S P E L - I N F O

         

BARROW HILL: Curse of the Ancient Circle


Uitgever: Shadow Tor Studios, Lighthouse Interactive / 2006
Ontwerper: Matt Clark, Shadow Tor Studios

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP - Processor: Pentium3 500MHz Celeron of 450 MHz AMD processor - 128 Mb RAM - Videokaart: 16 Mb geheugen met 3D accellerator - 400 Mb opslagruimte - 20x CD-rom drive.

Extra info:
Het spel werkt ook in Vista, als je het installeert in Mijn Documenten en niet in Program Files.

Categorie:
Horror, archeologie, historisch, tankstation, motel, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Je rijdt over een donker bosweg, als je auto plotseling stopt. Je gaat te voet verder tot aan een tankstation. Hier zie je een auto staan. De lichten branden, de deuren staan open. Maar nergens een mens te vinden. Op Ben na, die zich schuil houdt in het kantoortje, doodsbang voor dat wat hij gezien heeft.
In de omgeving ligt een oeroude begraafplaats, Barrow Hill. Er zijn mythes bekend over deze begraafplaats. Over een wachter en over offers die gebracht moeten worden.
Aan de speler de taak om alle raadsels op te lossen.

      

De historische achtergrond van de oeroude Staande Stenen, zoals die van Stone Henge in Engeland, wordt gemengd met de moderne dingen uit onze tijd zoals tankstations en mobieltjes.
In feite zijn de Staande Stenen uit de locatie Barrow Hill, een werkelijk bestaande Cirkel van Stenen in Cornwall, waar Matt Clark aanwezig was bij opgravingen. Dit bracht hem op het idee er een spel van te maken.

      

Het spel is geen horror in de zin van veel bloed en enge krijsende monsters. Integendeel zelfs. De beklemming wordt heel subtiel opgeroepen door suggestieve foto-realistische beelden, donkere plaatsen en uitstekende muziek en achtergrondgeluiden.
De puzzels bestaan voornamelijk uit het begrijpen van wat er gaande is en het zoeken naar de juiste voorwerpen voor de offergaves. Daarbij zul je moderne sloten moeten openen en dingen zoals een metaaldetector in elkaar moeten zetten.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de serie:
Barrow Hill 2: The Dark Path