S P E L - I N F O

         

RHEM 2: The Cave


Uitgever: Got GAme Entertainment / 2005, 2018
Ontwerper: Knut Mueller, Runesoft GmbH

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 98/2000/ME/XP - Processor: Pentium 600MHZ - 128Mb RAM - 16Mb videokaart, 32 bit kleur - geluidskaart - 1000 MB opslagruimte - QuickTime 6.5.2 of nieuwer.
--- MAC OS 9.x /10.2.8 300 MHz(G3, G4, G5, Intel Mac) - 64 MB RAM, 800x600 display.

Categorie:
Science fiction, myst-achtig, doolhofwereld, logische en technische puzzels, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Extra info:
In 2018 verscheen een remake van het spel onder de naam RHEM II SE: The Cave. Deze versie heeft verbeterde grafische beelden, een kleurenkiezer voor kleurenblinde spelers, een toegevoegd gebied met vele puzzels en mogelijkheden en is geschikt voor moderne PC's (XP/Vista/7/8/8.1/10).
Het doel is een kwart van een medaille te vinden die je wellicht nodig hebt in RHEM V.

Beschrijving en review:
Om Rhem deel 2 te spelen, is het niet noodzakelijk eerst deel 1 spelen. De plot is namelijk van ondergeschikt belang.

Je krijgt een bericht bij aanvang van het spel:
Hallo. Mijn naam is KALES. Tegen de tijd dat je dit bericht ontvangt, ben ik hier niet meer. Als je bij mijn broer ZETAIS was, heb je zeker het eerste deel van de sleutel ontvangen. Ik vond het tweede deel een paar jaar geleden in een ander deel van RHEM, boven aan de oppervlakte. Misschien heb jij me destijds geholpen en mijn broer ge´nformeerd. Het derde deel moet hier ook verborgen zijn in de grotten. Met deze drie delen is het mogelijk om de toegang tot een dieper, meer verborgen deel van dit grottenstelsel te openen. Daar, in een onbekend deel van de grotten, ligt een geheim artefact.

      

In Rhem draait het allemaal om het oplossen van puzzels. Je bevindt je in een grottenstelsel en overal lopen pijpen en leidingen en zie je hendels en knoppen. Aan jou de taak om puzzels op te lossen, deuren te openen en de toegang naar nieuwe grotten te vinden.
De puzzels zijn moeilijk en je krijgt nauwelijks aanwijzingen. Soms realiseer je je niet eens dat je eerst ergens iets moet doen, om op een andere plek een andere puzzel te kunnen oplossen. Overal kijken en alles onderzoeken is dus heel belangrijk. De kleinste details in leidingen en kleuren zijn van belang en je mist heel makkelijk iets.

De geluidseffecten zijn prima. Je hoort zelfs het verschil tussen slaan op hout en slaan op metaal.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de RHEM serie:
Rhem: The Mysterious Land
Rhem 3: The Secret Library
Rhem 4: The Golden Fragments