S P E L - I N F O

         

INDIANA JONES AND THE FATE OF ATLANTIS


Uitgever: Lucas Film Games / 1992
Ontwerper: Lucas Arts

Platform: PC, Mac, Linux.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 3.0 - Processor: Intel 80286 - 640 KB RAM - 3" floppy disk of 2x CD-ROM drive - EGA, MCGA, VGA videokaart met 256 kleuren - Adlib, Soundblaster geluidskaart.
--- MAC System 6.0.7 - Processor: Motorola 68030 - 2 MB RAM - CD-ROm drive - Videokaart met 256 kleuren.

Categorie:
Avontuurlijk, historisch, zoektocht, humor, getekende 2D en 2.5D beelden, tijdpuzzels, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
1939 - de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.
Indiana Jones hoort geruchten over de "verloren Dialogen van Plato", een geschrift waarin vermeld wordt waar je de legendarische verzonken stad Atlantis zou kunnen vinden.
Als hij dan ook nog verneemt dat de Duitsers op zoek zijn naar de stad, omdat deze een kracht zou bezitten, die hen onoverwinnelijk zou maken, is er niets meer dat Indy tegenhoudt zelf op zoek te gaan.
Hierbij krijgt hij "hulp" van oud-collega Sophia Hapgood, die inmiddels gelooft een medium te zijn voor een Atlantische geest.

      

Het avontuur begint met de welbekende muziek uit de Indiana Jones films. Maar in tegenstelling tot het vorige spel, is dit een op zichzelf staand verhaal. Je krijgt zelfs tijdens het spelen de gelegenheid om te kiezen of je al vechtend verder gaat, of je alleen gewapend met je hersens gaat, of dat je liever in gezelschap van de mooie, maar lastige Sophia de problemen overwint.
Dit geeft je uiteraard ook meteen de gelegenheid om het spel driemaal te spelen, met gedeeltelijk andere puzzels en in ieder geval andere oplossingen.

      

De puzzels in het spel zijn gevarieerd. Sommige zijn logische puzzels of gebaseerd op de inventaris, andere vragen om de juiste keuze van dialoog. Bedenk daarbij dat het leuker is om niet automatisch de bovenste dialoogoptie te kiezen, zodat je volop kunt genieten van de grappige dialogen. Ook krijg je vaak hints als je nét anders kiest.
Uiteraard zit er in dit oude adventurespel ook een doolhof. Meerdere zelfs. Maar er wordt creatief gebruik van gemaakt, zodat je niet het gevoel hebt alleen maar zinloos rond te wandelen.

De grafische beelden in dit 2D avontuur met slechts 256 kleuren, zijn verrassend goed voor een spel uit 1992.
Het geluid is misschien iets te zacht, maar dankzij de ondertiteling, midden over het scherm, is alles goed te volgen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Indiana Jones serie serie:
Indiana Jones and the Last Crusade