S P E L - I N F O

         

FAHRENHEIT (ook bekend als: Indigo Prophecy)


Uitgever: Atari Europe / 2005
Ontwerper: Quantic Dream

Platform: PC, PlayStation 2, Xbox.

Systeemeisen:
--- Windows 98SE/ME/2000/XP - Processor: Pentium 3 800Mhz - 256 MB RAM, Videokaart met 32 MB geheugen en shader support - DirectX 9.0 of hoger - 2,5 GB opslagruimte.

Categorie:
Science fiction horror, thriller, interactieve film, met actie/stealth en tijdpuzzels, geïllustreerd realisme, 2 speelbare karakters, 3de persoon, muis- en toetsenbordbesturing, leeftijd 15+.

Extra info:
In 2015 kwam een Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered versie uit voor PC, Mac, Linux en iOS, met verbeterde beelden in een hogere resolutie. Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Het spel begint op het toilet van een restaurant in een winters koud New York. Lucas Kane, de hoofdrolspeler krijgt vreemde beelden in zijn hoofd, die hem ertoe brengen een andere bezoeker van het toilet met een mes te lijf te gaan. Hij heeft deze man nooit eerder gezien en weet ook niet wat hem ertoe bracht de man te doden. Intussen vinden overal in de stad soortgelijke incidenten plaats.

      


Je speelt beurtelings Lucas of een van de politie-rechercheurs.
Tijdens het spel dien je rekening te houden met je mentale gezondheid. Je kunt bonuspunten vinden en extra levens, die je zeker nodig zult hebben.
De besturing gaat via je muis en je toetsenbord en is niet overal even gemakkelijk. Je wordt er via een oefenlevel vertrouwd mee gemaakt.

Grafisch ziet het er allemaal prima uit. Je hebt goede controle over het camerastandpunt, waarmee je van een eerste naar de derde persoons perspectief kunt overschakelen.
In een bonusscherm kun je de uitstekende muziek apart oproepen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.