S P E L - I N F O

         

MEMENTO MORI 2: Guardians of Immortality


Uitgever: DTP Entertainment / 2012 (Duits), 2014 (Engels)
Ontwerper: Centauri Production

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows Windows XP/Vista/7, 32/64 Bit - Intel Pentium IV 2,0 GHz of vergelijkbaar met SSE2 (of Intel Core2 Duo 2,4 GHz of vergelijkbaar met SSE2] - 2 GB RAM Windows XP, 3 GB RAM Vista/7), grafische kaart NVIDIA GeForce 7800 of ATI Radeon HD X1600 met 256 MB VRAM en Shader 3.0 (of NVIDIA GeForce 8800 of ATI Radeon HD 3850 met 512 MB VRAM of beter) - Geluidskaart Direct X9 compatible - 4,5 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Thriller, mysterie, kunstroof, complot, geïllustreerd realisme, 3 speelbare karakters, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Na de dramatische gebeurtenissen in Memento Mori 1, waarin Lara en Max gezamelijk de Engel des Doods overwonnen, staat niets hun geluk nog in de weg.
Maar hun huwelijksreis in Zuid-Afrika is van korte duur. Lara krijgt een telefoontje van haar baas bij Interpol. In het museum van Kaapstad is een kunstroof gepleegd. Terwijl de politie de sporen in het museum onderzoekt, zijn Lara en Max de boeven reeds op het spoor. Na een wilde achtervolging raken Max en de dief betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Het lijk van de dader wordt geborgen, maar Max is nergens meer te vinden.
Lara keert terug naar het hoofdkwartier in Lyon en stort zich wanhopig op de volgende zaak, die haar naar San Francisco voert. Het verleden laat haar echter niet los en al snel krijgt ze aanwijzingen dat Max wellicht nog leeft. Was Max betrokken bij de kunstroof?
Met hulp van haar collega Keira gaat Lara op zoek naar bewijzen voor de onschuld van Max.

Het spel werd in 2012 in het Duits uitgebracht en in 2014 in het Engels.
Het spel is zonder voorkennis van Memento Mori 1 te spelen.
Speciaal voor dit deel 2 heeft Centauri productions een nieuwe 3D engine ontwikkeld, die een realistische omgeving en een gedetailleerde mimiek van de karakters mogelijk maakte.
Verder is het spel klassiek point & click met een puntensysteem. Omdat er ook verschillende mogelijkheden zijn om de puzzels/problemen in het acht hoofdstukken tellende spel op te lossen, zijn er meerdere eindes mogelijk.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Eerder deel in de serie:
Memento Mori