S P E L - I N F O

         

THE DA VINCI CODE


Uitgever: 2K Games / 2006
Ontwerper: The Collective

Platform: PC, Playstation 2, XBox.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP - 1.8Ghz Pentium 4 of AMD Athlon - 512MB RAM - 64MB grafische kaart met hardware Transform & Lighting 100% compatible met DirectX 9.0c. (Ondersteunt geen Vidia GeForce 3 and 4 series MX videokaarten) - DirectX 9.0c compatible geluidskaart - 6x Speed DVD drive of sneller - 3GB HD ruimte.

Categorie:
Complot, naar boek Dan Brown, actie- en tijdpuzzels, geïllustreerd realisme, 3de persoon, muis/toetsenbord besturing, NL ondertiteld.

Extra info:
Het spel is verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling. De oplossing voor de woordpuzzel is dan eveneens in het Nederlands.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Het spel is gebaseerd op het boek van Dan Brown en volgt het verhaal dan ook redelijk nauwkeurig.
Er is een moord gepleegd in Le Louvre. Curator Jacques Saunière is op een brute wijze vermoord. Vreemd is dat hij een cryptogram heeft achtergelaten op de grond, met overigens nog meer aanwijzingen die opgelost kunnen worden.
Robert Langdon, had een afspraak met deze man en wordt erbij geroepen. Al snel blijkt dat hij hoofdverdachte nummer 1 is. De kleindochter van Saunière, Sophie Neveu, komt hem te hulp.
Samen lossen ze stap voor stap de aanwijzingen op, die Saunière heeft achter gelaten en ontdekken zo het grote geheim achter de afkomst van Sophie.

      

De puzzels in het spel zijn onder andere woordpuzzels, die zeker voor de lezers van het boek zeer eenvoudig zijn op te lossen. Maar ook de andere puzzels zijn niet al te moeilijk. Er zitten genoeg aanwijzingen in het spel.

Toegevoegde elementen zijn de gevechten met agenten, monniken en huurlingen. Gevechten die niet gemakkelijk zijn, vanwege de bijzonder ongelukkig gekozen bediening in dit spel. De camera-opstelling is in een bepaald deel zelfs zo volledig fout, dat je niet ziet waar je rent, terwijl je wel zeer snel naar actie-punten toe moet.

      

De beelden zijn aardig, maar niet bijzonder, gezien de hedendaagse mogelijkheden.
De karakters zijn vlak en emotieloos in gezichtsuitdrukking en in stem-acteren.
De muziek en geluiden zijn redelijk en niet storend.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.