S P E L - I N F O

         

SCHIZM 2: ChameleonUitgever: The Adventure Company / 2003
Ontwerper: Terry Dowling, Detalion

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/Me/2000/XP - Processor: Pentium III 800 MHz (1.6 GHz aanbevolen) - 128 MB RAM (256 MB voor Win XP) - Videokaart: 64 MB Direct3D compatible met DirectX 8.1 compatible driver (128 MB aanbevolen) - Geluidskaart: DirectSound compatible 16-bit met DirectX 8.1 compatible driver.

Categorie:
Science fiction, ruimtestation, planeet, geïllustreerd realisme, realtime 3D, 1ste persoon, muis/toetsenbordbediening.

Extra info:
In de VS uitgebracht onder de titel Mysterious Journey 2: Chameleon

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving:
Sen wordt wakker uit een cryogene slaap die 200 jaar duurde. Een hologram vertelt hem, dat hij een verrader is, die een complete planeet verwoest heeft. Slechts een handvol mensen heeft het overleeft. En nu zit hij zijn straf uit op een ruimtestation dat binnen 16 dagen op deze planeet zal neerstorten. Sen herinnert zich echter niets van wat beweerd wordt.
Sen ontsnapt van het ruimtestation en ontdekt op de planeet een verborgen regio met een bloeiende beschaving die echter verwikkeld is in een strijd om hun levende oase. Sen ontdekt wat er nog over is van een verbluffend mooie wereld vol verborgen geheimen, exotische schoonheid en verraderlijke loyaliteiten.
Verken deze wereld verder en je zult al snel de vele mysteries ontdekken die wachten om te worden ontrafeld.

      

Schizm 2 heeft een betere en meer duidelijke verhaallijn dan Schizm 1.
Ook grafisch is het stukken beter dan de CD versie van Schizm 1. Omdat dit spel in de 1ste persoon gespeeld wordt, heb je vrij zicht op een schitterende complexe 3-D omgeving en kun je alles van alle kanten bekijken.
De tussenscènes zijn in de 3de persoon en sluiten naadloos aan op het 1ster persoons perspectief van het speelveld.

Het spel is een aaneenschakeling van puzzels. Deze puzzels zijn logisch en varieren van makkelijk tot zeer moeilijk. Ze zijn allemaal gebaseerd op logisch denken. De enkele keer dat je iets in je inventaris hebt, wordt het automatisch op de juiste plek gebruikt.
De prachtige muziek overstemt nergens de achtergrondgeluiden, die mede zorgen voor de mysterieuze sfeer op een exotische wereld. Ook het stemacteren is een compliment waard, het klinkt allemaal realistisch en overtuigend.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Schizm serie:
Schizm: Mysterious Journey