S P E L - I N F O

         

EGYPT 1156 B.C.: Tomb of the Pharaoh


Uitgever: Cryo Interactive / 1998
Ontwerper: Canal+Multimedia, Cryo Interactive, Réunion de Musées Nationaux

Platform: PC, Playstation.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98/ME - Processor: Pentium 133 MHz - 16 MB RAM - Videokaart met 2 MB geheugen - Geluidskaart: DirectX 5 compatible - 8x CD-ROM drive.

Categorie:
Historische fictie, edutainment, mysterie, intrigues, oude Egypte, 1ste persoon, geïllustreerd realisme, point & click, ook NL gesproken.

Extra info:
Het spel is met de titel Egypt 1156 voor Christus: Het raadsel van de koninklijke tombe in een geheel Nederlandstalige versie verkrijgbar.

Beschrijving:
Zoals de titel al zegt, speelt het verhaal zich af in 1156 voor Christus.
Er is ingebroken in de tombe van farao Seti I en heilige grafvoorwerpen zijn gestolen.
Je speelt de rol van Ramose, een jonge Egyptische man die hoopt te bewijzen dat hij een waardige onderzoeker is voor de huidige heersers van Egypte. Je eerste opdracht is niet gemakkelijk, want je eigen vader is beschuldigd van de misdaad. Je hebt drie dagen om zijn onschuld te bewijzen en te voorkomen dat je vader geëxecuteerd wordt en zijn naam voor altijd gewist wordt uit de geschiedenis.

Je acties in dit spel hebben direct consequenties.
Zo kun je dronken worden als je ingaat op het aanbod van de waardin. Maar je kunt ook dood gaan, als je niet uitkijkt en in een put valt.

Het spel bevat een ingebouwde encyclopedie, die meer informatie bevat over het oude egypte, dan je nodig hebt om de puzzels op te kunnen lossen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Egypte serie:
Egypt 2: The Heliopolis Prophecy
Egypt 3: The Fate of Ramses (ook: The Egyptian Prophecy)