaal, waarin je beurtelings Nastya en Ivan speelt en de niet-moeilijke puzzels die geheel gebaseerd zijn op je inventaris: voorwerpen zoeken en gebruiken.

Het stemacteren is niet slecht gedaan, al overdrijft de stiefmoeder wel wat met haar vreemde scheldwoorden (viper's venom = addergif). Nastya komt heel sympathiek over en ook de waarzegster praat zoals bij haar beroep past.
De muziek is gebaseerd op traditionele Russische volksmuziek en aangenaam om te horen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.