S P E L - I N F O

         

DREAMFALL: The Longest Journey 2


Uitgever: Easy Computing Games, Aspyr Media / 2006
Ontwerper: Funcom

Platform: PC, Mac, Xbox.

Systeemeisen:
--- Windows XP - Processor: Pentium4 1.8 GHz - 512 RAM (1 Giga aanbevolen) - 3D videokaart met 128 MB geheugen en compatible met DirectX 9.0c - 7 GB opslagruimte.

Extra info:
Dreamfall is ook verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling.

Windows XP:
Het spel heeft enkele problemen met AZERTI-klavieren en de laatste drivers voor Nvidia Geforce 7xxx kaarten. Download hier een herstel patch. Alleen voor Windows XP!

Windows Vista:
Rechtsklik op het opstarticoon, en vink bij eigenschappen handmatig aan dat je de administrator bent.
Download ook een update van de Starforce beveiliging op star-force.com.
En mogelijk moet je ook nog DirectX 9 van de site van Microsoft halen, de standaard Vista-versie 32 bits mist namelijk enkele dll's (kleine bestandjes).
Het spel werkt niet op een 64 bits Vista versie!

Windows 7/8:
Het originele spel-in-een-doosje werkt niet op de 64 bits versie van Windows 7/8.
De downloadversie echter wel!

Categorie:
Science fiction fantasie, mystiek, echte en droomwereld, met actie en stealth elementen, geïllustreerd realisme, muis/toetsenbordbediening, NL ondertiteld, 3de persoon.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Dreamfall is een vervolg op 'The Longest Journey'. En ook nu speelt een deel van het verhaal zich af in Stark, de wetenschappelijk wereld en in Arcadia, de mystieke wereld die een zusterwereld van Stark is en ermee verbonden. Gebeurtenissen in de ene wereld hebben invloed in de andere.

Ook in Dreamfall zijn vele dialogen die je inzicht geven in het achtergrondverhaal.
Maar in tegenstelling tot The Longest Journey 1, bevat Dreamfall naast de inventaris puzzels ook actie-elementen. Op zichzelf zijn die niet moeilijk, maar door de onhandige bediening, waarin gevoelsmatig de muis verkeerd beweegt, is het beslist geen welkome aanvulling.

      

Het verhaal in Dreamfall zit bijzonder goed in elkaar. Het speelt zich af in 2219, 10 jaar nadat April Ryan haar avontuur beŽindigde. En je ontmoet April en enige andere bekende figuren uiteindelijk ook weer.
Maar Dreamfall begint met het verhaal van ZoŽ.
ZoŽ Caastillo zit even in een dip. Ze voelt zich onzeker en weet niet goed wat ze met haar leven aanmoet. Ze heeft haar studie stopgezet en het uitgemaakt met haar vriend. Nu woont ze tijdelijk in Casablanca bij haar vader, een biothechnicus.
Dan krijgt ze op een dag, via haar TV-scherm, een vreemd visioen, waarin een klein meisje om hulp vraagt. ZoŽ denkt nog aan reclame of storingen. Maar als een poosje later haar ex-vriend spoorloos verdwenen blijkt en er vreemde storingen in de Wire optreden, besluit ze op zoek te gaan naar Reza.

      

De beelden in Dreamfall zijn schitterend, gedetailleerd en volledig overtuigend.
Aan het stem-acteren is veel aandacht besteed. De stem van ZoŽ past perfect en geeft goed uitdrukking aan hoe ze voelt en denkt.
De muziek is aangenaam en sfeerbepalend.
De puzzels zijn voor een deel inventaris bepaald en voor een deel tijdgebonden puzzels en actiepuzzels.
Let op! Er zit ook een geluidspuzzel in, die niet op te lossen is voor mensen met een gehoorprobleem.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de serie:
The Longest Journey
Dreamfall Chapters