S P E L - I N F O

         

RHEM 3: The Secret Library


Uitgever: Runesoft GmbH / 2007, 2021
Ontwerper: Knut Müller

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista - Pentium 600MHZ - 128Mb RAM - 700 MB HD ruimte - 800x600 display, 32 bit kleur - geluidskaart - QuickTime 7.2 of nieuwer.
--- MAC OS X 10.2.8 of nieuwer - 400 MHZ of sneller (G3, G4, G5, Intel Mac) - 64Mb RAM - werkt niet met BootCamp geïnstalleerd.

--- 2021 versie: Windows XP/7/8/8.1/10 - Processor: 2 GHz - 2000 MB RAM - Grafische kaart: 256 MB V RAM.

Categorie:
Science fiction, myst-achtig, doolhofwereld, logische en technische puzzels, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Extra info:
In 2021 verscheen een remake van het spel onder de naam RHEM III SE: The Secret Library. Deze versie heeft verbeterde grafische beelden, een kleurenkiezer voor kleurenblinde spelers, een toegevoegd gebied met vele puzzels en mogelijkheden en is geschikt voor moderne PC's (XP/7/8/8.1/10).
Het doel is een kwart van een medaille te vinden die je wellicht nodig hebt in RHEM V.

Beschrijving en review:
In Rhem 3 mag je de broers Kales en Zetai helpen bij het onderzoeken van een nieuw gedeelte van RHEM. Kales vraagt je op zoek te gaan naar een mysterieus zwart kristal.
En dat is niet zo makkelijk als het klinkt. De wereld van RHEM zit zeer bijzonder in elkaar. Overal zijn liften, bruggen en deuren die, in de juiste positie gezet, je naar kamers leiden met bijzondere machines.

      

Ook in dit spel is het weer van groot belang op de kleinste details te letten. Hints voor de oplossing van de talrijke puzzels vind je aan de achterkant van deuren en aan de onderkant van liften. Maar ook in de oorbellen van dames op portretten en in het geluid dat vogels maken.
De moeilijke puzzels zijn dan ook zeer origineel te noemen en geplaatst in een paradijs voor architecten en electriciens.

De geluiden maken soms deel uit van de puzzels en vormen ook een mooie aanvulling op de eenzaamheid in deze wereld van RHEM.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de RHEM serie:
Rhem: The Mysterious Land
Rhem 2: The Cave
Rhem 4: The Golden Fragments