S P E L - I N F O

         

MARTIN MYSTERE: Operation Dorian Grey


Uitgever: GMX Media / 2005
Ontwerper: Ricardo Cagnini, Artematica Entertainment

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows ME/2000/XP - Processor: Pentium III 866 MHz - 128 MB RAM - 32 MB videokaart - 32x CD-ROM drive - 700 MB opslagruimte.

Categorie:
Detective, moord, humor, bovennatuurlijk, naar stripverhaal, 2 speelbare personen, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Extra info:
In 2006 werd het spel in de USA uitgebracht onder de naam Crime Stories

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving:
Martin komt net bij uit een nachtmerrrie als een vriend van Scotland Yard opbelt. De bekende wetenschapper Professor Eulemberg werd doodgeschoten in zijn huis gevonden.
Martin, een man met veel talent als archeoloog en antropoloog, is nieuwsgierig genoeg om meteen te komen helpen bij het onderzoek. Een mysterie is precies wat hij nodig heeft.

      

Dit traditonele adventure-spel is geinspireerd door de stripverhalen met dezelfde naam. En zo speelt het ook. Humor en geestige opmerkingen als je door linksklikken, Martin ergens commentaar op laat "denken". De beste methode ook om hints te krijgen.
Er is veel interactie mogelijk en je inventaris puilt uit van alle voorwerpen die je kunt oprapen, op diverse exotische plaatsen.
Het verhaal ontwikkelt zich al rondlopend verder en de puzzels zorgen voor veel speelplezier tot aan een bevredigend einde, met de suggestie van een vervolg.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.