S P E L - I N F O

         

ART OF MURDER 3: Cards of Destiny


Uitgever: City Interactive / 2010
Ontwerper: City Interactive/2010

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7/8/10 - DirectX 9 - CPU 2.0 GHz (1.6 GHz Dual Core) - 512 MB RAM - NVidia GeForce of ATI Radeon videokaart 64 MB geheugen - DirectX compatible geluidskaart - 4.5 GB opslagruimte.

Categorie:
Mysterie, seriemoordenaar, FBI agente, onderzoek, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
FBI agente Nicole Bonnet geniet nog van haar vakantie, als ze een geheimzinnig pakje krijgt. Als ze de herkomst van de schroeven en peer probeert te achterhalen, komt ze terecht in een oud theater. Voor ze het beseft, wordt Nicole even later getuige van een moord. De moordenaar heeft Nicole speciaal hierheen gelokt om getuige te zijn. En dit is niet de laatste keer.
Weer terug op haar werk, krijgt Nicole een nieuwe partner, die niet veel vertrouwen in haar heeft en haar zelfs remt en tegenwerkt. Desondanks gaat Nicole stug door met het onderzoek naar de psychopatische seriemoordenaar, die overal speelkaarten achterlaat en het voorzien heeft op bepaalde juryleden. En die er steeds weer voor zorgt dat Nicole getuige is van de moord, hoezeer ze ook haar best doet om de moorden te voorkomen!

      

Het verhaal is boeiend en samen met Nicole ontdek je stukje bij beetje meer over het waarom van de moorden. En steeds als je de slachtoffers gaat waarschuwen of probeert te redden, hoop je dat het lukt en dat je de moordenaar te pakken krijgt.

De puzzels die je tegenkomt zijn heel goed in het verhaal geïntegreerd. Meestal zijn ze gerelateerd aan het vinden en gebruiken van voorwerpen. Maar het is niet alleen een kwestie van de sleutel van een afgesloten deur vinden, maar vaak ook op een andere en creatievere manier toegang zien te verkrijgen. En probeer je een potentieel slachtoffer te redden, dan is Nicole niet te bang om over wiebelende wegzakkende paaltjes in een moeras te springen. Je kunt doodgaan in dit spel, maar je spel wordt van te voren automatisch opgeslagen. En een mislukte actie bekijken is alleen al vanwege de prachtige beelden geen ergernis.

      

Natuurlijk is ook het gewone politiewerk niet vergeten, zoals het verzamelen van bewijsstukken en het vergelijken van vingerafdrukken in een database, of een verplichte schietoefening en het ondervragen van verdachten.
Het spel is lineair en je kunt pas verder als je alles hebt gedaan wat van je verwacht wordt. Nicole houdt een dagboek bij en je krijgt ruim voldoende hints. Bovendien is er een knop waarmee je de hotspots activeert, zodat je niet moeizaam hoeft te zoeken naar verborgen voorwerpen.

      

De achtergrondbeelden zijn schitterend fotorealistisch en zelfs beter dan in de vorige spellen, waar ze ook al opvielen. Ondanks dat het merendeel zich 's avonds afspeelt, blijven er genoeg details zichtbaar om te bewonderen. Het is dan ook jammer dat de karakters zo houterig en weinig emotioneel worden weergegeven, behalve dan in de tussenscènes, die filmisch goed zijn.

Het gebrek aan emotionaliteit hoor je ook terug in de vlakke stemmen, althans in de Engelse versie. Of Nicole nu zegt dat haar moeder in het ziekenhuis ligt, of dat ze vraagt of de baas aanwezig is, of dat ze kwaad is omdat Nick haar partner niet meer is, het wordt allemaal op dezelfde toon uitgesproken.
De muziek daarentegen is zeer aangenaam om naar te luisteren en past heel goed bij de sfeer van de plek waar Nicole is of bij de actie van het moment.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Eerdere avonturen van Nicole Bonnet in:
Art of Murder 1: FBI Confidential
Art of Murder 2: The Hunt for the Puppeteer.