S P E L - I N F O

         

ART OF MURDER 1: FBI Confidential


Uitgever: City Interactive / 2008
Ontwerper: City Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP/visyta/7 - Pentium3 500 MHz - 128 MB RAM - DirectX 8.1 compatible videokaart met 32 MB geheugen - DirectX 8.1 compatible geluidskaart - 1 GB opslagruimte.

Categorie:
Detective, moordmysterie, New York, Peru, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Extra info: Op een breedbeeld scherm (zoals een laptop) wordt het spel in de breedte uitgerekt.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
FBI agente Nicole Bonnet is voor haar eerste opdracht op weg naar een leegstaand gebouw, waar ze haar partner zal treffen. Jammer genoeg wordt de partner meteen vermoord en dreigt voor Nicole weer een kantoorbaantje.
Na enig aandringen mag Nicole detective Nick assisteren in zijn onderzoek naar een serie-moordenaar en een drugszaak. Aangezien Nick nooit tijd heeft om zich te laten zien, blijft er voor Nicole niets anders over dan maar alleen rond te snuffelen en bewijzen te verzamelen. Ze belandt in een wereldje van rituele moorden en 20 jaar oude archeologische expedities. Uiteindelijk gaat ze zelfs persoonlijk naar Peru om uit te zoeken hoe het precies in elkaar zit. Maar ook de moordenaar is naar Peru gereisd!

      

De puzzels zijn niet te moeilijk en allemaal gebaseerd op het vinden, combineren en gebruiken van voorwerpen. Dus geen doolhoven en schuifpuzzels. Op één puzzel na, waarin je met een stoel over de vloer schuift en een veilige route zoekt. Verder zoek je als een echte FBI agent naar sporen en bewijsstukken en onderzoekt ze soms in een lab.
Er zijn geen echte ondervragingen van verdachten. De gesprekken lopen vanzelf en zijn bedoeld om je hints te geven en in de juiste richting te sturen. Die richting is lineair. Het spel laat je niet naar een andere locatie gaan, als je niet alles gedaan hebt, wat je moest doen.
Er is een hintfunctie in het spel. Duw op de vergrootglasknop en de dingen die je moet bekijken worden voorzien van een icoontje.

      

Als het spel gespeeld wordt op een "widescreen" laptop, zijn de personen een beetje "te breed", maar dat went snel. Verder ziet het er allemaal schitterend uit. Sfeerbepalende kleuren en gedetailleerde, goed uitgewerkte achtergronden, waarin de voorwerpen die je nodig hebt niet vreemd afwijkend van vorm of grootte zijn. Ze passen heel natuurlijk in de omgeving en zijn daardoor niet altijd makkelijk te vinden, wat bijdraagt aan het juiste FBI-gevoel.

De muziek is precies wat hij behoort te zijn: achtergrond. Hij is aangenaam rustig en leidt je niet af van je onderzoek.
Het stem-acteren is goed gedaan en klinkt professioneel. De arrogante stem van de museumdirecteur past perfect bij zijn houding.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meer avonturen van Nicole Bonnet in:
Art of Murder 2: The Hunt for the Puppeteer
Art of Murder 3: Cards of Destiny.