S P E L - I N F O

         

SCHIZM: Mysterious Journey


Uitgever: Project 3 Interactive / 2001
Ontwerper: LK Avalon

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP - Processor: Pentium II, 333 MHz - 64 MB RAM - Videokaart met 8 MB geheugen - DirectX 8 - DirectX compatible geluidskaart - 2x speed CD-ROM/DVD-ROM drive - 300 MB vrije opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, fantasie, vreemde planeet, verdwijningen, geïllustreerd realisme, 2 speelbare karakters, 1ste persoon, point & click, NL ondertiteld.

Extra info:
Verkrijgbaar op 5 CD's of 1 DVD. De DVD-versie bevat 2 puzzels extra en is grafisch van betere kwaliteit.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Tien maanden geleden landde het ruimteschip Tarquin voor het eerst op de planeet Argilus. Men ontdekte steden, maar helemaal geen bewoners. Argilus was niet verwoest, maar wel totaal verlaten. De planeet kwam onder quarantaine en er werden schepen gestuurd met wetenschappers, die dit vreemde verschijnsel moesten onderzoeken.
Vier maanden later bereikt het bevoorradingsschip Angel een omloopbaan om Argilus. Aan boord Sam Mainey en Hannah Grant, specialisten op het gebeid van buitenaards leven. Het lukt de Angel echter niet om radiocontact te maken, met de verschillende basissen op de planeet. Alles lijkt opnieuw uitgestorven. Dan vallen de systemen van de Angel uit en blijft Sam en Hannah geen ander oplossing over, dan met hun ontsnappingscapsules op de planeet te landen.

      

Tot zover wordt het verhaal aan het begin van het spel verteld. Hierna krijg je echter zo goed als geen informatie meer. Alleen zo nu en dan wat halve zinnen van de vreemde verschijningen die Sam en Hannah ontmoeten.
De hints voor de logische puzzels zijn dan ook nihil tot minimaal. Uitzoeken wat een machine is, hoe hij werkt en waar hij voor dient, is al een puzzel op zich. Vrijwel alle puzzels zijn zeer moeilijk en kunnen voor een beginnende adventure-speler dan ook alleen maar tot frustratie leiden. Ook een cursus wiskunde is aan te raden, als je bijvoorbeeld de hoogte van zuilen moet berekenen.
De enkele keer dat je iets uit je inventaris moet gebruiken, wordt het duidelijk aangegeven.
Je speelt afwisselend naar eigen keus als Sam of als Hannah en veel puzzels kunnen dan ook door beiden opgelost worden.

Grafisch ziet dit spel er schitterend uit, zeker in de DVD-versie, waar je veel plekken kunt bezoeken alleen maar om van het uitzicht te genieten. Je kunt niet vrij rondlopen, de bewegingen gaan beeld voor beeld.
Het geluid heeft de neiging soms vanzelf harder en zachter te gaan, maar past verder wel bij de sfeer. De stemmen zijn goed te verstaan, als wordt er niet veel gesproken. Er is Engelstalige ondertiteling.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Schizm serie:
Schizm 2: Chameleon (Mysterious Journey 2)