S P E L - I N F O

         

ART OF MURDER 2: The Hunt for the Puppeteer


Uitgever: City Interactive / 2009
Ontwerper: City Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7 - CPU 2 GHz of 1,6 GHz Dual Core - 512Mb RAM - DirectX 9.0 0f hoger - 64 Mb videokaart - 16 bit geluidskaart - 1 GB opslagruimte.

Categorie:
Mysterie, seriemoordenaar, wereldwijd onderzoek, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Amerika wordt opgeschrikt door een aantal rituele moorden. De slachtoffers zijn opgehangen als marionetten en bij het lijk wordt een pop gevonden die gekleed is in kostuums uit de tijd van de Franse Revolutie.
Als in Frankrijk een soortgelijke moord gepleegd wordt, vertrekt FBI-agente Nicole Bonnet naar Parijs om te onderzoeken of het om dezelfde serie-moordenaar gaat.
Als snel leidt het spoor naar een aristocratische familie, die ruim 200 jaar geleden, tijdens de Franse Revolutie, uit Frankrijk probeerde te onsnappen. Nicole doet vervolgens haar uiterste best om verdere moorden in Parijs, Marseille, Azarra en zelfs Cuba te voorkomen.

      

Het verhaal zit goed in elkaar en het spel is zeer lineair. Je zult nooit verdwalen, maar wel regelmatig heen en weer lopen, omdat Nicole pas iets opraapt of gebruikt, als ze daar een goede reden voor heeft.
De puzzels zijn gebaseerd op je inventaris, het combineren van voorwerpen en die gebruiken. Er zijn ook enkele tijdgebonden puzzels. Je krijgt echter ruimschoots tijd en mocht het desondanks niet lukken, dan is bij een volgende poging de tijd royaler. Daarbij is het soms leuk om te zien wat er gebeurt als alles mis gaat.

      

De grafische beelden zijn uitstekend. De details zorgen voor de juiste sfeer, of je nu op straat in Cuba loopt, of op een Parijse zolderkamer rondsnuffelt.
De vele tussenscenes passen naadloos in het spel en geven extra spanning en dynamiek aan het verhaal.

De muziek in het spel is goed gekozen, maar staat standaard iets te hard. Gelukkig kun je de geluidssterkte in het menu naar beneden zetten, zodat de stemmen beter te verstaan zijn. het stemacteren is goed gedaan, dus geen reden om het onder muziek te bedelven.
De stemmen passen bij de karakters. De teksten hebben echter weinig diepgang en geven ook niet altijd voldoende informatie. Het spel is ondertiteld en je kunt de dialogen ook nog nalezen in Nicole's opschrijfboekje.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meer avonturen van Nicole Bonnet in:
Art of Murder 1: FBI Confidential
Art of Murder 3: Cards of Destiny.