S P E L - I N F O

         

THE BIZARRE CREATIONS OF KEITH THE MAGNIFICENT


Uitgever: Amund Farifteh / 2015
Ontwerper: Amund Farifteh

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 7 - Elke processor - 2 GB RAM - 100 MB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Humoristische horror, fantasie, tovenaar, zombies, kerkhof, 2D getekende beelden, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving en review:
Keith is een tovenaar en wetenschapper. Hij voelt zich eenzaam. Nadat hij weer eens weken vergeefs heeft gewacht op bezoek, besluit hij zelf op zoek te gaan naar vrienden. Dus vertrekt hij naar een kerkhof om lijken op te graven en vriendschap te sluiten met zombies. Maar als die weigeren te doen wat hij van ze verlangt, wil hij ze weer vernietigen. Gelukkig maakt hij dan een mooie zombievrouw die hem leert wat de taak van een echte vriend is.

      

Grafisch ziet Keith the Magnificent er goed uit. De achtergronden zijn gedetailleerd en de voorwerpen die je nodig hebt zijn passend geÔntegreerd.
Selecteer je een voorwerp, dan wordt het actief met lichte bolletjes en lees je op het bijpassende label wat het is en wat Keith ervan vindt. Dit geeft je al een zekere hint.
Via tekst aan de bovenkant van je scherm vertelt Keith wat hij wil gaan doen, zoals bijvoorbeeld een drankje maken, een graafmachine knutselen of een zombie in elkaar zetten.
Keith heeft een kinderachtig en egoïstisch karakter en dat weerspiegelt zich prima in zijn cynische teksten. Het wordt consequent volgehouden tot het oubollige einde van het verhaal.

      

Denk na over wat Keith wil en klik vervolgens alle voorwerpen aan die je denkt nodig te hebben om aan zijn wens te voldoen. Klik dan op de magie-, wetenschap-, bouwen- of gebruikenknop en de taak wordt uitgevoerd.
Onderaan in beeld zie je hoeveel voorwerpen je nodig hebt en na een poosje verschijnt ook de hintfunctie waarin duidelijker wordt omschreven wat je nodig hebt.
Het is allemaal prima in orde en zelfs voor een beginnende speler goed te doen.
In het tweede level krijg je de indruk dat het spel langzaamaan moeilijker gaat worden, want Keiths omschrijvingen zijn cryptischer. Jammer genoeg is dat niet het geval. Als je eenmaal het kerkhof verlaten hebt, zijn de rest van de puzzels erg makkelijk en voor de hand liggend. Bovendien zijn sommige levels heel erg kort, zodat je met tien leveltjes wel erg snel aan het einde van het spel bent.

Er zijn geen gesproken stemmen in het spel. Wel achtergrondmuziek, maar die kun je beter uitzetten. Het korte riedeltje gaat behoorlijk irriteren als je langer dan 3 minuten in een level blijft.

      

Samengevat is Keith the Magnificent een casual spel met potentie. Het is leuk om zombies en handige voorwerpen te bouwen, ook zonder geluid. Jammer genoeg zijn de tien kleine leveltjes nauwelijks genoeg om je een uur bezig te houden.

Eerst uitproberen?   Download de demo, op de officiŽle site.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.