S P E L - I N F O

         

THE BLACK CAULDRON


Uitgever: Sierra Entertainment / 1986, 2004
Ontwerper: Al Lowe, Sierra Entertainment

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- 1986: MS-DOS 2.11 of hoger - CPU 8088/8086 of beter - IBM/Tandy 1000 EX met 640K RAM - EGA/VGA/CGA (16 kleuren) Hercules grafische kaart - Harde schijf.
--- 2004: Windows, muis.

Extra info:
In 2004 werd het spel opnieuw gemaakt in de AGS-engine en daardoor volledig muisgestuurd.

Categorie:
Fantasie, humor, magie, wereld redden, naar Disney film, actiescènes, meerdere eindes, getekend 2D beeld, 3de persoon, toetsenbordbesturing.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
The Black Cauldron is gebaseerd op de gelijknamige Disney tekenfilm, die weer geÔnspireerd werd door het boek 'Chronicles of Prydain' door Lloyd Alexander.

Je speelt als Taran, de jonge assistent van de tovenaar Dalben.
Taran heeft de opdracht Hen Wen, een varken met magische helderziende krachten, te verzorgen.
Maar dan wordt Hen Wen ontvoerd door de boze gehoornde koning, die hem wil gebruiken om de Magische Zwarte Ketel te vinden. Die ketel heeft hij nodig om een leger van 'ondoden' te creŽren waarmee hij de wereldmacht wil overnemen.
Tarans wil dit natuurlijk voorkomen, dus gaat hij op zoek naar de helderziende Hen Wen. Onderweg maakt hij drie vrienden: Eilonwy, Gurgi en Fflewddur en samen gaan ze proberen de boze plannen van de gehoornde koning te verijdelen en de wereld te redden.

      

Het spel bevat wat kleine logische puzzels en een aantal acties/minigames en heeft een puntensysteem. Ook kun je dood gaan, door niet regelmatig te eten en te drinken, van een grote hoogte vallen of in een rivier verdrinken.
Helaas moet je dan weer opnieuw beginnen vanaf een eerder opgeslagen spel.
Afhankelijk van de keuzes die je maakt of de gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens het spel, kan het verhaal naar tenminste zes verschillende eindes leiden.

      

The Black Cauldron is een klassiek 2D spel, gemaakt in het vroege tijdperk van computer games en heeft de gebruikelijke charme van de EGA-Sierra-On-Line games.
Jammer genoeg laten de animaties te wensen over en kan de spelbesturing via het toetsenbord af en toe tot frustratie leiden.
De functietoetsen F1 tot F10 worden gebruikt om te communiceren met karakters, de inventaris te openen, voorwerpen te manipuleren en zelfs voor systeemfuncties, zoals het opslaan van het spel en het veranderen van de speelsnelheid.

Een latere remake van het spel, in 2004 gemaakt in AGS (Adventure Game Studio), is geheel point & click muisbesturing en speelt daardoor een stuk prettiger.

      


Meteen spelen?   Download het volledige spel op DOS Games Archive en speel het spel in SCummVM,
of download het op de site van ontwerper Al Lowe, waar je aanwijzingen vindt om het onder Windows te spelen en waar ook een Engelstalig hintboek te downloaden is.

De 2004 remake versie is hier op Tripod te vinden.
Er is ook een optie om het spel online op Sarien.net te spelen.


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.