S P E L - I N F O

         

MEMENTO MORI


Uitgever: DTP Entertainment / 2009
Ontwerper: Centauri Production

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP - Processor: Intel Pentium4 1,6 GHz of geijkwaardig AMD - 512 MB RAM - Grafische kaart met 128MB videogeheugen met Shader Model 2.0 support - DirectX 9.0c - 5 GB beschikbare opslagruimte - DirectX compatible geluidskaart.

Categorie:
Mysterie, samenzwering, bovennatuurlijk, geïllustreerd realisme, realtime 3D, 2 speelbare karakters, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Er is een alarmstoring in het beroemde Hermitage Museum in St. Petersburg en kolonel Ostankovich vermoedt dat er iets is gebeurd wat niet in de haak is. Hij besluit Maxim Durrand, een professor in de geschiedenis en voormalig crimineel, te zoeken om erachter te komen of en wt er is gebeurd tijdens de storing.
Max ontdekt al snel dat een schilderij vervangen is door een bijna perfecte vervalsing.
Vervolgens wordt Max gedwongen Ostankovich te helpen en op zoek te gaan naar het origineel, als hij tenminste vanwege zijn verleden geen problemen wil hebben.
Max en Lara, een ambitieuze detective in diens van Interpol, gaan op onderzoek uit en merken dat er meer aan de hand is als slechts een gewone diefstal. Een web van intrigues, gesponnen door een oude Orde die geobsedeerd is door bepaalde 15de eeuwse werken zit hierachter. En ze schrikken niet terug voor moord! Max en Lara ondervragen verdachten, zoeken naar gegevens, breken codes en ontdekken meer vervalsingen als ze in half Europa rondreizen.

Het spel kent zes verschillende einde, afhankelijk van de keuzes die de speler maakt.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de serie:
Memento Mori 2: Guardians of Immortality