S P E L - I N F O

         

AMERZONE: The Explorer's Legacy


Uitgever: Casterman, Microïds / 1999 - Anuman Interactive / 2011
Ontwerper: Benoit Sokal, Virtual Studio

Platform: PC, Mac, Playstation, iPhone, iPad, Android.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98 - Processor: Pentium 166 MHz (200 MHz aanbevolen) - 32 MB RAM (64 MB aanbevolen) - Videokaart: 2 MB geheugen (4 MB aanbevolen) - Geluidskaart: 16 bits soundblaster compatible - 8x CD-ROM drive (16x aanbevolen) - 100 MB vrije schijfruimte.

Categorie:
Fantasie, drama, zoektocht, bovennatuurlijk, geïllustreerd realisme, panoramische slideshow, 1ste persoon, point & click.

Extra info:
- Originele versie 1999-versie in Windows XP: compatibiliteit 95/98 gebruiken.
- In 2011 werd het spel voor iPad en iPhone uitgebracht, in 3 delen.
- In 2014 werd een verbeterde en uitgebreide voor Android uitgebracht.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving:
Je bent als speler een journalist en op weg naar de vuurtoren waar een oude avonturier woont. Deze Alexandre Valembois bezocht in 1932 het mysterieuze land Amerzone. Bevriend met de inboorlingen van de regio, was hij getuige van een vreemd ritueel waarbij een gigantisch ei van de beroemde witte vogels betrokken was. Omdat hij wilde bewijzen dat de witte vogels bestonden, stal Alexandre het mysterieuze ei en beschaamde hij het vertrouwen van de inboorlingen. Nu, zestig jaar later, vraagt Valembois de jonge reporter om zijn fout te herstellen en het ei terug te brengen. Maar voor je door de jungle wandelt, zul je eerst nog het ei en een vervoermiddel moeten vinden.
Schitterend geïllustreerde dagboeken geven je aanwijzingen en hints.

      

Het verhaal wordt in 7 hoofdstukken verteld en is lineair. Je kunt niet naar het volgende hoofdstuk voordat je een probleem opgelost of een bepaalde handeling verricht hebt. Je ontmoet andere personen, met wie je geen gesprek kunt voeren, maar naar wie je wel moet luisteren.

De Android versie heeft verbeterde grafische beelden met meer animaties. Bovendien zijn sommige scènes nieuw, zoals de top van de vulkaan en ook kun je de top van de vuurtoren bezoeken.
Verder is er voor fans ook nog een 'easteregg' toegevoegd.

      


Eerst uitproberen?    Download de demo, via FilePlanet.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere adventures van Benoit Sokal:
Paradise
Syberia
Syberia 2
Syberia 3