S P E L - I N F O

         

GREEN MOON


Uitgever: Absolutist Ltd / 2009
Ontwerper: Alex Bass, Absolutist

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7/8 - CPU: 800 Mhz - RAM: 256 MB - DirectX 7.0 - 179 MB beschikbare opslagruimte.
--- MAC OS 10 - CPU: 800 Mhz - RAM: 256 MB - 173 MB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Science fiction fantasie, magie, tijdreizen, casual puzzels, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Je erft een huis. Het is een vreemd huis. Overal liggen briefjes met onbegrijpelijke aanwijzingen erop. Als het je eenmaal gelukt is in de kelder van het huis te komen, begrijp je pas waarom.
Je vindt een magisch boek waarin staat dat je afstamt van een ras met magische krachten. Aan jou de taak om het werk van je voorvaderen voort te zetten.
Het boek leert je hoe je magische drankjes moet maken en gebruiken. Maar als je later de opdracht krijgt om naar de maan te gaan, wordt het al een stuk ingewikkelder. Je leert op magische wijze door ruimte en tijd te reizen.

      

Een groot deel van het spel bestaat eruit om de ingrediënten te vinden, die je nodig hebt voor je magische drankjes.
Bijzonder in dit spel is, dat je niet zomaar alles wat je onderweg tegenkomt kunt oprapen en meenemen, je inventarisruimte is namelijk beperkt. Gelukkig kun je de spulletjes die je even niet nodig hebt, op de grond in de kamer of keuken neerleggen.
Veel noodzakelijke dingen krijg je echter niet zomaar. Vaak zul je er iets voor moeten doen, zoals een maaltijd bereiden voor een middeleeuwse koning, een katapult maken voor een Griekse veldheer of een schietwedstrijd winnen van een cowboy, terwijl je dronken bent.
En net als in de traditionele adventures, kun je doodgaan.

      

Grafisch ziet alles er prima verzorgd uit, van het voorraadrek in de kelder, tot aan de bossen in de prehistorie. Hier en daar beweegt iets in beeld, maar het merendeel is statisch.
Er zijn heel veel gevarieerde locaties te bezoeken en ook veel plekken, waar je niet persť hoeft te zijn voor de voortgang van het spel. Het voelt daardoor als een echt avontuur.
Je loopt van beeld naar beeld en dat verveelt beslist niet, behalve op de maan, waar alles uiteraard nogal eentonig is. Voor het rondlopen op de maan is er gelukkig een extra functie in het spel, waardoor het iets sneller gaat.
De animaties van het reizen,de minigames en de tussenscenes zijn uitstekend en vloeiend.

      

Er is geen gesproken tekst in het spel. Kom je iemand tegen om mee te praten, dan gaat dat via een pop-up scherm, waarin tekst verschijnt.
Muziek is schaars, maar past bij de gelegenheid. De achtergrondgeluiden zijn uitstekend. Ben je bijvoorbeeld in de tuin, dan hoor je een hond blaffen. Dat geeft een extra dimensie aan de omgeving, ook als er geen hond te bekennen is.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.