S P E L - I N F O

         

DELORES: A Thimbleweed Park Mini-Adventure


Uitgever: Terrible Toybox / 2020
Ontwerper: Ron Gilbert, Terrible Toybox

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
Vereist een 64-bitsprocessor en -besturingssysteem.
--- Windows 10 - Processor: 2 GHz - 4 GB RAM - Grafische kaart: Intel HD 3000 of beter (updated voor dx12) - DirectX 12 - 50 MB beschikbare opslagruimte.
--- MAC OS X 10.10 - Processor: 2 GHz - 4 GB RAM - Grafische kaart: Intel HD 3000 of beter - 50 MB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Humor, mysterie, journaliste, onderzoek, gestileerde retro 2D en 2.5D beelden, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Yvonnes Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving:
Het avontuur begon als een prototype voor Ron Gilberts nieuwe point-and-click adventure-game-engine en groeide uit tot een leuk spelletje. Het was naar eigen zeggen een uitdaging om te maken, omdat hij bijna uitsluitend 'found art' uit Thimbleweed Park moest gebruiken om alle nieuwe puzzels te creëren.
Het spel is geen vervolg op Thimbleweed Park (uit 2017) en mist waarschijnlijk alle kleine toeters en bellen die het een commercieel levensvatbaar spel zouden maken. Een reden voor Gilbert om het spel gratis aan te bieden.

Verhaal:
Het is het jaar 1988. De ontwikkelaar van avonturengames Delores Edmund is vanwege een onderbreking van haar baan bij MMucasFlem Games teruggekeerd naar Thimbleweed Park voor een korte vakantie.
Terwijl ze thuis is, verdient ze wat extra geld als fotograaf voor Thimbleweed Nickel News, per slot moeten spel-ontwikkelaars ook eten!
Thimbleweed Park is helemaal niet veranderd in het jaar sinds Delores weg is... of toch?
Niemand schijnt zich nog dat lijk onder de brug te herinneren van een jaar geleden? En sinds wanneer krijgt Ransom de clown humanitaire prijzen? En zo zijn er nog een paar dingen die niet helemaal normaal lijken.

      


Meteen spelen?    Download het gratis spel, op gog.com.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere spellen met Delores:
Thimbleweed Park